Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Не е проблемот дали ја викал мамо или по име. Проблемот е во тоа што некои мажи и некои мајки не прават разлика во љубовта помеѓу родител( мајка ) и жена, не прават разлика во одговорноста кон родителиот и одговорноста кон жената.
    А тоа како ја викал и не е токлу битно.

Е сега па, и не иде на 30 години да ја вика "мамичке пижамичке најслатка". Додуша родителот треба на детето да му ја посочи разликата и да го научи дека, ако еден ден се оддели од мајката не значи дека и свртел грб, туку дека созреал и е способен сам да оформи семејство.

На georgieva му/ѝ се допаѓа ова.
  2. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    Јас ич не сакам свекрви.....еве со мајката на дечко ми сега за сега е добро немало никаква караница,ама ме нервира....малку делувам љубоморно зошто сакам дечко ми да ми обрнува внимание само мене а не и на мајка му сестра му...знам дека тие му се семејство,и не е убаво тоа од моја страна,ама ете таква сум,мислам дека ако му обрнува внимание тоа значи дека тие него му значат повеќе него јас.... :doh:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    Ама тоа воопшто не ти е добар пристап кон нештата,јас еве сум сестра и тоа дупла :) па мн сакам да им се погодат девојките сакам да сум љубезна со нив ,пијам кафе секогаш кога ќе дојдат иницирам дружба....не сум почуствувала љубомора освен инцидентно ако ете се врати од пат брат ми и не помислил на мене нормално за девојката купил поклони :D ова кажувам пошто еднаш ми се случило да почувствувам мала љубомора,но им посакувам нај нај среќа и вниманието што јас го добивам од брат ми е сосема различно од тоа на девојка му и нема зошто да бидам љубоморна,само бога молам да биде некоја со добра душа да го сака почитува како него така и моите најблиски воедно и мене конкретно ,така да пробај да се промениш во таа смисла.Кон свекрвите и мене како од старт да тргнувам со мислата дека ќе ме нервира па затоа и ме нервирала :D Сериозно ако е еманципирана жена ,фина со мене, спремна да помогне ,љубезна ќе ја сакам и почитувам неизмерно но со прости души јок неќам да си имам работа недај боже таква да ми се падне сепак има време :) поздрав

4. lalezzz

lalezzz Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    71
    devojce pa svetot ne se vrti samo okolu tebe daj oladi malku,znaci deckoti da ne gi pocituva negovite a tvoite da,mislev vnimanie da obrnuva na ednive a na drugite koj ve e..ne si fer eden den ke ti go plesne i deckoti toa so garancija nekoi raboti se citaat i megu redovi

5. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    па јас не реков се да се врти околу мене...јас си кажав дека тоа не е добро од моја страна фала богу разликувам добро од лошо...и нагласив дека немам никави проблеми со нив...напротив супер ми е...тоа онака некое внатрешно чуство...што го кажувам онака на шала....и ќе сватев и со подобри зборови да кажеше не мора со вулгарни.позз

6. lalezzz

lalezzz Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    71
    pozz i do tebe ne mi bese celta da te navredam daleku od toa,no morav da si kazam svoe mislenje,a za vulgarnosta jas se izvinuvam no sepak ne ja dokazav neli sto znaci :tmi:

7. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    да не покажа ама не е ни време ни место за да си ги покажуваме вулграните способности..секој го може тоа.поззз ;)

