Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Кажи му на маж ти да ги остави селските обичаи каде жената била домаќинка и морало ручек да има спремно и чиста куќа да е нон стоп. Дај малце социјализирајте се вие сте се венчале да створите фамилија деца дда гледате, а не кафиња да терате и обичаи со родителите. Ако толку си ја сака нека си оди кај мајка му и цицка може ќе му даде.

На spacegirl92, Skorpija25, Snowflake97 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Не ми е јасно, они бараат ти да бидеш со нив во слободно време секој ден?
    Ми стои дека си измислуваат проблеми, искрено.

3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.979
    Неиживеани старчишта. Тоа е.
    Да му расипам брак на дете за ваква банална работа. Снаата немала блискост со нив. Боже господе...

На spacegirl92, Skorpija25, Oneo и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Najverojatno sakaat da go rasipaat nasiot brak.Na sekoj nacin gledaat da go predobijaat mm.Vesta zena,razni raboti kje ti kaze,pa posle se odnesuva kako nisto da ne bilo.Ne se sekirila veke za mene,sin i bil do nea,drugo ne i bilo vazno veke...Ne znam,sto da misli covek.

5. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Не може никој да ти расипе брак ако вие не дозволите. Доколку маж ти е една созреана самостојна лично која размислува со свој мозок нема да имаш проблем ама... Имаш проблем

На mal.ecka, Осе и Luna91 им се допаѓа ова.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Маж ти ти рекол дека женското треба да се навикне на навиките на мажот во фамилијата и ти сметаш дека свекрвата ти го расипува бракот?

На mal.ecka и Luna91 им се допаѓа ова.
  7. Bubaaaa8

Bubaaaa8 Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2019
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    36
    Da,svekrva mi go rasipuva brako.Na mm mu ja napolnila glavata so razni gluposti,kako trebalo da se gledame mnogo cesto,kako sum se odnesuvala jas,moite roditeli mi bile najvazni,a mm ne mi bil vazen.Od ljubomora ne znae sto da pravi,a ne svesna oti nastetuva na sopstveniot sin,da ima kavgi.Kako da bidis blizok so nekoj koj te ima navredeno i ponizeno,nemozis da bidis blizok.

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Спакувај сѐ и назад кај твоите. Овој ќе те бара.

На Skorpija25 и Luna91 им се допаѓа ова.
  9. M.B.

M.B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2018
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    197
    @Bubaaaa8, очигледно си имаш работа со прости луѓе чија цел е само да оговараат и да живеат од тоа што кажале и помислиле другите. 11 години сум во брак, и живеам во иста куќа со свекрва, на различни спратови - кафе не сме се напиле заедно. Не ми е мене таа другарка па да имам близина, не се караме, но не ни споделуваме тајни. Повремено ручек кај нив или кај нас,но друго не. Твојот проблем, за жал е кај маж ти, тој дозволува да му ја полнат главата и да очекува нешто нереално од тебе. Направи си озбилен муабет со него и пробајте вие да го решите проблемот, не сте деца па родителите да ви се мешаат во секоја одлука. Само искрен разговор, друго решение за твојот проблем нема. Со среќа

На Anyshka, Miss666, Survivor-Warrior и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    И јас скоро се верив, и ај си реков да се вселам, кај него. Се убаво се сложуваме, со вереникот, ама старците негови од такт ме вадат, дали дека е озлогласена пуста врска снаа/свекрва, ама само што ќе отвори уста и ми се бурботи во желудникот, никогаш не работела во луѓе не била вмешана, и нејзиниот простотилок ме убива, замислете ме прашува: Ќе се тушираш, ќе пушташ пералната да пери? Што има работа таа да ме прашува дали ќе се туширам? Ептен е навлегување во приватниот простор. И ме замара со многу глупости и ме оптоварува со небитни информации.
    А кога и кажавме дека сум бремена фацата и скисна, како да и кажавме дека никогаш нема да можеме да имаме деца. И во бременоста немам никаква поддршка ни помош од неа. Ама вереникот се некако наоѓа начин да ја оправда. Некој совет, дали е до мене или до неа!?

На crazylady и tina2018 им се допаѓа ова.
  11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    До тебе е

На spacegirl92, MilaSs12, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Нормално е да те нервира.
    Разни карактери, разни сфаќања, но зошто побогу си прифатила да одите толку чекори напред на несредено станбено прашање?

