Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.891
    Допаѓања:
    18.773
    Не сум фина, им одбивам на глупости.
    Не живееме во исти светови. Јас сега ке си легнам среќна, најадена со селско месо и печен компир направен од свекрва ми.
    Тек сега се замислив, син ми на 2 години не пипнал вода потопла од 37 степени за бањање. Алал да ти е мајка, си успеала дете со зовриена вода да барата. Уште многу треба да учам да те стигнам.

На AlicaInWonderland, oblace1 и Estella им се допаѓа ова.
  2. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    (y) кажи, а? Јако вака ти е кога буквално сфаќаш? Да ти цртам? Ги дроби нудлите, врие вода во меѓувреме во бокал што заедно сме ја ставиле и ЗАЕДНО го држиме бокалот на ЛАДНАТА РАЧКА и ставаме во тањирчето. Заборавив, ти си најмајка, што знам ја

3. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.871
    И сега убаво ќе ти е да дојде некоја што е посветена на здрав живот и да ти каже дека инстант нудли не се баш здрава и препорачана храна за 2.5 годишно дете? Оти така некако му иде и твоето. Да се разбереме, не ти велам дека е погрешно, ама исто е како тоа ти што го викаш.

На Chanell*, Ivan4e04, oblace1 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Тешко неа со сватови ко нас де. Зашто ние најлоши сме. Она фати да се расфрла со навреди и сега ние лоши. Замисли болни размслувања сме имале зашто сме сакале сами да си готвиме. Толку од мене на темава.

На Anyshka и Осе им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.891
    Допаѓања:
    18.773
    На син ми кој наполни 2 години не му дозволувам да приближи рака до нешто што врие.
    За 6 месеци можеби ке го истренирам и јас како тебе. И онака не готвам, ке имам време.

На oblace1 и Mnik им се допаѓа ова.
  6. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Знам дека не е најздраво. Ти никогаш не си дала нешто не толку здраво? Или сега ќе излезе дека доручек секој ден му се нудли? Зашо сигурно маж и домашна супа од домашно пиле му има направено на син и, па она поздраво го има нахрането детето. Секако јас излегов немајка од тоа шо стојам со свртен грб во кујна, ова и вака и така ќе му дојде.
    Не одам веќе офтопик.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.871
    Толку си внесена што не ја ни гледаш поентата. Ако земеме на сите да судиме, на сите имаме да им најдеме нешто за кое ќе судиме.
    А детето како дете, нема утре да рече леле мајка ми колку нездраво ми дала нудли, туку ќе се сеќава на многу подлабоки и позначајни аспекти на вашиот однос. Не се базира љубовта на детето кон мајката на храната.

На Skorpija25, Ivan4e04, oblace1 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    837
    Ова мене не ми личи на разумна дискусија веќе...ова е инат терање. Аман едната се уби од фалење "ја не готвам, ми носат, имам време за син ми", другите се испофалија како они се супер воман и прават се од А до Ш и се е супер.. Абе кој како сака нека си прави и кој како си наредил, што осудувате толку и толку вреѓање ако некој не прави како вас исто.

На Skorpija25, Ivan4e04, oblace1 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    А нели прочита дека пишав дека е едно од МНОГУТЕ работи што детето ги памти? Или си сфаќате како ви одговара? Нигде не пишав дека љубовта на детето кон мајката зависи од храната

10. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Ама која е потребата тоа што не готви да се нарекува идеализирање?
    И од каде приказната дека било мачно на свекрвата кога самата таа своеволно им помага?

На oblace1, Lianna Anna, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Прочита ти мислење од свекрва и? Знаеме само една страна и кога веќе ова нешто е изнесено, ова е форум и нормално е некој да ја спомне свекрва и и да даде претпоставка како се осеќа. Гледаш дека има поделени мислења? Прашај ги истово и тие што сметаат дека не и е мачно.
    Го имам истиот случај на свекрва и истово се правеше, ја ќе ви правам, ја, ја, ја, за после 3 пати правење случајно да чујам муабет "све јас им правам, јас ручек правам..." фала од утре не. Да не се чудите ако дојде утреден и рече вака, вака, вака. Не викам дека мора да е така. Претпоставка де. Ама пак ќе речам она е таа шо испровоцира.
    Во ред е, убаво и е и готово, не да обесуе какви сме ние што несакаме исто ко неа и да очекува да не изгреагираме никако
    А па замисли некоја самохрана мајка што рмба оф јутра до сутра и треба да мисли за се, да го прочита мислењето кај што син и немал да ја памти по свртен грб во кујна, ќе памтел дека стално била тука за него.

