Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ете баш то го пишав за мене.
    ај трет пат:

Баба ми ја скрши раката, баш тој период кога бев во филм да спијам со нејзе.
    Моите ме молеа-ме колеа да си спијам в кревет, јас рикав ко магаре, дури не ми рекоа сите тројца: Добро.
    Само за да се затнам.

Не требаше ни мене да ми попуштат, ама ми попуштија.
    Иначе во право си дека не чинеше да ја удирам по раката.
    Ама ете... се стори.

На thelittle17, crazylady, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  2. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Ама јас се разбирам тоа е дете ама јас како родител треба да поставам граници.
    Фактот шо она не гледа проблем кај себе туку кај тетката ме остави без зборови.

На thelittle17, Mnik, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    @WildMk ама чупе јас велам обратно.

Значи можи детево да се удри во гипсот од бабата.

На thelittle17, Mnik, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Јас ја сфатив дека се изнервирала оти и' го расплакале детето.
    Тргам по мене...
    Уједав некој ако ми ја расплачеше! :devil:

Без разлика дали сум во право или не во моментот.
    Детето плачи и се' запира тука!

И то тргам по мене.
    Дете бев, не разбирав.
    :angel:

На Meckicja и Осе им се допаѓа ова.
  5. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.871
    Не е убаво толку по г'з да им се иде на деца, некад ок е да поплачат. Во животот никој нема да ги пази да не плачат ако не е по нивно. Твоето е пораснато, а и знам дека нема да ми припаѓаш навредена на оваа тема, затоа ти реплицирам :D
    Другите мајки не зборам за вас :wasntme:

На thelittle17, Mnik, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Еее... и јас знам дека не треба.
    ама умот не ми соработва со емоциите..

Така и мене ми попуштаја и сега “си ги плаќам греојте“ за се' шо му праев на моите :angel:

Така си оди то... :D

На Meckicja, mal.ecka, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    9.394
    Вајлд не е така, се работи за мало дете што има потреба од мајка му, а детето е повеќе приврзано за бабата отколку за мајката, и тоа е проблем верувај ми.

Еве и јас сум спиела со баба ми затоа што немавме услови кога живеевме сите заедно и тоа уште од малечка од 2год, плус баба не чуваше не одевме во градинка, мајка ми постојано беше на работа, и после како растев повеќе бев приврзана за баба ми, отколку кон мајка ми.
    Памтам една случка бев може 4-5 год, и мајка ми сакаше да ме бања, а јас излегов од купатило и бегав зошто не сакав она да ме бања туку баба ми, и пиштев на цел глас и викав 'бегај не те сакам тебе, сакам баба да ме бања'. И сега знам дека и било тешко тогаш, сме правеле муабет, и мене ми е криво многу ама сум била дете и не сум разбирала ништо.
    Истиот случај ќе го има и @Meckicja ако вака продолжи детето да е цело време со баба му.

На thelittle17, buba4e89, Mnik и 10 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Добро де, можно е некое да се приврзи, ама не значи дека сите ќе се приврзат.
    Еве јас пак ја барав мајка ми за се'.

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.009
    Допаѓања:
    130.731
    Пак да се цитирам:
    Од овие ситуации може да настанат проблеми.
    Додека сонуваме,немаме контрола.Не може да лежиме мирно како кога сме будни.
    Што ако удриш некој во око?
    Или ако го бутнеш?
    Ако детето се плаши да е само во соба,има решение.Возрасната личност да спие во истата соба,ама на друг кревет,а ако нема уште еден кревет таму,да се стави душек на подот.И детето да почне да се учи да спие само.
    Како ќе се научи детето да биде независен возрасен ако од најрана возраст не е учено дека мама,баба и останатите нема да можат да бидат до него 24/7?

На Mnik, crazylady, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.009
    Допаѓања:
    130.731
    Зошто тешко?
    Само не сака некоја да ѝ го ремети раатот.
    Тоа не значи дека ќе биде лоша свекрва.
    И за свекрвата и за снаата е поарно да не живеат во ист дом.