На spacegirl92, crazylady, Sarence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Разбирам за простотилукот, и јас не можам да поднесам прости луѓе кои се гласни и си дозволуваат да дадат коментар за се.
    Околу другите работи е до тебе зашто твојата нетолеранција веќе е за секоја ситница. Кога сте во заедница многу е нормално да те праша дали ќе се тушираш, ќе пушташ перална, ќе готвиш, ќе спиеш за да може таа да си испланира за себе. И кај моите и кај свеки кога одам на спиење се истите прашања.

На naturally, Skorpija25, crazylady и 8 други им се допаѓа ова.
  14. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Во заедница која приватност ја бараш да беше лесно немаше да постои темава.
    Судир на различни карактери и генерација има.
    Викаш не ти помага во бременоста не знам каква помош отчекуваш?

На spacegirl92, naturally, crazylady и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.979
    Кога е еден бојлер, едно вц и една пералнА, нормално дека ќе те праша како ти е план. Повеќе луѓе мора да се испланира. А каква помош ти треба бремена? Освен ако немаш ризична бременост.
    Јас сега со бебе и со поголемо дете не очекувам помош, а трудна кога бев па ич. Најлесен период е тоа.
    Не можеш да очекуваш приватност и мир таму. Мажето за рака и осамостојте се. Да си видиш убавина.

На spacegirl92, naturally, crazylady и 12 други им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.058
    Допаѓања:
    131.067
    Повеќе е до тебе.
    Твој прав приватен простор е оној кај твоите родители.Ти си отишла кај вереникот во заедница.
    Не можеш да очекуваш приватност каква што си ја имала кај твоите родители.

Прашањата за тушот и пералната се нормални.Повеќе души сте и сите треба да се бањате и перете.
    Треба да се организирате според распоред.Веројатно ради тоа те прашува.
    Се изненадила,де.
    Некои од постарите генерации се со мислење дека прво треба да се стапи во брак,па да се има дете.Можеби е од тие.
    Каква поддршка и помош во бременоста сакаш од неа?
    Не е должна да трча по тебе.
    Единствено разбирам да очекуваш да крене нешто тешко што ти не смееш да го креваш.
    Еве ти совет,штедете пари и преселете се.Само на друго место ќе имаш мир каков што го посакуваш.

На spacegirl92, crazylady, MilaSs12 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Hoping

Hoping Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    1.185
    Пред да се вселиш дали ти и твојот вереник разговаравте со неговите родители или дали он разговарал во врска со местото на вашето живеење односно дека ќе живеете заедно?
    Тие не се старци негови туку родители негови.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sarence

Sarence Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    623
    Нема врска со организацијата, туку едноставно да се најди во муабет, и дека видела алишта мои и ми кажи имаш алишта во пералната испериси ги, а тоа не треба да ја интересира, нарочно не кога веќе нејзините обврски се веќе средени. И да, кревам тешко. Не разбирате, неможам да објаснам, начинот, тонот на кој се обраќа не се поднесува. Некако заповеднички делува, од една страна вели, чуствувај се како дома, а од друга ти наговестува дека се наоѓаш на нејзин терен.И да баш од тие луѓе е што мислат дека пред брак не смееш во никој случај дете(шо ќе речат луѓето). Не барам да ме разберите, слободно осудувајте, јас си знам, дека ова не е животот, што си го планирав, иначе имаме стан настрана, ќе стегнам заби една година да се средиме и да се вселиме.

Последна измена: 2 октомври 2021
    На Madrugada, Осе, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.979
    Со стан настрана реално не ти требале овие нервози, ама вие си знаете...

На mjay.yyy, Skorpija25, MilaSs12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.781
    А зошто оставаш алишта во перална? Собирај си ги вашите на страна посебно. Ние сме на посебни спратови, ама бидејќи користиме едно соларно се прашуваме кој, дали и кога планира да се тушира. И нема тука ништо лошо. Со толеранција од двете страни и со договор се се решава. Штом ви е решено станбеното прашање, бар додека да се иселите, издржи. Не си ставај се на срце :)
    Треба тренирање нерви, ама после, охоо се ти е полно се ти е рамно. Само треба да си таков тип, или да научиш да бидеш.

На Skorpija25, crazylady и Sarence им се допаѓа ова.