Niv se im e sovrseno mila oni maki nemaat a sto rmbaat od utra do sutra za kirii I krediti toa ne go kazuvaat samo nie imame macen zivot oni ne
Најдов тема живот под кирија, 4 страни има пишано, главно дека така во странство се живеело. Затоа е оваа тема 4000 страни. Не разбирам што е проблемот Чиста сметка-долга љубов.
И заостанати размислувања дека времето ги згазило, ќе останат стари моми, немажени. И свекрвите што прашина не зачистиле со векови, никаков ред у кујна не се се знае ни тенџере ни лажица кај е, ама снаа кога ќе стапне мрзлива е ако спие до 10 саат и ако не стане да ги зачисти лајн*та на свекрвата.
По ова прашање кај нас не е уште среден законот. Уште се издаваат станови без договор и пријавување Така да реално да, може да те избркаат ама затоа се бира кај се оди.
Па во цитираново мислење пишува , а и се сеќавам те прочитав за уредување на СПРАТОТ колку си потрошила... Касно е, не ми се буричка по мислења Значи како и да е, живееш на нечии спрат, од твоите, од неговите, небитно. А солиш памет за самосталност...
А зошто мислиш дека местото кај што живеам ми е дадено? Ако е пишано спрат, по аутоматизам мислиш дека некој на тавна го дал? Како што пишав погоре. Не ми е дадено ни од моите ни од неговите. Се ама се си имаме заработено! И не, не солам памет, туку зборам од искуство Ако си читала, си прочитала ваљда и колку е купено ако за тоа било муабетот
Ама нешто не сфаќам сега. Сакаш да кажеш дека овие што си направиле нешто свое, работеле повеќе и/или зеле кредит полошо им е? Оти од сите на темава, дури и тие во заедница што живеат, немам впечаток дека баш сакаат така, туку се во заедница силом прилике. Вака како што пиша испадна џабе поплаките од свекрви зошто уствари другите имаат помачен живот. Е сега да, за свое мораш малце да се запотиш богами. Ама затоа си правиш избор. Ако не ти се ангажира не мораш, нели, можете и во заедница, ама да сте на чисто со очекувањата. Дека ќе живееш со луѓе што не ти се по избор и може со секакви ситуации да се справуваш.
Од јутра до сутра викаш епа ај ако не ке седиме дома со свекрвата и ке плачиме по форуми како немаме приватност и колку пати го загорела ручекот.
Ne oti ovie sto ne ziveat so svekrvite imaat idilicen zivot barem taka vikaat a ne e taka se si ima prednosti i mani jas sum ziveela i pod kirija I sami so roditelite moi kako dete I sega so svekrvata I svekorot I tocno e oti izborot e nas koj kako ke zivee
Луксуз со свекрва?! Леб и сол ќе јадам, ама мои ќе бидат. Никој не е должен да ме рани. А и детето да ми го рани. Со вакви размислувања малку ве малтретираат свекрвите
Мислат на луксуз во материјална смисла иако нема поголем луксуз од мирот. Нивниот луксуз се сведува на тоа да не плаќат кирија и тие пари да ги трошат на други материјални ствари. Што е секако нивни избор ама со секој избор треба да се носиш нема после плачки. Во врска со киријата, 6 години живеам под кирија, само со еден газда сум имала проблем. Не рмбам, работам од 7 до 3. Имам проблеми нормално, ама се се решава полесно кога ни моите ни неговите не ни висат на глава.
Луксуз, мир и свекрва не идат исто. Госпожава никаде не работи, а некој ја исплашил дека е тешко да работиш за себе и за детето и да платиш кирија. Само, ако живее сама и плаќа кирија, ќе значи дека ќе плаќа и сметки, ќе плаќа и храна, сама ќе чисти се, па оттука и стравот да се живее како возрасен. Живеењето невработен со дете, кај свекрвата ти е исто ко да не си возрасен.
A kako misles nekoj da me rani sto ocekuvas svekrvata jadenje da ti kupuva beleski da ti plaka so minimalna penzija ona li ocekuvas da te gleda A sto ocekuvas ti svekrvata so minimalna penzija da te rani li da ti gi plaka troskovite sto
Koj kaza deka jas ne rabotam doskoro rabotev I cekam nova rab I oti nez kako e da se zivee pod kirija a imam ziveno