Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Lud j*b* zbunjenog :rofl::rofl::rofl::rofl: и рушиш рејтинг на свеки, невесто, неможе пред комшиките да каже дека ни едно кафе не и имаш сварено:rofl::rofl::rofl:

На Anyshka, cresa-jagoda, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    163
    Prosto e kako grav,prekini kontakt,nemas potreba da odis tamu
    Prekini kontakt,nemas potreba da odis tamu,mirna glava

На crazylady, cresa-jagoda, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Имаш разговарано со маж ти? Ако не, мислам дека треба да му објасниш како мајка му прави да се чувствуваш (не во стил на карање).
    Ако нема ефект, со тек на време избегнувај да се сретнуваш со нејзе.

На Lena_3366, Skorpija25 и tina2018 им се допаѓа ова.
  4. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    163
    Ma ne trpam nikogo be,posebno da se razboluvam za svekrva uso muso petko stanko.nit me ranat nit me pojat.muz ako e mamino since neka si odi kaj mama,ete mu ja.vo tvojata situacija kriv e mazti,toj treba da gi presece rabotite,posebno so majkamu ,ako e nestabilna kako sto kazuvas,dodeka so tvoja familija presecuvas ti,ednostavno e,sekako ako znae mazti sto saka i ako znae vo koj pravec tera,dali so tebe(dolzen e da te zastiti)ili so mama i tato

На Srcka28, crazylady, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    114
    Ете допишав зошто нема сварено, за да биде уште потрагична работата....офффф

Да да му кажав се, рече ќе зборува со неа...па да видиме

Последна измена од модератор: 22 јули 2021
    На st2007 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NCIS

NCIS Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2019
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    163
    FB_IMG_1626374868453.jpg

На Ivana.kas, andrejko82, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.251
    Допаѓања:
    19.035
    Со таквите само на ист начин враќање.
    Кога ти рекла магии му прајш на син ми...кажи и да му правам.
    По пишаново гледам маж ти е исто на твоја страна така разбирам барем? Делува како разбран човек и веројатно си ја знае мајка му. Убаво сте тргнале седи кај твојте, ќе ја исплатите колата па ќе купите стан. Издржете максимум. Контакти сведи на помалце од 0, а таму веќе трудна не оди.

На Lena_3366, crazylady, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.812
    Допаѓања:
    99.187
    Не живееш со неа, маж ти е со тебе, не знам која ти е потребата да се замараш?
    Можеш и воопшто да не одиш, син и нека оди кога ќе посака да ја види.

И од која мака твоите ги викале неговите да се договорат за вашето идно живеалиште? Како да не ги знаете луѓето дека нема договор со нив. Сами сте си го направиле проблемот. Штом вие меѓу вас сте се договориле, маж ти знае и е согласен, што па тие мора да знаат??? Се кажува на луѓе, на нелуѓе не се кажува.

Немаш потреба да ги мислиш и анализираш нејзините постапки. Далеку сте, игнор и решен проблем.

На Snowflake97, Ivan4e04, Lena_3366 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.082
    Ова ко во турско време.Дефинитивно сме најзаостанати во цел свет

На Anyshka, Meckicja, Ivana.kas и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    9.546
    Па и има многу со психички проблеми. Немањето доволно финансии да прошетаат, да видат како живее светот тие дома и збеснуваат.

На Meckicja, Lena_3366, crazylady и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Колку шо разбрав не живеете заедно така да многу е едноставно прекинуваш секаков контакт и ај чао.

