Секако и се прилагодив и сега мора се да е под контрола контрола нејзина? Ај нека ми бира и што да облечам. Ете завесите ако сакаше да помогне или финансиски или на друг начин зошто не ме почека да се вратам од мк и да одберам јас по мој вкус и желба? Алиштата од бебче јас сакав сама да си ги средам, нема потреба да ми чепка да види што има и како има.
А да имаш нешто и да го скриеш од нејзе да не и кажеш? Нели мора се да знаат тие Љубопитност можеби.. Што знам Не мојата дека е нешто лоша во споредба со некои овде што читам ама во се се меша, сака да ја слушаат сите. И сака се да знае а мене тоа ме нервира јас си сакам приватност барем во мојата соба.
Аххаахахахах, ти по прслук си ја видела...јас отидовме на гости и со извинение долната и ја видов. Јас до кујна за да ја исплакнам цуцлата на бебо, таа пред вц менува гаќи. Ќе се онесвестев хахахахахахаха
Некои луѓе се такви, не можеш во 50 и кусур години да ја смениш. Така мисли дека треба и така прави. Затоа сите велат оддели се за да имаш мир. Заеднички живот значи компромис.
Компромис ама од двете страни. Не само снаата да попушта за се. Ајде ќе земам да менувам дома се што има таа уредено, да видиме дали таа ќе попушти? Не има да го спомнува тоа. Па на страна и таа не дава да одиме сама била разведена е.
Како може она да НЕ ДАВА да одите на страна? Која е она да дава или не дава нешто? Маж ти што вика за одделно живеење?
Е ајде сега друга тема. Сега за сега нема делење, не дава така што ќе му се налути на маж ми и нема да се гледаат.
Нека си најде маж и нека има занимација, а не вас да ве тормози. Некои луѓе не сваќаат дека луѓеѕо сега кога ќе се земат и се решиле да основаат семејство дека не сааат мама и тато уште да им ги диплат алиштата и да им ги перат долниот веш па и јадење да им прават затоа се вика осамосталување значи веќе нема што мама и тато да се плеткаат.
Те имам среќавано по темите и знам дека не живееш во Мк, така да, свекрва ти е уште еден доказ дека луѓето од село ќе излезат ама селото од нив никогаш. Јака ти душа.
Па ка лулате ли и неа? Јас знам дека треба компромис ама свекрва ти не знае и нема да дознае. Одделете се и ке си видиш раат.
@BabyD0ll Освен да седнеш да и објасниш или дури не си тука да ја заклучуваш собата, не верувам дека има решение. Те советуваат погоре да оставиш нешто, нема да и падне незгодно, оперирани се тие од срам. Не можам да се изначудам како им се претура по туѓи работи. Со мојата свекрва не живееме заедно од почеток.Кај нив да сме и сама да сум во соба ќе тропне, ќе праша дали да влезе. Таму собата е за гости, кога има некој да преспие, нема ништо мое. Таа кога е кај нас, некогаш и да го причува бебето, ми вика се што треба за пресоблекување донеси во дневна, да не влегувам по соби.
Оо извини сите ние членки на форумов сме злобни и невоспитани. А свекрвите ни се баш културни и добри. Можеш да зборуваш во свое име зошто денеска се поретко има како твојот случај. Јас зборував општо од сите членки што сум ги читала и од мои познаници, ретко снаата е прифатена. Туку како што пиша една членка погоре секогаш сакаат се по нивно да биде. Сите овие членки се нечиви снаи, не пишуваат на форумов само за да лечат комплекси. Пишуваат да си ја споделат маката.
Па во свое име зборува. Ти напиша дека никој не сака снаа. Ете и мојата не дека ме сака, буквално нема чувства за мене. Ме гледа како мајка на нејзиното внуче. Ми покажува почит само ради мм, инаку да беше мм некое муле душата ќе ми ја извадеше. Да живеевме заедно ќе пишував тука секој ден. Кој како ќе си ја нареди.
Јас во свое име кажав. И во име на пријателки кои живеат убаво со свекрви. Во нивен дом сте отишле, што очекувате? Ние живеевме заедно 2 години ама знаев што ме очекува и супер ми беше. И за кај мајка ми можам триста маани да најдам.
Не планирам да дискутирам понатаму. Само ќе ти кажам чекај ти уште го јадеш кајмакот, може и тебе ќе те читаме вака по форуми во иднина. Мило ми е што ти е убаво. Има и такви свекрви но многу ретко. Обично се работи за почит само поради синот а ниедна свекрва не сака снаа.
Пред брак 8 години бевме во врска. Мене ме сакаат и свекорот и свекрвата, не е глума и не е само од почит.
Не е проблемот дали те сакаат или не. И јас гледам некои живеат добро ама по наредбите на свекрвата. Имаат жени што си го прифаќаат тоа а има некои што си сакаат слободен живот само за нивната фамилија.
Си сакаат се под контрола да држат, кое каде е, зошто е.. Знам дека и ти си во странство и тоа е среќна околност, јас имам слична таква и затоа и ништо не чувам таму. Е сега јас не ни живеев таму, со маж ми живеев прво на страна во врска уште кога бевме па после и во странство се преселивме. Но секако си има тој своја комлетно опремена соба во која таа си ровари без пардон. Кога и да отидев, работите што се во комодата беа преместувани, од толкава куќа она си остава некои ствари во комодата (пример вина и слатки што ги носат на слава итн) при кујна од 5м она ставила цел куп чинии во неа.... Едни влошки што ми беа останати ги ставив на одредено место и тие успеала да ги премести. Затоа јас и ништо не чувам од мои работи таму, се си е кај моите, една маица немам оставено. А да оставам пример и јас така куфер со алиштенца од син ми, не што ќе ги преуреди по нејзино туку и ако има потреба да оди некаде на повојница ќе си се послужи од тие новите и без да праша. Пак ќе кажам, среќа е што си во странство не се замарај со собата ич. Јас се однесувам како во хотелска соба, се ми е во куфер додека сум таму. Сега видов дека она уствари е со вас во странство... Тука освен да си кажеш отворено нема друго. Ќе дигне носот некој период и ќе и помине.
И тие што сакаат слободен живот и не сакаат да прават компромиси треба да си планираат од порано да си се на страна. Не може сакам слободен живот, а три фамилии во иста куќа. Така сакале или нејќеле, ќе мора да се прави компромис.