Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Rincee

Rincee Активен член

Се зачлени на:
    15 август 2021
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    111
    Mozi ne e ubavo da zboruvam, imam jatrva nemaat deca 10 godini se vo brak.
    I sea maz mi samo shto me zima, mi dade prsten i odma od prva vecher ajde mi vika deca da imame, a cisto sumljam deka svekrvava mu zboruva. Nezdrava rabota mu vikam cekaj ni registrirani ni svadba nishto odma deca da pravime. Plus samo shto izlegov od bolnica imav korona na aparati bev cekaj malce mu vikam covek da si go vratam zdravjeto..

На MumToBe, Bicka77 и bertold им се допаѓа ова.
  2. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Враќај прстен со таков човек не ни помислувај деца да имаш. Тој не мисли на тебе туку само за себе.

На злоба, KittyCat:), S.W.A.G и 8 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Да го остави зошто и рекол дете да праат?

На PoisonIvyFatale, friendy и Annora им се допаѓа ова.
  4. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Не заради тоа туку женава кажува дека била во болница на апарати заради ковид. Сеуште телото и психата не и се опоравени, читаме како луѓе кој лесно поминале понатака имале здравствени приблеми од тоа. Она поминала доста тешко фала богу сега е добро, ама ќе и треба период да закрепне, а не деца одма да прави. Тој знае низ што поминала.

На KittyCat:), bicycle, S.W.A.G и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Значи ок нормално е да е исплашена во ваков случај секој би.
    Ама тоа не значи дека тебе треба да те форсира со било што ...
    Не знам зошто уште во нашето општество не може да им стане јасно дека се има право на избор. Еве имам другарка значи се плаши да има деца едноставно и двајцата си тапија да немаат. На почетокот па верувам дека и уште добива прашања од типот кога бебе ,па кога ќе рече не сакаме ауу можете да замислите како реагираат.

Во однос на твоиве ,баш пред некој ден разговарав со една познаничка ,тие немале доста време и биле во св.Ана Маловиште таму имало некоја вода не знам,ќе им кажат таму како треба.
    Или на острог исто знам што биле и им помогнало.

А за тебе не знам може не радикално да остајш прстен ,ама сериозен разговор до кај сте и што сте обавезно. Дали е поважно твоето и негово здравје од " што ќе каже селото" и мајка му или обратно.

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    6.861
    Во темава најлесно е да оставиш некој. За буквално секој проблем - остави го, бегај. Алал да ви е ако вие толку лесно раскинувате врски, веридби и бракови.

На jacqueline.s, edna_malecka, friendy и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.339
    Има проблеми кои се решливи, сум имала еден куп. Ама ако ме тера да раѓам деца, а не сум спремна ќе го оставам богами без око да ми трепне.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    6.861
    А каде рече членката дека ја тера? Едно е да изрази желба, а сосема друго да ја тера, а таа да не сака.
    Не ни дочитувате, битно - остави го.

Не сум многу толерантен човек кога се работи за почит према партнер и дефинитивно има многу работи преку кои не се преминува, ама овде секој совет е - остави го, наместо да се анализира проблемот и да се помогне вистински. А и вие самите не би постапиле така, тоа е најинтересно.

На SexiLy, CareTee, pikabu5 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.339
    Имаше пишувано членката и пред ова за други проблеми што ги има со маж и. Ја советував да не дава на себе, не и пишав да го остави ама ако не се поправи не гледам друго решение.
    Не ја тера ама и вика ајде сега ќе правиме бебе, не ја прашува неа за мислење. Јас пишав како ќе постапам-ќе го оставам. Најинтересни се тие што трпат се, а не се остваат.

На nevermet18, Mikha4 и riba79 им се допаѓа ова.
  10. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    6.861
    Јас искоментирав конкретно за овој проблем, не им ја знам историјата.
    Многу брзо доаѓате до заклучоци и го земате здраво за готово секој збор кој ќе се напише. Имајте во предвид дека секој има различен начин на изразување. Ако и рекол ајде сега ќе правиме бебе, не значи дека ја терал или дека не ја прашал за мислење. Ама многу често тука луѓето сами си влечат заклучоци и "советуваат" базирајќи се на нив, а не се воопшто точни.
    Како и да е, тоа беше моето мислење, нема потреба да навлегувам повеќе.

