Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    За оделување ич не е лесно. Да беше едноставно и лесно и јас ќе се оделев до сеа. Живеам и јас со свекор, свекрва и золва. Ама ете бараме начин со мм како да се тргнеме на страна, а притоа и да не заглавиме ептен оти со мало бебе сме. И нема ништо лошо или не нормално да размислува да се оделат. Сигурно никој не би сакал во својот дом, местото каде треба да се чуствуваш сигурно и безбедно, ти да се чуствуваш како во затвор, како што кажа самата членка.
    Не е исто кога си во една куќа, ете од основна култура ги поздравувам и комшиите, ама секој од нив си има свој двор. Не морам да им се ,, правдам" оти не сакам да ги дружам.
    И зависи од луѓето, некои може ќе сфатат дека сака мир и раат после неколку одбивања, а други ќе почнат да префрлаат и на мажот и, и на неа, и само караници ќе им направат.
    @Luna91 Ете кај мене терасата е над нивната и мене не ми се излегува кога се во двор. И моите не се лоши луѓе, ама некогаш едноставно не ти е до муабет со никој, а нели да се правдаш на некој зошто не сакаш да се симнеш на кафе.

На Anyshka, Moce19, MilaSs12 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.973
    Скроз си во право. Најубаво е километри подалеку, но такви се условите. При свој спрат што со моиве две раце сум го направила не дозволувам да немам мир. Подобро да испаднам лоша, отколку да си го изгубам мирот. И да, не се правдам на никој и немам намера. Ако ме викне, а не сакам и кажувам- наздравје нека ти е сакам сама да сум. Жими се баш така. Ич не се замарам дали ќе замери. И не замерува зошто сум дала до знаење дека секој ден кафиња не сакам.

На Anyshka, Duhce123, mal.ecka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    16.410
    Воопшто не е исто живеење во зграда со комшии и живеење на различен спрат со свекрва одоздоле. Има голема разлика. Од искуство зборам.

На Anyshka, Meckicja, crazylady и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.442
    Некаде имам пишано дека не живеам во иста куќа со свекрвата ама близу се куќите..двор до двор..
    Свекрва ми е сама..ама секогаш има гости. Не е лоша жена ама ете и јас сум волк самотник.. кафе не пијам, друштво многу не сакам..порадо ќе гледам сама филм или ќе се излежувам ако немам работа(што ретко се дешава ама ете...)
    И мене стално ме вика, ајде дојди за тебе какао ќе сварам или чај, ама јас само ќе и речам - наздравје нека ти е и ќе си седнам на балкон или ќе си влезам внатре, зависи од потребите.
    На кафе не ми доаѓа, јас одам некогаш на какао..:D
    Како ќе биде сега откако ќе ја однесеме и мајка ми да живее со нас - не знам. Дали ќе почне да доаѓа она или не..
    Ама едно знам, никогаш не сум се почувствувала должна да одам кога ќе ме викнат, макар и да седат кај неа собрани цела фамилија..
    Едноставно - не ми се оди и тука завршува муабетот.
    Кога ќе затворам врати и прозори не ги слушам и сама сум си дома.

Муабетот ми беше дека исто ми е како кога живеев кај моите во зграда.. поздрав од култура и шибам дома. А дома си е дома. Никој не може мирот да ми го поремети..

На Anyshka, andrejko82, Ivan4e04 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    9.546
    А зошто се замараш по какви календари ако сака нека оди.

6. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    9.546
    Сигурно не толку добри работи за таа да те нарече дебил.

7. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    16.410
    :?: :D
    FB_IMG_1626167920021.jpg

На MarijaMi90, Skorpija25, MeowMeow и 19 други им се допаѓа ова.
  8. monami74

monami74 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Веќе 3 години живееме во странство со вереникот, и неговиот план е да си ги повлече мама и тато за во иднина да живееме заедно. Нема ни 2 недели они се кај нас на гости првпат толку многу и уште првиот ден главата не ми се смирува. Толку нападна свекрва имам тоа е чудо коа ќе запне нешо запнато е само се караат со свекорот, и само се меша у нешо и наоѓа мани во нашиот сегашен стан. Јас одвај чекав да избегам од моите, и за во иднина никад не сум размислувала да живеам со нив ( јас мажот 2деца и мачка толку. ) ми треба совет, нервен слом добивам при крај сум незнам со да правам а знам дека ваков дечко ретко се наоѓа

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.615
    Допаѓања:
    181.608
    Разговарај со дечкото
    Кажи дека ти смета и не сакаш да живееш со стари во заедница
    Нема друго чаре освен разговор

На Martka, crazylady, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Викаш ваков дечко ретко се наоѓа, не знам што е толку посебен, но во првата реченица од постот си пишала дека он планира да си ги донесе неговите за да живеете заедно во иднина?! Тој сам си одлучил и не те прашал воопшто што мислиш ти за идејава или ти си се согласила на ова?