8. confused

confused Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    327
    здраво другарки :)
    веќе 2 саати читам мислења на темава, со некои се сложувам, на некои им се чудам, како и да е сите ги почитувам ;)
    да ви кажам искрено јас имам такво искуство со мојата (фала богу ) несудена свекрва, што сега нож на грло да ми стават не би живеела во заедница со родителите на мојот иден маж.
    пред 3 години, имав само 17-значи бев уште дете, тоа ми беше прва врска во која влегов потполно искрено и неискварено, без никакви лоши намери. дечкото многу го сакав а родителите многу му ги почитував. се функционираше одлично, мајка му ме сакаше (глумеше дека ме сака) како ќерка ( а тој е син единец), заедно одевме по роднини пријатели свадби крштевки се од убо најубо. арно ама..дојде ден јас да завршам средно и да треба да се запишам на факултет. одбрав да студирам во друга држава 1300 км далеку од дома. е тогас излезе лошото. јас и дечко ми се договаравме јас да заминам прва да видам како е што е па потоа и тој да дојде по мене.се запишавме и заедно да учиме јазик, се си беше најдобро. еден ден доаша децко ми и ми вели дека не сака веќе да учи јазик, затоа што нема пари да дојде во странство.мене како гром да ме мавна од ведро небо..од се најубаво преку нок сите планови ми се срушија, затоа што од моја гледна тоцка имаат доволно пари. пукна тука кавга, но нјесе помина. после некој месец се сретнувам јас со другарка од средно чива мајка е пријателка на мајка му од дечкото и ми вика абе мајка му од дечко ти и велела на мама дека тој не сака да дојде со тебе таму затоа што не сака да се раздели од родителите а и тие правеле муабет и многу ке им е теско ако замине, сепак тој им е единец па како да го пуштат така да оди по некоја девојка, но за да не те повредат тебе одлучиле дека е полесно да ти казат дека немаат пари.
    можете да замислите како ми бесе во тој момент?? мајка му одлуци за нас а тој и дозволи .јас заминав- тој остана.после 3 месеци ми рече дека не може да ме чека да завршам.глава давам дека ме сакаше и дека сакаше да ме чека.она што не му даваше мир беше тоа штп знаеше дека јас нема да живеам со неговите, дека нема да ги викам мама и тато, дека нема да дозволам тие да одлучуваат место мене, и дека цел живот ке и го памтам на мајка му тоа што го убеди да не дојде со мене
    сега веке не сме заедно, јас студирам овде сама а тој на 27 години живее со родителите во кука со 4 соби-во која планира да донесе и невеста. (господ нека им е напомош не знам како ке се снајдат 2 фамилии во 4 соби)
    поентата ми е дека ние можеби и ке успеевме-но мајка му не ни дозволи.
    неговата опсесија со нив и нивната со него беше прицина за крај на една убава приказна

па сега понесена од тоа искуство не сакам ни да слушнам да живеам со свекрва или да бидам добра и фина со неа. само оштро од почеток.

9. confused

confused Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2009
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    327

блазе си и на девојка ти (или жена ти) :rock:

10. sofce

sofce Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    19
    Draga snaa koga bi ziveela vo zaednica so svekrvati togas ke si imala podrugo mislenje nemoj da se lutis ama taka e. Jas sega ziveam oddeleno i maz mi strasno mnogu ja pocituva majka mu (i jas ja pocituvam) no nemozam da go progoltam toa sto pokraj prazen sprat nie otidovme pod kirija i se zaradi nivnata sebicnost. Ti si imala sreca sto si se oddelila od prviot den i znaj deka e drugo da se gledas samo za ruceci a drugo e da se zacekuvas u kupatilo na banjanje. A zaa decata toa e visa sila ke gi gledaat bidejci se od sin i a ne od tebe ;) pozz

zdravo na site snai celosno po podrzuvam mislenjeto deka svekrvite treba da se pocituvaat kako majki na nasite sopruzi no jas sum so mojot zaedno okolu 15 god i imam bolno dete koe ne odi i ne zbori i ziveam zaedno so starite,jatrva,deveri nivna kerka.ZNACI NIKAKVI USLOVI ZA ZIVOT.pokraj problemite so deteto site me mrazat vo taa kuka.ke zgotvam rucek ne jadat,ne se setaat so moeto dete bidejki e vo kolicka.se im smeta vo vrska so mene i mazot mi:kolku vreme toj spie iako bil na rabota,ako si kupam nesto svekrvami ke si kupi 2 da ima poveke od mene.dodeka ne bevme vo brak bese naj super, no posle mi ima receno vo lice samo kurvite ziveat so mazite zaedno pred brak.Lani letoto od ljubomora {bidejki odam 4god. po 1 mesec vo Ohrid na vezbi za kerka mi}go ubeduvase mazot mi da ne mi dozvoli da odam sama moze sum pravela nesto tamu.{imav sreka deka lani bev so gazdi i lugeto mu kazaa na maz mi kaj sum bila i kolku vreme}

