Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    :D хе хе тенк ју тенк ју :D

2. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    јас живеам со свекор ,свекрва и што да ви расправам ми цветаат ,,ружи,,,лицемери невидени пред мене едно зборат зад грб со маж ми друго се договараат,не можам да замислам дека има толку лоши луѓе кои велат еден пат така после поинаку,не знам дали само кај мене е така,ама никогаш и на никого не му посакувам да живее во заедница и да ги тегла тие маки како што ги теглат женските чеда,жално е кога некој пред тебе збори дека тоа ќе биде така па после во договор со синот излегува како што тој си сака ,си ја постигнува целта ,а дали тоа мене ме нервира и како сето тоа влијае на мене никого не му е гајле.се размислувам дали уште еден пат би ги теглала тие маки како што ги теглам сега и дали некогаш кога би имала синовци би се мешала во нивните бракови како што сега мене ми се мешат.

3. Rossana

Rossana Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    43
    :clap: :clap: :clap:

4. Barbie-girl

Barbie-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    1

ееее и јас ќе кажам едно браво на ова,ама ретко кој може да си го пружи тоа задоволство....

5. lalezzz

lalezzz Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    71
    ajde i jas da vi se pridruzam na temava za svekrvite,odamna ve citam,no moram da priznaam deka od ovaa tema kosa i nervi mi se krevaat.ziveev dolgo vreme so svekor svekrva pa PLUS I ZOLVA-da se zivi i zdravi no daleku od mene .SAMO JAS SI ZNAM STO PRETRPEV SO NIV.no eden den se preli casata i im ja plesnav vistinata vo lice,koja mnogu gi pogodi a najmnogu na zolva mi-preku taska balabanova sto ne mi pravese muabet 5godini,bese kako inventar use da spiese so mene i masmi u krevet............dolgo i siroko..no eve sega se spasiv ,dve godini sum so mirna glava i nervi.cel zivot ako treba pod kirii ke se vlecam no za tamu nejkam da smislam-pomila mi e smrtta odkolku zivotot tamu.no srekna sum sto brzo docekav svekormi da mi kaze deka sve ona sto sum go rekla- sum bila vo pravo.-godinite ne sekogas go pravat covekot zrelo da razmisluva no tesko im e da si priznaat.no covecki e i sekoj sto zgresil da se pokae i da ne prodolzuva ponataka so istoto..ne sum gi vregala nikogas so pogrdni zborovi ili slicno,kako sto nekoi snai imaat obicaj ,no neznam ni da pravam lice vo smisla na obrakanjeto so mamo i tato koga vsusnost realnosta e nesto drugo,no sepak gi pocituvam. no kako sto rekov podaleku od mene inaku bi skinala konci ili bi zavrsila vo bardovci

6. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    381
    Вака не знаев проблемов каде да го сместам ама највише ми одговара тука. Две ноки не спијаам, ме мачи ептен. Со дечко ми идам 5 и пол год и сега како секоја врска озбилна си правиме муабет за иднина и се договоривме да си живееме сами да си купиме прво некое станче па за натаму ако треба ке се прошируваме. И си правам ја муабет со свекрва ми иначе у супер односи сме и кажувам дека да не ја прави куќата зашто ние нема да живееме со нив и она се добра добра со мене а иначе да ја опишам она посесесивно го сака син и абе душа и е и у реду е тоа, не се лутам ја али ептен претерува и ја искажува посесивноста и уффффффф ме вади од такт. И сега вака проблемот е она све знае за ова и на секој можен начин пробува да го задржи син и до неа...и дечко ми ми вика сега пред два дена знаеш горе спрат од куќа ќе биде супер она ова кога ке се направи и ја Whaaaaaaaaaat?? кога чув знаев чие масло е.Мн се нервирам дечки само на тоа мислам, не можам да спијам кога легнам тоа ми е прво у глава. Не сум себична ама мислам дека не е во ред млади луѓе да живеат со стари сакаам мое заедничко и плус ај тоа свекор и свекрва па и сестра му не е одадена абее ке пукнам значи какво лицемерие позади грб, ова не го очекував ама ич..Извинете ако е неразбирливо и долго ама барам совет мн ми треба како да го убедам дечко ми а да не изгледа дека ми нешто смета кај неговите? Пробав му реков мене не ми се свиѓа, стари и млади не се за заедништво треба нешто наше да си имаме .... Лелелеееееее не знам што да правам кажете совет? ;(

7. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Ех, мене па не ми е толкав проблем кај ке живеам, нормално ако ете имам свој спрат..а заедница не, но пак ако немам кај мора итоа на почеток, секоја свекрва ке те боцне за тоа во очи, ќе проба да го задржи својот син, нека не те чуди тоа. Ретки се оние кои ке стојат на страна....Не сакам ни јас со свекрва, ниту пак со мајка ми..сами најубаво..али од оваа кожа не се може, битно ми е да се слагам и сакам со мажот

8. reddragon

reddragon Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

9. reddragon

reddragon Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    devojko ne se plasi na deckoto da mu kazes za tebe sto te maci tuka mozes da vidis i kolku te saka nesmees da tjutis i ne se plasi i nema da bides za nisto kriva bidejki ti si taa sto saka da bide nastrana znaci toa go kazuva tvoeto srce opravdano e toa, sto e najvazno a ima mladi sto sakaat vo zaednica da bidat zatoa ti nema voopsto da bides kriva i zgora na toa veke koga ti bi bila negova sopruga tebe veke nesmee nikoj da ti navleguva vo tvojata privatnost pa izborise za toa bidejki ke si go olesnis zivotot a so starite najlesno e veruvaj samo ne se karaj i imaj edna kultura so niv a ako prerekuvaat slobodno preseci ama odma vo start ne cekaj na glava da dojdat jas za ovoj problem odamna zborev so moite i oni mi rekoa lele sinko pa i jas nesakam vo zaednica da bideme sakam da ve vidam sami i srekni vo zivotot da se raduvate pa zdravje deca i nie pokraj vas ke bideme presrekni i jas sum vo vrska 3 god no kaj i da e se delam imam edna kukicka uste ne mie dopraena ama se sto mi fali edno ws edno krevetce i edna soba nisto drugo znaci nemoj da se plasis ama voopsto toa tvoj zivot i borise za toa a deckoto ke prifati ako te saka pozdrav

10. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    381
    Fala reddragon :) Ama ja neznam zashto taka mi pravi :D a vo mn dobri odnosi sme epten :D ali pak sin si e sin :D ke se izboram za ona sto goo sakam :D ama mi bidna tesko koga go slusnav i od nego znaci dosta ubedlivo beshe ja mu i kazav ne mi se svigja sami treba da si bideme a on si cutese :D hmm zbuneta sum epten za nacinot na koj taa postapi :D

11. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Znaci ona go ubedila da ziveete na vtor sprat. A ima li poseben vlez? :D
    Moj sovet ti e na ubav nacin, bez karanje da mu gi posocis negativnostite na ziveenje vo zaednica i dali on go saka toa navistina.Nema da imate privatnost, nema da mozete goli da se setate ako sakate, vo sekoj moment moze nekoj da vi naide i koga ne ste raspolozeni za muabet da mora da zborite, nema da mozete da si pomagate eden na drug, toj sekogas ke ostava na majka mu ili na tatko mu da gi zavrsat negovite obvrski........
    Samo bidi itra :D :D :D
    Pozdrav

12. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    е и јас се наоѓам во иста ситуација....ама не ми прече да живеам горе на спрат сепа сме оделени каква врска ја ќе имам со неа...јас горе таа доле...различен влез така да не ми прече што сака нека си праве...јас не сакам стан неможам да живема во толку тесно... :?: ако можиш некако убеди го ама и идејата да живеете горе не елоа гледај ја и добрата страна во двор тие...ќе почниш да одеш на работа кога ќе се вратиш јадењето ќе ти биде готово....некогаш не мора да готвеш ти дома че се сименш кај неа...детето кај неа....има и добри страни...не е се така црно ;)

13. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    381
    Falaa Blanca! Srcee si toa mi trebashe :D da ima poseben vlez ama ne e toa toa! se se slusaa, ne smee da se tropa , da se zbori poso takva e kukata ne znam kako da opisam a i plus ne saakaam be !! Sam svoj gazda sakam da sum si ! hehe :D

