Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Не збориме за нормален муабет, збориме за навреди и закачки што болат. За тоа треба да интервенира, а не да ќути.

Anyshka, poppie, crazylady and 3 others like this.
  2. BezglasnaBukva

BezglasnaBukva Популарен член

Нормално дека не треба да ќути. Да ме навреди мајка му и да и преќути, нека си се врати одма кај неа!

3. tina2018

tina2018 Популарен член

Тој лек со смокви го јадеме сите во вонтелесно, за прочистување на цел организам, знае по нешто жената.

4. SecretName1

SecretName1 Истакнат член

Здраво. Не знаев каде да побарам совет, па мислам дека ова е соодветна тема.
    Не знам дали јас преувеличувам или стварно е така, ама дали е нормално фамилијарен човек, со дете и жена, да разговара со мајка си по 4,5 пати во ден. Башка и со татко му. Свекрвата па ако не и се јави, или не го добие него, веднаш се јавува кај мене. И веднаш со прашања, каде сте, ви вртев не ве добив.. Значи луѓето немаат осет воопшто. Наутро се јавуваат обавезно, ако не им се јави сопругов, ако сме излезени со друштво пак ѕвонат и немаат осет ако им кажеш излезени сме да прекинат. По сто пати во ден исти разговори се водат и веќе се осеќам како да живеам со нив, постојано се знаат, не можеш нешто да кажеш, веднаш се прашуваат. Знам дека сопругов така им дозволи, па ако им дадеш прст, ти ја бараат цела рака. Секогаш знаат кој каде бил, со кого, што правел, што купил, што јадел.. значи се.. Ако му речам нешто на сопругот, се лути како демек ајде воопшто да не му се јавувам бла бла... Свекрвата и мене ми досаѓаше секој божји ден и не знаев што муабет да и правам, кога виде не ја барам почна малку да приговара дека не сум ја барала, како мислиш тоа ми е обврска мене. Некако во последно време ја нема мн. Ама ова со сопругов стварно ме иритира. Имало ситуации кај што ми треба нешто помош, или дете плаче или било што, а тој си разговара на телефон и тоа мн ме нервира. Барам совет како да го убедам сопругов дека не е во ред тоа, без да се лути. Ако има начин :D

Anyshka likes this.
  5. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Колку време живеете одделено од нив? Ако е скоро, нормално е после ќе намалат.

Свекрвата ко и сите стари луѓе, досадно и е и си бара муабет. И тука не е ама ич виновна. Маж ти е тој што треба да и каже, слушај имам работа јавувај ни се поретко.

Направи муабет со него, нека се договори со мајка му да се јавува 2 пати дневно само на пример (мада и тоа е многу). Јас сум многу толерантна личност ама таква ситуација да ми е дома ќе полудам. Јас полудував мајка ми на брат ми кога му се јавуваше и и се дерев, викам жено срамота е.

Лесно ми е вака од страна да пишувам смири се, прави муабет со него, но да сум во таква ситуација баш ќе сум гадна. Ќе го заебавам (дури и пред пријатели) дека мамичка му се јавува секој саат. И ќе им кажам дека се што зборат е пренесено на мамичка. Па и дома ќе го пукнам ако и каже јадевме бурек, ќе кажам јогуртот го заборави.

Anyshka, crazylady, Ivan4e04 and 10 others like this.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Јас стварно не знам што толку има да се збори секој ден по 100 пати.
    Возрасен со 300 обврски, кака кики со мајка му по цел ден. Мене ова ич не ми е нормално.
    Стариве не ретко се без осет, ама на него како не му е мака не знам.
    Не знам како е најдобро да те посветувам, ама за себе знам декс пердуви би летале.
    Јас да шизнувам со деца обврски, он на телефон? Крила би му добил телефонот одма.

Anyshka, warrior, Ivan4e04 and 17 others like this.
  7. SecretName1

Во врска живеевме 5 години и 3 и нешто во брак. Порано не беше ваков, 2 пати макс се јавуваше. Не знам шо му стана стварно. Си викам дека сега поради коронава одиме многу ретко, еднаш на 3 месеци, а порано скоро секоја или преку една недела. Во друг град живеат. А и еднаш во ден со камера се слушаат, тоа му е изговор да го виделе внукот. И јас имам родители ама 2 пати ако се слушнам макс. И не секој ден со камерите. Знам дека проблемот е во него. Баш ќе пробам како што ми викаш.

crazylady and kikikikirika like this.
  8. liliput22

liliput22 Истакнат член

Имам 33години и во брак сум 5 години и сеуште немаме деца,но не зашто не можеме туку едноставно не сакавме(никогаш не сме работеле на случајот за бебе до сега) имавме други планови за животот како заминување во странство, средување таму, шетање низ различни земји...едноставно имаме различна концепција за тоа како треба да ни се одвива животот откако ќе стапиме во брак и тоа е тоа...уште една година не планирам бременост а за понатака како ке даде Господ така...Немам никакви болести ни пак некогаш сум имала некаков гинеколошки проблем( освен кандида понекогаш ако воопшто и се рачуна за некаков проблем, не постои некој што ја немал).Во однос на менопауза мајка ми престана да добива на точно 50години а баба ми покасно на 50 и нешто...така да по некоја логика би требало да немам гајле за деца до кај 50че хаха..Свеќи моја знаеше на почетокот од бракот да спомне ајде дете ама кога и кажавме дека ќе заминуваме странство и не планираме да имаме во наредниве години заќуте и веќе не кажува ништо...( најверојатно не знае колку е тоа долго "Наредниве" хаха...Зборот ми е дека секој си го живее различно животот и со своја судбина,но тука во Македонија менталитетот е таков да ако одма не склепаш бебе уште во првата година од бракот вие како пар имате проблем и патите за бебе што врска немаше за нас(не се објаснував дека не е така),но баш ние бевте тие што уживаа и си го живеат животот по свој терк далеку во преубава земја со пари.А тие блиски луѓе што по некои постапки ко да приметив дека не сожалуваат зашто сеуште немаме дете,баш тие повеќето од нив не сите некако ко да се натегаа со дете ко да не уживаа вистински со тоа што им се случува а тоа е баш поради стигмата дека дете мора веднаш уште во првата година од бракот без разлика како ти е и дали сакаш,ама старите мора да се задоволат со внуче и снаата да се покаже дека е здрава и може да роди,а после тоа што си копаат очи не е битно и што љубоморат на другите што одлучиле поразлично да го почнат бракот и да им посочуваат на другите со некои постапки дека грешат што сеуште немаат деца.Да се разбереме и моето е правилно (што сум одлучила да немам сеуште деца и после 5 години брак ) и тие што сакаат да имаат одма деца..Се е супер се додека си среќен со својот избор и сметаш дека си на правилен пат, а не под притисок дека така мора...Е не мора...и сега дали сум нормална што сеуште не правам дете а сум 5 години во брак? Дали сум лоша снаа?

Last edited: Jan 13, 2022
    Anyshka, crazylady, Ivan4e04 and 9 others like this.
  9. Estella

Estella Истакнат член

Скроз се слагам . И морам да кажам кога ќе ја отворам темава чат пат гледам колку невоспитани суштества постојат.
    А зошто да се дере? Не знае ли да разговара?

10. tina2018

tina2018 Популарен член

Не си лоша снаа, ама за вас можете да си пробате.

11. liliput22

liliput22 Истакнат член

Секако дека не сум лоша снаа, не живеам за другите да ги задоволам, а за дете не сакаме сеуште...тоа е тоа

Last edited: Jan 13, 2022
    crazylady and bertold like this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се работи за нејзин инат. Не го гледа детето таа и изводи бесни глисти,не може да ве контролира кај сте,што сте.
    Да гледа што правите дека не сте заедно. Убаво ти кажа членката.

crazylady and Осе like this.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Не е нормално. Ајде, да е по работа нешто, па да разбере човек ама ова е лигушење.
    И да ти кажам, проблемот е до маж ти. Зелен е он уште

crazylady and tina2018 like this.
  14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Ќе ја прашам може син ти е неспособен да го направи чим се мачи толку време, може не е до мене само.

SunnyGirl2, bertold and DoubleK like this.
  15. SecretName1

Ќе пробам така. Ваљда ако му падне незгодно пред други, ќе се освести. Не знам што да кажам веќе. Како должен се осеќа дека мора да му се јави. Ако се јави кај едниот, мора и кај др. Инаку одма опомена ќе добие:puke: Мене мн веќе почна да ми смета, се осеќам како дома да ми се шетаат. 24 часа под надзор сум. Ако кажеш дека ќе одиш негде, од кога ќе се вратиш на наредно слушање, прашува што си купил. Претеризам.. Се надевам дека ќе се смени :(

Anyshka, crazylady, bertold and 3 others like this.
  16. hellocity

hellocity Популарен член

Жените не се крави за расплод па да и се брое кога деца кога менопауза во денешно време да му се на некој мешаш по тоа прашање си екстремно необразуван и неписмен.

Anyshka, crazylady, MeowMeow and 4 others like this.
  17. Mnik

Mnik Популарен член

Шо се чудите за стариве, мене патронажна сестра ми се јави да ме праша дали одам редовно на гинеколошки прегледи и ми рече "ајде сега ние рачунаме да родиш второ, веќе потпораснато е првото, таман ќе си се разлика". Жената не ја ни знам која е од сестрите, ама битно она мене ми рачуна за раѓање второ. Македонија вечна

18. bertold

bertold Популарен член

Многумина си земаат за право да се мешаат во интимни работи. Во една ситуација на моја познаничка (детето тогаш и беше 3-4 години) и вели еден човек кај што беа појдени во институција за да завршат некоја работа, ајде што чекате за второ, а не ја ни знае лично. А на женава сопругот тогаш брзо и почина.

19. нина122

нина122 Популарен член

Мене една баба сакав да седнам на автобуска ама дека клупите на автобуските во Скопје се железни и ладни се зимно време, и само за да седнам туку викна НЕМОЈЈ, не седнувај, јас се свртев накај неа, и она ми вика немој да седнуваш ладно е многу, ќе си направиш проблем, деца треба да раѓаш кај и да е.. Само ја погледнав, и си отидов позади автобуската да си застанам за да не продолжам со муабетот бидејќи ми беше сувишно било што да и вратам..

Cosmic Girl, Mnik and Ljubova like this.
  20. Rama

Rama Форумски идол

Ќе ве видам вас кога ќе ви пораснат синовите и ќе се оженат, дали нема да сакате да се слушнете со нив.
    Како си ги воспитувате мажињата послушно, алал да ви е.
    Вие со мама може да се слушате 5 пати на ден, ама сопругот со неговата мајка не смее:drunk:

hermosa, minne992, crazylady and 7 others like this.