Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Уште поубаво.:rofl::rofl::rofl:

На DELFINA81, mal.ecka, pikabu5 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Па уште и лута. Наместо да се извини, ќе глуми лудило.
    Гордост пред здравје на дете, е не можам да разберам. Сега ти биди и лута што се налутила за тоа што си го штитиш детето. И седи си раат.

На flower30, mal.ecka, tina2018 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.257
    Скроз си во право :rofl::rofl::rofl:

Знаеш не сум да се претерува со стерилност ама пак ова ми е недопустливо. Не само за бебе, и за возрасен не треба така да се однесува.

Последна измена од модератор: 13 август 2021
    На mal.ecka, tina2018 и Mnik им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.256
    Допаѓања:
    19.041
    И мене ми се лутат за истото, ја само додавам " ја ќе шетам по болници кога лицето или телото ќе му се исфрли нема вие" и после ја не праам муабет цел ден па кој више ќе додржи:devil:

На flower30, dipsidipsidipsi, Brpbrp и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Така де. И јас ја опоменав свекрва ми кога од автобус дојдена, без да измие раце се залета да го земе.
    Леле извини вика, се исклучив. И отиде изми рацете. Нит се налути, нит ништо.

На mal.ecka, tina2018, Bicka77 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.257
    Најмногу ме изнасмеа еднаш свеки ко ја коментираше некоја пријателка која не била воопшто по чистењето, а за себеси вика јас ептен педантно држам. А самата знам во која ситуација го затекнав домот кога почнав да идам. Нашиот дел го средив ама нивниот дел си е во иста состојба. Не планирам да и се мешам оти е витална а целото време го троши во крстосување по куќата и дворот. Плус ако се мешам кај нив ќе се меша и таа кај нас а тоа не сакам. Пак ќе речам, не сум за стерилност ама па не можам и ко неа да функционирам.

Последна измена: 12 август 2021
    На Anyshka, tina2018, Bicka77 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.022
    Мене стварно не ми се јасни ваков вид на свекрви, не разбирам во кој филм се влезени со муабетите дека они повеќе ги сакале децата од мајка или дека се знаат и разбираат?!?! :fubar:(lalala)
    Јас би ја измарширала мојата така да ми каже, па цел живот нека се лути (секако дека истото се однесува и за мајка ми).

На tina2018, Bicka77, Snowflake92 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Не можеле да бидат доволно мајки кога требало, поради нивните свекрви. Сега влечат комплекси...

На Madrugada, Brpbrp, delvi и 8 други им се допаѓа ова.
  9. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Еве јас мајка ми и сум ја марширала и ја марширам ко ќе ме изнервира ,ама свекрва ми не можам...

10. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.256
    Допаѓања:
    19.041
    А зашто да не можеш ?

На haruki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.338
    Се шалиш?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    363
    Допаѓања:
    1.022
    Зошто на пример?

Да е еднаш ок, ама вака да ја трпам секој ден да ми се качува на глава како што прочитав на последните две страни, па чекај бе и јас знам да кажам нешто.

На Mikha4, Luna91 и Milkiway им се допаѓа ова.
  13. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.709
    Допаѓања:
    7.639
    Не се шали, за мир во куќа, особено ако маж ти не те поддржува ќе си ќутиш. Само ова ќе ви го кажам на сите што се нервирате на свекрвите: ако имате можност бегајте од таму. Свашта преживеав јас со мојава додека бевме заедно, ама среќа сите бевме свесни дека заедно не можеме да функционираме. Откако сум надвор, што сака може да збори, и збори. Не сме го воспитале детево (година ипол има, важи), таа највеќе го сакала, нејзин бил, веќе и заборавам што лупета. Не и одговарам ништо, не ме засега што збори. На мажите мора да влијаете, здравјето ми се врати откако не живеам со нејзе.

На Anyshka, IRBBB, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.338
    Они нека ќутат за мир у куќа, зошто па снаата да ќути !?

На Miss666 и Mazegin им се допаѓа ова.
  15. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Јас сум поборник за тоа дека мир во куќа не се постигнува со ќутење. Напротив, треба да се направат неколку скандали за секој да си го знае своето место.

На Anyshka, IRBBB, Skorpija25 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.257
    Мојата првиот ден ко се вратив од болница со бебето требаше до аптека да одиме и ми вика абе леунка си кај ќе одиш. А таа пак што е по адетиве дури ич. Ама битно да кажи кој како треба. :)

На Bicka77 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  17. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.338
    Точно. На тоа мислев. Еднаш ќе им го покажеш местото и после нека си ќутат они. Да ми зима некој здравје за да си ги лечи комплексите не дозволувам па не знам што да е.

На SummerGirl, Skorpija25, Amore.Mio и 3 други им се допаѓа ова.
  18. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Леле кога ќе ми текне колку сум била наивна кога сум ќутела, да ми е овој памет.. Не дека сега се карам, јас само ќе и укажам, а мм ќе ја испее после ако претерала. И почнав да држам лутина, денови или недели. Не може да се преминува преку лични граници и да не се почитува приватност не оди тоа така. Четири години не се научи, тогаш не ми е проблем да и кажам и да си го кренам носот, како што рекоа ако треба и скандали ќе има, отколку ние со нарушено здравје, поради свекрва. На свекрва не се ќути, ќутењето ствара тензии, незадоволство на двете страни. Не сум идеална ама ми чепне ли некој у приватност, како што жива ја фатив како се качува горе мислејќи дека сум излезена и почна да кажува смешни изговори, е тогаш сум ѕвер.

На Anyshka, Moce19, Miss666 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.257
    Таа ништо не чепка ама знае кај стои се, дали имаш алишта за перење, ѓубре за фрлање, што имаш постаро во фрижидер итн :rofl:
    Мојава изгледа ме слушаше кај што коментарам гласно на телефон за тоа што прави и сега попрекината е со тие работи. Барем не заприметувам дека прави нешто. Плус изминатиот период почнав да ги заклучувам собите ко ќе излегуваме. И да пробала да влези ќе види дека не е добредојдена а потоа и да сака не може да изреагира оти тогаш ќе беше запрашана што потреба има да влегува во наше отсуство.

На Anyshka и Angella7 им се допаѓа ова.
  20. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.338
    Кај многу членки сум прочитала дека свекорот и свекрвата им влагаат дома, им прередуваат, им тарашкаат. Сакам да прашам зошто имаат клуч? Зошто може да ви влезат кога сакаат?

На Luna91, Bicka77 и Annora им се допаѓа ова.