Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Ок ај може погрешно звучи или не сум знаела добро да се изјаснам.Најпросто кажано чим сакаш да знаат дека знаеш кажи им.Лесно е и едноставно.Јас тој дел би го прескокнала.Не би се замарала со некој кој нема добро мислење за мене .

Snowflake97 and bertold like this.
  2. anggell

anggell Форумски идол

Мислиш дека ќе ти смени нешто?
    Верувај дека ништо нема да смени, само може да се нервираш на крај пак ти.
    Кулирај и не се нервирај. Човек не можеш да го смениш, еве и сопругот знае и доволно е. Таквите луге се полни со злоба.
    Мојата свекрва неколку пати ја има врегано другата снаа со погрдни зборови пред мене, а од нас двете јас сум ,, полошата" затоа што не давам мешање. Најверојатно иста,, чума ", сум и јас дури и поголема како што вели таа :D.
    Пред некој ден еве и свекорот ми кажа дека сум лоша затоа што не одам на именден кај него со други 30 луге во просторија два на два, не било до вирусот до лошотијата било :D.
    Ако веруваш си искулирав и се насмевнав. Искрено баш ми е гајле кој што ќе рече за мене, си терам како што јас сакам и крај. Врегале, па нека врегаат очигледно тоа и знаат само :)
    Не придавај значење, за се останато прави како што ти сакаш. :angel:

3. Frost1

Frost1 Истакнат член

Не очекувам дека ќе ми смени нешто само криво ми е оти ме прават глупава или не знам што си замислуваат,ама нека тераат ,кога ќе размислам на крајот од денот не ни вреди да трошам енергија на нив,како што мене не може никој да ми го смени мислењето за нив ,така и јас не можам нив да им го сменам мислењето за мене ,а и воопшто не ми е битно мислењето нивно.Ќе си ќутам.:D
    Фала за мислењата.:inlove:

Zumbulche, Осе, Madrugada and 5 others like this.
  4. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Ќе излезе дека јас сум многу лоша, а можеби и сум, не знам. :rofl:
    Јас во ваква ситуација најпрво нема да им дозволам да ми го гледаат детето (на некое време), што има да го гледа детето кога мајката на тоа нивно внуче не ја почитуваат и ја навредуваат.
    Не размислуваат ли бе дека на тоа дете што му се радува е благодарение на тебе, па и уште зборуваат. Мислам нормално е ајде некогаш да те оговараат, ама да навредуваат со погрдни зборови толку е, јас не би сакала некој да ме прави глупа.

5. violetblue

violetblue Популарен член

И јас не би им го дала детето, или мегу редови ќе им речам нешто во стилот дека и зборат на мајката позади грб кога и ѕидовите имаат уши или нешто во тој стил.

6. flawless.

flawless. Популарен член

И јас би постапила исто и ич не би ми било гајле дали сум лоша или не :)

7. lovely91

lovely91 Популарен член

Во иста ситуација бев само мене во очи ми изнакажаа све ,мојата е долга и широка приказна,па сега за да си ја гледаат внуката глумат фини и добри..мој совет е да им кажеш све во лице дека знаеш што зборуваат за тебе и дека не те сакаат,и да си ладна спрема нив секако кога веќе не те почитуваат ,ако не живеете заедно и гледањето на внучето ќе му го скратиш кога веќе не те почитуваат нека го гледаат еднаш во месецот или како и да е тоа од тебе зависи како ќе дозволиш.

8. BabyGirl10

BabyGirl10 Истакнат член

Јас немам проблем со свекрвами, она излеа има проблем со мене.
    Веќе три месеци како е во странство, ниту еднаш не се јавила да си ја види внуката и и се јавила на мајками и изнакажала 300 лаги, како не сум и се јавувала, не сум давала внуката да си ја види, ќеркаи која е мажена не сум ја примила дома, не сум ја сакала фамилијата на мажми.
    Чудни луѓе постојат на светов. (facepalm)

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ти си ги прислушкувала значи. :D
    Нивно право е да оговараат.
    Ако не ти се мешаат во бракот не треба да се расправаш. Ни преку детето да се осветуваш. Тие се род, тебе може да не те сакаат, ама внуче е друго.

Осе likes this.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Точно внуче е друго, ама детето е мое, па ќе биде лимитирано гледањето. Ваквите луге преку децата дофрлуваат тоа е најлошото. Вака деца гледање во мое присуство, јас никогаш не можам на таков човек да се ослонам дете да ми причува ни пола час.

11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Прашање е како таа слушнала што се збори за неа? Се сомневала ли од претходно? Освен тоа оговарање има ли уште нешто?
    Ако е само тоа, требала да им влезе во муабет. Не се расправа по форуми за ова.