На Snowflake97, Ivana.kas, Lena_3366 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Јас сум преселена 3 години и сфаќам дека ако останав во Мк. животот ќе ми се скратеше. Муабетов ми е барајте си чаре, мирот на душа значи и здравје и среќа. Јас во глобала со свекор и свекрва имав коректен однос. Проблемот од сам почеток беше золвата, помала од мм 4 год. Цел живот по погрешни патишта, со погрешни луѓе. Се мажеше, се враќаше, роди дете, го остави да го гледаме. Сите можни пороци, дроги и алкохоли. Куќа ден и ноќ ми смрдеше на марихуана, ми беше срам гости да викнам. А и на исти спрат мораше со свекор и свекрва да живеам, оти нејзе и го средија долу спратот. Наводно само да се смири и да живее мирно со детето. И баба на долен спрат живееше. Стариве ќе слегуваа на нејзино место некогаш. Јас и мм 5 години во една соба, и во нејзе золвица ме чекаше да излезам и ми земаше се. Буквално и гаќи мои ги облекуваше и ги носеше пред дечковците. Секој ден ме чекаше да излезам за да ровари по соба и да зема. И беше некој таков филм. И на крај викаше детево зело. И цело време покрај детето користеше се. Да иде на одмор со нас, на први мај, да и се дадат пари. Едноставно си мислеше детето мора да и го гледаме сите, а таа да збеснува. Свекор свекрва викаа не можеме да се справиме. Мм исто. Едноставно таа беше човек со психички проблеми и пороци и ми го скрати животот тие 5 години. И брава наместивме и пак мир немавме. Ја откорнала за да ми земе шминки. Беше и на лечење и наводно се потсреди. Ние со мм решивме дури не се иселиме, во таа куќа деца не правиме. И така се деси. Под дрво и камен поминав издржав зедов виза и мм си го зедов тука. И бремена сум сега. И еве ги гостинки ми дојдоа тука (пак заради детето) и стварно тешко на тоа дете е. Затоа и прифатив, знам го боли мм. И ја гледам бетар е сторена и истиот филм и е да ми чепка по фиоки. Цело време сака да и се купи нешто како да е мало дете. Вели ќе помогате вие имате пари сега. Се што имавме алкохол испи првите три дена. Знае дека заради детето ќе има и за нејзе стално и јадење и пиење и пари. "Бате ќе ни купиш, детево сака" користи 100 пати дневно за се. Така паразитира уште на наш грб и социјално во Мк. и јадните и родители. Вели детево да ви го оставам да го гледате. А детето е кутрото многу невоспитано и безобразно, што и не е за чудење. Ама ете, крвта вода не е. Мм си го боли за внуката најмногу, па и за сестра му. Јас едвај чекам да испратам гости и да си го имам мирот пак. И жал ми е за мм. ама тука помош нема. И уште еднаш ми иде да ги гушнам тие во амбасадата визата што ми ја дадоа.

На Anyshka, Meckicja, Ivan4e04 и 26 други им се допаѓа ова.
  13. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.786
    Допаѓања:
    3.337
    Јас лично после се што изнакажала нема да ја видам веќе никогаш. Некој ќе рече ама мајка му е, да мајка му е ама не се однесува како таква. Толку.

На Meckicja, Martka, Lena_3366 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Се спомне ли магии во некој муабет одма ми нема ништо резон. :^)

На Lena_3366, Bicka77 и Noranora им се допаѓа ова.
  15. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.058
    А на одвикнување нешо да ја однесевте? И онака вие го гледате детето мк претпоставувам свекрвати и свекор ти не знам колку има тоа во мк ама на крај на краиштата ќе тргнам се со што може да се повреди и ќе ја заклучам 2-3 недели само јадење ќе и спуштам. Може сум и ја мрдната ама ја така би напраила.

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    22.831
    Се додека таа не се реши дека сака да се среди верувај дека џабе ќе биде и 2 месеци врзана да биде. За жал познавам неколку особи каде што нема што не било пробано, и лекување и се се ама џабеее...

На bibiiii и Honny им се допаѓа ова.
  17. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Свекор ми проба се. Со добро и со лошо. Со сила не држат никој ако доброволно не оди. Бардовци ја праќаа едно време ко беше многу лошо, е таму рече не ја пуштам. Велеше бетар ќе се врати. Животот им го скрати, почина човекот од инфаркт пред една година. Нека го носи на совест ама мува не ја лази. Само нејзините потреби, пред потребите на детето. Прво за нејзе да има, прво нејзе да и е убаво. Ама пак ќе речам криви се родителите, такво треба бркање од дома. Нека спие на улица ако не е способна да заработи а е толку себична. Вака ништо не и фали, и облечена и најадена и напиена. Чаре нема.

На Meckicja, crazylady, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    22.831
    Оф бе ништо не помага , на врат дишат. Знам роднина , синот наркоман, таа што му беше жена исто така, плус таа малце и недобра психички. Две деца ,и едното кај едната баба, другото кај другата. Пари незнаат колку имаат, каде не биле по болници, лекувања се се што се може и џабе било. Знам роднинава и викаше на сваќата, Ако ќерка ти е саглам нема да е со мојов син.
    Али жално е за децата што растат во таква нздрава и токсична околина.
    Нека и се отвори патот и да се среди.

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    114
    Душо од мака што пред нас ветуваше двоење пари за учество за стан, а таму исплашен не пискал дека ќе ги остави сами родителите во куќа кога ќе замине брат му

20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.308
    Допаѓања:
    22.831
    Чекај малце ме збуни.
    Маж ти едно збори кај твоите а кај неговите друго или јас лошо разбрав?

На Lena_3366 му/ѝ се допаѓа ова.