Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.258
    А да. И на оваа тема за чувањето деца. Мм и золвата еднаш уште кога бев бремена разговараат за некое постаро креветче што го имала золвата, и не се сеќавам точно кој од двајцата нафрли идеја да сме го наместеле кај бабата в соба, секако таа најмногу ќе го чувала. Им викам нема потреба ништо да местите, бебето ќе си оди в градинка. Немаше коментари против, немало ни во меѓувреме ко ќе се спомни градинка, ама и да има имам сто аргументи зошто нема да го чува свеки.

На tina2018 и 2709 им се допаѓа ова.
  2. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Подобро да важам за недорасната него бебе да ми премира додека молзам два саати 30мл.

3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.804
    Допаѓања:
    142.160
    Ти кога си нервозна, не смееш детето да го оставаш.
    Свекрва ти луда, ама ти треба да се бориш за детето, а не да го оставиш.
    Што гледа твоето дете? Мама се налути и ме остави.

Прво ти среди се.

Детето у градинка а после со тебе.
    Баба по потреба и за викенд. Кога си лута ќе станеш заби, не да шлаеш по улици а на детето друга да му е мајка. Ако ти се плаче ќе плачеш кога ќе спие. Ќерка ми 5 години не видела како плачам.

Детето се поврзува со некој у кој гледа сигурност, а ти не си тоа.

На ALISA0000, IRBBB, Oneo и 18 други им се допаѓа ова.
  4. KristiFolks

KristiFolks Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    171
    Скоро година од овој мој пост...Само да се јавам да ви кажам дека сме под кирија многу далеку од неа и посреќни не сме биле :D Ве мооооолам девојки без разлика на пари што сте вложиле во спратови ОДЕТЕ СИ ОД ТАМУ, овој мир што го имам сега и оваа сплотеност со мажот ми вреди неколу милиони :D и не е дека не можете, кога се сака се се можи, не сакам да навлегувам во детали за нас како беше ама на почетокот претешко со финансиите, но сега можам и да заштедам некој денар. Не се плашете, се можете ако наумите :* уф и си го читав сама постот од пред 1 година и колку уште полоши работи се случија, што сега не ни вреди да ги зборувам, си го најдовме мирот со мм :inlove:

На Мари_ja, mjay.yyy, pianogirl и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Епа јас се карам и пак на крајот исто.
    Буквално ко ништо да не сум рекла ,ете и за куце напишав тука и како постапив пак по нејзино пак така ја вика и уште мрдната ме прави не рекла така... Или ако рекла не станало куче детето.
    Значи пробано со убо
    Пробано со приказна и пример како на мало дете.
    Пробано со кавга.
    Следно што е ,да ја заколам ?
    И општо значи за се што прави е пробано секако и за некој работи кои ги немам пишано тука прво со ,,речим ти ќерко сети се снаао" као зборам хипотетички ,со убаво ,со лошо со дерење буквално. Сѐ е џабе со жената... Не знам ни што да кажам ни што да направам веќе (освен добро познатото исселете се и остави го ,кои не можам да ги направам првото бидејќи не сака мм ,второто бидејќи не сакам да и дозволам да ми го расипе бракот ) е @Cosmic Girl ја опишала цела состојба кај нас чак после читање и на темата за нарциси јас сфатив дека и јас и се вплетив во пајаковата мрежа. Прво кога дојдов беше ,,Лиле е голем сплеткар немој со неа да се здружуваш" ,,Тина е разведена нема што да научиш од неа " ,,на Стојна што ќе кажеш цело село ќе знае " . Секако не е дека јас сум ја слушала ,туку едноставно и комшивките ме избегнуваа...
    Ме замисли за кумата кога ми рече ,,пази што збориш пред неа се дружи со Стојна ќе те збори цело село" и ,,не ја гледај ти золва ти ,син ми не е како зет ми ти да луташ по кафеани тој да седи дома" . Ама некако не обрнав внимание тогаш.
    За сега 3 г. подоцна во лице да ми кажат дека не сакаат да доаѓаат кај мене и да се зближуваме заради неа.
    Ако ја скара нешто мм два дена буквално не се појавува дома ,не манипулира и двајцата само тој не може да го сфати ова и моето ,,трубење " мајка ти вака мајка ти така му се смачи и ми го испревртува ,а тоа што јас тука немам со кого да си направам муабет освен него небитно.
    А тоа што сум преморена ,незадоволна и нон стоп под стрес 80% предизвикан од неа без никаков филтер низ кој можам да се опуштам барем малку - небитно.
    Има уште многу за пишување ,ама ни тоа нема да ми смени ништо ...така да ...

