Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

За оделување ич не е лесно. Да беше едноставно и лесно и јас ќе се оделев до сеа. Живеам и јас со свекор, свекрва и золва. Ама ете бараме начин со мм како да се тргнеме на страна, а притоа и да не заглавиме ептен оти со мало бебе сме. И нема ништо лошо или не нормално да размислува да се оделат. Сигурно никој не би сакал во својот дом, местото каде треба да се чуствуваш сигурно и безбедно, ти да се чуствуваш како во затвор, како што кажа самата членка.
    Не е исто кога си во една куќа, ете од основна култура ги поздравувам и комшиите, ама секој од нив си има свој двор. Не морам да им се ,, правдам" оти не сакам да ги дружам.
    И зависи од луѓето, некои може ќе сфатат дека сака мир и раат после неколку одбивања, а други ќе почнат да префрлаат и на мажот и, и на неа, и само караници ќе им направат.
    @Luna91 Ете кај мене терасата е над нивната и мене не ми се излегува кога се во двор. И моите не се лоши луѓе, ама некогаш едноставно не ти е до муабет со никој, а нели да се правдаш на некој зошто не сакаш да се симнеш на кафе.

Anyshka, Moce19, MilaSs12 and 9 others like this.
  2. Luna91

Luna91 Популарен член

Скроз си во право. Најубаво е километри подалеку, но такви се условите. При свој спрат што со моиве две раце сум го направила не дозволувам да немам мир. Подобро да испаднам лоша, отколку да си го изгубам мирот. И да, не се правдам на никој и немам намера. Ако ме викне, а не сакам и кажувам- наздравје нека ти е сакам сама да сум. Жими се баш така. Ич не се замарам дали ќе замери. И не замерува зошто сум дала до знаење дека секој ден кафиња не сакам.

Anyshka, Duhce123, mal.ecka and 6 others like this.
  3. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Воопшто не е исто живеење во зграда со комшии и живеење на различен спрат со свекрва одоздоле. Има голема разлика. Од искуство зборам.

Anyshka, Meckicja, crazylady and 6 others like this.
  4. Dust

Dust Game Over

Некаде имам пишано дека не живеам во иста куќа со свекрвата ама близу се куќите..двор до двор..
    Свекрва ми е сама..ама секогаш има гости. Не е лоша жена ама ете и јас сум волк самотник.. кафе не пијам, друштво многу не сакам..порадо ќе гледам сама филм или ќе се излежувам ако немам работа(што ретко се дешава ама ете...)
    И мене стално ме вика, ајде дојди за тебе какао ќе сварам или чај, ама јас само ќе и речам - наздравје нека ти е и ќе си седнам на балкон или ќе си влезам внатре, зависи од потребите.
    На кафе не ми доаѓа, јас одам некогаш на какао..:D
    Како ќе биде сега откако ќе ја однесеме и мајка ми да живее со нас - не знам. Дали ќе почне да доаѓа она или не..
    Ама едно знам, никогаш не сум се почувствувала должна да одам кога ќе ме викнат, макар и да седат кај неа собрани цела фамилија..
    Едноставно - не ми се оди и тука завршува муабетот.
    Кога ќе затворам врати и прозори не ги слушам и сама сум си дома.

Муабетот ми беше дека исто ми е како кога живеев кај моите во зграда.. поздрав од култура и шибам дома. А дома си е дома. Никој не може мирот да ми го поремети..

Anyshka, andrejko82, Ivan4e04 and 9 others like this.
  5. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

А зошто се замараш по какви календари ако сака нека оди.

6. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Сигурно не толку добри работи за таа да те нарече дебил.

7. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

8. monami74

monami74 Истакнат член

Веќе 3 години живееме во странство со вереникот, и неговиот план е да си ги повлече мама и тато за во иднина да живееме заедно. Нема ни 2 недели они се кај нас на гости првпат толку многу и уште првиот ден главата не ми се смирува. Толку нападна свекрва имам тоа е чудо коа ќе запне нешо запнато е само се караат со свекорот, и само се меша у нешо и наоѓа мани во нашиот сегашен стан. Јас одвај чекав да избегам од моите, и за во иднина никад не сум размислувала да живеам со нив ( јас мажот 2деца и мачка толку. ) ми треба совет, нервен слом добивам при крај сум незнам со да правам а знам дека ваков дечко ретко се наоѓа

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Разговарај со дечкото
    Кажи дека ти смета и не сакаш да живееш со стари во заедница
    Нема друго чаре освен разговор

Martka, crazylady, Осе and 3 others like this.
  10. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Викаш ваков дечко ретко се наоѓа, не знам што е толку посебен, но во првата реченица од постот си пишала дека он планира да си ги донесе неговите за да живеете заедно во иднина?! Тој сам си одлучил и не те прашал воопшто што мислиш ти за идејава или ти си се согласила на ова?