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    јас имам топ свекрва иако не сум мажена значи идна свекрва леле е стварно неможам да се пожалам, за се ми се нашла во животот, била со мене кога најмногу ми требала, хехехе знае да седнеме да ми направи фризурче, незнам никогаш не ме навредила ниту јас неа. секој си фура свој живот али навистина ми е многу мило што се погодив да имам таква топ свекрва :tmi: ;)

12. sunymoon

sunymoon Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    алергија добивам кога ке го слушнам зборот свекрва и снаа... просто се ежам, ми се повраќа, ми се гади, луѓе не знаете како ми е лошо. Имав такво искуство, мајката да изигрува советник на својот син, и верувајте,тогаш почувствував дека цело време сум била во врска со личност која не е достојна за љубовта, туку достојна за советите на мама. Трпев едно време, но мојата природа се повеќе се противеше на тоа, се додека не кренав раце и не ја чукнав главата и си реков- мене ми треба личност која самостојно ќе размислува, ќе донесува бистри одлуки со своја глава, која е смислата да останам со ваков човек кога пред мене ја става мајка му :fubar:

13. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Mене иднава свекрва но и свекорот посебно многу многу ме сакаат..си го имаме муабетот..тие се такви добри луѓе..
    Јас знам дека свекрвами и јас да бидам а нешто крива,таа секогаш ќе застане на мојата страна а не на дечко ми :rofl:

14. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    |( не биди толку сигурна...знаеш како викат
    “девојчето кога ќе се омаже и стреата од куќата му е крива“затоа не се опуштај толку!!! ;)

15. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    и снаа ми за братучет ја сакаа пред да се омажи,ама од кога се омажи си го покажаа вистинското лице

16. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    епа тоа сакам да кажам не се унесувајте дека многу ве сакат свекрвите освен мајка не моеже некој повеќе да ве сака!! ]:)

17. EnnieFabulous

EnnieFabulous Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    717
    Допаѓања:
    400
    Kолку и да ме сакаат, не би живеела со неговите родители. Доколку не би биле во финансиска можност, и двособен стан би изнајмила под кирија само да не бидам со нив. Ако дечкото не сака да се оддели од нив, фино лепо нека си земе некоја друга што ќе може да си седи така. Не се знае во животот што доаѓа, но многу често свекорот и свекрваата се причина за расипување на бракот.

^Се согласувам со мислењата погоре, дека најпрво те сакаат додека не им влезеш дома..После следуваат оговарања од типот:Денес не направила ручек, не ги испеглала алиштата, не избришала прашина..троши на дотерување, секојдневно излегуваат со син ми, чекај да проверам дали се дома, ми го оставаат детето да го чувам за да се забавуваат...Дури и да не живееш со нив. Ретки се оние кои воопшто не се мешаат.

На Anyshka и girl.23 им се допаѓа ова.
  18. Ferhunde-L

Ferhunde-L Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    14
    Сега за сега мојава идна свекрва е предобра.Кога одам кај него си правиме муабет и често вели вие ќе седите во другата куќа (бидејќи имаа на две места по еден спрат од куќа.брацки куќи). Се понаша како веќе јас ќе бидам нејзината снаа, ме има викнато со неа на шопинг , неможела да ги натера дечко ми и свекор ми да испаднат.Јас мислам дека таа го сака најдоброто за нејзиниот син, И секогаш ме прашува се карате ли со дечкото? Зошто? Ајде јас ќе поразговарам со него не се секирај ти така ми вели е сега ќе видиме дали тоа е еден вид маска или навистина е таква :)

19. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Приметувам сите немажени паѓаат у несвес за свекрвите „мојата идна свекрва ме обожава“, а да почекавте малце пред да се истрчувате со коментарите на теми кои сеуште не ве засегнале. Искрено ви посакувам да ве сакаат подеднакво и после бракот но реалноста е дека повеќето од вас нема да го имаат истото мислење после 2 години.

На Stancence, Anyshka, Allwayshappygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    ништо не ми сторила идната свекрва мегутоа ушт кога ќе слушнам “с“ од свекрва се ежам!!!! :tmi: