Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Хахахахахахха, леле бе колку е се точно...
    Леле па тоа со пропуштените позиви.
    Свеки врти така 600 000 пати. Па следат смс. Па вртење кај мене и тако даље.
    А мајка ми е у стил врти никој не крева, се уклучува секретарка нели па вика, ете секеретарка ми пушти, да сум сотавела порака, како не бе... Намерно тоа така ми прави...
    И за детето е вечна борба од страна на свеки дека малце ја гледале...

На Meckicja, WildMk, andrejko82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.257
    Ко некни мојата му вика на мм (а ми прави гримаса дека го зафркава мм) дека не сум и оставала да ја види. А инаку најчесто користи прилика ко ќе сме во двор да ја гледа, в соба ептен ретко влегува ко ќе сме тука. И мм и јас викаме а кој ти забранил да ја видиш. И викам сега не ја вадам толку многу во двор оти посвежо беше тие денови времето. А ти ако сакаш да ја видиш влези. И ми вика мене, ами може спиеш. Ами и викам и да спијам, ти ќе влезиш малку, нема цел ден да седиш. После тоа пак можам да спијам. А везе нема, знае таа дека денски ретко се случува да дремнам.

На crazylady, Осе и Цвет88 им се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.256
    Допаѓања:
    19.041
    Убаво ти кажала жената. Што па си бараш зама белја штп ќе доаѓа. Ќе ја гледа кога ќе одите на гости кај неа. Саде моите и неговите родители секој ден се со малиот.

На crazylady, Осе и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  4. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    6.861
    Епа сами си го барате :D
    Искрено никако не ви одговара. Наместо да сте среќни што се погодила една од ретките, покажала осет, не сака да ви влегува и смета, вие и тоа и го зедовте за зло. Нека почне да ви доаѓа секогаш кога ќе посака да си го види внучето, па ќе видите тогаш колку полошо е така. Ќе се жалите дека немате никаква приватност по дома.
    Ај не си ставајте трн во здрава нога. Јас би предложила синот да му го носи одвреме навреме да го гледаат, или заедно ако веќе имаш желба и решен проблем.

На LivingGlam, Avery, no name5 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.257
    Искрено вака ко што е, ми одговара, ретко влегува. Ама го наведе муабетот дека не и давам да ја гледа оти не сум ја изнесувала тие денови во двор. Што требаше да и речам, да така е :rofl: А и тогаш ме иритира оти и се внесува на 10см од лице на малата. Као ако е малку подалеку нешто менува.
    @Annora и вака мислам немаме приватност. Оти ко ќе плачи малата а јас сум горе не ме бара долу за да ми кажи дека плачи. Ама на пример слегувам долу во работилницата на мм (свеки си е во нивниот дел) малата почнува да плачи и еве ја свеки да ми каже дека плачи. Значи следи движење кај сум :rofl:

Последна измена: 10 септември 2021
    На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Леле со то забранување ме изеде и мене ,а најјако е што и е ем секогаш достапна ,нели ист спрат исти соби пошто таа не си го прочита нејзиното барање да си седи посебно ем таа ја чува ,значи во работни денови е 10 часа со неа. Ама не јас и ја забранувам !!
    Некни за ова се скачкавме све извадивме ,значи нема нешто што не и реков сепак културно да ама на висок тон.
    И за кој кур ?
    За џабе пак.
    Пак стара шема и од се најмногу тоа куце.
    Влегувам денес од работа и ја слушам куце куце кај е куцето... :punch::punch:
    Е сега има и една крзнена играчка куче ,што ќе се извадеше со неа сигурно ,зошто таква е манипулатор.
    Не знам памет немам веќе како да се разберам со женава

На bertold, crazylady и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  7. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.257
    Денеска со малава излегов во двор, ете ја свеки. И ја побара да ја подржи. И ја дадов за да си немам муабети. Што е до мене, не би ја оставила ни минута со неа. И ајде ќе пиеме со мм кафе, свеки и таа тука, ја држи малата, мм вика море што е мирна кај баба. И свеки вика абе да, и сега да испадни забавна, вика, па вие ко ќе сакате да видите љубов, јас ќе ја чувам. А и викам нема потреба, ние чекаме да заспие малата па водиме љубов. Плус и велам, ние водиме љубов повеќе време, тебе ќе ти се смачи толку време да ја чуваш. И на свеки и падна малку непријатно. Па мм вика абе види ги што прават муабет. Ништо посебно му викам срцка, мајка ти се понуди, јас само и објаснив.
    Епа ко знае да се плетка кај што не и е место, ќе си добие одговор. Плус бев пристојна со изборот на зборови, некоја да беше ќе беше повулгарна.

