Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Не е начин тоа ние ако сме биле така растени и нашите деца така да растат. Не дозволувам да јаде друго бидејќи сум спремала за него јас оброк,посебен.Правен со многу љубов и внимание, за сето тоа да биде уништено за да и се направи кеф на бабата чоколадо да му даде?! Епа нема. Не им го оставам ако треба ама тоа не бидува.
    Среќа немам проблем, јаде само тоа што ќе им оставам да дадат.

Anyshka, VDT2906, Мари_ja and 7 others like this.
  2. nena2010

nena2010 Форумски идол

Кој да шлапне? Дете, дете да шлапне? Па нормално е тоа. Ќе се удрат ќе се степаат, аман не ги чувајте во стаклено звоно. А свекрва или мајка да ми удри дете, е тогаш господ ќе го види. Ама за банални работи да забранувам да оди.. Глупо е.

3. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

По дифолт свекрвата крива и за столот.(facepalm)
    Разбирам дека има секакви свекрви ама по ова шо се пиши на форумов и од младите се претерва.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Иакрено еве како тетка да ми донесе снаа ми спремено јадење од дома за внук ми, нема да сакам да ја видам. Моето јадење е отровно?? Не се свесни колку навредуваат. Прашувам само што смее што не смее и готово. И после гледаш отуѓени баби и дедовци од внуци. Па ќе има.

christinnn, PinkGirl*, elimkd and 8 others like this.
  5. x-MajaEsposito-x

Се маваат 'кусури' и кај шо треба и кај шо не треба после само свекрвата крива.
    Ајде сите дај Боже да дочекаме да бидеме свекрви, па ќе прајме пак муабет на темава.

crazylady, eli25 and nena2010 like this.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Јас секогаш гледам од другата страна како би ми било. Мајка ми има пропатено многу од баба ми и знам што се вистински маки со свекрви.

7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Правилно воспитување не е чување во стаклено ѕвоно. Ете и моето удрило во градинка и него го удриле, не фаќам замерки за тоа. Само не ми е убаво да му кажуваат удри го столот, удри ја масата, нема потреба.
    Еве моите свекор и свекрва го учат да лупа мушки на маса (демек кој е главен), да удира итн, маж ми се расправаше и му враќаа дека многу сме го лигавеле, па само им одговори утре кога ќе им залепи по една да не се чудат зошто.
    Додека беше помал носев храна спремна од дома зашто свеки се правеше многу паметна и правеше спротивно од моите насоки, а сега кога на детето му е дозволено да јаде се, не правам проблем и јаде од нивниот ручек. А ако не сака да ме види зашто носам спремен ручек супер, ќе ми олесни да не ја гледам како става сол на 6 месечно бебе.
    Јас напротив, воопшто не го чувам во стаклено ѕвоно ама некои работи не се во ред и треба да се почитува начинот на воспитување кој го поставува родителот.

Anyshka, flower30, Cherry333 and 18 others like this.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Тоа „удри го столот“ не чини.Утре детето може тоа да го сфати погрешно и да удри човек или животно.

9. Emy867

Emy867 Форумски идол

А без тоа 'удри го столот' ич не удираат. Многу сите воспитувани демек, ама во реалноста децава некако се поневоспитани се. Нешто не штима и не е до 'удри го столот' изгледа:?:

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ќе удрат ама се трудиш да го воспиташ како што треба. Ајде ако не ќе удираме секаде по дома.

mal.ecka likes this.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Нашите генерации се далеку од добро воспитани. Комплекси секакви, проблеми со искажување емоции меѓу кои и љубов.
    Принцип е принцип. Ако кажат родителите не, тогаш е не. Ако дадат чоколада повеќе ке ги сака?
    Мајката лоша а бабата добра? Тоа е таа психологија.

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Мене дека така ми викале еве одам па тепам по улици. А разгалени и размазени деца се сега леле мајко.

13. Emy867

Emy867 Форумски идол

А овие деца немаат комплекси?
    Влези во училиште, па дојди да зборуваме.
    И многу убаво искажуваат љубов денеска... Едни љубовни... Агресивни, безобразни и лигави само, ништо друго.

14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Секако дека има исклучоци,де.
    Ама,тоа не го поништува фактот дека на детето не треба да му се зборува така.

15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Не можам да водам вакви дискусии без цел. Имало секакви и ке има. Тоа не го менува фактот дека има доста утнати генерации.

mal.ecka and Zumbulche like this.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Не сум знаела дека дете може да се разгалува и да му се покажува љубов само преку храна, ова де, преку чоколада.

Покрај милион начини да го играш, гушкаш, шеташ, учиш, занимаваш бебе/дете и да правиш заеднички спомени, најмногу ќе му покажеш дека го сакаш и сѐ е дозволено кај баба ако му тупниш да јади чоколада или бисквити дур го држи стомакот.

Зошто да не носам храна?
    Ако денес сум планирала да давам нешто шо мајка ми или свекрва ми не го купува, бидејќи не го јадат, ќе се навредат? Или наместо да поминат време со внучето да застанат да готват?

Не гледам никој тука да се збунил зошто наместо банана им дале јаболко. Се бунат дека наместо манџа им даваат смоки.
    Никој не се буни да им пуштат детски песнички, ама за турски серии се бунат.
    Зошто?
    Ако мислите дека е во ред, тогаш мислам дека вие имате проблем, не тие што се бунат.

warrior, Anyshka, BabyT* and 28 others like this.
  17. Oneo

Oneo Популарен член

Ама детето не е на диета. И зошто да удоволи со чоколадо? Нека прави спомени со внучето со игра не со јадење.
    Јас уште дури моето немаше почнато со цврста храна, им кажав на сите за јадење и пиење јас ќе водам ред, вие играјте го доволно е. Сечам од почеток за после да нема ама јас не знаев.
    Среќа имам разбрани луѓе околу мене не се обиделе никогаш да дадат нешто без мое знаење. Дете гледаат кога сакаат, никој не го забранува тоа ама под мои услови зошто јас сум му родител на ова дете и јас сум одговорност за него и неговото здравје.

18. x-MajaEsposito-x

Не е на диета ама исто како да е, кога се забранети некои намирници.
    Секој различно ги гледа работите, мене не би ми претставувало проблем некогаш ако не се пази режимот, сепак за дете станува збор.
    И кој кажа дека спомени се праат со чоколада? Смешни сте.

crazylady and @ceci11 like this.
  19. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Имам една другарка. Мажена е во Германија. Ова и е 2 брак. Колку ѓавол е нејзината свекрва... Да ја видите ќе помислите ангел е. Разни проблеми и прави на другарка ми. Во почетокот на бракот не беше таква, ама откако го роди првото дете се сменила. Се преселила другарка ми и мажот во посебен стан, ама свекрвата не знаела што да прави па измислила демек свекорот имал срцев удар и дека не му е добро. Па тие повторно се вратија да живеат во куќата со свекрвата. Мажот ѝ на другарка ми е многу мутав. Неговата мајка го врти околу малиот прст. Јас разбирам за почит и љубов кон својата мајка, ама ова не е нормално.
    Сега ќе речете зошто не се вратила кај татко и кога го родила првото дете, ама ни нејзините родители не се добри. Многу ми е жал за неа.

20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Не знам дали имаш деца.
    Ако немаш, тогаш и јас размислував како тебе, додека не добив свое, сега се е поинаку кога на мене е одговорноста за него, како и воведување навики и ред.

crazylady, Jana06, Oneo and 2 others like this.