На Snowflake97, molikaMk, crazylady и 6 други им се допаѓа ова.
  11. monami74

monami74 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Обавезно ќе разговарам само чекам да си отидат зашо ни пола саат не сме сами ние.

12. monami74

monami74 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Неможам да се сетам точно, ама коа он ми кажувал за неговите како сам да си прави план без да ме праша јас дали сакам. А машко ко машко нема да свати зашто ми сметаат и ќе се наљути многу ама јебија дур не сум потпишала морам да размислам доброо...

На Snowflake97, crazylady, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Мамин син? На секој чекор ги има, со лопата да ги ринеш. :D
    Пошто сте во странство, претпоставувам станот е заеднички. Нема што он да планира без да разговара со тебе.

Е да, треба да размислиш баш добро. Ако не сфаќа зошто и се лути, тури му пепел. Ај ако не и ти викни ги твоите и сите на куп бидете. Зошто и твоите да не се порадуваат во странство?
    Или за твоите не важи? Или си зема таква слобода пошто си мисли дека се е негово? Или има некои скриени шовинистички сфаќања? Многу работи можат да бидат. Седни го на еден добар разговор и разграничете како се замислувате да живеете во иднина.

На Snowflake97, CareTee, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. monami74

monami74 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Лошо е тоа што родителите му се врници на моите баба и дедо и на стари години го родила и многу тешко сваќање имаат незнам како да кажам бабами и дедоми помодерно се понашаат....она од мене чека да и месам леб и да се грижам коа ке ми залегне у кревет. Па не живееам ја у село. Страшни се...

На Anyshka, crazylady и mal.ecka им се допаѓа ова.
  15. monami74

monami74 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    СЕгашниот стан е за 2ца само сегс збутани сме сите 4ца во една соба. А сакаме да земеме друг поголем стан каде што ќе можеле да доаѓаат неговите и да останат да живееат ако им се дозволи.Така си мисли мојов Незнам со да мислам тука ми е многу убаво плата све е топ ич не би се враќала назат ама ако се мора..... Важно имам фамилија што ме чека.

На Осе и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    837
    Па и во село да живееш, никој не треба да го очекува тоа од снаата. Убаво ти викаат членките погоре, разговарај си со дечкото пред да се деси било што. Ако тој намислил да ги донесе кај вас за да ги гледате вие, имаш проблем што треба да го решиш со дечкото не со идните свекрва и свекор.

На Anyshka, Snowflake97, Martka и 8 други им се допаѓа ова.
  17. monami74

monami74 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    15
    Фала ви многуу

18. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Чим ретко се наоѓа маж како твојот многу лесно ќе се договорите да си останете сами. Ако сега дозволиш да дојдат тоа ќе ти биде за цел живот, нема назад после. Размисли си убаво пред да решиш.

На Mnik, crazylady, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  19. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.616
    Дечко ти си испланирал да си живее со неговите без воопшто да разговара со тебе ако ништо друго, па со цимери да живееш кога ти идат гости им најавуваш, а не со жена/ девојка. Ова ти е голем red flag.
    Второ ако не си со него не значи дека не можеш да останеш во странство и да продолжиш да си работиш. Што има врска тоа дали сте заедно и останувањето во странство.
    Ако ти сега не можеш да ги истрпиш 2 недели на гости како понатаму? Мора да си кажеш јасно што ти сакаш по тоа прашање ако се согласите супер, ако не барем на време да си расчистиш.

На Snowflake97, Martka, Ivana.kas и 12 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    Па не мора да се враќаш во Мк ако решиш да се разделиш од него. Земи си свој стан и решен проблем

На Srcka28, cresa-jagoda и Bezimenka90 им се допаѓа ова.