Дете е да ,ам не е здраво да не дозволуваш да се осамостои ни на 5 години а тек па на 35. Не може да не е свесна таа што се јавува на тазе пар во 23 часот да види што правеле. Се ебаваат да простиш. Или оваа мојата што земала да му кажува на 38 години како да живее.
Едно знам и ми е кристално јасно. Доколку нешто ненамерно згреши бабата или дедото ( родителите на снаата) , невестата треба да го реши тој проблем да им пререче да им каже нешто. А доколку свекрвче и свекорче згрешат нешто и невестава се пожали на синот нивни(мм) тогаш настанува огромен проблем и вината е во невестата пошо она е дојдена она треба да поштува, не смее да враќа зборови а синот не смее да рече на мама и тато нешо пошо нели они се мама и тато, а невестава нема мама тато на улица е најдена. Одвратно. Ако не се согласува некој нека ме поправи. Мразам заврзлами, мразам намерно правење караници. Приметив свеки нешто намернo контрира у последно време и чека минута да е сам мм и да му напуни глава. А он мамин син. Јебига, ваму ми се вади со муабет родителитe не ми се вечни јас не ги слушам ваму мама како што ќе каже. Јас сум трпелива. Чекам да видам до кога.
Баш така ама не она е крива шо нема осет @Осе а здраво е шо он го дозволува тоа?? Ако е доволно возрасен да има фамилија треба да стои позади неа и да и каже на мамичка до каде и е местото
И кој е крив? Таа што се јавува во 23 часот или тој што ќути и збор не и превраќа? Тој треба неа да ја реши, односно нејзиното ѕвонење. Ти џабе кажуваш дека таа е несовесна и виновна, мажот ти е понесовесен и повиновен!
Ако беше прашањето за мм ,она збори тој тера по свое. И ме учи и мене така да правам ,ама јас нејкам ни да слушам значи а не да се контрам. Или да поќутувам и терам по свое. Се согласувам ,сакам да кажам дека и двата се криви не само тој или само таа. Не беше муабет за нас ,ние во иста куќа сме. Нема потреба да ѕвони . А завчера ја реши , само да видиме до кога ќе трае
Ваков беше и пред брак или после стана? Ако бил ваков и претходно тогаш вината е 50/50, со такви се раскинува по итна постапка не се мажи. А ако се сменил отпосле, си имаш работа со тежок случај на манипулација... Едит: во секој случај тешко да престане.
Им беше нормално и на моите и на свеки. Прво мислев некаде гори па на сите им кревав. Сега веќе не. И научија дека е ненормално ноќе да не' бараат за глупости. Уствари дека е ненормално да не' бараат 3 пати дневно, без причина. Јас разбирам дека им беше чудно, наеднаш им се сели некој од дома, ок. Ама сфатија и сега ако веќе ѕвонат навечер, ѕвонат за стварно нешто битно.
И мајка ми првите два месеци правеше така. И тоа 500 пати додека не кренам. Еднаш ,само еднаш и тоа без карање и кажав што мислам јас кога ѕвони така. Сег покасно од 9 ми нема ѕвонато и еднаш ќе заѕвони ако не кренам чека да и се јавам. @WildMk не планирам веќе да и прозборам. Здравје од понеделник ќе мора да и ја препуштам малата ,се надевам за два месеци само. Освен за неа нема веќе што јас и таа да разговараме ,инаетот мој од ко сум дојдена го бара и спомнува ама сега и ќе го запознае
Мим беше попаметен од старт. Ќе ѕвони мајка му и јас одма, ама крени и', кој знае што и' треба... ми вика ако е нешто итно пак ќе ѕвони, ако не е ќе пише или утре ќе ми каже. Ама мене јанѕа ме јадеше и не можев така. И после го послушав, па еве, никој не замара во глупо време.
Мене две години ме учи, дури сега почнав без грижа на совест да ги игнорирам. Тој ги има научено неговите уште од средно и сеа од страв не ѕвонат рандом, само во одреден ден Едит: нормално, ова не важи за итни случаи.
Мене мм ме научи да не кревам. Вика ко си будала да се нервираш. Не кревај бе... И ич да не ти е гајле. Изгаси телефон вика и биди недостапна. После вика ако сакаш јави се, ако не ја ќе се јавам кога ќе можам. Па така не кревав ни на свекрва ни на мајка. Ама на грешки се учи.
Мене сама ми текна (оти сум многу паметна ), ама дууури после 5 години малтретирање од стана на 'две госпожи ' Маж ми уште нема научено. И после се нервира... Е то ми е многу криво... неќам да се нервира за ништо... Лелеее... И јас имав многу грижа на совест на почеток. Греота Ќе ме мислат Можи нешто им се случило Срамота... И ќе кренам и ќе ми ја подуе глата еден саат. Та и едната, та и другата. На 30 сум била многу глупа. Сега сваќам...
Кај нас беше вака: патуваме она ѕвони, он не и крева, ѕвони уше 5 пати. Ја се напнувам, он си вози. Па пак му врти, он не крева, па ми врти мене, ја не кревам. И така по неколку пати. Он не се замараше и мислеше дека само да не крене и се е решено. Му кажав, ако не дај боже се десило нешто како ќе кренеш? Која е поентата на вртењето? Абе шо се умараш нека врти вика. Не можам да кренам и крај. После ќе и пише смс возам не ми врти. Посебно па сега кога сме со дете... Сакаше мн да е вклучена у се. Мислеше нема да можеме сами... Па мораше ревизија да напраи. Кај двајцата. Има и сега испади, не дека не. Ама сфати дека ние сме родители. Кај нас болката најголема беше што сите околу неа што имаа внучиња, помагаа, чуваа, не можеле младите сами, а ние успеавме се сами.
Не се согласувам затоа шо во здрав нормален брак не може никој да се меша и да полни глава. Без разлика дали е мајка или свекрва.