Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.438
    Допаѓања:
    23.221
    Сешто гази по земјава.
    Никако не си, али полошо од тоа од инат да не даваш на дете да јаде немааааа.

На Brpbrp, Гладиоли, BabyD0ll и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.809
    Абе и овие и даваа тоа што не треба кога беше бебе. Се само од инат за да ме нервираат и контра да ми одат.

Да не се мислите свекор ми вчера ја седна ќерка ми да ја храни откако виде дека рецка не му маваме и на игнор беше од мене.
    Па уште и вика ајде седнувај братучед ти како си седнува со дедо да јаде. Хе хе.
    Абе да не знаеш на вакви дали да им замеруваш или не.

Последна измена од модератор: 19 октомври 2021
    На tina2018, Brpbrp, Гладиоли и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Човек во години што не ги гледа своите постапки т. е. не се замара дали ќе навреди некого или не. Барем на таков делува по пишаново.

На Duhce123, hermosa, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Duhce123

Duhce123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    283

Така делуваат ,но тие несвесно или свесно оставаат трага кај децата со такво понашање.
    Јас како дете тоа го имам осетено на моја кожа , сега и мојата ќерка.
    Најмногу од се што мразев во животот беше делба да деца.

На Butterfly1107, crazylady, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Потполно си во право. Ама затоа утре детето ќе знае кој го сака, а кој не.

На crazylady, Гладиоли, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    И јас сум го осетила ова на своја кожа. (Но не сме живееле со нив)
    Но, вниманието и љубовта шти сум ги добивала од родителите едноставно заменуваше се друго.
    Денес не ни замерам, не се замарам.
    Денес не ни замерам

На crazylady, Гладиоли, IRBBB и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Duhce123

Duhce123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    283
    Точно така.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. KristiFolks

KristiFolks Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    171
    :)И јас го имам истото доживеано од баба ми на татко ми мајка, братучед ми и јас разлика само неколку месеци и му намачка на леб крем а мене не, и јас дете ко дете пуштив рака кон парчето леб, и таа ме плесна по рака и ме турна, е арно ама татко ми на врата се гледал, може да замислите каква расправија настана. Не ни живеевме со нив, бевме на посета. Па не одевме после тоа многу често на гости и немав некое чувство дека имам баба. Лесна и земја. Фала Му на Бога, љубовта од моите беше изобилна и доволна :inlove: мој совет само покажи му на детето дека си тука за неа ;)

На mal.ecka, butterfly6223, Oneo и 11 други им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Лелее бог да чува што се нема, вакви случки се паметат за цел живот

На Feminka22, buba4e89, KristiFolks и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Duhce123

Duhce123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2019
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    283

И те како се памтат...тоа останува во сеќавање доживотно.
    И некој ќе ми кажи деца се тоа ќе заборават...не децата само ѓи потценуваат со тоа долно размислување.
    За жал постојале , и ќе постојат такви идиоти

На Feminka22, KristiFolks, Гладиоли и 4 други им се допаѓа ова.
  11. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Dali nekoja od vas bez da izgubi nervi i bez problemi vo brakot se razbrala so svekrvata ili treba da se simnam na nejzino nivo?

12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Zavisi od mnogu faktori

13. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Mislam deka mojata svekrva e preljubomorna i veke ne moze da skrie.Sega otkako sum bremena uste poveke e uplasena.Denes za prvpat mazot mi vo 4 godini mi rece zosto ja izbegnuvas majka mi?
    A denes cel den bea zaedno.
    Prvpat mi rece samo kaj majka ti odis. I kapak na se utre bevme dogovoreni nesto sosem treto i taa ni vika a ne utre ke ni idat gosti im kazav deka i vie ke bidete tuka (lujgevo ni se bliski inaku ne bi se pojavila) .Za prvpat mislam deka vlijaela na nego

14. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Зависи како се имаш поставено. Јас имам злато свекрва. Но во секоја ситуација кога сум осетила минимално влијание одма сум пресекла и она се повлекла.
    Се случи истово со гостите закажала ручек, на нас последни ни кажа а сме задолжителни, а ние веќе закажани. :D фино лепо го испеав мм дека не може ним кога ќе им текне да ми го организираат животот, и од тогаш се нема случено. Ако сака да одиме ќе каже со време, ние си имаме други планови. Јас никогаш не влегувам во директен конфликт со нив, или мирно кажувам што мислам (и ме прифатија таква дека си кажувам искрено) или ако не ми се обратиле мене туку на мм, го пеам еднаш фино, и после он нека си се објасни. Многу битно, еднаш ко ќе кажам предомислување нема. И еднаш на пивнато свеки отвори душа и призна дека имам тежок карактер :rofl:
    Фала на компликација, чао. :D

