Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Разговарај отвлрено со маж ти, кажи му што ти смета. Види негово мислење и како да го решите тоа. Најдобро е тој да разговара со нив и тох да те поддржува, а тие што ќе рекле мислеле и дали ќе те сакале воопшто да не се змаараш. Истл се согласувам со ченките што те советуваат да почекаш со дете ако не си среќна во сируацијава.седни разговарај со мт.

На oblace1, Осе, Flooora96 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Зошто секако ќе ти требаат? За што?

На Flooora96 и violetblue им се допаѓа ова.
  3. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Искрено многу се чудам кога ке кажете убаво ми е со мм ама не можам да разговарам и да бидам искрена каков е тој брак ако не можеш да имаш отворена комуникација или ако не знаеш како да почнеш разговор, кој да знае? И за шо ке ти требаат неговите?

На cresa-jagoda, oblace1, Madrugada и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    За деца чување. Ваљда. Имам добра комуникација ама сакам јас да решам за сама да и текне.

5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    За да можеш да поставиш граници не треба да ги рачунаш за деца чување.
    Треба сами да си ги чувате децата.
    А тоа - сакам деца да ми чува, ама нејќам да ми се меша, никогаш не успева. Кога им бараш нешто, обично се охрабруваат да прават проблеми и за многу други работи.
    А дете во веќе незадоволен брак само ќе го направи уште понезадоволен, а и детето треба да расте со среќни, не со напнати родители.
    Вие сте возрасни, а му ставате обврска на детето да ви ги реши проблемите.

На cresa-jagoda, Celltica, hello-kitty.90 и 13 други им се допаѓа ова.
  6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.908
    Допаѓања:
    18.791
    Дете нема да го поправи бракот. Може да го разниша само. Хормони ноќи непроспиени мешање вака прави така не, ова сега е мачкина кашлица.
    Јас живеев со свекор и свекрва две години и беше далеку од идеално и за нас и за нив. И покрај тоа што сите се прилагодивме на ситуацијата, си сакавме и едните и другите мир. Никогаш не сме се расправале, ни па маж сум праќала да се кара со нив затоа што имам разбрани свекор и свекрва, ме чуваа како ќерка да сум им. Ама кога си во иста врата тоа е. Ке ти сметаат работи.
    Сум кажа сто пати дека имам одличен однос со нив, обострано се сакаме и почитуваме. Сега откако се одделивме уште повеќе се сакаме.
    Разлика во години го прави своето. Ти ке сакаш на еден начин да го чуваш детето тие на друг. Сега ти се тупнуваат кога си имате гости а замисли бебе кога ке се роди. Ти ке кажеш дајте каша од круша тие ке дадат кремче.

На cresa-jagoda, oblace1, Осе и 6 други им се допаѓа ова.
  7. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Ниту твоите ниту неговите родители не се должни да ви ги чуваат децата. Ако сакаат да ги видат и прошетаат ок но се знае кој треба да чува дете тој шо го створил.
    Од друга страна дете не менува ништо освен шо ке направите да страда невина душа. Проблемот е во вас вие треба да си го решите сами, прво научете се да разговарате отворено второ маж ти треба да научи на кој каде му е местото.
    Никогаш не е крива свекрвата.

На cresa-jagoda, Осе и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Така се научени.
    Мајка ми ми велеше: 'На маж не се кажува се'.

... па никогаш не сум ја прашала зошто тоа го мисли :?:
    Ќе ја прашам, фала за идејата (y)

На cresa-jagoda, Осе, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.536
    Допаѓања:
    2.788
    Имате опција да го преградите тој ходник? Посебен влез да си отворите, ако селењето не е опција?

10. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Ама зошто од старт да се правите неспособни да си чувате свое дете?
    Што ако немаш свекрва? Нема да го исчуваш?
    Зар покрај сите проблеми би седела и ќутела за да ти чува дете?

Некогаш сами си правите проблеми ради вакви очекувања и надежи.
    Мирот и самостојноста се незаменливи.

На Suze18992, cresa-jagoda, oblace1 и 16 други им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.490
    Допаѓања:
    12.707
    Штом имаш добра комуникација, проблем помалку. Седни убаво разговарајте сите, без тензии и кавги.
    За жал заедниците се такви. И со наши родители да живееме е исто, едноставно постари генерации и тоа е. Имаат друг поглед на нештата, размислување и затоа доага и до кавги.
    Доколку немате услови за сами да живеете отворен разговор најубаво.