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    381
    е и јас се наоѓам во иста ситуација....ама не ми прече да живеам горе на спрат сепа сме оделени каква врска ја ќе имам со неа...јас горе таа доле...различен влез така да не ми прече што сака нека си праве...јас не сакам стан неможам да живема во толку тесно... :?: ако можиш некако убеди го ама и идејата да живеете горе не елоа гледај ја и добрата страна во двор тие...ќе почниш да одеш на работа кога ќе се вратиш јадењето ќе ти биде готово....некогаш не мора да готвеш ти дома че се сименш кај неа...детето кај неа....има и добри страни...не е се така црно ;)[/quote]

Annni срцка и ја мислев нема да ми пречи!! Амаа не е лесно џабе посебен влез коа пак знаеш дека се доле и дека не смееш да збориш да тропаш како кога ке си сама со мажот! Што знам барем ја така го замислувам бракот, сами слободни млади..она у нејзино време не живеела со свекрвата а сега него го убедува да живи ма ајде молим те :lol: и плус имаме услови финансиски, и плус ги прочитав мислењата на другите и сите се жалат никој не кажа добро нешто за живеење во заедница, и 95% од бракови кои живееле во заедница се скарани епа не сакам то за мене :*

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    MissS daj se od sebe da go ubedis da ziveete vo stan, ama ako ne uspees, mislam deka ne e loso da ziveete na vtor sprat so poseben vlez.
    Vo toj slucaj bi bile blisku do tebe ama i daleku, zavisi kako ke ja naredite rabotata. Nema da moze da ti se kaci vo sekoe vreme i da kontrolira dali ti e iscisteno, ispeglano...a vie koga sakate moze da se simnete na rucek kaj niv :D
    Zamisli si deka ziveete vo zgrada i negovite se na eden sprat podole. A za tropanje i vikanje :lol: :lol: :lol: ke si stavite dupla izolacija...se salam. Vo zgrada kaj mene se se slusa.
    Vo sekoj slucaj, sto i da pravis nemoj ni zbor da kazes protiv majka mu ili nemoj nikako da se skaras so nea zosto ke ti treba za vo idnina da ti pomaga.A koga ke dojde vreme i nie da im pomagame na postarite. Pr. odite na svadba , izleguvate...mozes vo sekoj moment deteto da i go ostavis i da si nemas gajle.
    Milo mi e ako ti pomognav
    Spij mirno |-)
    Pozrav

16. shy

shy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Најпрво да се извинам што се мешам во оваа тема (бидејќи имам само 17 год.), но сепак мислам дека можам да заземам став бидејќи одблиску се имам соочено со вакво нешто (не како снаа, туку како внука).
    Ова е доста сериозна тема!!!
    Ако мене некој ме прашува, снаа и свекрва не можат да живеат под ист покрив (особено ако сте во брак со личност која сеуште не е психички подготвена да се раздели од нив)!! на пример да речеме дека настане конфликт меѓу вас и свекрвата, а вашиот сопруг застане на спротивната страна и ете ви караница која не дај боже може да заврши и со развод.
    Благодарение на ваквите односи снаа-свекрва јас живеам само со мојата мајка.Причина за тоа на некој начин недозреаноста на татко ми да и се спротивстави на неговата мајка и да го спречи нејзиното влијание во нашето семејство.
    Едноставно тој беше многу приврзан за неа!!!уше да побараше од неа да го надои!!!
    Поради тоа,тој еден ден не напушти мене и мајка ми!!!!
    По неколку години умре неговата мајка(не ја викам баба,затоа што таа ми го уништи животот и ја стави мојата иднина под знак прашалник),а тој сега остана сам. Знам дека сега многу се кае, но сега е доцна..
    Затоа ако забележите дека вашиот дечко мајка му се уште ја насловува со ,,мамо,, БЕГАЈТЕ,со таков човек нема иднина.

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Шај, жал ми е за твојата ситуација и многу убав пост си напишала. Само...
    Како сакаш да ја насловува мајка си? Татко ми има 50 години и се уште баба ми ја вика МАМО, што е нормално...

18. shy

shy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    87
    Познавам мажи кои откако се оженија своите родители почнаа да ги викаат по име.

19. garudamon

garudamon Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    62
    Извини, ама ако не ја вика мамо, не ја почитува, а ако не ја почитува неа, на коа финта сакаш тебе да те почитува? Како треба да ја вика за да не бегаме од него?

20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    аман,ама сте сте фатиле,може е само метафорично кажана таа реченица,а не се сложувам дека ако ги викаме родителите со име не ги почитуваме,напротив,мене тоа ме асоцира на опуштен и пријателски однос