Затоа велам, мн е битно како си поставена, јас не се карам, но кажувам отворено, директно и јасно. И нема трт мрт. Ако до сега не си имала конфликт со нејзе не очекувај дека ќе биде фино прифатено, ќе биде жртва пред синот. Со свеки се работи само стратешки и смислено, ако е таква ко што кажуваш, ќе падне болна и сине ќе го преобрне дека ти си ваква таква. Внимателно. И најважно прај како вам ви одговара, маж ти ќе си го обработуваш полека, како треба, како сите прават, што сакаш што не, како се осеќаш ;)

На Anyshka, cresa-jagoda, Snowflake97 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Bravo.
    Dosega napravila nekolku raboti ama ajde ne sum obrnala vnimanie.Ama izgleda ne sum i zaboravila ,zosto denes se mi se vrati.
    Znaci mazot mi od tolku sloboden tip kaj majka mi spijam koga sakam ili bilo sto.Ova denes mi go rece i toa pred moite pred nea pred site. SITE sfatija deka e nabuckan.
    Planiram utre da i recam i toa smireno i odokolu.A i toj naluten onaka ne razgovarase ne znam sto...
    Stvatno se razocarav ,mozebi i od hormonite ama mi padna tesko.I moite se iznerviraa.Toj pred niv zbor ne mi rekol dosega .I kogq mi rece sveki onaka gorda

16. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    3.278
    Драга, хормните си го прават своето, ама немој да дозволиш нив да ги обвинуваат кога ситуацијата е очигледна, сите виделе. И јас сум бремена единствено на што ми влијаат хормоните е на реакцијата, не на разумот :!:

Според мене, немаш проблем со нејзе. Имаш со него. Он ти го рекол, со него ќе го решиш. Ќе го седнеш ќе му објаснип, не чини така, ете и моите се на мисла, мене ме вознемируваш, бремена сум... стратешки. Кажи бремена сум ми треба мир разонода не нервози. Ни под точка разно не навлегувај со свеки дали она го набуцкала. Она не е важна, она тоа чека да и се обратиш па да нафилува и крива да бидеш.
    Значи само со маж ти. Искомуницирај тивко мирно, објасни се дека не ти се оди никаде не ти се меша со луѓе и дека мајка како мајка секогаш повеќе ќе има милост разбирање од свекрва. Дека ае соочуваш со многу промени и само мајка ти може да те сослуша.

На cresa-jagoda, tina2018, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Треба со него да разговараш и да му кажеш како се осеќаш после ова. Зар ти си мало дете, па тој пред сите ќе те кара. Што очекувал тој кога го кажал ова пред твоите, да ти кажат тие како треба да се однесуваш?
    И зошто се очекува од тебе да поминуваш време со свекрва ти? Не ми се јасни некои луѓе

На cresa-jagoda, Snowflake97, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Taka e planiram utre da razgovaram.
    Seriozno so nego. Jas bev vo sok .Dosega nikogas ne go interesiralo sto i kako jas pravam vo moeto slobodno vreme

Ne znam i jas zosto da pominuvam vreme so nea .
    Prvo zenata e.tolku negativna sto nema kraj .Isto edno dve gi truja i moive a tie samo molcat .Moite se taka patrijahalni i ne sakaat jas da imam problemi .I taa samo im popuva.

Последна измена од модератор: 23 ноември 2021
    На Luna91, Mikha4 и Ljubova им се допаѓа ова.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.490
    Допаѓања:
    12.707
    И да е најдобрата свекрва на свет, ќе поминуваш време онолку колку што ти сметаш. Нормално дека кај мајка ти ќе одиш повеќе.
    Ова мажите што си мислат не знам, дека свекрва одма мајката ја заменува?
    Штом си бремена не си стварај сега нервози, терај си како тебе ти одговара, само кога префрли нешто кажи дека сега мир ти треба и крај.

На cresa-jagoda, Skorpija25, dipsidipsidipsi и 4 други им се допаѓа ова.
  20. SnezanaPet

SnezanaPet Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2021
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    98
    Se obiduvam da si teram po moe.
    Ama zal mi bese i za moite ni krivi ni dolzni. Si molcea ,im bese neprijatno a taa gorda .Kakov den imavme denes isto kako koga bese ergen veli