Во однос на тоа со легнувањето на спална плус тоа однесување и зборовите како и да беа кои беа упатени на малечката на @delvi мислам дека не би се исконтролирала да не и залепам некоја!

На hello-kitty.90, Snowflake97, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.302
    Допаѓања:
    16.424
    Браво за чекорот. Ние бевме во 100% иста ситуација како вашата. Да не заминевме во странство и јас досега ќе имав оставено се' и ќе заминев, сакал мм или не. Мирот и приватноста се мноогу повредни од било каков дотеран и скапо платен спрат.

На Skorpija25, Oneo, lovely91 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Ама тоа е решението срц, да се иселите.
    Маж ти не сака, е штом не сака тој, не сакаш ни ти за да не ви го расипела бракот.
    Е друго нема.
    Не го расипува свекрвата бракот туку мажот.
    Маж ми да ме гледа да пукам од нервоза и да не прави ништо, кој е крив?
    Штом тој не прави ништо, ќе правам јас.
    Чао, па сакал доаѓал, сакал не.
    Не можеш да не правиш ништо и да чекаш проблемот сам да се реши.
    Ако немаш каде, немаш финансии, немаш поддршка е тешко, претешко. Ама барем во таа насока да размислуваш, да се надеваш, да планираш.
    Не вреди животот во нервоза да го поминиш ко можеш да уживаш.
    Ќе пробаш, може нема да успее, ама ако не пробаш, сигурно нема да успее.
    Подобро сама цел живот одколку со маж што ме гледа секој ден расплакана и не мрда со прст.

На Skorpija25, Oneo, MeowMeow и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    @Mantub можи то е проблемот ,шо јас не плачам ... Јас само нерви кинам и сериозно не знам што колку че се воздржам да не станам насилна со неа при поголеми глупости.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Ако станеш насилна само поголем проблем ќе си направиш. Не е решение на ништо насилството.
    Штом имаш толку енергија гледај да ја насочиш на иселување од таму.
    Сите опции сме ги разгледале на темава, нема друго освен иселување.
    Мажот ако не сака при толку нервирање, со последните пари ќе се разведам макар да треба еднаш на 3 дена да јадам еден оброк.

На Snowflake97, WildMk и haruki им се допаѓа ова.
  10. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Ти сама сигурно не го правеше тоа бебе, шо знае свекрвата повеке од таткото на тоа дете?

На spacegirl92, Oneo, lovely91 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Така е,освен тие два дена,еве скоро 4 год.сама ги гледам без помош од никој.Ни мајка ни свекрва скоро ни од мм.
    Тогаш не ми беше битно кој ја нишка само да фатиме ред и да почне да цица.Кога веќе си фати цице од вториот ден се сама си правам.
    Не се чувствувам неспособна што сум побарала помош на два дена,ни супер мајка што две палави деца сама гледам.

На Skorpija25, buba4e89, Snowflake97 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    За спиењето со баба и'?
    Не.

И јас спиев со баба ми еден период, оти ми беше ќеф.