Последна измена: 11 септември 2021
    На Ygritte, Mrs.Sofija, MeowMeow и 15 други им се допаѓа ова.
  8. plavataprinceza

plavataprinceza Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    Zdravo, otkako mazh mi me zaprosi jas nekako so svekrva mi ne se slozuvam bidejki od strav za da ne mi kazhat nesto sve sum rabotela niz doma i nie so mazh mi kupuvavme hrana, sredstva za domakjinstvo sve toa od majka mi sto sum gledala kako cisti i jas taka sum glancala megjutoa koga vidovme deka samo nie kupuvame malce se stavivme na distanca i koga kupiv prasok i omeksivac samo za moite alista i alistata na soprugot da gi isperam svekrva mi zemala od mojot omeksivac si stavila vo drugo sisence a vo moeto sise so omeksivas dostavila voda za da ne primetam deka zemala, megjutoa jas ne sum glupa da ne primetam sto e cist omeksivas a sto e pola so voda i si prekjutev nema vrska, utre denta mazh mi sto se pokril so nejzino kebe i se dere na svekor mi ke ja kazham na tatko i deka ne go krenala kebeto, sto ona prethodno kaza nejzini raboti da ne se chepkaat poso i pravele magiii i jas okej ne zimam nisto nejzino no zosto da se dere za kebeto i da me kazuva na tatko mi ne razbiram

На elimkd и tina2018 им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Колку години имате?

На spacegirl92, katarina5, happygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Не разбрав,кој се покрил со ќебето и зошто? Кој на кого се дерел?

11. are you serious?

are you serious? Нов член

Се зачлени на:
    16 септември 2021
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    6
    И што е прашањето?

12. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.060
    Ja kolku sto svativ maz i (sin i fakticki od svekrvava) se pokril so kebeto, sveki se derele zasto kebeto clenkava ne go trgnala i kje ja kazuvala na tatko i :drunk: drama drama drama :tmi:

На Boyanna, spacegirl92, katalina и 9 други им се допаѓа ова.
  13. plavataprinceza

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    moja greska e sto ne se izjasniv bas ubavo, inace ona mene ne mi se derese tuku na svekor mi kazuva ke ja kazam na tatko i a jas toa go slusnav i otidov i rekov sto i da sakas da kazes ke mi kazes mene sto ima da go zamaras tatko mi so gluposti i tuka ona krena uzbuna ama svekor mi ja zatvori vratata od dnevna za gospogjata da ne se nervira i doagja vo spalnata kaj sto spieme so mazh mi i on pocnuva mene da mi se dere pa duri mi vika zatvori prozori komsii da ne slusaat, e sega mene mi bese kako jas ponatamu da postapuvam so niv poso oni ocekuvaat od mene da gi vikam mamo i tato ama jas ne sakam, normalno jas ne sakam kavgi raspravii ama oni sekogas baraat nacin da se ispokaraat so mene, kako da postapuvam so tie lugje ponatamu

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Ќе те кажам на татко ти.(facepalm):rofl:
    Како мало дете шо се кара со друго.

Да се тргнеш на страна од нив што побрзо. Во заедница секогаш нешто на некој ќе смета.

На Lady D ❤️, Bicka77, Brpbrp и 17 други им се допаѓа ова.
  15. plavataprinceza

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    pa posle tie kavgi se trgnavme no sega sakame da si napravime sprat no gospogjata ni vika prvo ke go napraite kupatiloto kaj nas dole pa posle prajte si sprat

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    А мт што вика на тоа?
    Ако немаш негова подршка, сама ништо не можеш.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Katerina94

Katerina94 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.307
    А доколку можете да си земете стан далеку од нив?

18. plavataprinceza

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    on ne se zamara so nisto oni go znaat toa ama kaj mene kazuvaat sve sto sakaat sekako i da me isprovociraat

19. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Ако правите спрат над нив, исто како да сте во заедница и понатаму.
    Тие штом ти влегуваат во спалната да се караат, нема ни во спратот да имаш мир.

Секогаш сум била и сум за вложување пари во нешто свое, што ќе гласи на ваше име и подалеку од нив секако.

Дури мажот ти не се замара со нив, ќе ти се качуваат на глава нормално.

На spacegirl92, dipsidipsidipsi, H.VAGA и 6 други им се допаѓа ова.
  20. plavataprinceza

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    pa ete se trgnavme od niv periodov otkako nastanaa tie problemi no kako jas ponatamu so niv da postapuvam koga samo naogjaat nacin da se ispokaraat so mene pa plus i ocekuvaat mamo i tato da gi vikam