На ForeverYoung, WildMk, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.339
    Дали тоа значи дека ти донесуваш заклучок само врз една ситуација?

12. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    6.861
    А врз колку ситуации би сакала ти да донесам заклучок? Да им ги читам сите претходни мислења на сите на кои им треба мислење или што предлагаш?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Да гледаш на граФ!

После година и пол забременивме.
    Ама и претходно разговаравме за деца.
    Уште пред брак.
    Сме спомнале милион пати пред да забремениме...

На Annora, Duhce123 и Осе им се допаѓа ова.
  14. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.339
    Не би сакала јас ништо туку ти ми викаш брзо сум носела заклучоци. Предлагам да престанеме да се бодриме да трпиме се и сешто и да седиме во брак - колку да сме во брак.

15. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    6.861
    Па еве, каде прочита дека тој ја терал да имаат дете или дека не ја прашал дали таа сака?
    Тоа се тие заклучоци донесени врз база на една реченица која не кажува ништо поконкретно. Тоа ми беше целата поента, дека од тука не можеме да заклучиме дека имаат лош брак или дека не ја почитува или дека не бара нејзино мислење за вакви големи одлуки. И одма после ова следува-остави го. И јас сум за да го остави ако е навистина така, меѓутоа не знаеме.
    Не се бодриме да трпиме се и сешто во никој случај, како што напоменав јас сум прва против тоа, но се трудам да бидам реална кога давам свое мислење и се концентрирам само на она што е напишано, без да си правам претпоставки.

Баш:D
    И ние исто. Што не значи дека било кој од нас го терал другиот да има дете кога не сака/не е спремен. Едноставно разговараш, нормална работа.

На ForeverYoung и WildMk им се допаѓа ова.
  16. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мене едно не ми е јасно, ЈАТРВАТА немала деца 10г, е ама како тоа е поврзано со нив. Боже Господе стерилитетот не е корона па да се префати, па да му е страв ако подолго време помине ќе се заразат со тоа. Ако имаш проблем одма го имаш, или го немаш ич, не е ова виша математика.
    @Rincee глеј си здравје жено, не е само остани трудна, треба да се износи, роди па изгледа.

На Milobebence, WildMk и Rincee им се допаѓа ова.
  17. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.688
    Претпоставувам дека инсистирањето за деца е поради мислењето на свекрвата дека ако јатрвата и едниот син не можат да имаат деца, дај од другиве ако може да се добијат внуци. Ако е така стварно, ондак е крајно неосетливо, ко да ги отпишала мајката едниве и сега ајде од другите ќе бараме.

На elenaklasik, WildMk и Rincee им се допаѓа ова.
  18. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Не е само тоа. Туку и тоа што најверојатно се гледа кефот на свекрвата да се угоде. А кај е желбата на синот и снаата. Синот не е ни свесен што бара, и што значи да се има дете. Ама битно желбата на мама да ја испочитува. А снаата кој ја..... Она е машина за раѓање, сретство.
    Разбирам поштовање спрема родител и грижа, ама да ми кажува кога и како 6да раѓам, не. Уште па кефовите да им ги правам,зошто така на старост им текнало, немаат што да прават, па ајде сега тероризирај ги младите.

На S.W.A.G, Luna91, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  19. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.688
    Баш така. Работата е да се имаат деца кога и мажот и жената ќе бидат спремни, а не зошто старите сакале внуци. Особено што членката уште не е целосно опоравена од корона и како што вика, уште не се ни регистрирани, само што се вериле, а тоа не е одлука што се носи брзоплето. Башка што он сака да си ја наметнува својата волја и потпаѓа и под влијание на мајка му, а дали се почитува мислењето на @Rincee ?

На WildMk и spacegirl92 им се допаѓа ова.
  20. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    3.339
    Аха, значи јас сум донела заклучок врз база на една реченица а ти не?
    Ок :hai:
    Ние уште не сме збремениле (не знам како ќе збремениме и двајцата ама ќе видиме) 8)