Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne sakav vo gradinka da ode radi koronata a stareckite domovi se skapi jas sega skoro rabotev vo starecki dom

2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    E ja taka prisiluvaat oni ne me videa oti gi slusam sedea na terasata a jas vo sobata so spusteni roletni koga I zborese doticnata koj kade da spiel inace si spiese do esenta vo svoe krevetce ama kaj nas e poladno zimata i sveki ja zema so nea da spie na toplo

3. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Се трудам да најдам зборови...ти жено серизна си???

На Chanell*, SofiMar_, Cherry333 и 28 други им се допаѓа ова.
  4. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Наместо да наогаш проблем во сестрата на свекрва ти, по коректно би било прво ти твојот проблем со самата себе да си го решиш.
    Уште што се нема да прочиташ (facepalm)

На Chanell*, Mnik, cresa-jagoda и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    zasto jas da si go resam mojot problem

6. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Немаш проблем така, се е ок и нормално ова шо го пиша?

На Mnik, cresa-jagoda, baby-star и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne ne nemam problem prv pat mi se sluci ova da mi go prisiluva doticnata deteto na nesto sto nesaka i izrevoltirana bev od toa jas ne ja prisiluvam kerka mi na nesto sto ne saka ne pak nekoj drug da dozvolam da ja prisiluva

8. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Керка ми да плаче затоа што нема да спие со баба и', и тоа цела зима,сериозна си?
    Сестрата на свекрвата си ја отерала у пм оти го,, присилувала'' твоето родено дете да спие со тебе а не со баба и?
    Кај вас велиш било по ладно, а кај баба и детето на 25-30 степени спие навечер?
    Не ништо, човек што не е во можност да го прифати и согледа прво проблемот во себе, нема проблем.

На Chanell*, SofiMar_, Mnik и 16 други им се допаѓа ова.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne zboram za zimata zboram za sega ne zboram za zimata mozda i nema da ziveat so nas oni oti si imaat i vo seloto na svekorot oni sobi zimata e daleku zboram za momentalno za sega

10. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Имаш напишано цел реферат, немаш употребено ниту еден интерпункциски знак, и покрај тоа мислам дека правилно ја разбрав твојата приказна.
    Мое лично мислење е дека местото на детето му е во своето креветче/кревет, доколку од мало е навикнато да спие со некој, нека биде тоа со родителот. Мало дете кое што има потреба од милост, љубов, топлина од мајка си, зошто би спиело со баба,и тоа не една вечер, не две, туку постојано? Зарем ти немаш потреба да го гушнеш твоето дете и да спиете заедно, не ти е мило, немаш време, или што е проблемот?
    Е сега од сето тоа што го имаш пишано, најмногу ми боде во очи твоето размислувањe, плитко не созреано понашање.
    Ми остави впечаток дека треба да поработиш повеке на себе,на твоето однесување, размислување.
    Од се што си пишала дојдов до заклучок дека проблемот произлегува од тебе,а ти проблемот го наогаш во друг.

На Chanell*, strangewoman, IRBBB и 36 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Јас колку што разбрав @Meckicja се изнервирала оти и' го расплакале детето.

На Luna91 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  12. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.917
    да, ама тетава сплеткарела, ќе ги скарала нив снаа и свекрва, се мешала и давала совети кои никој не ги побарал.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Па и не рекла ништо лошо.
    На бабава и' е скршена ногата и навистина поарно е за нејзе да не спие детето со нејзе, оти ќе ја клоца и ќе ја боли.

Баш во таква ситуација, јас сум била.
    Еден година, од прилика, со баба ми спиев.
    И тоа, оти така ми прдна.
    Малечка бев... 5-6 години.
    Зимата, баба ми си ја скрши раката и ме убедуваа сите да не спијам со нејзе.
    Се памтам кај шо се цркам: “Сакам да спијам со бабааааа.“
    Ме оставија, за ќефот да ми го напрат.
    А баба ми, маки мачеше оти ја удирав во спиењето.
    Кога пораснав и кога зборувавме за тоа, ми стана јасно дека сум била распрдено говно, ама нема враќање назад...

На SexiLy, cresa-jagoda, Snowflake97 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.467
    Допаѓања:
    4.917
    Да, ама сега некои се навикнати за ситници расправии да прават. Еве вчера другарка ми зборува колку лоша свекрва имала, во општ муабет малку се испонашала жената. И знаеш што ? Му се јави на мажот да му каже мајка му што ѝ рекла и да си ја решел за да не пак нешто си зеде слобода да кажува. За мене е претерување. Кој што сака нека си зборува бе, не слушам, не се замарам. Ама ете членката малку претерува.. И повеќето вака претеруваат.

На nextredstyle, Anne Boleyn, Ivana.kas и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.985
    Допаѓања:
    13.761
    На Мечкичја и е нормално да се живее во заедница, па и нормално е детето да спие со бабата. Што да каже човек за ваквото размислување. Па после ќе се мешаат бабите, па ќе се мешаат. Ќе си трпиш.

На IRBBB, cresa-jagoda, baby-star и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    девојко. :tmi:

На TashSefton, cresa-jagoda, baby-star и 6 други им се допаѓа ова.
  17. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.834
    Еве ме пак во оваа тема ....
    Си одиме за Македонија во септември иако ич не сакам да си одам.... Имам притисок толкав голем што не знам како ќе поминеме .. сакаме да одиме за Германија па затоа се враќаме. Свекрва ми е посебна приказна ништо не и чини од се се жали ама важно преубо било мк таму да сме седеле. Од кај да почнам од тоа дека е напната за машко бебе прво второ додека бевме мк таа плаќаше сметки 4000 месечно а ние го купувавме јадењето над 16000 месечно сакате верувајте сакате не е толку трошевме за јадење колку што трошиме тука ..... Се жалела дека плаќа сметки па му кажав ако не сакаат посебно тогаш и јадење и сметки на пола да делиме... Порачувме маса столици комода мора да се средиме со бебе си одиме нејзе и кажавме за вц пари нема да имаме ако сакаат да го прават да го плататие е ќе и кажела на ќерка ми да го облечам лавабото. Кажав за детето се ќе си купуваме ние ништо не треба да и купува ... Секое јавување е бабе кој те тепа тебе не знај друг муабет да направи а бебе е 7 недели.... Менталитет старски синот со мајката морало да седи... Маж ми 1000 пати и ги објасни работите таа е упорна со истите муабети јас живци на едно Конче .... Како ќе биде незнам само Бог да ми дај сила да го поминиѓе и тој период ....

18. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Ете тоа значи да имаш татко...
    Бидејќи јас го напишав ќе ти одговорам иако не си ме цитирала .
    Не не е оговарање , туку кажував како два денари дома не дала , ни за сметки ни за храна а секое залче ми е префрлено. Си оди по одмори ( што реално не само што не ми смета туку баш се радувам кога не е дома особено па 7 дена јухуу ). ама за некоја од членкиве бев тупосана кај свекрва ми. Затоа и го напишав така инаку јас и уште два пати по 20 дена би и уплатила негде што е до мене :)
    Поздрав :)

На Skorpija25, Snowflake97, Ivana.kas и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не е до тебе
    До жената е што нема осет да каже она а кога ќе каже некој друг се лути.

На DoubleK и Celltica им се допаѓа ова.
  20. Ivana.kas

Ivana.kas Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2021
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    636
    Ти ова сериозно?!

На cresa-jagoda, Bicka77 и nextredstyle им се допаѓа ова.