12. Frost1

Frost1 Истакнат член

Јас во никој случај не се осветив, јас само побарав мислење како другите би постапиле да се на мое место,ми се мешаа и во бракот ги ставив на дистанца,не ни сакам да ме сакаат ,проблемот е лицемерието тука.
    А и зошто да не се расправа по форуми? Нели форумот е баш за тоа?
    А имам пишано и претходно на темата во врска со свекрва ми која предизвика голема расправија и не скара сите. И други глупости што ги има правено,нејзиното не е едно.;)
    А за тоа јас како дознав е најмалце битно.

Anyshka, Осе, S.o.F.i and 4 others like this.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Јас да сум, ќе им кажам дека знам што зборувале и после ќе им изнакажам то шо треба и то шо не треба.
    По цена и да се скараме засекогаш и никогаш повеќе да не комуницираме.

Не трпам глумење.
    Ако имаш некој проблем со мене, кажи ми, ќе пробаме да го решиме.

14. Frost1

Frost1 Истакнат член

Јас не прислушкував туку само поминував во ходникот за да се качам горе а и мислам дека кој и да е и да слушне дека нејзиното или неговото име се спомнува нема туку само така да го одмине муабетот и да се прави дека не слушнал или дека не е заинтересиран. Јас сум изгледа премногу наивна што и покрај се преќутев и не чуствувам омраза само криво ми е што мислат дека им верувам на тие нивни лигавења,а за тоа што го кажуваш ти не знам дали би имала храброст да го направам .
    Ако имав досега ќе го направев.:D

Осе, Snowflake97 and WildMk like this.
  15. Frost1

Frost1 Истакнат член

И што е најјако од се,секогаш вели "Јас не знам лице да правам ,јас тоа што имам на човек ќе му го кажам"..бла бла,манипулатор.

Осе, Luna91, lovely91 and 4 others like this.
  16. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Јас сум катиљача тука за сите вас бе. :D
    Јас ич не можам вака, па да ќутам па уште дете да им давам да ми гледаат. Одам правам се партал, кажувам што имам да кажам и пријатно.
    Ние со свеки си се поставивме многу отворено од сам старт и за многу работи немаме ист став ама се решава на маса во отворени карти. Во секој случај да слушнам погрден збор за мене, за жената што внуци и родила/ќе и роди, ќе дигнам се на клоци дома што мрда.

Ако бараш совет, ја би се конфротирала при прв нејзин обид за комуникација.

Anyshka, cresa-jagoda, Luna91 and 5 others like this.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Ако е маж ти на твоја страна и не зависиш од неа за чување дете, тогаш не се замарај. Ако ти е воља префрли и, кажи дека си ја слушнала. Или не мораш.
    Не се сеќавам за дискусијата што ја спомна.

Frost1 likes this.
  18. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Инаку ова се случи на моја најдобра другарка, свеки оговарала на колешка од работа за другаркава дека е најлоша снаа, кокошка, го запустела синче итн. Арно ама колешкава да ти е пациент на другаркава :D кога сака сака... и дома после пердуви летале како да ти кажам, сите ги дознаа. Стварно е безобразно и одвратно да се оговара снаа која е веќе член на семејство. Среќа твоево било со золвата, во кругот на фамилијата :rofl:

19. Frost1

Frost1 Истакнат член

Гледам повеќето од жените би изреагирале вака.:?:
    Јас и имам кажано неа отворено имаме многу пати и муабет правено ,ама се е џабе таква си е жената.Ама прво мислев да поќутам ,сега некако ме охрабривте вие жените .:rofl:
    Мајтап на страна ,сакав и сакам да знае затоа и се обратив тука, па кога ќе ми падни прва прилика ќе и речам,да се погодиме сами ,не сакам пред детето да се карам со неа.

Мм секако е на моја страна,јас не зависам од неа мајка ми ми го причувува детето кога ми треба нешто,ама не можам преку ова да поминам,ме мачи. Едноставно сакам да знае дека знам.

Хахаха леле стварно е грдо да се вреѓа со такви зборови ,ама штом зборува со ќерка и ,сигурно зборува и со други луѓе...Ама на другарка ти одма и се наредиле коцките.:D

Ljubova likes this.
  20. Mantub

Mantub Форумски идол

А што ќе се промени ако и кажеш?
    Баш може да и се зголеми задоволството дека си изнервирана.
    Мајка и ќерка се, нема да престанат да те оговараат.
    Се дури не ми зборува во лице, со кого што сака нека ме оговара, нејзино право.
    Уствари тоа е и целата поента на свекрва-снаа однос.
    Да можете да бидете цивилни една со друга, да можете да изглумите, да се воздржувате од кавги.
    А зад затворени врати не можеш да ја натераш да те сака.

Last edited: Nov 27, 2021
    Madrugada, crazylady, LucyLu and 3 others like this.