На Anyshka и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.891
    Допаѓања:
    18.773
    Па кажи си дека си имала префрлање и зборење зад грб. Ете кај лежел зајакот.
    Ти си си земала ручек ама си слушнала дека ти збори зад грб па се сменила ситуацијата.

На oblace1, mssuniquee, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. venus♡

venus♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.113
    Точно, не ја знаеме таа страна на приказната.
    Ама апсолутно тоа е и причина зашто одма да не се иде со претпоставки како твојата на пример.
    Ми се чини жената рече дека се обидувале повеќе пати да го сменат тоа, да ја убедат да прекине, ама ете не се случува така.
    Според мене, да беше како што викаш ти (дека потајно се жали) при прва можна прилика ќе прекинела да им готви. Но, не е така жената е очигледно упорна што значи дека најверојатно добронамерно им помага. Од друг аспект исто така, постарите често сакаат да се чувствуваат корисни на таа возраст па можеби и затоа толку се труди за тоа.
    Едит: Имам сведочено на многу примери каде стварно свекрвата и снаата добронамерно си помагаат.

На Idedemja, st2007, mssuniquee и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Па со тоа што тогаш направив 4 пати јас ручек, па она 3 пати и го чув тоа, а бевме во тој период во заедница, не гледам ич како на иста или слична ситуација со твојава. Немаше да ме изнервира тој муабет, ако беше вистина така. Уште во заедница од 2 месеци, посебно готвевме. И после 5 години сеуште се нуди. Ама нашите заеднички ручеци не се ни 2 пати месечно. И да, не готви во тие 2 пати месечно само она.
    Да се едитирам: дур бев во заедница со нив, тој краток период не планирав само она да готви. Да не си го сфатиш така. Го сметав тоа како заедничка обврска. Секако кога се одделивме се подразбираше одделување за све.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.252
    Допаѓања:
    19.037
    Истото и за тато важи не е само мама за во кујна него ај

На oblace1, mssuniquee, Lavender4 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.828
    Истото го пишав де поназад. Кај мене мм готви кога сум втора смена, претежно. Не чека од мама ако јас не готвам.

На Brpbrp и Milkiway им се допаѓа ова.
  17. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Некогаш барајте грешка кај себе за некои работи, а не само оправдувања.
    Мене ова ми е гола вода. Отварал овој ваму, можам и јас таму. Јадење ако сака ќе зготви ако не сака не.
    Како што сметаш дека ти никому ништо не должиш, така никој ни тебе не ти должи.
    П.с. свадбата од кога мора да ја финансираат родители?
    П.п.с Не, не си носам ручек кога одам кај некого. Ама ако не ме повикал некој конкретно на ручек, фала Богу здрава права, ќе си јадам сама. Аман.

Инаку многу ми е смешно кога велите што ја напаѓате жената што не готви.
    Фактички жената ги рачуна за будали оние кои сами си готват и не чекаат од никого ништо, па се радува на месо.
    Независноста не си ја давам за компири. Додека сум здрава, јас и моето семејство ќе си ги одредуваме работите без на некого да му ќутам само за да не зготвам ручек.

На Anyshka, Mnik и Camille84 им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Жалосно е што мислите дека за еден ручек му ќутиме некому.

Убаво рече некоја, да ти е страв со какви жени ќе се осватиш кога ве чита човек на темава. Од толку независност, да не станете и вие исти како вашите свекрви кога ќе дојде време вашите деца да се мажат/женат.
    Остајте што сте сега сигурни дека нема да им се мешате во животот... не знаете годините што ви носат.

На Ivan4e04, oblace1, Lena_3366 и 14 други им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Јас не знам зошто се пронаоѓаш ти. Веројатно те погоди нешто во постот. Конкретно за членката погоре зборувам.

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Дека и јас си кажав оти ми готват старите во работни денови, и дека готов ручек ме чека скоро секој ден дома. Оти така ми одговара, и така правам.

На azelea, buba4e89 и mal.ecka им се допаѓа ова.