На Mnik, crazylady, TashSefton и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne e celo vreme jas sum doma sega oti nema koj sega zasega koj da ja cuva pocnav so rab ama morav da si sednam doma sega ponatamu zdravje boze pak ke rabotam ama sega zasega ne

На crazylady и WildMk им се допаѓа ова.
  12. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Da, vo red e da ne saka da zhivee so snaata. Ama epten neprijatelski beshe napishano.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    8.181
    За отприлика месец треба да се породам. Еднаш во муабет дека имало резерва креветче од внукот, мм и золвата викаат ами да го ставиме во собата кај старите, секако бабата најмногу ќе го чува бебето. Викам бебето ко ќе ми заврши породилното ќе си оди в градинка. И двајцата не рекоа ништо повеќе на темата. Прво јас не сакам да го одгледува оти не ми е баш сигурна опција во поглед на одржување на хигиената. Второ, има 70 години и некои поситни обврски ги коментира дека и сметаат па замисли цел ден да треба да чува бебе од неполна година. Трето, сакам што е можно помалку да зависам од услугите на некој. Оти како и да е ќе има коментари од бабата како и е тешко да гледа бебе. И тоа најчесто се коментира пред други а не пред родителите на детето. Така да јас не би го оставала за чување ниту пак за спиење со бабата. Ок е некогаш за потреба некој друг освен родителите да го почува детето кратко, ама не цело време чувањето на децата да биде туѓа обврска.

На thelittle17, Bicka77, cresa-jagoda и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.099
    Најдобро да си се изјасниш пред сите твојот став во врска со чување на бебето за после да ти биде мирна главата, најпрво со мт, а после со другите. Креветче во собата на свекрвата, божеее.. Не можам да се начудам..

На thelittle17, princess5, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  15. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    8.181
    Изјаснета сум неколку пати во разговор до сега со аргументи зошто не. И до сега немало противење од негова страна. Другите можат да си кажуваат за кај нив.

На Bicka77, crazylady и Осе им се допаѓа ова.
  16. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    А како бабата најмногу ќе го чува, по која логика се водат? Според мене родителите се тие што да си го чуваат детето, гледаат, воспитуваат... членовите од поширокото семејство ( баби, дедовци, тетка, вујко, чичко... ) ако сакаат можат да помогнат околу детето доколку има потреба.

На thelittle17, Bicka77, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    Не е проблемот што детето спиело со баба и (мада овде се збори за константно спиење што искрено ми е малку чудничко) туку што членката како таква нема совест да види дека бабата е со скршена нога и дека треба да му рече она на детето да спие со нејзе или во креветче што и да е а не со бабата на која што ако детето сака да оди да моча на пример ќе и биде проблем и мака да стане а што кога некој по совесен од неа ќе го каже тоа се лути бидејки детето и го расплакале, па дете е кажи му не за бомбона ќе се расплаче. не знам тоа е мој став и мислење што секако не мора да се точни.

На thelittle17, Bicka77, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.771
    Стариве и пред умирање да се ќе се налутат ако не им го оставиш тие да го чуваат детето кога ќе тргнеш на работа. Не дај Боже да го носиш во градинка. Ем не можат да ги гледаат како што треба, ем се лутат ако не го оставиш со нив и уште што викаш ќе зборуваат како им е тешко. Ко еднаш мојава ко искоментира дека во странство на нејзина блиска синот и снаата и плаќале месечно зошто им го чувала детето. Муабетот и беше демек и ние треба неа да и плаќаме. (facepalm)

На thelittle17, Bicka77, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  19. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.055
    Допаѓања:
    8.181
    Веројатно по логиката дека одам двократно на работа. Ама затоа пак има градинки.

Стварно не се во години кога можат да гледаат деца. Свекрвата гледала внук, ама пред 25 години, кога била 45 години. Ама и помлади да се, не сакам да го чуваат. И по прашањето на готвење имаше понуда таа да готви за сите, ама ја одбив со образложение дека сакам сама да си ги завршувам обврските. Можеби е потешко така ама пак е послатко.

Последна измена од модератор: 14 јуни 2021
    На Bicka77, cresa-jagoda, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.827
    А живееш башка уште одкога си омажена, зошто? Зошто они ви го дале станот. Иначе и ти ќе си имала услови, к*рац.

И јас имам снаа што син и буквално спие со баба му (свекрва и) веќе 3 години. Детево нејќе да чуе за спиење подалеку од баба му. Дури и пред неа, си зборат пред луѓе дека со баба му и дедо му си спие, оваа си ќути. Се дрзнуваат да кажуваат пред неа дека нејќел да оди кај другата баба, буквално детето рика по баба му (свекрвава) кога треба да одат негде без неа. Детето сега ќе е прво одделение. Сега некои овде ќе кажат дека е се ова нормално ама не е. На мајкава се гледа дека и е криво ама касно и е веќе. Едноставно бабата му е мајка и она го има тоа дозволено.

Последна измена од модератор: 14 јуни 2021
    На Anyshka, thelittle17, Bicka77 и 18 други им се допаѓа ова.