Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Да, таму си стоела опцијата кога ќе се отсели брат му да се вратиме ние за со старите, а кај нас се зборуваше за купување стан. Затоа за да разјасниме дека како млади луѓе ни треба самостојност, а не како што рече свеки да чекаме да се отсели брат му, да се вратиме, да ги дочуваме старите и да му доплатиме дел на брат му.

2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ем да ги дочувате старите, ем да доплатите. А брат му оти не си седи да ги чува? Или на него не му е убаво со стари, ама на вас супер ќе ви е?
    Маж ти сака да се прави арен и пред двете страни, ама на крајот си се покажала неговата игра. И за што се одлучи? Или уште се труди да седи на две столици?

Miss666, Lena_3366, crazylady and 4 others like this.
  3. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Не се труди веќе, јасно кажав и пред него и пред моите и пред неговите дека јас и детето во таа куќа не стапнуваме за живеење па по цена и на развод, за 2-3 саати гости колку да си го видат внукот може.

crazylady likes this.
  4. Emy867

Emy867 Форумски идол

Епа тогаш, да баталиш што коментира свекрва ти и да уживаш. И наместо да ти е криво што не ви дала ништо кога одите, од сега и ако принесе нешто, да не се посегнуваш да каснеш или да се напиеш. Не ти треба.

crazylady, cresa-jagoda and Lena_3366 like this.
  5. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Истото го мислев, нема да посегнувам по ништо

crazylady and Emy867 like this.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Ама на твојава свеки малце и летаат гулабите :D
    Туку среди си со маж ти дефинитвно што сака и држи се до тоа дека не се враќаш во таа куќа.
    Убаво ти кажаа, ич ниту оди ,а ако отидеш биди ладна , глеј си детето или додека се породиш седи си на телефон и со кратки отсечни одговори биди си.

Lena_3366 and crazylady like this.
  7. januari19

januari19 Популарен член

Здраво на сите.
    Јас немам некој проблем и недоразбирање со родителите на мојот сопруг, повеќе би кажала отсутност на комуникација помеѓу нив и мене. Имено со сопругот немаме деца поминуваат години ние имаме неуспешни обиди со ИВФ , а они никогаш не ме прашале како сме како сум... после трансфер лежам 2 недели дома никогаш не се понудила да дојде да ми помогне , не дека јас ќе и кажам дојди али нека се понуди ви треба ли нешто иако и самите знаат колку е скапо и колку пари сме дале по испитувања... Среќа имам живи здрави родители на кои можам секогаш да се потпрам.
    Чуствувам дека и мојот сопруг од мене почна да добива одбивност да контактира со нив последнава година само еднаш бевме да ги видиме (живееме во различни градови ). Искрено јас немам никакво мислење за тие луѓе имаат приходи не работат ништо и гледаат турски серии по цел ден , не ги чуствувам ни како блиски.
    Јас доаѓам од ситуирано семејство , заедно со мојот сопруг отворивме наш сопствен бизнис моите ни помогааат и се со нас и во добро и во лошо. Некогаш се мислам дали јас згрешив некаде , дали јас премногу им замерувам , дали моите родителот го гледат сопругот како свое дете ( никогаш не го двојат од мене и сестра ми ) па очекувам дека и тие треба да ме гледаат поинаку да бидат поблиски со нас ...
    Сме разговарале со мојот сопруг за нивниот однос , он е како не се замараат такви се..
    Што мислите вие дали може да направам нешто да го подобрам односот со нив, ипак се родители на мојот сопруг. Да дополнам среќен роденден ми честитаат на ФБ, никогаш не ми се јавиле на телефон :)

8. forumce

forumce Форумски идол

Седи си мирна.

9. januari19

januari19 Популарен член

:D

10. zoya

zoya Истакнат член

Мислам дека подобар совет од овој нема да најдеш Се' додека не ви се мешаат, супер се.

11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Не очекувај свекрва дека ќе дојде сама да ти помогне. Ако стварно треба викни ја. Чиста сметка долга љубов. И они на страна и вие и нема да се скарате никогаш

Mnik likes this.
  12. Lilijana35

Lilijana35 Активен член

Здраво и јас со мојот проблем и мене свекрва ми ме вреѓа секој ден како сум била расипничка ме бркаше од дома со бебе во стомак и со закани дека нема да добивам никаква помош од мм за бебето ми вреѓаше фамилија
    А тој само си трае и гледа

13. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Мама е во право. Ти си дојдена не можеш поише да знаеш од мама.
    Многу ги има.
    Оди си на време. Барем и знаеш зошто си одиш.

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

И ти остана со нив да живееш?не можеш да се снајдеш негдњ да одиш?

Srcka28 likes this.
  15. Lilijana35

Lilijana35 Активен член

За бебето трпам нее криво за ништо се надевам ке му дојдит умот на мажот ми

16. Oneo

Oneo Популарен член

Ова вистина го мислиш?
    Мажот нема да се смени, туку ти размисли дали сакаш детето да ти расти во таква средина?

17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Абе што за бебето трпиш него му треба здрава права мајка. Баш ми е жал за ваквите како тебе што трпите за бебе, зашто било срамота, за "што ќе кажат луѓето"...

18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Златна, на маж ти памет нема да му дојде биди сигурна. Тој штом дозволува жена да му се навредува и брка, а па и бремена...
    Бегај си , на тоа дете му треба здрава мајка .

19. Hoping

Hoping Истакнат член

Мене татко ми ни на фб не ми честита не пак да ми се јави на тел. Еј ќе речеш татко е. А од свекор па ич ништо не очекувам.
    Верувај, немаш проблеми чим не ти се мешаат.

20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Најлесно е да се каже остави го. Не е лабава врска па одма да го остави. Брак е плус и дете е во прашање. Не фрлајте од ракав вакви совети, ставете се на нивно место.
    Потребни се сериозни и долги разговори со мажот да се реши ситуација. Па ако не бива..