Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.342
    Допаѓања:
    190.179
    Ова е умен совет ама гледам со неумни луѓе се има работа.
    АУ:worried:
    Со некои луѓе и на крај на свет да избегаш тешко разбирачка. Мешачи во штипки ги викале(lalala)

На oblace1, Idedemja, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Прифатете си го станот и нагласете дека веќе си имате свој, ете за внукот/внуката купиле тие:).
    Направете муабет дека сте возрасни и дека сте способни да си обезбедите живеалиште сами.

На oblace1, Sexybaby86, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Не верувам дека мм ќе прифати. Што и да одлучи он, јас ќе го поддржам ама одлуката на него ја оставам.

Крај краева, сестра му нема услови да живее кај мажот и, па со бебето се сега кај нејзините. Ете, додека се создадат услови, нека идат они да живеат таму ( со бебе на 7ми без лифт :)) а после стариве слободно нека си го издаваат и онака се слаби со финансии.

Ама не, колку и да сакаат они да помогнат, проблем е и пред народот, што синот им живее под кирија.

И баш така ќе биде @Brpbrp .

За постапкава сега знаат, претходно не им беше кажано за да не се мешаат а сега и ништо реално не знаат, освен дека сме нашле стан и сме аплицирале за кредит. А ако уште се развлече процедурата, пак ќе биде сме излажале.

Хинт: кога се веривме на свекрва ми и беше страв да не ме лаже мм само за да ги земе тие пари или пак да не ги лажеме заедно, ујдурма да правиме. Никад он не и дал повод за она да се сомнева, ама таква си е жената, изгорена од животот па сега нема доверба ни во најблиските.

На Ivan4e04, Sofi.ja, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.978
    Како бе така купиле стан без да знаете. Блуза ли е тоа, па ако не се погоди ќе се замени? Сигурно било со ок намера да ве изненадат и плус им било криво што сте ги вратиле парите, ама сепак мн непромислено...

На Anyshka, Watermelon96, Idedemja и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Вау
    Се плашела син и дека ја лаже девојката за да и земе неа пари -дали ок сфатив !? Значи имало појаки од мојава...

На Idedemja, Oneo, Bicka77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Дап, или и двајцата лажеме :)

7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    Купиле од очај затоа што им ги вратиле прите. Да купиш стан на 7ми без лифт значи си го купил итно и тоа се нашло. Плус им кажале каков стан сакаат.

@Bicka77 Твојата приказна е пример за здрав брак. Дисфункционален однос родители - дете ама маж ти е визрасен и знае како треба.

На Ivan4e04, oblace1, MeowMeow и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Да, односот не им е добар и ми е жал за тоа. Жал ми е и за свекрвата и за маж ми. Ама јас тука не можам ништо. Можам само да им се пуштам со заби ако почнат пред детето да се расправаат.

И да, купено од очај, колку да се купи нешто. Толку пари се имало. Ама сепак, 2 години сме под кирија во овој стан, баш за да не биде дај шта даш...

Им беше криво, да. И намерата била убава ама реализација? Некој ќе каже на подарен коњ во заби не му се гледа АМА!...

И колку им беше криво за обвинувањата, толку и дека се изјаловила цела работа па луѓе ќе дознаат. А кој ќе дознае ако они не кажат? Јас и мм си ќутиме секако. Ова на форум не се важи 8)

Последна измена од модератор: 27 јули 2021
    На elenaklasik, IRBBB, Mnik и 5 други им се допаѓа ова.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.894
    Допаѓања:
    18.775
    Ти ништо не можеш да направиш кога они ви прават проблеми. Значи при сте земале за да соберете за поголем/подобар/центар не е битно што сакате точно, а тие купиле нешто што не ви одговара.

На Bicka77 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Ама она не е должна да ти чува дете па да викаш те оставила. Твое е. А ако не си можела маж ти требало да ти помогне.

На baby-star, Mnik, Orchidea и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.694
    Допаѓања:
    7.623
    Е стварно не можам да ве разберам како можете да се карате и навредувате со некој на кој му е очигледно поповолна ситуацијата од вас. Јас сум од најбудалите, седам под кирија и плаќам стан. Откако е детево родено (година ипол е) немам излезено навечер. Имам еднаш уствари минатиот месец, морав во 9 да се вратам зошто татко му не знае да го успие. Ама убаво ми е и сама си одбрав така. Ручек немам обезбедено (освен за детето, јаде кај мајка ми, фала и на тоа). Маж ми не се прибира дома од работа ни за викенд, тогаш по цел ден немам никаква помош околу детето, обврските чекаат. И сега јас да завидувам на некои мајки што можат да излегуваат, одморат или имаат обезбедено ручек секој ден, а притоа свекрвата не им скока на глава? Не, блазеси им. Јас не сакав да живеам со свекрва макар имала ручек секој ден. Макар излегувала и имала време за себе (мада со мојава тоа немаше да биде случај). Не знам зошто се мерите и расправате кога некој не се вклопува во вашите критериуми за најмајка. Живејте си за вас, другите нека прават како сакаат. Секој си го одбира тоа што му одговара. Нема лутиш после.

На Skorpija25, Nausicaa, Ivan4e04 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    @Bicka77 знам дека ти газат по нерви, ама нека ви го препишат станот.
    Ич да не му се мислиш.
    Јас би го продала.
    И ич нема да ми е гајле шо ќе речат.

