Да И секс имаа девер ми и девојка му (сега сопруга) на спалната која ја купија моите (иако не сфаќам што е тоа битно). Јас лично му реков на девер ми, ако им треба 'место', да одат кај нас.
Не е за снаа-не снаа. Знам како е да си со некој, а да немаш каде. Си живејме убо со луѓето, зошто да не им направам услуга, која мене ама апсолутно ништо не ми менува, а ним ќе им биде од корист. Истото сум го правела и за другарки кои ми се блиски.
И мене не ми пречи да се качуваат кога не сме дома, клуч има кај нив. Некогаш и јас и ѕвонам на свекрвата да се качи пр да исклучи интернет, да зтвори прозори доколку многу дува ветер.... Или ете и се расипе пералната, шпорет нешто, тв.. нема да ми пречи да ги користи нашите. А за спиење на наша спална може од една страна малце шубе ќе ми е, ама па од друга кога идеме на одмор, на тие кревети по хотелите стотици луѓе имаат преспиено.
А да ти претураат по фиоките со долна облека? Или и тоа не ти смета, па им велиш отворете и таму слободно и послужете се ако ви затреба нешто.
Искрено не знам дали претураа и не им реков да се 'послужат' Не верувам дека го направиле тоа, бидејќи она што користеле, ми кажуваа за да си исперам.
Znaci do sega samo ve citav, sega i ke pisam.Abe ne mi e jasno navistina znaci opsto zboruvam kako moze da ne vi smeta nekoj da vi vleguva vo spalna soba? Majka mi koga mi doaga na gosti stavam kluc na vrata. Spalnata e moja i na mm, sto ima nekoj da vleguva vo spalna?Pr sveki moja ima cel sprat nejzin, nie so mm i decata imame nas, sto majka i bara da se kacuva koga ne sme doma. Znaci sto ima gore ima i dole. Nekolku pati sum primetila koga se vrakame od nekade ne e isto ili nesto fali. Mislite deka e vo red? Znaci sama treba da bide svesna deka nema potreba da mi taraska koga ne sum doma, koga sum tuka nema pr doaga, sedi, rucame zaedno jas gotvam krevam masa mijam sadovi znaci se. Zatoa Sega koga odam nekade klucot so mene i aj so zdravje znaci ako sama ne e svesna sega ke i tekne koga ke vidi nema kluc...
Еднаш со мм кога бевме надвор од Мк за нова година (тогаш дечко) оставивме клуч на братучед му за да си седат кај нас со девојка му. Немаа кај да одат, помали се и баш мило ми беше дека ќе поминат неколку дена сами. Инаку, кај и да идеме не оставам клуч на никој зашто автоматски тоа значи дека давам 'дозвола' да влезе. Значи ако оставате клуч очекувајте такво нешто, не мора да постои причина да ви влезат едноставно можат да си ја измислат. Не памтам која членка беше ама сменете си ги бравите дома и готово.
Ние живееме на различни спратови но поврзани со заеднички скали и мене ми е нормално ако не сум дома ако заврни да затворат прозор или нешто им треба, а кога одиме на одмор да отвараат прозорец да се проветри сепак ние сме фамилија јас несеплашам и кријам од нив.Ако е така нема да живеам во иста куќа која патем е нивна. А и имало ситуации ние не сме дома свекрвами си гледа кај нас турски серии нарает е сега нормално ние си идиме и таа си заминва не досадва.
Проблемот кај членката е што тие немаат осет да не си влегуваат како ќе им текне, башка што гледаат дека нејзе не и се допаѓа тоа, плус им било кажано. Што дека не се тука, мене ако некој на негово ме опомени дека му смета нешто, не би се правела на три ипол за инат и дека ми се може пошто не ме гледаат што правам. Али кај нас за што се има осет, така што, ова да ти се сексаат на спална неповикани, не ме ни чуди.
За ова на спална и јас не би сакала никако никој. Инаку додека бев на работа (сега децата ми се големи) свекрвами ги чуваше и нормално мораше да оди кај нас затоа и таа си беше слободна и јас навикната штом и ги оставам децата нормално е и да оди на спратот дали да земи за јадење да ги разбуди за нашколо..
Jas ne sakam nikoja da mi vleguva doma. Zeveeme sami i site se gosti koga ke dojdat,niti pak sakam poinaku da si mislat.Nitu sadovi da mi mie,nitu da mi raskenuva koga ke dojde nisto. Od kade sto e mm demek imame sprat,i sedime tamu koga ke odime, no nit me interesira dali se kacuvaat,nit nesto ima sto da zemat! Tie si ziveat tamu i toa si e nivno,ako ni sajka ne vlozile,ama nivno si e..ne e nase,ic ne me tangira dali dosle ili ne!
Прочитав различни мислења и добро секој со своето размислување. Можеби има многу влијание и начинот на кој сме воспитувани, па и тоа какви ни се односите со брат/сестра, родители, свекор/свекрва, комшии итн. Не верувам да се случи нешто дома ако не нема неколку часа. Исто кога одиме на викенд, одмор се исклучува се што е на струја, се празни фрижидерот во случај да не се расипе нешто и замириса, се затвораат прозори и се, заклучуваме. Не знам како дома би ми пукнала цевка ако не се користи водата. Па и не верувам баш во тие три или пет дена на свекрва ми да и се расипе перална или шпорет. Мене би ми пречело и би ми било шубе да ми се вртка некој дома додека ме нема и толку. Тоа е мое размислување, а секој со своето. А факт е дека не можете да знаеше што се случува и дали буричкаат некаде додека ве нема.
Од претходниот стан клуч имаше и свекор/свекрва, и девер (женет со дете, посебно живее). Маж ми им дал како ерген. Не влегувале, еднаш свекрва ми одма после свадба, ама ја испеав и не и текна пак. Сега сме под кирија, не ни имаме резерва клуч да дадеме. Душата ми е помирна кога знам дека никој нема пристап. Јас од кај брат ми го вратив клучот кога тој се ожени (имав клуч зошто живееме јас и он сами таму пред да се омажам, секако не го користев), од кај моите не сум имала никогаш, возрасни бевме кога се преселија таму. Сега месецов се селиме во нов стан, немам намера да давам клуч на никој. И да ме нема 2 недели, нема да прооди куќата ако никој не влезе. Шкафчето на работа кај што имам само униформа и кломпи го заклучувам, а не сопствениот дом. Не ви ја сфаќам логиката дека некој треба да има пристап кај мене дома кога не сум таму.
Јас не можам да ве сфатам тие што велите дека ви е сеедно кој ќе спие и има секс на вашиот брачен кревет. Еве пример, (за среќа кај нас не е до толку работата), жена му на еден другар на мм кои исто така се во странство, ми кажа дека кога си дошле имало што да видат. Девер и нејзин со девојка му не само што цело време им седеле на спрат, туку вели душекот во спална цел лом направен со сперма и вели мораше да го свртиме на другата страна. А на која друга страна д го свртат кога ќе си дојдат нареден пат еве не знам .
@WildMk ако ти е тебе нормално друг да има секс во вашата спална, на друг не му е. Ај ако не и комшиите ќе ги викнам да се сексаат во моја спална ако немаат каде.