Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Нема што да извинам. Јас се згрозив на коментарот. После 10 години врска, он на сигурно идел...

Наспроти тоа, со мм седнавме, разговаравме и се договоривме дека сакаме да имаме дете на било кој начин. Ако случајно испадне проблем со едниот или другиот или двајцата, ќе бараме алтернативи. Битното беше заедно да основаме семејство. Овој муабет се направи веднаш кога он ми предложи брак. Среќа имавме, се излезе како што треба.

На Oneo, WildMk, WarriorAngel и 8 други им се допаѓа ова.
  2. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.688
    Колку само вакви случаеви знам, тип со три жени се зима и се разведува бидејќи не добива деца, за конечно да реши да се провери и да сфати дека во него е проблемот. Друг неќе ни да слушне да се провери, јер нема шанси во него да е проблемот, бидејќи мажиште нели, се разведува со жена му, она си оформува семејство со друг, а типов си останува сам.

На crazylady, VDT2906, Miss666 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.451
    Допаѓања:
    125.576
    И секогаш имаш МАМА фактор: Сине она е крива ти си ми плоден, јунак мајкин. А он пука ќорци. И имаш малтретирање на снаата од свекрвата: Ех да си ја земеше... сега деца ќе си имаше. Ене на си шета детенце. А тоа детенце го направил некоj друг.

На VDT2906, WildMk, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.688
    Да да, душата на снаата ќе и ја извадат, ќе ја малтретираат психички константно, ќе и препорачуваат разно-разни бајачи и надрилекари, а синот пука од здравје, нема шанси нешто на него да му е, иако уролог не видел цел живот.

На Anyshka, crazylady, VDT2906 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Епа кога се мажат со сељаци...сељанка мамаН, сељо синЧЕ...

На steela.honey, nena2010, flawless. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    16.422
    Ее си мислат свекрвите на тоа кога снаите треба да раѓаат. Мојата: доста ми било една година продилно, две или три биле многу оти па до тогаш уште едно бебе ќе "бидело". Замисли таа си планира а јас поима немам за тие планови. :tmi:

На mal.ecka и Осе им се допаѓа ова.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.374
    Допаѓања:
    22.997
    Кој е како тебе, си имаш кој да мисли и планира за тебе :headbang:

8. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Си одам утре Македонија ич не сакам ама тоа е.
    Свекрва и свекор леле бебето го немаме видено многу време е 4 месеци што го немаме видено. Разбирам баба и дедо му фали ја немаат видено никогаш,НО си одиме тие наредниот ден на викендица ќе оделе. Како бе нели ја немаш видено многу време сме овде ? Не заинтересирана скроз. Дури и гости 14 души ми покани за наредниот ден, а ние претепани ќе бидиме, во 6 на утро ни е летот до Грција и од таму со кола,ама она важно гости дома. Убаво кажав НЕ треба да реновирање потоа гости. Не се разбираше па му се јавивме на гостите за една недела подоцна да дојдат. Значи толку е безобразна чудо некое, тука сме со татко ми и мајка ми незе тоа и е болката. Како и да е си одам и со душа чекам да си заминам( одиме здравје боже декември Германија) како ќе ги издржам овие месеци не знам. Дете ред си има тука се( пред 4 дена и го расипа и тоа по телефон редот ја разбуди- проблем е дури да заспијам потоа жива музика ако има нема да се разбуди. Цел ден беше кемкава и ништо не и беше погодено така и наредниот ден бебе плачи јас со неа) а не па Македонија во иста куќа па ќе ме полуди. А за детево мн мн не ја интересира(не е машко и тоа е болката најголема )
    Јас да си се поплачам само јас

На tina2018 и Осе им се допаѓа ова.
  9. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Не може свекрвата да ти е крива затоа што телефонот не си си го ставила на сајлент. Ако ти ѕвонеше мајка ти или било кој друг, ќе се изнервираше? Мислам ептен се претерува, ти си нервозна од неа, бебето е нервозно од тебе, а изгледа ништо не ѝ кажуваш и така во круг.
    За гостите најлесно решение има денес: ПАНДЕМИЈА ИМА, нема тука што да се расправа и крај.

