Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Секако и се прилагодив и сега мора се да е под контрола контрола нејзина?
    Ај нека ми бира и што да облечам. :?:
    Ете завесите ако сакаше да помогне или финансиски или на друг начин зошто не ме почека да се вратам од мк и да одберам јас по мој вкус и желба?
    Алиштата од бебче јас сакав сама да си ги средам, нема потреба да ми чепка да види што има и како има.

2. girl__20

girl__20 Популарен член

А да имаш нешто и да го скриеш од нејзе да не и кажеш? Нели мора се да знаат тие :rofl:
    Љубопитност можеби.. Што знам

Не мојата дека е нешто лоша во споредба со некои овде што читам ама во се се меша, сака да ја слушаат сите. И сака се да знае а мене тоа ме нервира јас си сакам приватност барем во мојата соба.

Осе and Erika.greeneyes like this.
  3. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Аххаахахахах, ти по прслук си ја видела...јас отидовме на гости и со извинение долната и ја видов. Јас до кујна за да ја исплакнам цуцлата на бебо, таа пред вц менува гаќи. Ќе се онесвестев хахахахахахаха

4. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Некои луѓе се такви, не можеш во 50 и кусур години да ја смениш. Така мисли дека треба и така прави.
    Затоа сите велат оддели се за да имаш мир. Заеднички живот значи компромис.

Tanjamm likes this.
  5. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Компромис ама од двете страни.
    Не само снаата да попушта за се.
    Ајде ќе земам да менувам дома се што има таа уредено, да видиме дали таа ќе попушти?
    Не има да го спомнува тоа.
    Па на страна и таа не дава да одиме сама била разведена е.

6. Emy867

Emy867 Форумски идол

Како може она да НЕ ДАВА да одите на страна? Која е она да дава или не дава нешто?
    Маж ти што вика за одделно живеење?

7. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Е ајде сега друга тема.
    Сега за сега нема делење, не дава така што ќе му се налути на маж ми и нема да се гледаат.

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Нека си најде маж и нека има занимација, а не вас да ве тормози. Некои луѓе не сваќаат дека луѓеѕо сега кога ќе се земат и се решиле да основаат семејство дека не сааат мама и тато уште да им ги диплат алиштата и да им ги перат долниот веш па и јадење да им прават затоа се вика осамосталување значи веќе нема што мама и тато да се плеткаат.

9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Те имам среќавано по темите и знам дека не живееш во Мк, така да, свекрва ти е уште еден доказ дека луѓето од село ќе излезат ама селото од нив никогаш.
    Јака ти душа.

10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Па ка лулате ли и неа?

Јас знам дека треба компромис ама свекрва ти не знае и нема да дознае. Одделете се и ке си видиш раат.

Осе likes this.
  11. Oneo

Oneo Популарен член

@BabyD0ll Освен да седнеш да и објасниш или дури не си тука да ја заклучуваш собата, не верувам дека има решение.
    Те советуваат погоре да оставиш нешто, нема да и падне незгодно, оперирани се тие од срам.
    Не можам да се изначудам како им се претура по туѓи работи.
    Со мојата свекрва не живееме заедно од почеток.Кај нив да сме и сама да сум во соба ќе тропне, ќе праша дали да влезе. Таму собата е за гости, кога има некој да преспие, нема ништо мое.
    Таа кога е кај нас, некогаш и да го причува бебето, ми вика се што треба за пресоблекување донеси во дневна, да не влегувам по соби.

IRBBB likes this.
  12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Некоја со усул:D

13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Оо извини сите ние членки на форумов сме злобни и невоспитани.
    А свекрвите ни се баш културни и добри.
    Можеш да зборуваш во свое име зошто денеска се поретко има како твојот случај.
    Јас зборував општо од сите членки што сум ги читала и од мои познаници, ретко снаата е прифатена. Туку како што пиша една членка погоре секогаш сакаат се по нивно да биде.
    Сите овие членки се нечиви снаи, не пишуваат на форумов само за да лечат комплекси. Пишуваат да си ја споделат маката.

14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Па во свое име зборува. Ти напиша дека никој не сака снаа. Ете и мојата не дека ме сака, буквално нема чувства за мене. Ме гледа како мајка на нејзиното внуче. Ми покажува почит само ради мм, инаку да беше мм некое муле душата ќе ми ја извадеше. Да живеевме заедно ќе пишував тука секој ден. Кој како ќе си ја нареди.

15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Јас во свое име кажав. И во име на пријателки кои живеат убаво со свекрви.

Во нивен дом сте отишле, што очекувате? Ние живеевме заедно 2 години ама знаев што ме очекува и супер ми беше. И за кај мајка ми можам триста маани да најдам.

ALISA0000 and Tanjamm like this.
  16. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Не планирам да дискутирам понатаму.
    Само ќе ти кажам чекај ти уште го јадеш кајмакот, може и тебе ќе те читаме вака по форуми во иднина.
    Мило ми е што ти е убаво. Има и такви свекрви но многу ретко. Обично се работи за почит само поради синот а ниедна свекрва не сака снаа.

Anyshka, Skorpija25 and Осе like this.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Пред брак 8 години бевме во врска. :) Мене ме сакаат и свекорот и свекрвата, не е глума и не е само од почит.

Tanjamm and IM.TMKQ like this.
  18. girl__20

girl__20 Популарен член

Не е проблемот дали те сакаат или не. И јас гледам некои живеат добро ама по наредбите на свекрвата. Имаат жени што си го прифаќаат тоа а има некои што си сакаат слободен живот само за нивната фамилија.

Anyshka, Skorpija25, Осе and 3 others like this.
  19. felisitas

felisitas Популарен член

Си сакаат се под контрола да држат, кое каде е, зошто е..

Знам дека и ти си во странство и тоа е среќна околност, јас имам слична таква и затоа и ништо не чувам таму. Е сега јас не ни живеев таму, со маж ми живеев прво на страна во врска уште кога бевме па после и во странство се преселивме. Но секако си има тој своја комлетно опремена соба во која таа си ровари без пардон.
    Кога и да отидев, работите што се во комодата беа преместувани, од толкава куќа она си остава некои ствари во комодата (пример вина и слатки што ги носат на слава итн) при кујна од 5м она ставила цел куп чинии во неа....
    Едни влошки што ми беа останати ги ставив на одредено место и тие успеала да ги премести. Затоа јас и ништо не чувам од мои работи таму, се си е кај моите, една маица немам оставено.
    А да оставам пример и јас така куфер со алиштенца од син ми, не што ќе ги преуреди по нејзино туку и ако има потреба да оди некаде на повојница ќе си се послужи од тие новите и без да праша.

Пак ќе кажам, среќа е што си во странство не се замарај со собата ич. Јас се однесувам како во хотелска соба, се ми е во куфер додека сум таму.

Сега видов дека она уствари е со вас во странство... Тука освен да си кажеш отворено нема друго. Ќе дигне носот некој период и ќе и помине.

Last edited: Jul 23, 2021
    Anyshka, Осе and BabyD0ll like this.
  20. Celltica

Celltica Популарен член

И тие што сакаат слободен живот и не сакаат да прават компромиси треба да си планираат од порано да си се на страна. Не може сакам слободен живот, а три фамилии во иста куќа. Така сакале или нејќеле, ќе мора да се прави компромис.

Tanjamm and GrimTheReaper like this.