Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    :rofl::rofl::rofl:
    Свеки има 72 години и кога реков дека ќе ја запишуваме малата (6 месеци) во градинка, се понуди таа да ја чувала ама јас веднаш ја одбив. Ама зошто не, таа го чувала внук и (момчето сега е 26 години). По кажувањата нејзини испаѓаше дека го одгледала од бебе до тинејџер. И така и си мислев. Не сме отвориле муабет со золвата досега. Е денеска баш во муабет за чување деца, ко спомнав дека го чувала внукот како бебе, золва ми вика не бе. Го чуваше кога беше 6-7 години и тоа четири месеци дури бев на работа, по 3-4 сати дури да се врати мажот ми од работа и да си го земи.
    Прво, ете и да го чувала внукот како бебе тоа е пред 25-26 години ко имала 40 и некоја година, ама испадна дека не го чувала. Второ, не ми е јасно како тогаш со 70 и кусур години самата се нуди да чува неколкумесечно бебе.

Последна измена: 28 јануари 2022
    На sunshinebabe, cresa-jagoda, 24.07 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    19.103
    Таа е генерација со бабите мои.
    Ме напнаа они биле способни да го чувале. Мојот едвај јас го чувам сама.
    Им објаснував дека нема да можат, на крај се откажав.
    Не знам како на таа возраст се нудат. Еве баба ми падна пред некој ден надвор и не можела да стане дури се врати дедо ми од продавница.

На Butterfly1107, sunshinebabe, Anne Boleyn и 4 други им се допаѓа ова.
  3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.909
    Допаѓања:
    25.611
    Оо добри сте со 70 и кусур , среќа не ми е свекрва . Баба ми , со 84 ( ОСУМДЕСЕТ И ЧЕТИРИ ) се нуди да ги чува моиве 3 ( ТРИ ) деца , од кои , најмалото е 15 месеци :!: . Ја со 26 на крај не можам да излезам со сите тројца ( среќа синот што е и најголем ми е разбрано дете , па ми помага кога маж ми не е тука ) а не она на 84 (facepalm) . Ама не , упорна е , ќе ги чува и бити :drunk: .

Не и замерувам , ем е стара ем со паметот " не држи струја " веќе . И велам , не бабо уживај ти , ќе ги носиме и нив , не се прошетани деновиве :rofl: .

На bertold, sunshinebabe, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Имам комшивка со 75 години чува две годишно дете, го шета, го игра, го милка, му се радува, сопругот уште по стар со санката трчаше по снегот… абе милина

На katalina, sunshinebabe, IRBBB и 19 други им се допаѓа ова.
  5. TravellerS

TravellerS Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2019
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    2.810
    Годините на страна зависи кој како се чувствува, јас познавам луѓе на 73 витални, подвижни на ко шивка моја татко и и мајка и и ги чуваат децата и се на таа возраст ама луѓево ќе речиш 62 се.
    Свекор ми е исто 73 ама витален е човекот, свеки е 65 ама јас кога сум на работа а ќерка ми не е во градинка тие ја чуваат.
    Моите се помлади ама работат и неможат да ја чуваат преку неделата.

На cresa-jagoda, Cosmic Girl, MeowMeow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Watermelon96

Watermelon96 Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2018
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.567
    Ее почекај малку, ако е како мојата и ако не ја израдуваш пак за брзо време таа самата ќе ти бара внуци. :headbang::headbang:

На Mnik му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.794
    Допаѓања:
    3.361
    Нека бара, по брза постапка ќе ја затнам за цел живот. Абе пет да родам сега нема да ги чува од што е покварена.
    Затуцана, проста жена е (без намера да ја навредам) и како таква ја прифатив. Последен пат ми рече нормално било маж да залепи некој шамар на жена и јас ќутам, занемев. Маж ми почна да се смее вика мамо знаеш што ќе ми се деси ако и залепам шамар на Ангела?
    Значи до тој степен е затуцана. И јас ја жалев ај греота е не разбира ништо, таа да ти била покварена до срж. Е тек сега не ја жалам за ништо.

На sunshinebabe, Skorpija25, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Абе може и е незгодно, не знае какод а де постави. Не е дека ја бранам ама навистина е незгодна ситуацијата па и плус викаш дека е затуцана и поарно што не ти се јавува отколку да ти досаѓа и да те потсеќа цело време или недај боже некои коментари без врска . Нека си ја подобро е шо не те бара

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    Свекрва ти има ќерка? Ако нејзе и е нормално мажот да ја шамара жената, тогаш таа не нормална. (facepalm)

На Skorpija25, cresa-jagoda, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.794
    Допаѓања:
    3.361
    Да, подобро е, не сакам да ми се јавува. Ама зошто ми се јавуваше само тие 8-9 недели додека бев трудна!? Ми дава до знаење дека ја интересирало како сум и што правам само додека сум била трудна, сега не носам дете и не ја занима. Е тоа ме вади од кожа.
    Нема и не ни сакала да има, многу биле мачни жените. Она мисли сите жени се мачат како неа.
    Да имала ќерка сигурна сум дека ќе ја учела и неа дека не е страшно маж и да и залепи некој шамар. Така требало, тоа било маж :puke:

На Осе и bertold им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Мајка ми има 68, татко ми 70, три деца "израснаа", моите две и на брат ми едно. Чување, со преспивање со се, и болни кога се, за да не земам боловање сум и ги оставала. Не се стари на 70 :) барем за мене не се. Јас имам 40г, се замислувам сега внуци да имам :rofl:, ма ни на 50 нема да имам ( се надевам де) . На 60 ако имам, се надевам дека ќе ми ги оставаат за чување. Внуците се радост за бабите и дедовците. Свеки моја на 80 и кусур сакаше Неда да ја чува.