На ocicka2014, baby-star, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  10. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Маж ми ме го стави мене секогаш ми е на сајлент. Мајка ми никогаш тоа време нема да ми се јави тоа е време за одмор 4 за ручек. А и за ова за пандемија таа е со верување дека нема корона ... Па оди објаснувај

11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    @Kittycat дај бе не се нервирај уште не тргната за мкд. Што сака нека си планира, нека шета тамам ти рает ќе си, нека кани гости, ти излези си, па нека ги пречекува, шо сака нека си прави.
    Сечи од почеток в корен, маж ти за рака, детето в рака и чао. Ене кај е декември.

И нема да дозволуваш да и се расипува редот на беба. Штом треба да спие, си ја земаш и си ја носиш на спиење, па не таа сакала да си поигра, па не бил некој дојден, ич да не ти чуе, бебето е најважно.

На Kaja991, Jana06, Mnik и 4 други им се допаѓа ова.
  12. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Така и ќе биде ама не фаќа нервоза зошто не прашува .... Гушки мама

13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Како бе 14 души ти поканила без да праша:worried:
    преку 1000 случаи има дневно болни, преголем ризик е тоа за бебето и за вас. Ние само со моите и неговите се гледаме и тоа баш ретко. Плус ние прележани, нашите се вакцинирани со по 2 дози, па не ми се ризикува.
    Сум поминала знам која мака е, не е обично вирувче.
    Она ако не верува, нека не верува за неа. Ама вас да ве става на ризик. Тука одма сте требале да и згрмитр да откаже скроз гостите, а не да одложувате. Мое мислење.

А тоа со ѕвонењето и не е некоја проблем. Ставаш мобилен на сајлент и решен проблем. Колку ми вртат да знаеш и од работа кога спие бебе, ама не кревам кога не сакам и решен проблем. И не верувам дека за тоа била кенкава 2 дена, така и се погодило.

На Осе, Mnik, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Како тоа не е машко? (facepalm)
    Што се не ќе прочитам…
    Кити ако имаш родители од твоја страна оди кај нив, овие воопшто немој да ги рецкаш.
    Штом не е машко по нивен ќеф нема потреба да ја гледаат. Немој да им дозволуваш ни да ја допрат.
    Срам и арам да им е. :punch:

На Осе, KittyCat:) и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  15. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Демек вакцинирани ај да ја вида беба оти за брзо пак заминуваме. Ни јас не сакам да ризикувам тука се на се само со мајка татко брат и тетка ми што ја имаат видено во 4 месеци сите вакцинирани и пак ми е страв а не Македонија со 1000 на ден .....

Мајка ми и татко ми остануваат овде така да немам решение кај нив да одам не е многу период 3 м Макс 4 ама и за тој период можи да ме избудали. Пека за машко дете кога се роди беба на маж ми му вика синко сега одма невестата си иди и второ одма да прајте машко ова да биди .... И што да и речам не се расправам нека зборува ама во бременоста толку ми падна тешко како ова женско ме се смета...

16. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    4.237

Леле муабетиве и те како ми се познати.
    Детето со мајката, татко му работел. Јас на породилно тогаш бев, ама ај.
    Гости идат, слугинка сум го направила.
    Секогаш кога идеше имаше некој коментар, сва среќа што на време пресеков се и додуша е разбрана.
    Ама муабетов баш ме потсети.

На Осе и Mnik им се допаѓа ова.
  17. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Ужас. Такви коментари, па и од жена. А второто ако не е машко да го фрлите(facepalm)
    Не се расправај, ама не ни ќути. Боцкај ја. Речи и сакам да имам две нареден пат и двете женски да се. Голема желба имам за 3 девојчиња. Избудали ја малку:D

На baby-star, Angella7, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  18. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Ми рече детето кој збор ќе биде прв мама тато пр такво ќе е второто и бебе рече маааааамаааа и и викам кажи сонце како рече маааамаааа аууу синко и второто женско

На elenaklasik, buba4e89, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    26.793
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:Леле се пресмеав
    Па и второто ми е женско ете третото ми е машко па што ? Немам делба сите исто ми се :rofl:
    Леле овие стариве се циркузи

На bertold, IRBBB и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  20. M.B.

M.B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2018
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    197
    @KittyCat:) Ама зошто си трошиш нерви на вакви ниски коментари, едноставно игнорирај, не спаѓај на нејзино ниво. Се нервираш за навистина непотребни работи, што сака нека си зборува, ти од едно уво влегло, од друго излегло. Во моментот кога зборува, пробај да се воздржиш, колку и да те нервира, исто како ништо да не си слушнала. Со вакви луѓе нема излегување на крај, само игнорирање.

На IRBBB и KittyCat:) им се допаѓа ова.