Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    не е само со јадењето, исто е со други работи.на пример , ја носам средена јас измиена заби лице обечена намачкана исчешлана за да по пола час откако ќе заминам одма ја преслекува и коса и се .најтрагично е пшто досега незнаев дека таа ги истура цели оброци оти малото ,,не ги јадело,, . денес се отвори и кажа по две години затоа ми пукна филмот.истото со мене направено нема никаков проблем за јадење.немам избор за зависноста за жал.за многу работи сме узурпирани иако,, делени,, со спратови и врати и се.и порано пишував за инвазијата во дворот од неа кој за жал не го користам од тие причини . знам дека можи е џабе се дури завцисам ама сакав да се исплакам ;(едноставно не се почитува моето дури сум отсутна т.е во нејзини саати јас ќе правам како сакам јас ја чувам- е муабетот меѓу редови.и капак ко ќе си дома во дворот ако излезите. :u:

На tina2018 и Осе им се допаѓа ова.
  2. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    17.641
    А што јаде детето,она му готви?

3. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.187
    незнам точно оти се до денес живеев во заблуда,мислев го јаде моето јадење и не ми беше јасно зошто едвај изговара зборови кога ќе прашам што јадела..

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Безобразно. Колку и да имам различни размислувања со мојата свекрва уште прв ден ќе ми кажеше дека детето не го изело јадењето и му дала нешто друго.
    Го имам оставено на неколку саати зашто немам доверба за повеќе и кога ми го носат одма добивам рапорт што јадел, дали какал, што си играл...исто како во градинка да бил. Со право си изреагирала, јас би била бесна. Пробај да се снајдеш друг да го чува, а идеално во градинка да останува цел ден.

5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    @DoubleK и мене таа ми ја чува ,и си кажа од прв ден зависиш од мене и ќе и правам што сакам и стварно е/ беше така. Исто "не јадеше " од тоа па и правев ова... И на крај се откажав само да не е гладна ,а е зошто стагнира со килажа откако почнав на работа. Ама тоа е ,не дека во градинка би јаделе поздраво или па би им се "треселе" повеќе. Оттрпнав во поглед на јадење (освен со тетрапак млекото за тоа уште се нервирам) најмногу затоа што до 10 месеци(толку бев дома) се потрудив да јаде што е можно поздраво и поквалитетно ,без сол/ шеќер. За додуше за солта ме послушуваше и за шеќер ако не рачунаме "коцка" животинско царство. И тоа за ова дознав дури сега. Исто ако не ја прашам што правеле ништо не кажува па и ако ја прашам знае да каже ,јадена пиена ,секаква е ајде чао... Јас сакав камера да ставам ама мм не ми даде....
    Може муабетов звучи остави и го детето што сака нека му прави ,ама не не мислам така.
    Туку друго ме чуди ,како после 2 години сега и текна да ти каже ?

6. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.706
    Не чини и да си ќутите да не се замарате со ништо.
    Другарка за снаа и, "татко ми и збори и збори она само ќе каже "не се замарам јас со тоа не ме интересира".
    Ако бидете после породување ако покажете емоции за време на доењето, немојте и тоа никако.
    За готвење исто не чини ни да готвиш ни да неготвиш.

На crazylady и Survivor-Warrior им се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.979
    Зависиш од мене и ќе правам што сакам? Како прејде преку ова?
    Јас би направила се, но на таква жена маче не би оставила, а не дете.

На tina2018 и Oneo им се допаѓа ова.
  8. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Исто и јас. Па тој маж што дозволува така да зборува мајка му, нека се снаоѓа сам со една плата, јас ќе си го чувам детето.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    @edna_malecka
    Потврдувам.
    Две години ништо од мене немаше каснато ,ни благо , ни солени ,ни ручек.
    Завчера направив само колку за нас ,кога виде изедено побара... Ај сега ?!
    И тоа
    Цитирам : " Бравос бе домаќини ,све сте изеле сега јас што ќе јадам ? "
    И јас не знам право да ти кажам.
    Се тешам дека се работи за само 2 месеци. А поради кредит не можам да земам неплатен одмор... Дека сум се покајала и што се омажив изминатата година ,сум нема што да се правам тука нешто јака.

@Oneo морам заради кредит да работам

На tina2018 и crazylady им се допаѓа ова.
  10. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.946
    Допаѓања:
    12.150
    :rofl::rofl::rofl: неверојатно
    Кога ќе изумре овој вид на хомо сапиенс?
    Ме пресмеа, ама многу добро те разбирам дека ти параат уши зборовите. Враќај, не ќути. Како ќе ти дојде, враќај. Поценета ќе си.
    Јас кога бев трудна, на свекорите полот не им го кажувавме веднаш. Свекрва си искоментира надежно и мечтателно "јас женско сакам" , двајца внуци имаат, а и јас синче имам сега. Свекор додаде "првото машко нека е, второто женско" Не знам можда маж ми им врати нешто, јас реков 50:50 сте во право. :devil: море ми иде да ги ошамарам.
    А најглуп муабет дури бев бремена беше од јатрва кога има кажавме пол на бебето, со маж ѝ коментарот беше "аах ќе видите како е со машко", оти тие препекани за женско и сега демек ќе си видите која тешкотија е со машко, демек убедени се дека со женско е подобро.
    Леле човече значи ЈАС си го носам детево, козичка една. Колку глупав коментар не ми се верува, на бремена такво нешто да ѝ кажеш.
    И во една ситуација свекориве нешто зборуваа, само со мене и маж ми бевме и свекиво вели за јатрвава "таа сака женско" го промумла тоа онака, јас ѝ велам "е добро и ако е машко ќе абортира??" И двајцата се запелтечија. Зашто јатрвава има велено ќе раѓала пак само ако била сигурна дека е женско.
    А бе колку ми се нонсенс муабетиве да знаете... :x

На KittyCat:), Осе и buba4e89 им се допаѓа ова.
  11. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    25.153
    А да си ги викате свекрвите СВЕКРиВА? :rofl:

На elenaklasik, crazylady и buba4e89 им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Муабетиве ми звучат како “ штрк да носи бебе по желба”, ти сакаш машко аха важи,ти женско аха важи. Ко наградна игра да е. Пу!

На elenaklasik, KittyCat:), IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  13. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Како се справувавате кога му дават секој ден чоколадо и смоки на детето а знаат дека ви смета тоа ?

14. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    17.641
    Не им го оставаме детето.

На elimkd, Luna91, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  15. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    26.793
    A ако живеат заедно ?

16. SecretName1

SecretName1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    107
    Ау, ау мислиш желботека е ова. Јас секогаш викав уште пред да се мажам, би сакала да имам син, ама што и да е само здраво да е, воопшто и не е битен полот исто се сакаат. Еве желбата ми се исполни, имам син, но и ќерка да беше немаше да ја сакам помалку. Глупа работа е да раѓаш за да погодиш пол. Страшно.. И мене јатрвата ми коментираше откако се роди, ќе видите шо ве чека, а таа има две девојчиња. Од такви глупи коментари ми се лоши..

На Осе и elenaklasik им се допаѓа ова.
  17. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.639
    Допаѓања:
    17.641
    Постојано ќе сум со детето,не го оставам само ни минута.Ако му дадат ќе им го земам од раце и крај.

На Luna91 и Jana06 им се допаѓа ова.
  18. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    26.793
    И тоалет ке го зема со неа ? И кога ке се тушира ?

19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Се разбира:emo:

20. minne992

minne992 Форумски идол