Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Annora

Annora Популарен член

Баш така :)

Angella7 likes this.
  2. flawless.

flawless. Популарен член

@Rincee Ринче душо, те читав и во брачни совети. Не знам зошто си го прифатила тој прстен, ама бегај :) Каква свадба, какво дете со таков....

Luna91, Mnik, WildMk and 1 other person like this.
  3. Rincee

Rincee Активен член

Па повеќе е разговорот демек како се женел деца да има, не дај боже да се загрешело нешто и кај нас па ќе ни поминеле годините, најверојатно е голем стравот да не се случи истото и кај нас. А верувајте никој не зборува на тема регистрација, свадба, само тема е деца. Свекрва ми одма вика свадба оваа година нема не барајте. Нели тоа дете кога ќе се роди треба презиме да има, не регистрирани како вонбрачно ќе го водам!? А мојте ме прашуваат ајде кога свадба планирате ли?

Осе likes this.
  4. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Нивниот страв е да не случајно те земе за џабе ако не можеш деца да имаш, па сакаат на сигурно, као не плаќаме однапред прво треба гаранција. Девојче, главата ми е во рацете. Седни го и прашај го дали сте само вие двајца за во брак/врска или ќе бидете сите на куп, па ако е второто, утре задутре ќе те читаме како не ти даваат бебето да си го гледаш туку они ќе знаат сѐ наместо ти.

Ти си таа која треба гаранции да бараш.

5. *katja*

*katja* Истакнат член

Малку сте ги измешале брзините. Свекрвата сака дете ама свадба сега не, твоите сакаат свадба, маж ти сака да ја исполни желбата на мајка си а воедно и да испита дали имате проблем со зачнување и бременост, ти сакаш свадба и не сакаш одма дете. На се ова, он е болно љубоморен, недомаќин (имаш пишано дека ја троши платата за неколку дена и останувате на твојата, благодарение на тебе), ја слуша мамичка и не му е гајле како ти се чувствуваш (да му е ќе ти рече во ред, штом не си спремна, ќе почекаме за дете). Сигурна си дека сакаш свадба? Да разговараш со твоите за ситуацијата и да побараш нивен совет може најпаметно би било.

WildMk, KittyCat:), VDT2906 and 11 others like this.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

@Rincee Зошто си со него?Го сакаш?Страв ти е да го оставаш?Убав ти е вака животот?Срам ти е што ќе кажат луѓето?

7. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

@Rincee по се што прочитав во брачни совети, колку е болно љубоморен јас не знам зошто си ти сеуште со него, па дури и свадба планираш со таков човек, те молам не си го упропастувај животот и не си го троши на таков човек, ако направите и дете тогаш е крај, ти и да го оставиш пак ќе мораш целиот живот да го гледаш поради детето, затоа на време спаси се.

Luna91, Mnik, WildMk and 2 others like this.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Абе ти си таа што и' ги проверуваше мажот картите од автобусот и кога си кај мајка ти мисли дека си со швалер.

@Rincee ај врати си се дома. :hug:
    Нека напрај тој нов план со мајка му.
    Не му требаш ти.
    Него му треба робинка.

Kaja991, Miss666, KittyCat:) and 19 others like this.
  9. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Апропо муабетов за деца, имав познаници што ги учеа синовите додека не направат деца да не се женат. Трудна да била прво, ако не раѓала не им требала. У 21 век ова постои, и да, најверојатно овие ги послушаа родителите зошто двајцата се женеа со трудни жени до заби.. Светов кај отиде, ние у Македонија со што се бавиме (lalala)

Anyshka, azelea, WarriorAngel and 7 others like this.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

А до синчињата ако е проблемот? Примитивци...

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Аааа проблем во синчето е невозможно да има.
    За проблем при забременување секогаш е жената крива.(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Anyshka, MeowMeow, VDT2906 and 3 others like this.
  12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

А не, не, не. И да е до нив проблемот, не е до нив проблемот! Прво им требаат некои 40 години да сфатат дека синот им проблем.
    И пак жената е крива на некој начин што он не може деца да има.

13. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Бегај што подалеку од човеков колку што те држат нозе.
    Те читав и во брачни совети, имаш премногу прецрвени знаменца.
    Ова неговото не е љубомора, болест е.
    Остави го и продолжи си со животот како никогаш да не постоел.

Mikha4 and WildMk like this.
  14. Lena_3366

Lena_3366 Активен член

Штом се спремате за свадба, а гледаш дека тој е мамин син, размисли си двапати дали сакаш да има свадба. Мојот додека бевме во врска глумеше независен, и оп во брак фатен за сукњата од мајка му. Кои стресови сум ги имала...Да знаев имаше да бегам додека нозе ме носат

Осе and Mikha4 like this.
  15. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Еден другар на маж ми раскажуваше како му се одвивала врската со жена му. Раскажа како и дал прстен а после додаде "добро, она секако беше 3ти месец трудна, јас на несигурно не правам ништо" :|

WildMk and Cherry333 like this.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Да ми извиниш сељачиште.:devil:

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Знам за еден пар не можеа да имаат деца, женава пропадна психички зашто неа ја кривеа. Синчето немало шанси да е криво. Дури и типот се разведе зашто мама му кажа Што ќе ти е јалова. Синчето два пати се женеше после тоа. Нема деца. Жената де премажи, има 2 златни дечиња.

18. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Ова ме потсети баба му на маж ми кажуваше, имало некој комшија кога била помлада бил женет немал деца. Ја оставил жената и со друга се земал и со неа немал он и неговите упорни дека не е до него дека " жениве се јалови него магии му правеле" , се оженил и по трет пат и со таа немал деца жената си заминала овој останал сам и сеуште бил убеден дека деца нема зошто магии му правеле да зема " јалови жени". Никогаш во мажите не е вината...

Snowflake97, WildMk, MeowMeow and 4 others like this.
  19. Orchidea

Orchidea Популарен член

Абе мојов месец пред свадба ми бараше согласност за дете, а една година бевме верени. Еве три години од тогаш па ништо.

@Rincee ако не ги гледа, слуша и почитува твоите потреби и мамичка му е пред тебе ќе си имаш големи проблеми жено, отварај очи додека е време.

WildMk and Осе like this.
  20. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Маж ми никогаш не ми правел притисок за да имаме деца....додуша само што ми стана маж но кога се зедовме јас не бев бремена бидејќи и не сакавме деца....од кога се веривме се решивме и ете сега за скоро ќе имаме едно мало бебе,се зедовме од љубов и почит а не ради деца ...