и јас коклу пати кога сакам да исчистам нешто што е забаталено или да купам нешто што ќе го користи и свекрвами инает ме фаќа и не прам ништо. еве еден пример: пеглата на секое ја чистам оти стално е залепена и стално нерви кинам и некни мм вели да купам нова. јас му реков,,ти будала да не си ќе ја купам јас и кога ќе ја видам залепена по 2 дена срцето да ме мани,, јас одвај чекам да се отселам од оваа куќа не дека имам некои големи проблеми него како што рече пмс ти ќе си правиш што и кога сакаш.
Затоа јас си купив нова пегла која е само моја. Значи, јас си пеглам со мојата она со нејзината. Јас моја даска, она нејзина. Мене не ми одговара нејзината пегла нема пареа, она несака пегла со пареа. Мојата даска е со зглоб за ракави, она несака таква, ги пегла поинаку. Зошто да се карате каде што нема простор? И мене ме фаќа и нервоза и инает и се, и тоа 10 години уназад за секакви глупости а последнава година пак, више 100 пати ми дошло да ја удавам во една капка вода, ама па барем каде што нема простор за расправање не се расправам. Она несака корнизи плафонски, јас сакам затоа што сакаме драпери во спална, и бујрум отидов си ставив во нашите 2 соби. Имаме доволно случаи каде што сакаме да си ги ископаме очите, немора да има и за вакви морам да речам, ситни работи.
девојки за некои 11 дена доаѓа 8ми март што и да и подариме на свеки ....! Јас колку и да велам ова она за тој ден секогаш и купувам подарок, на ум имам блуза, многу сака прстени па и нарачав еден од авон и омилениот мирис Што мислите вие ке купувате ли нешто за свеки,замислете мене тадури ми рече ке проценам ,брука се скинав од смеа ајде кажете и вие нешто....
ауу ричи треба да ти се клања свекрвата за толку поклони хахахха. јас најмногу го мразам тој празник досаден ми е и глуп и си у незгодно дали да купиш или не. мајка ми пуста изгорена нешто да и купам ако и купам нејзе треба и на јатрва ми и на сестра ми. кој ќе бара толку поклони? може по едно убаво спакувано сапунче од lush или како и да се викаше... искрено не планирам мн да се трошам . со годинини наназад не купував ништо бидејќи не ни бев во градот ама оваа година нема бегање.
Секоја година сум купувала нешто е оваа не купувам откако лани отидов да и честитам и како низ заби ми процеди едно фала и толку и купив 2 вазни сребрени онакви украсни не за цвеќиња како комплет и ми вика и сеа кај да ги ставам овде нејќам онде нејќам ги бапна до ТВ то иако не беа затаму ми вика тука нека ги за возврат ми даде еден чаршав зашто се најде у незгодно не дека ми го имаше купено ние ни имавме маса лани тоа време
Никогаш си немаме купено нешто, а некогаш си немаме ни честитано (некогаш не ни осеќаме дека е 8март, поминува незабележан тотално ). За среќа, 8 март е ден на кој ни јас ни она не очекуваме нешто грандиозно. Како што и има еднаш свеки моја речено кога ја прашав дали и колку и` значат такви работи: „Џабе 1-2 пати во годината да си купиме ситнурија и да си честитаме со убави желби, ако останатите 363 дена со г***а се раниме. Секое чоколатце би било повеќе горчливо отколку слатко. Поарно сите 365 убаво да се сложуваме, тоа е повредно од поклон.“ И во право е и јас сум и` премногу благодарна што не ме обременила да се замарам со такви глупости, а сигурно и она на мене. Ќе и` честитам и она мене и готово е. Така и со сите вакви “празници“.
