Еве јас, не дека го рачунам за кој знае каков проблем, но сепак ми боде очи. Дали се бабичките љубоморни кога некој нешто ќе му купи на внучето. И беше роденден на малава, комшикава напунила ќеса, што не имаше внатре. И дете вади, баба и тука. Леле луѓе една фаца, као незадоволна, као зошто купила... Па после демек леле биваше исти како моите панталони да и купила, демек како она шо и купила(а не се ич исти), за на крај да сврти дека многууу се истрошила, што е во ред, знам какви и што трошоци имаше. Ама сеа не ќе мериме кој што и колку купил. Кој колку можел . Секогаш така прави кога и дава подарок некој од моја страна, било кој, било каков. Се ко да не чинат, безвезе биле. Јас и викам е шо дека,битно е дете да се радува. Среќа дебатата завршува тука. Да се надоврзам на предходните постови. Да ми легне на спална додека ја и маж сме легнати и успиваме дете, сериозно ќе помислам на развод. Е за тоа немам проблем од страна на мм, сече одма такви работи.
So nea ne razgovaram a so maz mi sluzbeno i denes mazmi vo dvor a taa se kaci kaj nas i jas ja ignoriram , a taa na kerka mi ajde baba jas odam dole oti tuka nikoj ne me vikna jas sum vo mojtankuka ispadena ima bolen svet... Dobro e kerka mi sto ne ja zacu, a jas nemavvreme da i odgovoram oti vednas izleze... I maz mi se kacuva i munvelam sakam da odime pod kirija nejkam nekoj pred mojto dete da me narekuva bolna ili da padam od nejna kuka, ako e nejna jas.sakam pod kirija barem nema da moram da vedam glava...i on pak ista pesna so ti e gajle ona so govore so si stavas na srce neli gledas krivo drvo e, zaso mi se ljutas,so sakad od mene. Da pravam...i mu vikam sakam da i pokazes deka i e mestoto kako baba i da ne mi se mesa u postelata i u vospitnite merki..da zastanes na moja strana, a ne ona me pade od mojta spalna ti si lezes i mi vikas oti jas ne sum se odnesuvala soodvetno sum rzala kako kuce da ja ispades... I pak vo krug...a gospigata tolki e srekna i vesela tie denovi kako maraton da e istrcala zlaten medal da e dobijala...
Види, не дека секогаш разделба е решение ама ова е болно што го прават и свекрва ти, но и маж ти. Имаш 2 опции или ќе останеш и ќе голташ и трпиш се што ти сервираат или ќе се тргнеш од таа средина. Јас ваква болештина од свекрва и мочко од маж не би трпела[/QUOTE]
Земи си ја ќерка ти и оди си. Држи го под клуч спратот кога сте сами со ќерка ти. Ако праша свекрвица зошто е заклучено кажи дека ноќеска некој покушал да влезе. Поминувај повеќе време со ќерка ти, спушти се на нејзино место, правете нешто заедно. Земи ја у кујна и демек ти помага давај и лажици.
Многу си им дозволила. И на маж ти и на мајка му. На маж ти кажи му дека од денес па натаму сакаш приватност. После работа, после шетање сакаш да си сама/да сте сами вие тројца. Кажи му дека од мајка му ја немаш таа приватност и дека мора нештото да го смените. Дали ќе ја седне и ќе и каже, дали ќе седнете и ќе и кажете заедно, дали ќе и кажете со постапки (заклучување врата и пуштање музика, обид за кражба или слично), дај му да одлучи на каков начин сака тој. Само ќе му нагласиш дека тоа мора да биде и точка. Веќе не можеш да трпиш. Крајот е тука. И стои строго со тој став.
Ја да ја чујам свекрва ми да ме нарече болна, има болна да шета дур е жива. Многу им дозволувате како на свекрви така и на мажи.
Млади девојки кои немаат финансиски услови за свој дом, или немаат поддршка и разбирање од матичното семејство најчесто завршуваат токму во вакви семејства кадешто нивните мажи и неговите родители ги третираат како стока. Толку е тажна темава, што секојпат кога ја читам ми се зголемува стравот од неизвесноста и непредвидливоста од потенцијалното заглавување со кошмарот наречен "сВеКрВа". Понекогаш е подобро кога се мисли дека сите овие приказни се нереални или се случуваат некаде далеку од нас, бидејќи прешокантен е фактот дека сме XXI век а се случуваат работи ко да сеуште не сме излезени од турско робство.
Секако. Нивната дозвола да се случуваат вакви патологии, од типот на свекрва да ти легнува на креветот кадешто спиеш со твојата жена, и притоа ти во тоа да не видиш проблем е лудост, која е скоро рамна на Едипов комплекс.
Имаше. Ама ќерка ми сакаше да спие и со мене и со баба и', па спиевме сите три на спална. Повеќе пати ни' се случувало.
Изгледа треба да се отвори тема ,,дали имате спиено со свекрвата/јатрвата" бидејќи ова се чини како честа појава. Mислам дека многу интересни и неочекувани одговори би се добиле за вторава опција од страна на фантазерското машко катче.
Потполно се согласувам со тебе. Значи ти кога си требала да појдеш кај нив тие немале време. Зошто па сега ти да имаш време за неа ? Да таа изразила желба сега да го види внучето , но не дека сака , туку да си потполни времето. Не оправдувам ни под разно. Секакви има да , но кој би можел мене да ме сопре да си го видам своето чедо и неговото дете ? Апсолутно НИКОЈ !!! Се нема јавено да честита , станала баба нема мерак внуче да види и јас ќе ја дочекам со раширани раце како да не. Син и ако сака да се види со нејзе нека отидат во кафич , нека испијат по едно кафе и завршена работа. Мојата се жалеше кога ја гледаше ќерками дека била многу темперамента . Бла бла бла За еден ден толку да се дрзне и да ми каже дека внука и од ќерка и била како нејзнина 2ра ќерка. Бидејќи излегла од п....та на ќерка и а не на снаа и. Тоа било различно , и неможело да биде исто. Во истиот момент и заврши кариерата на БАБА
Значи карактерот не се менува, свеки дефинитивно си прави инспекција в спална ко ќе не сме тука. Проверено. Досега ова и е третпат во минативе десет дена. А мене тоа ме иритира многу. Значи нити и влегувам в спална, а и во дневната и влегувам ко ќе се тука. Ама ќе бидам трпелива и ќе почекам уште некој пат да влези. После ќе се разбериме убаво со неа. Некој пат пред да излегуваме ќе ја викнам в спална. Ќе и речам ај види сега што те интересира за да не се мачиш после. Ако негира дека влегува, дури тогаш ќе си имаме муабет.