1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    А некиј да размислеше да ја остави свекрвата веќе живот да живее да оди да шета да ужива во животот кога веќе си ги израснала децата? Бракот е да си живееш вој живот и домашните обврски да се поделат да се стекне навика. Утре еден ден свекрвата ќе ја нема кој ќе прави јадење, а кој ќе му посветува внимание на детето кога мама ќе готви. Готвењето и чистењето не одземаат време воопшто (нормално зависи кој како си го сваќа). Колку и да ми се нуди да ми помогне нема да прифатам помош ниту од мајка ниту од нејезе нивно време е да одмараат ако треба и по цел ден да лежат зошто заслужуваат. Истото и за мене ќе биде здравје кога ќе остарам сакам да шетам, а синот и фамилијата нека си поставуваат правила дома кој што како да прави и нека си го организираат домот, одморот, финансиите итн. Нема детето да биде по паметно или по учено ако мајка му е 24/7 до него.

На Anyshka, Anturium, Idedemja и 5 други им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.893
    Допаѓања:
    18.774
    Не се правдам никому, кажувам како функционирам. Ама тешко им е да разберат. Или не сакаат.
    Мене и не ме боли ни ме погодува. Ни навредите не ми пречат, тоа за секоја посебно кажува што сорта е.

На Idedemja, GrimTheReaper, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Едно е да имаш чистачка што ќе ја плаќаш, а друго е на една личност маста да и искача. Ако е така одете на работа за беспари зошто брате по платена работа. ;)

На Anyshka и Mnik им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Што те погоде тебе?
    Што не ти е јасно од делот “кој како сака ќе си го организира животот?”

Ако свекрва ѝ на Мила сака да и носи ручек, нека и носи. Тој е нејзин избор.
    Не дошла да те праша тебе за дозвола.

На oblace1, GrimTheReaper и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Маж ти готви?
    Чисти некогаш?
    Пелени менува?

6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.735
    Допаѓања:
    40.138
    Аман бе луѓе. Значи Мила сигурно не ѝ ставила нож на врат на свекрва ѝ за да им прави јадење. Еве кажува со ќејф им готвела. Ако они се разбират меѓу себе, свекрва и сака на тој начин да помогне, што ве вас интересира друго? Ја направивте немајка оти на детето не му правела ручек. Вашите деца само еднаш ли јадат?
    Еве погоре една беше пишала ако сакаат да помогнат нека дадат пари. Да ѝ даваа пари место да ѝ прават ручек, гарант немаше да ја нападнете.

На Skorpija25, Ivan4e04, oblace1 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Баш истово шо го пишав се нејзини зборови, не мои. Прочитај ги убаво мислењата.

Све од наведеново. Мм е повеќе дома, со детето од мене. Успива, прави јадење, го бања кога сум втора смена, го шета сегде дур сум на работа, ако сум до покасно он го легнува. Пелени менуваше, сега веќе го одучивме од пелени. И да, од 3/4 машини неделно он ги пушта 2 минимум.

Последна измена од модератор: 26 јули 2021
    На saki13 и WildMk им се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Еве да те просветлам…колку те боли вистината,ја уби од вреѓање и се уби од фалење. Океј, ти си најдомаќинка у темава.
    Доста буцкаш со груби муабети.

На oblace1, azelea, simona_baby и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Првите две навреди беа од неа, извини. Види ги нејзините мислења и реплики. Не ми се напнувај мене.
    А баш памтам една членка шо не работеше и се пофали дека си е со детето по цел ден и све сама прави и неа и се нафрливте, дека не била најмајка шо е дома со детето, да си нашла работа, ама оваа ако вреѓа мајки шо прават сами ручек и се грижат за детето и немаат време да имаат недивени авантури ко неа со детето, у реди е. Убаво и пишав како ќе се осеќа самохрана мајка да го прочита нејзиното мислење, ама и неа и тебе не ви одговара да го прочитате тоа, а и да одговорите.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    А шо ти прај тебе разлика, дали на некоја и' готви свекрва и'?
    Ти менва нешто во животот?

