На ова се кажува директива. Уште еднаш ако те слушнам мое дете да навредиш, ни мене ни дете нема да видиш. А ако ти пречи детево те молам одма да си се симнеш. Толку кратко и јасно. Поставување граници во моментот. Вака ќе драми дека ти го боцкаш син и против неа, па она не кажала така, па бла бла. Значи одма во моментот се сече од корен!
Веќе е касно да покажуваш некаква реакција, а многу детски од тебе ако пробаш преку маж ти да и ставеш дистанца. Подобро почекај до наредниот пат кога ќе има ваква реакција од нејзина страна и тогаш пресечи веднаш. Тогаш кажи и тоа да е последен пат да користи таков речник пред детето, ако слушнеш уште еднаш нема веќе да го види и забрани и влез горе. Постави граници од старт, со преќутување и игри зад нејзин грб не си подобра, напротив, баш паѓаш под нејзино ниво. Како бе така дозволивате, да ќутам додека некој ми пцува дете
Naprotiv, zolva mi me vika sestra, svekrva mi me vika kerka I kaj nas ostana taka mozebi e retko no greota da se pozalam od nisto ne me delat sekogas mi ugoduvaat kolku I se nejzinite 3 deca tolku sum I jas..
Znam, ama postoi I toa Za 4 godini takov odnos si imame ne se smeni voopsto. Si postoi malku I distanca nie sme si vo druga kukja tie vo druga no si odime za praznici si prakjame jadenja I pokloni cisto da si gi razubavime denovite. Nemora da znaci deka site na pocetokot pravat lice taka
Не ме сфаќај погрешно. Ептен личи како провокација кон тебе знаела дека ќе изреагираш дека ќе те изнервира. Јас не би кревала тензија преку мажот ама ќе го извесѕам дека сум вознемирена и што се случило. И секако ќе го дигнам носот нема да и зборам.
Таа тоа сака, да те изнервира да почнеш на мажот да му џавкаш, и она пак е пред него заштитена, а ти испаѓаш крива, мани ја само директ у фаца и игнор и врати и со манипулација на манипулација.
Не знам ја си кажувам дома со време на мм кога нешто смрди. Да не биде после од нигде никаде ама ти не ја сакаш мајка ми. Ако му каже, не нужно синот мора да се искара со неговите. Кога мајка ми би го опцула детето пред мм, ја би сакала да ми каже он што се случило. Не значи дека ќе се скарам дома, ама ќе имам кец во ракав за утре да се разберам со мајка ми ако веќе е токсична.
Јас можам да ти кажам како јас би постапила. Во секунда на прва навреда би ја пресекла. Тоа не е начин да се зборува со мало дете, ние како родители не сме го навредиле ниту еднаш и не сакам детето да ми се учи на прости зборови. Ако направило нешто погрешно кажи ми мене, јас ќе му објаснам, на мене е да го воспитувам. Значи како за прв пат, би и одбила на глупост и простаклук. Ако пак по убаво кажано се повтори, тогаш не би била трпелива и фина. И секако, би му објаснила на маж ми ситуација, да не се чуди после.
Во секунда покажувам врата во наш дом на наше дете такви зборови НЕ. Реагирајте одма кога нешто ви смета сепак се работи за вашето дете за од после да не си ја мачите душата и да не ве боли глава. Ко шо кажав би пресекла одма но моментот кај тебе веке поминал така да ке и објаснам погрдните зборови да ги заборави доколку сака да го гледа детето ако она се навреди и налути од тоа сето веке тука проблемот не е мој туку нејзин.
Јас му кажав одма на мм уште на телефон за ситуацијата и ми рече ќе зборуваме кога ќе дојдам од работа. После тоа сам одлучи без ништо јас претходно да побарам такво нешто од него, дека детето може да го гледаат само кога он е дома. Детето е мало кај мене и да сакам да му објаснам некој работи не разбира, дури не ни ја удри намерно, кога ја преврте корпата играчката сама летна. Како и да е веќе се среди ситуацијата. Искрено ме зачуди и мене, си имала она испади ама како повеќево стари што се, да му дава чоколади постојано, да ме замара зошто воа не му даваш зошто тоа, не е некоја ептен напорна да иде по цел ден да ми седи, иде најмногу пола саат седи и си оди. Не сакав да се расправам најпрво поради детето да не се плаши и да не плаче, после поради нејзините години и болеста (со мозочен удар е, и левата рака и е парализирана). Само од после од кога си отиде ете како што пишав ми беше тешко што повеќе не и изнакажав, ама од кога размислив со ладна глава па и немаше потреба, доволно беше тоа што и го кажав, ако е паметна ќе сфати, ако не следен пат одма ќе ја баци вратата од другата страна.
И нас така прабаба ми не учеше да пцуеме и и бевме смешни дури не почнавме неа да ја пцуеме. Ако се случило само еднаш океј, може сакала да биде смешна, но ако често и се случува треба да и кажеш дека нејќеш пцовки и навреди пред детето, дека сакаш да го научиш на култура, а не на сељацизам.
Како вие Би реагирале кога ,,дамата,, ќе каже аа снајка може брзо в климакс треба да се ,,работи,, на дете. Кај син ми не мине времето?? Од кај знае она дали не е до син и ?? притисок ми качи А тој си молчи и потоа му преговаам вели па знаеш дека иде климакс а ја 27 год немам коментар идиотИ
Некој убрзан климакс ова... нема потреба колку е глупо да се коментираат. Речи и нареден пат климакс ме фати и готово. Како бре се мешаат така во туѓи работи....
"Дамата" како и многу други што се најдуваат повикани да кажуваат кој кога треба да има дете, најубо е да си го задржат своето мислење за себе. Кога сакаат бебе треба да решат брачните партнери, а не да наговара свекрвата. Ама овдека ако не се роди дете во првата година од бракот, веднаш испаѓа дека младите имаат некој проблем па не можат да имаат дете, а не дека ете одлучиле да го имаат покасно.