11. monami74

monami74 Истакнат член

Обавезно ќе разговарам само чекам да си отидат зашо ни пола саат не сме сами ние.

12. monami74

monami74 Истакнат член

Неможам да се сетам точно, ама коа он ми кажувал за неговите како сам да си прави план без да ме праша јас дали сакам. А машко ко машко нема да свати зашто ми сметаат и ќе се наљути многу ама јебија дур не сум потпишала морам да размислам доброо...

13. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Мамин син? На секој чекор ги има, со лопата да ги ринеш. :D
    Пошто сте во странство, претпоставувам станот е заеднички. Нема што он да планира без да разговара со тебе.

Е да, треба да размислиш баш добро. Ако не сфаќа зошто и се лути, тури му пепел. Ај ако не и ти викни ги твоите и сите на куп бидете. Зошто и твоите да не се порадуваат во странство?
    Или за твоите не важи? Или си зема таква слобода пошто си мисли дека се е негово? Или има некои скриени шовинистички сфаќања? Многу работи можат да бидат. Седни го на еден добар разговор и разграничете како се замислувате да живеете во иднина.

14. monami74

monami74 Истакнат член

Лошо е тоа што родителите му се врници на моите баба и дедо и на стари години го родила и многу тешко сваќање имаат незнам како да кажам бабами и дедоми помодерно се понашаат....она од мене чека да и месам леб и да се грижам коа ке ми залегне у кревет. Па не живееам ја у село. Страшни се...

Anyshka, crazylady and mal.ecka like this.
  15. monami74

monami74 Истакнат член

СЕгашниот стан е за 2ца само сегс збутани сме сите 4ца во една соба. А сакаме да земеме друг поголем стан каде што ќе можеле да доаѓаат неговите и да останат да живееат ако им се дозволи.Така си мисли мојов Незнам со да мислам тука ми е многу убаво плата све е топ ич не би се враќала назат ама ако се мора..... Важно имам фамилија што ме чека.

Осе and mal.ecka like this.
  16. Camille84

Camille84 Истакнат член

Па и во село да живееш, никој не треба да го очекува тоа од снаата. Убаво ти викаат членките погоре, разговарај си со дечкото пред да се деси било што. Ако тој намислил да ги донесе кај вас за да ги гледате вие, имаш проблем што треба да го решиш со дечкото не со идните свекрва и свекор.

Anyshka, Snowflake97, Martka and 8 others like this.
  17. monami74

monami74 Истакнат член

Фала ви многуу

18. Angella7

Angella7 Истакнат член

Чим ретко се наоѓа маж како твојот многу лесно ќе се договорите да си останете сами. Ако сега дозволиш да дојдат тоа ќе ти биде за цел живот, нема назад после. Размисли си убаво пред да решиш.

Mnik, crazylady, Осе and 2 others like this.
  19. violetblue

violetblue Популарен член

Дечко ти си испланирал да си живее со неговите без воопшто да разговара со тебе ако ништо друго, па со цимери да живееш кога ти идат гости им најавуваш, а не со жена/ девојка. Ова ти е голем red flag.
    Второ ако не си со него не значи дека не можеш да останеш во странство и да продолжиш да си работиш. Што има врска тоа дали сте заедно и останувањето во странство.
    Ако ти сега не можеш да ги истрпиш 2 недели на гости како понатаму? Мора да си кажеш јасно што ти сакаш по тоа прашање ако се согласите супер, ако не барем на време да си расчистиш.

20. forumce

forumce Форумски идол

Па не мора да се враќаш во Мк ако решиш да се разделиш од него. Земи си свој стан и решен проблем

Srcka28, cresa-jagoda and Bezimenka90 like this.