значи у п м и свекрви и се по ред мислам и 10000000000000 км да е далеку ке ме изнервира а не до мене, да не може човек на мира да си легне у п м.........у п м..........у п м............ бре,бре свекрва ми не добила толку поклони во сите овие 10 години.....твојава треба да ја љуби земјата што добила ваква снаа....алал да ти е
По еден дезодоранс порано си дававме и тоа преку сила-стално слушам НЕМАМ ПАРИ,ПА НЕМАМ ПАРИ и тоа налет....оваа година ништо и предходните...се надевам ќе биде трезна оваа година ниту сакам да ми дава ниту да давам,само нека ми се клони од пат и од мојата фамилија
Ова е прва година да сум и во куќа, па ќе добие некои обетки или нешто слично, пошто само тоа и носи. А се мислам и неа и на золва ми по едно 300 грамско чоколадо да им купам, и така да поминам наместо да им купувам разноразни глупости кои секако нема да им ги трефнам... А вишок пари сега пред свадба не да немам, туку незнам. Исто така несакам никакви глупости да ми купуваат, нешто што после ќе морам да го носам а секако нема да ми се допадне, признавам дека сум специфична. Како на пример лани ми купи една трева зелена марама, на мојата црвена коса неможам ни га ви објаснам како стои........ И пред неа ја носам чат-пат за да не се навреди. Несакам такви глупости, ќе им купам по едно чоколадо, решив! Слободно нек ми вратат со исто, ич нема да им се налутам!
Ме насмеа со чоколадово навистина ми го разубави денот знаеш велат чоколадо да ти бидат благи срце си нема што
Ќе ги претплатам во Европа фабрикава, само они благи и расположени да бидат! Има во кондиторски производ да ги претворам, само раат главата да ми биде...
мојата свекрва живее во друг град и ја осеќам како некоја далечна роднина која иде кај мене или јас кај неа само на гости или по потреба, а и таа кога иде кај нас на гости (еднаш годишно) е баш гостинка и така се однесува... сите празници, слави, родендени, нови години си ги честитаме само по телефон, подароци не си купуваме и сите сме среќни и весели ... се почитуваме, не си префрламе за ништо... е сега ако ја прашате нејзината друга снаа, што живее заедно со неа, друг ке биде муабетот.... како и да е сепак важи правилото, колку си подалеку толку си подобра и навистина е така )))))
Znaci,pak se vrakame na staroto toj sto ziivee so svekrva,Gospod nervite neka mu gi pretvori vo ebeli kabli".ti mozes samo po tel.da i cestitas,a jatrvati i kola da i kupi pak nema da cini.Na Veligden si bila rodena,.,
па и јатрва ми нека си купи стан сама и крв нека плука додека да го исплати и неа ке и биде супер... е нема ем да ти дадат поклон покрив над глава ем да имаш мир, тие две работи ретко идат у пакет. ако сакаш мир, треба да си го створиш.
ne velam deka ne e taka,no ako ti dadat kuca treba niz nos da ti ja vadat,ako i padni gazot koj ke i pomaga.se razbira taa sto ti e doma.nejze ke i mirisa
не велам тоа, туку едноставно разлика е во генерации и има нетрпеливост, како и да е, колку и да е фин човек идде до недоразбирање. мене лично и моите родители ми сметаат кога ке дојдат со спиење на еден ден, а мои се ...
Taka e.i majka da ti e koga ne e vo pravo ke se zameris.,no toa ponebolno go prifakame.za ista rabota da te posovetuvaat od svekrvata ke se pameti kako zlonamerno a od majka ne.Navistina zosto e toa taka.? kutri svekrvi i da sakaat ponekogas da ni pogodat ,neznaat kako.Ama vo sekoj slucaj zaednickiot zivot nosi nedorazbiranja i kavgi.ponekogas od edno ubavo zaednicko kafe i muabet (za nekoj od poulica)ke dojdat previranja,dokazuvanja,i ke ti pukne filmot zatoa sto mislat deka tie se znaat,deka kako sto tie pravele bilo najdobro,i nekoj muabeti koga volkot bil kuce.ajde ti se molam.tie i nie ne ziveeme vo isto vreme.Ijas sum za pocituvanje,razbiranje,za mir vo kukata,ama koga seto toa ke se zloupotrbi e navistina kraj.Me ubeduva za edna komsika deka e domakinka,kako bila vredna ,sposobna,ljubezna .....A Neznae deka taa komsivka e prva k...a.deka ,go valka mazot na sekoj cekor.i me ubeduva ne,ne takva i vadat muabeti. i ajde sega.NEKA SE SREKNI STO POSTENO GO NOSIME NIVNOTO PREZIME.