На mal.ecka, Осе, Mnik и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Па ако можеше на другата снаа да и помага зошто не и мене?
    И во право си не е должна, ама нема ни да го допре, а мм одеше на работа кога се враќаше беше супер со него си теравме двајцата

На Mnik и WildMk им се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Зошто да не го допре? Тебе ти е криво знам ама тоа не е причина да не го допре. Не го повредила ниту нешто слично.
    И побара помош и те одби?
    И мојата од старт се дистанцираше од чување и сл

На MilaSs12 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.985
    Допаѓања:
    110.458
    Бебе имаше 1 недела, си заминаа мајка ми и свекрва ми да си слават Велигден и останав сама со недоносено бебе од 2 кила кое не цица и ми е прво. Бебе за 3 дена беше хоспитализирано со ризик да има трајни оштетувања од дехидрираност, беше полумртво. Никогаш нема да и опростам на мајка ми, ама не на свекрва ми, нејзе и е внуче ама она не ми е мајка, мајка ми е таа што требаше да остане, не свекрва ми. Фала Богу го исчувавме и еве го дечко од 5 години препраметен.
    Па нели ви купува од маркет се што треба и не гледа цени :?: Можеби другата снаа и е повеќе по ќеиф, можеби другиот син и е поблизок. Што се замараш?! Детето е на мајката и таткото, другите се за помош ако сакаат, ако нејќат не мораат.

На mal.ecka, IRBBB, Осе и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Idedemja

Idedemja Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2020
    Пораки:
    3.176
    Допаѓања:
    43.104
    @Bicka77 те читам, уплатиле туку така за стан?:o
    И сега вртам филм и ми текнуваат муабети од постариве слушнати, ако имаат дома физички поголема сума пари им е страв да не ги ограбат и ги вложуваат во нешто. Очигледно станот го купиле или капарисале како и да е одма, непромислено, само да се вложат парите затоа што не очекувале дека ќе им ги вратите. Станот ич апла не бил за вас, туку ете сплет на околности ем да се олеснат од страв дека ќе се ограбени, ем да затнат усни на тие од околината дека не ви купуле тие стан, па ете сега ќе се фалат ви купиле, ама не промислиле дека вие нема да зинете и умрете од радост и одма ќе го прифатите и населите станот.
    Најдобро е како што си пишала и е неопходно, ќерката со внучето да одат таму и сопругот, дека нели немале услови за живот. Така да прифатете го станот и договорете се со сестра му некако или кажете им неговите да се договорат, сепак претпоставувам на нивно име е, нема шанси зад грб ако го купувале, на ваше име да било и вие да сте потпишувале.
    Така да фактички станот е на старите и тие нека решаваат што ќе прават кога вие не сте го прифатиле како подарок.
    Инаку убаво сте изиграле, од вакви луѓе во секоја можна прилика ќе ви било преречено, а и со свекрва со таква недоверба во роден син, што да помислам еве не знам, се разбира како што си пишала дека нема оправдани причини да се сомнева(facepalm) :tmi:
    Бидете силни и сложни во донесувањето на вашите одлучи како досега и мудро постапувајте во самостално обезбедување на ваш дом па макар и по сметка долги години да отплаќате кредит, сепак раатот нема цена народски речено:!:

На andrejko82, IRBBB, azelea и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.978
    Точно. Но, не треба неа да ја пипне ко ќе и клекне газот. Зошто знам стари што не чуваат внуци, а очекуваат од снаата да ги бања кога ќе снемогнат. Е нече мочи.

На Anyshka, Skorpija25, Sofi.ja и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    @wannaBeMomma многу долги години сме заедно со мм, многу работи се случија и да сакам неможам да ги напишам затоа имаш ваков заклучок, ок нејзино прАво дали ќе ми помага или не, еве детево пркна но муабетот ми е за месец треба да тргнам на работа и она веќе го чува деугиот внук, ние и викаме да не ти е тешко нашиов ќе го пратиме во градинка она невика ќе пробам да го чувам па ќе видиме понатака што како туку си ќути, мислам дека не е фер воошто

@AngelOfArh свака ти част! Капа ти симнувам колку си била храбра.
    Сосема си во право детето д наше и е беше чекано чекано....
    Тоа што она го купува во маркетите е со друга намера, небитно, моментот е што толку многу ги почитував и све правев за нивни родендени изненадувања за празници благо ги каневме постојано на ручеци, другава не ги погледнува дури и кога ќе и идат да и го чуваат детето ни вода не им нуди, и пак она е боља :^)

На кеај краева кога е целта на животот да дојдеш до нејзино ниво да си во пензија да дочекаш внуци к да им се радуваш бар според мене :$

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.427
    Допаѓања:
    90.773
    @Bicka77
    И вашиот потег е неразумен.
    Прифатете го станот,па после правете што сакате со него,продавање,издавање.
    Како така, пробале да ви помогнат.
    Нема простор за лутење.
    Не верувам дека имале лоша намера.
    Од друга страна ти си можела да уплатиш стан со бонусот,ама си решила да им помагаш на твоите,за нешто што утре ќе биде твое, исто така можела куќата да се продаде па да се заврши викендицата,а стан што можеш да го издаваш или продаваш од родителите на твојот сопруг не ви одговара.8-|
    Не ве разбирам.

На baby-star, Skorpija25, Lisicko и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330
    Со оглед на тоа дека ми е во комшии тоа и очекуваат и стално го зборуваат НО, ќе немам грижа на совест воопшто во тој момент

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.