На Skorpija25, Nikolina35 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Prethodno imam pisuveno za moite problemi so svekor i svekrva.Eden period se smiri situacijata,svekrvata pocna povtorno so scenarija sega.Dodeka pievme kafe sveki pocna da zboruva za toa kako nie dve sme nemale blizina,jas ne sum sakala blizina so nea.A taa napravi kup losi raboti,na mm sekoj den mu ja polnise glavata so losi raboti za mene.Sveki me obvini deka jas sum bila kriva za se,ne sum odela cesto na kafe kaj niv,pa pocna moite roditeli da gi mesa.I mi vika ti mojot sin ne go sakas,ne go pocituvas,ne go cenis,ne ti e toj na prvo mesto.Si dade za pravo sekakvi raboti da mi rece.Inaku ne ziveeme zaedno,ne sme vo ista kuka.Taa e zena sto saka se da znae,za sekoj cekor,saka da bidam vo nejzini race.I ne znam sto da mislam,mnogo sum povredena od niv,mnogo,ponizena...I na kraj sakaat da se odnesuvam kako nisto da ne bilo.Najloso od se e toa sto mazot mi mi vika deka i jas sum bila kriva,realnosta bila taa.Vika deka sekogas bil i kje bide na moja strana.No nesto odvnatre mi kazuva deka ne e taka.Ne znam sto da mislam vekje i za nego,vo posledno vreme se zgasna,pomegu nas postoese golema ljubov,poslednata nedela nisto nema.Sveki mnogo si dade pravo da se mesa,i nisto ne e kako sto treba.Nemame deca,mozebi e najdobro da si zaminam na vreme,da ne bide kasno posle toa.Koga ke razmislam podobro,dali vredi za svekrva da se napusti maz,odgovorot e NE.No,ako pocni i toj da me gazi,moze da se sluci toa....za zal,tesko mene..

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    За вакви луѓе лекот е ќутење, а не префрлање. Луѓе што црло време наоѓаат маани и е некиј друг им смета оговараат, навредуваат итн сакаат само конфликт да има и да се испразнат. Ако веќе не живеете со нив како успева да ти и изнакаже сите овие работи?

15. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не, не за спиењетсо баба и само.
    За спиењето други луѓе во вашиот кревет само да се задоволат каприците на дете?
    И јас сум спиела со баба, кај баба. Мислам дека нема дете што немало ќеф за спиење кај баба. Не ми е тоа воопшто чудно.
    Ама онака спиење на спална со возрасни кои дете ќе ги посака во моменот (ти и свекрва, маж и татко ти…) ми се чини како премногу допуштање за 2годишно дете.
    Ама нели на крајот на денот сите најдобро си знаеме за своите деца и до каде ќе поставуваме граници.
    Само ме интересираше од твој аспект мислење дали ти се чини ова екстремно. Ама сфатив, не ти е :)

На Watermelon96, Daniela93, Oneo и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Se i uspeva na nea.Ziveeme vo isto selo,od samiot pocetok ne me sakaat,pa samo naogaat nesto da mi kazaat.Isto taka mi rece ako se sluci nesto pomegu vas,nemoj nie da bidime krivi.Tri pati istoto go rece.Sakaat da si odam najverojatno.A mm ne go gleda toa,ne znam sto da mislam.Se mi e odmileno,vo mrak mi se pretvori zivotot.Ne znam,kako ponatamu,sto e pametno,kako treba da izigram.

17. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Нема играње, само игнорирање и контакти на минимум. Доволно ти влијаат и така, едноставно кога ќе ти префрли мт или она, кажи немам јас проблем, кој е вашиот и прави се наудрена за сѐ. Ако се расправаш само ќе те нервираат повеќе и ќе се карате повеќе.
    Најди си некое хоби или работа и не оди често кај нив, кажи им немаш време и не се објаснувај многу.

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Баба и' не живее со нас.
    Спиењето беше кога е на гости и тоа не на секоја посета.

За 3-4 пати ако и' го напрам ќефот, не гледам никаков проблем

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Ако се решиш да си заминеш ке си заминеш поради него а не поради неа затоа што е мамино синче.
    Сурово звучи вака ама таа е реалноста он си ја слуша мамичка те обвинува тебе како е тоа стоење на твоја страна?
    Е сега викаш не живеете заедно не знам зошто пиеш кафиња и се замараш едноставно немам време и тоа е тоа.

20. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Realno i nemam vreme jas,cel den na rabota.No,ako sum sakala da pijam kafe so nea,ke sum najdela vreme,sakale kako familija da si zivejme,taka trebalo da se naviknam.Zenskoto trebalo da se nauci na navikite na mazot na familijata taka mi rece. Navistina pocnaav ladno da se odnesuvam sprema niv,zatoa sto taka napravija tie.Mm mi vika ke mi vrakal na odnesuvaneto sprema moite roditeli.Tie za nisto ne se vinovni,nisto mu nemaat kazeno,za da ne zgresaat.Moite da napravija,kako negovite,toj nemase da gi pogledne...Ne znam sto da mislam i sto da pravam.
    Vi Blagodaram na site od ❤ sto odvoivte vreme da gi procitate moite postovi