На Ygritte, Chanell*, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Јас убаво читам, никаде не пишува неизживеани и слични навреди освен во твоите постови

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Мене не, ама како да сфатите дека она беше иницијатор за дискусвијава дека ние сме болни?

Не не прочита. Неа детето ќе ја памтело дека била по цел ден со него, ќе имале авантури, а нема да ја памти во кујна со свртен грб.
    Јас ова го сфаќам ко детето мое да ме памти во кујна со свртен грб. Или просветли ме ај

Последна измена од модератор: 26 јули 2021
    На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Како да те просветлам кога она тоа што го кажа за неа не е навреда кон тебе, освен ти што тврдиш дека е. И не заборавај, да не те цитирам ти почна со муабетот дека нема ништо помајчинско од готвење за деца. Стварно како може нечиј друг живот тебе да те вреѓа?

На oblace1, simona_baby, Lianna Anna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    За глупости се расправате.. стварно.

Ај готово, доста е... кој е овде модератор бе?

@Sesil @referentka ај заметете тро

На azelea, felisitas, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Што сакаш друго да ти каже од ко и се напна? Абе жено,криво ти е што не ти готви тебе свекрвата, не работиш ништо и имаш вишок време да дремеш на форумов.

И уште нешто ќе те прашам: Што имаш ти да ја прашуваш нејзинава свекрва дали е пресреќна и која си ти да поставиш такво дрско и безобразно прашање?

Детето кога ќе порасне нема да се сеќава на твоето готвење,него ќе очекува од тебе нон стоп да му даваш да јаде. И не може секој да готви и не,нема време за готвење како ти што мислиш.
    Жив и здрав да е оној на кој му носи јадење дома за кога ќе дојдеш од работа да го наполниш мешето и да ти е убаво на душа,а не да ти се бркаат мачки унутра зашто не знаеш што попрво да фатиш,дал да си легнеш,дал да се избањаш или пак да правиш ручек, а за дете да не зборам.
    Но,очигледно ти појма немаш како тоа изгледа бидејќи седиш дома, не работиш и се фалиш на темава како си најдомаќинка и како другите се недомаќинки.

Последна измена: 26 јули 2021
    На Anturium и Mikha4 им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.893
    Допаѓања:
    18.774
    Не си ги троши нервите на мене. Прва кажа дека сум требала да размислам што детето нема да ја памти мојата мусака/ леќа/ грав или што и да е.
    Јасно ти е сега? Ако треба ке вратам наназад да цитирам.

На azelea, simona_baby, GrimTheReaper и 5 други им се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.354
    Допаѓања:
    22.925
    И се напнавте на @MilaSs12 до крај. Дека е немајка испаѓа целиов муабет зашто не готвела на детето, туку од свекрвата ручек секој ден. И мене ми готви свекрва ми ручек секој работен ден, и тоа зашто она така сака, не дека е морално.Секогаш ми се јавува што за ручек. Сум и рекла ке зготвам одвечер, она вика не не јас што ќе правам ако не ручек за нас и вас. Јас сум и најблагодарна за тоа. За вечера,викенд што и да зготвам , прво на нив носам и со најголем мерак го правам тоа.
    И наместо да трчам од работа за ручек, јас доаѓам на раат ручам и си завршувам други работи.
    Не велам дека ова ќе е вечно, знам да зготвам се , ама додека свекрва ми со мерак ми прави ручек и со мерак ја реди масата за ручање, така нека биде.

На Anturium, Skorpija25, Ivan4e04 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Не одев на работа и свекрва ми ни готвеше првите неколку години.
    Немајка на векот! :D

*А и не живеевме заедно.

На Ygritte, Ivan4e04, oblace1 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    За синот да не остане гладен евентуално дете ако сте имале и внучето. :) Секој си го гледа своето дете.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Како да не.
    Кога почнавме сами да готвиме, цела недела готвевме паралелно два ручеци, затоа што не сакаше да престани.