Верена си се вселила кај него и цел негова фамилија. Со кој памет? Имаш големи очекувања за некој што трчи како прле пред магаре. Бремена беше кога се веривте или отпосле остана бремена?
Нека не прифаќа, ќе ми направи услуга ќе се преселиме уште во истиот момент. Отпосле... и тоа и тоа со вселувањето беше вмешана таа без гајле. Ние со него бевме инаку договорени, ама испадна инаку, пак порадии неа. Ама ако јас нека си бидам лошата нема гајле, ќе стегнам заби една година. Имаме куќа од моите, имаме стан од неговите кај сака ќе одиме ако не сака нека си седи со мајка му. Не се замарам.
Ама зошто да бидеш ти лошата? Не разбирам. Ти сметаат нејзините прашања, ама ти реков и погоре не си ставај се на срце. Од едното влегло, од другото излегло. Нас комплетно ни се средени вц и една соба, тука јадеме, тука спиеме, тука гости пречекуваме. Ама не чекавме да средиме се комплет, па да се вселиме. И раат сум вака. Кај ќе ми беше крајот ако чекав така. Неговите пробаа да се мешаат, ова вака, она онака. Ама мм пресече уште одма. Ако за нешто не го сфаќаа озбилно, тогаш се вмешував јас. Не можете ли за почеток да средите бар една соба и вц и да се преселите? Другото понатака ќе средите.
Ако имаш кај да одиш зошто не оди? Без разлика колку има за реновирање, ако има услови за живеење би одела јас. Јас ти кажувам спиевме на душек на дување во една соба и само вц функционално, друго ништо. Мајстори работеа по цел ден. Јас бев исто бремена. Подобро така отколку да се нервирав секој ден со свекрва а бремена. И тоа пак ќе кажам што мојата свекрва е супер и немам никаков проблем со неа. Секако секој си прави како што си сака. И според мене ако одиш оди со него, вие сте во брак. Договори се со него за иднината и местото на живеење.
Пиша дека било за реновирање секаде, што мене не ми реална причина. Ако треба ќе спијам на кревети стари 100год. и нема да трпам никого.
Комшиката моја спиеше у една соба, а се друго се реновираше до темел, до копање на ѕидови и мењање кабли, дури се има и туширано кај мене у зорт. Така да ако се сака се се може. Ние кога се земавме си ја реновиравме собата, кај мајка ми кога се вративме исто. Постепено едно по едно... Да имам кај, ќе си напраам бар кујна и дневна и во тоа ќе живеам ако треба и подолго, ама раат ќе бидам.
Ех мори дуњо ,дуњооо Мене да си ми снаа има да летате со син ми у секунда да го чујам овој муабет Кај ми се тупнуваш дома па и правила и капачиња ке тураш Сеа овие млади мора да биде реновирано се за да функционираат Ке им падне круната у старо да поседат малце И пак ке иде у стан на свекрвата Живеам у стан моментално правам куќа син и снаа ке седат у стан јас у куќа таков е планот али ако се поштуваме ако нема основна култура кај сакат нека седат
Многу убаво и кажа на дотичнавa @Sarence Мајка му ја нервирала сега дојдена и неможела да се стрпи една година...нека го праша тоа вереникот дали него го нервира мајка е нејзина,или што ми е мило да ми е живо. Од вакви што се свилени и мрчат на секој збор затоа се оставаат,оти некогаш незнаат дека подобро е човек да почути него многу да ломоти,а сега e дојден... И вистина кога имаш можност што не си замина веднаш ???
Све е така ко што пиша,освен дека снаата ке седи во свекрвин стан. Зарем ќе препишеш стан на снаа,нели е твое дете синот ? Или он ништо да нема?Јас не би,само на мое дете.
Убаво кажа Алиса. Ама во твоево мислење ми биде очи делот кај што викаш дека подобро човек да поќути. Не се согласувам. Да не се разбереме погрешно, јас сум против снаа да дојде во туѓа куќа и да шефува. Но, снаата доаѓа како човечко битие со свој начин на размислување, не е инвертар. Плус, сама не дошла. Сите страни биле согласни на таков живот. Познавајќи го нашево поднебје, сум била сведок како старите инсистираат на заеднички живот со младиве. Дали да може да ги контролираат или да глумат пред комшии биг хепи фемили, не знам. И сега синчево инсистира да живее со мамичка привремено или постојано и неа треба на глава да и се серат и да ќути? Не зборам за примеров од членкава. Ама читате ли какви болни примери има низ темава. И дефинитивно ќутење не е почитување и решение. Туку комуникација. Смирена и културна. И од страна на старите и на младите. И на двете страни има нешто што пречи, па да се најдат на пола пат. Тотална слобода не може да очекува ни дојдената, ни затекнатата. Туку треба толеранција и отстапки.
Ама што и се напнавте толку. Дојде да се пожали. Некој цело време и го демне секој чекор. Не викам дека е исправно што се вселила таму, ама шо си останала трудна, ми се too much прашања. Башка стариве се ем шуто ем боде. Ако и сметало толку на свекрвата требала да му рече на синот, синко чекајте да се среди станот па тогаш ќе се вселите заедно, овде нејќам да седиме сите на куп. Така искрена комуникацика почитувам. И свекрва ми го напињаше мм да не сме брзале со спратот, па имало соби доле кај неа, собата до нивната да ни била спална, дневната доле не била мала бла бла. Ама гледајќи ја кое неподносливо мрчало е, не згрешивме што ни еден ден не бевме во заедница (комплетна). Имав спална и вц само дур се среди све готвевме и јадевме во иста кујна. Тој краток период ми беше доволен да сфатам многу работи. Значи свекрвава може немала ништо против да се вселат, може и сама дала предлог па сега не ја остава женава малку комоција да има, како да се осеќа дел од семејството. Овие работи се памтат и верувам утреден кога ќе се отселат младиве дека односот ќе остане исто лош. Тргнувам од себе, после сите глупости изнаслушани и 5000 км од неа кога ќе сум, еднаш месечно да и го чујам гласот ќе ми се накрене во желудников.
@Sarence а да те прашам, дур седеше кај мама и тато те нервираа муабети од типот кај ќе идеш, кога ќе се бањаш итн... Многу претерувате, да се вашиѕе да видам дали така ќе зборите.
Да де , има напорни жени. Свекрва ми не е , мајка ми би била кога би живеела со снаа. Ама ако ги познаваш лугето бар малку, јасно ќе ти биде кој каков е. Ем во нејзина куќа живее, ем во нејзин ( ај еве нека е и на свекорот) стан ќе оди, и сега досадна била. Е па, трпи или оди си. Тие се варијантите со досаден човек. А да ја прочитам по форум вака и да знам дека е таа снаа, ма ќе летаат двата, па нека мрчи снаата со право барем по форуми. Среќа керка имам
Јас па не разбирам зошто и кај родителите живеете до 30 години? Нема ништо поубаво од порано осамостојување, слобода, свои пари.