Сам ја блокира јас збор не реков за тоа премногу се меша и општо во неговиот живот сам си реши ептен е псхопаѕка и ептен маж ми има трауми од неа кога биле мали замисли го заклучува фрижидерот со катанец дека сестра му била дебела да не јаде и после 8 сатот не смеело врева да прават дека таа се релаксирана и потресен е од неа
Фала ти на твоето мислење и јас истото го мислам ...секако ја знам дека морам да учам германски за себе за кариера за се нормално е тоа само за 1 месец е тешко да се научи треба време ...
Тоа викам еј замисли што луѓе се ке речеш германци понапредни не затуацини демек тие тешки психопати се овде секое второ дете е со траума ние балканци пак ке речам до некаде арни сме ...
Ne preuvelicuvas i mojata na moeto dete mu vikase na majka ubavo dete moe, kazuvase kako ona e glavna da ne bila ona nemalo moeto dete da bide. Dva dena od bolnica bev vratena zborese kako deteto moe licelo na svekor mi na nejze lele na majka... za se koga i bese kazano so fino i kulturno deka se mesa ke se nalutese i vikase "pa jas za vase dobro na vas da vi bide ubavo". Koga ke zaplacese deteto trcase odma gore (ednas i vo sred nokj vo soba upadna vo 2 casot po.polnok zosto placese bebeto za.mleko) koga ke mu svikavme ili ke go iskaravme odma trcase i vikase vo moja kukja nema da vikas! Od edna strana sto sakate pravete vie si imate svoj zivot, a od druga strana prisliskiva po vrati trca odma za se se mesa sto e kako e sekoj muabet so mm saka da go slusne. Ednas duri preprasuvase sto se sluci sto sme razgovarale? I kazuvas od kultura vika ke sedneme TROJCATA da zborime.koi trojca be zeno? Haha niti nea treba da ja zasega toa ni nisto. Se dodeka ne sfakase so fino na dva tri pati koga ke se zamesase za deteto dobivase drzok odgovor pa posle se pravese zrtva "sto pravam.jas za takov odnos" i vikavme.razmisli si sto pravis. So mm super brak imame i odnos kon deteto samo majka mu koga se mesase se raspravavme dodeka on ne i kaza koga vide sam pa glumese zrtva "lele jas veke nema nisto da ve prasuvam da ne vi treba nesto jas sve za vase dobro" ama od koga ne prasuva i nema komunikacija tolku podobar ni stana zivotot!! Kolku i da toleriras sfakas dobro majka baba sve okej ama ti disi u vrat baska so kukjata ne si ja osekjas ko svoj dom.
И мене тоа ми текна како воопшто комуницираат со свекрвата и како ги разбрала пораките, ама сигурно знае членката малку германски. И да научи скроз германски таа ќе ја замара пак.
Добро бе луѓе 21 век ...век на технологијата не сум заостаната јас па да не знам гугалтранслетј што е или копи паст да направам ...wtf ?!... Не знам до мене или дотебе е ...дали воопшто си слушнала за гугл транслејт ?...Гугл преводилац (енгл. Google Translate) машински је преводилац компаније Гугл којом се преводи део текста или веб страница са једног језика на други. Опсег техничких термина и број параграфа који се могу превести је ограничен у овом сервису. Могуће је вршење претрага на изворном језику које се прво преводе на одређени језик омогућавајући прегледање и тумачење резултата из одређеног језика на изворном језику. За неке језике од корисника се траже алтернативни преводи за неке појмове као што су технички термини, који ће бити уврштени у будућа ажурирања процеса превођења. Текст на страном језику се може укуцати и ако је изабрана опција Detect Language, не само да ће језик бити препознат већ ће аутоматски бити преведен на енглески....еве информирај се малку може ке ти треба цо животот не се знае Секако покрај гугл имаме и други апликации или алатки кои може да се користат за преведување дека сепак живееме во 21 век Покрај тоа што одговорив горе на другите челник во врска со ова има и ваква опција ке ви сликам скрин шат...дирекно на тастурата кај пто пишувам имам алатка да пиши а македонски и таа одма се преведува на кој јазик сакам
Бебе 7 дена, мм дома одмор зема да си биде со нас, седиме у дневна, бебе спие во релаксатор, она низ кујна, и ѕвони телефон, и почнува збори и вика ево детево го чувам....