На Flooora96, bertold и Jana06 им се допаѓа ова.
  12. abc1234

abc1234 Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    1.636
    Децата си ги чува мајката,не бабата.
    Јас со свекрвами живеам на 5мин. оддалеченост па не ја барам да ми чува деца.Имаме одлична комуникација.Одам,доаѓа да се видиме ,да пиеме кафе ама не и давам за обврска да ми чува деца.Јас уживам со децата

На cresa-jagoda, lovely91, Flooora96 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.065
    Допаѓања:
    8.259
    Апсолутно си во право. Кај мене понудата од свеки беше таа да готви, сум немала време дека двократно работам, таа дома била. Од старт беше одбиена баш заради ова што кажуваш. Ако ти преземат некоја обврска, после си земаат право да се мешаат и во други работи.

На cresa-jagoda, IRBBB, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Остај тоа деца чување за понатака, може ќе ти треба помош и ќе чуваат, може нема. Гледај моменталната ситуација да ја решиш, основните сопки да ги поминете за да можете да функционирате и да се осеќаш комотно дома.

На cresa-jagoda, oblace1, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Како прво, јас не реков дека сакам дете за да ми го реши проблемот, јас немам проблем со мм. А како второ кажав дека ми смета шо сме заедно, ми иде на нерви тоа. Не очекувам да ми чува деца ама со оглед на тоа шо и по семинари одиме кој ке го земе 24 ч. да чува. Прашав само ум да ми дадите за сама да и текне на неа а не да се карам и да му разлагам на мм и нервози да си стварам уште толку.

16. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Сигурна си дека немаш проблем со маж ти?
    Ако немаше проблем со него ке разговараш и ке му кажеш шо ти смета а он треба да си реши со неа затоа шо него му е мајка.
    Сите проблеми на темава се од тензијата на самата заедница тоа се генерациски судири и нормално дека не може да биде идеално со самото тоа што сте се одлучиле да живеете во заедница требало да сте свесни дека ке има проблеми.
    Проблемот се решава или опција селење или маж застанува покрај својата жена а не по крај мама.

На cresa-jagoda, злоба, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.693
    ako i treba obezbeduvanje togas ni maz ni svekrva ne i treba ne treba zenata nekoj da ja brane doma za da opstojuva treba kako ednakva edinka da se bore i za svoe mislenje ne nejzinoto mislenje da go kazuva ustata na mazot sto e pred nea. Ziti zivoto nekoj u tvojo dom da treba da te brane od napadi od istiot toj dom

На Skorpija25, Flooora96 и Осе им се допаѓа ова.
  18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Да, потполно те подржавам у ова шо го напиша. За тоа барав совет некој. Само членката знае за нас оти иаме проблем со мм. Немам никаков проблем со него. Селење е голема работа и немаме можност. Зборено е за дистанци и такви работи, ама јас сум предобра па и пречутувам, ме смета како да сме многу блиски па мисли дека добро ми праве, а јас ја замразувам со тоа, а немам лице да и речам да не праве. За тоа барав совет од вас шо имате поминато, освен селење и кажување се на мм, нешо да почнам да правам за инат за да и текне. За селење ако вие сте имале можност толку јас немам, а и сакам да ги порсснам децата кај шо пораснал и мм. Само да ја средам оваа..

На hellocity и Осе им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Таа жена претпоставувам на околу 50 години ти не можеш да ја менуваш. Веќе си и правела лице, сте се зближиле, а ти уствари не можеш да ја поднесеш. И сама викаш таа мисли дека ти прави добро, значи таа нема лоши намери кон тебе. Ако веќе сте во добри односи седни и разговарај, а ако немаш храброст за тоа пробај со постапки да направиш дистанца само да не ве однесе во погрешен правец.
    Јас пак би идела преку маж ми првенствено зашто тие подобро ќе се разберат и ќе нема hard feelings. Но зошто ти не можеш да му речеш не знам и не е моја работа, само знам дека не е добро да наштетиш на некој кој е добар со тебе и те примил во својот дом.

На cresa-jagoda, Celltica и Flooora96 им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Забрани и да дише и да постои за да можеш децата да си ги пораснеш во нејзина куќа, со опција да почне да постои кога ќе треба да ти ги причува.

На cresa-jagoda, buba4e89, Mnik и 11 други им се допаѓа ова.