Pa na tie roditeli sho si gi obezbeduvaat i dvete deca podednakvo kapa dole! Kapa dole i na tie koi shto ne mozhele da obezbedat, ama ednakvo tretirale i mashko i zhensko dete. A ovie drugive koi se fokusirani na mashkoto dete ne se roditeli!! Ja takvi roditeli da imav i se da mu dadea na brat mi nikad u zhivot ne bi gi poglednala! I ne, ne e vo materijalnoto poenata. Ne e vo toa deka mu dale na brat mi tuku deka on e pobitnoto dete, a ja zgresheno deka zhensko! Preku glava mi e od vakvi razmisluvanja zasoatani!
Поготово од женско кога ќе излезе таква изјава... Мајка ми цел живот вика среќа што имам две ќерки, да бевте машки немаше да имам ништо да ви остаам, ни куќа ни стан. Ужас невиден
Све можам да трпам ама поделба машко-женски деца ептен ме вади од такт. Ама ептен. До каде бре со вакво размислување? Жално е. Греота е. Во кој век живеете бре, кој ве воспитува да размислувате ограничено како балкон? Пак се пренервирав од форумов.
Абе според мене не се должни ништо, ама подеднакво дали ќерки или синови, возрасни сме и сами ќе си ствараме. Не е проблемот материјалното, туку самата хипотетичка изјава. А да, ми текна уште нешто од мајка ми, што се коси со горново. На свекрва ми и рече јас повеќе се грижам за моето дете дека е женско, ти имаш син и не знаеш како е. А жената се пресели во старата куќа и ни отстапија стан со свекорот, за сами да си живееме со мм и бебе. Муабетот ми е ми се смачи од жени истиве глупости да ги слушам.
Толку се небитни, што кај нас и до денес има луѓе,што ако ги прашаш колку деца имаш ,пример ќе ти одговори имам едно дете(за синот)и три ќерки.Еј машките ги нарекуваат деца а ќерките само ќерки.
Леле коса ми се дига од муабет машко-женско дете Поготово: "Нека е живо и здраво само да моча стоечки" (и она глупо смеење хехе). Еден другар на маж ми, што беше најгласен по тоа прашање, сега чека да му се роди ќерката. Не знам како ќе ја изнесе на улица по сите муабети што ги кажа за женските деца.
Pa normalno. Ona e kriva koj drug. Ona ne mozhe da rodi mashko dete, naslednik, da ima na koj kukja potochno peshtera da ostani kromanjonecot. Ona ima XX hromozomi, normalno deka ona e kriva.
Sarkastichen beshe komenarot inaku. Opshto poznato e deka polot zavisi od mazhot zaradi negovite XY hromozomi.
Kolku mladi bracni parovi se soocuvaat so sterilitet.. prvo treba da bideme blagodarni sto gospod ni dal dete i sto e zivo i zdravo.. a ne da birame pa toa ne e izlog..
До кога со вакви споредби мајка и свекрва? Јас со мајка ми лом се правам ако каже нешто или направи нешто што не било, па за 10 минути ни поминува, што не може никако да биде исто со свекрва. Со свекрва ако се направам лом, толку ќе е. Затоа осет, нели. Јас на мајка ми директно и укажувам што и да е и не замерува
На тие најгласните за машки деца, им посакувам 3 ќерки. Може тогаш ќе сфатат дека не треба да ги делат децата и да не им даваат вредност на детето според полот.