На bittersweet, sunshinebabe, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.132
    Допаѓања:
    1.597
    Ако се витални и ти ги гледаш дека се способни да чуваат дете нормално ќе им ги оставиш али кога некои се прават силни само они ќе чувале внуци, а цел ден лежат и спијат е тогаш богами саат ќе ти биде проблем да бидат во нивна одговорност. Мојот пример мајка ми е цели 15 год помлада од свекрва ми али жената си има здравствени проблеми и си кажува дека не би се осудила да остане дома сама да чува внуци, за разлика од нејзе свекрва ми исто со 300 дијагнози ќе ми го чувала детето да си одам ја спокојно на работа. Не, не би била никогаш мирна да оставам дете така додека е мало да има барем 10 годинки па тогаш би размислила.

На cresa-jagoda, Осе, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    Ете да прескокнам преку тоа дека свеки е преку 70 години, не можам да оставам да ми чува дете некој кој не пази воопшто на хигиената. И друго нешто за свеки моја и твоја и ред други што се нудат на 70-80 години да чуваат внуци... Едно е да сакаат, друго е колку навистина можат на таа возраст да чуваат деца. Во мојот случај бебе.

На cresa-jagoda, Осе, nevermet18 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Ајде и јас пак на темава зошто немам каде на друго место да се испукам. Можеби знаете дека кроиме планови за во странство, веќе се прават последни подготовки шо се вика, свеки вените ги сече готово.
    Прво ме убедуваше дека мм нема шанси да сака да си замине од овде, после се увери дека уствари он е иницијаторот, после убедуваше дека ќе поминат годиниии дур си отидеме, после имаше затишје мислејќи дека беше некаква фаза тоа, после дозна дека пасошот е веќе излезен и и се даде во раце, почна да ме убедува мене дека и јас треба да имам пасош, а не само виза преку мм, сега последно и е дека без неа неможеме да одиме, дека ќе морала внуци да чува таму, ќе седела 3 месеци она, 3 месеци мајка ми, ако не мајка ми тогаш свекор ми. И уште потрагично е што мм делумно се согласува со тоа, демек дур плаќаме жена, нека идат поубаво они, а друг пат рече демек ај на нероден Петко капа не се крои. Јас чурам.
    Сега чекам следен пат да ми спомне пак нешто, да ја прашам дали планира да не остави во животов да имаме некаква приватност или сака да ја легнеме на спална со нас. Луѓе без осет. Се околу неа мора да се врти, не дека сака да ми се најде, жена да не плаќам, туку е себична, нејќе овде да седи, што ќе речат комшиите она така седи, а ние жена плаќаме. Ама ќе дојде и тој момент кога и мм ќе си сфати здравје кога ќе отидеме, дека мора жена да си платиме да си го чува кога нема да е во градинка. Само до тогаш нерви губам на глупости.
    ОСЕТ ДА СЕ НЕМА, НАПОР ЖЕНА.
    Кој лицемер човече, неможам да ја поднесам.

На andrejko82, sunshinebabe, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    Па и распоредот ко направила кој како ќе чува внуци. Браво (facepalm)

На sunshinebabe, noteforself, Ljubova и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Да де, ја во 50 квадрати и свекрва ми треба да мислам кај ќе ја смеатам зошто нејќе да не остави на раат. Може ќе ми треба помош ја не викам не, може ќе им речеме ако сакаат да дојдат да го почуваат, ама тоа ќе видиме кога ќе сме таму. Може да рече деца ако ви треба помош, на располагање сум ви. Она ме убедуваше дека 6 месеци смеела да седи, 6 месеци ќе била со нас, 6 месеци овде. Мм ми вика многу се замараш, не слушај. Е како бе? Get a life жено.
    Му реков на мм ако не овде да си останеме, овде имам све свое, таму во заедница со неа ќе треба да седам

На steela.honey му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    Еве ја мојава пак нешто лута е :rofl:
    Некни се најавија мои роднини да дојдат со подарок за бебето, и кога разбра вика твоиве роднини повеќе идат со поклони од нашите. И викам разбирливо е тоа со оглед на тоа дека со поголемиот дел роднини не контактирате. И чинам дека за тоа е лута.

Последна измена: 28 јануари 2022
    На sunshinebabe, pianogirl, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Епа ти шо не им речеш на тие твоите да не носат поклони:rofl::rofl: ја едвај чекам мојата да е лута, да не ја гледам неколку дена и често провоцирам и плескам све во фаца, за да ја снема некое време, ама во последно инат бре, ич не се лути :rofl::rofl::rofl::rofl:

На bertold, IRBBB, Oneo и 3 други им се допаѓа ова.
  19. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    Мојава не се лути често, ама ете сега нешто лута е :D

20. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    2.757
    И моја е изгледа лута оти не ја викам мамо, ама неможам ете не ми доаѓа од внатре.

На Anyshka, pianogirl, Осе и 3 други им се допаѓа ова.