Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.925
    Допаѓања:
    18.812
    Ама ти не си очекувала дека свекрвата за тебе ке смени се она што е таа како личност? И ке биде како ти ке посакаш и кажеш. Си знаела дека мора компромиси од двете страни. Во право сум? И затоа сте поминале добро.
    Јас на страна што сум во одлични односи, додека бевме заедно ми сметаа ситници. Ама си премолчував затоа што знам дека тоа ке се смени и сите ке дишеме слободно.
    Проблемот кај некои со свекрвата е фактот дека ке се заедница за навек. Па си наоѓаат причини за караница. Свекрвата е староседелец и не попушта. Снаата затоа па си сака правила нови. Да бил мажот маж и да пресече, одиме под кирија, а најчесто мажот не сака под кирија а дома кај мама празни соби, доаѓа до полнење на темава.
    Јас ако се правам со некого лом толку. Како може бе со мајка лом да се правиш?
    И свекрва ако и се укаже културно и со факти можеби ке прифати.

На kikikikirika, Luna91 и steela.honey им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.006
    Допаѓања:
    13.822
    Па така. За детето најчесто. Не ја вреѓам, но знаеме да се спукаме и одма ни поминува. За мое дете не укажувам фино. Да ми зима дете од раце ( пример ова) и фино да укажувам? Кој сака нека е, нече мочи то.

На cresa-jagoda, MeowMeow, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Моја комшика на мајка ми и рече имам едно дете и ќерка.
    Ќерката ја омажија на 14 години, училиштето било за машките, она деца да раѓа и мажот да си го гледа. Синот доби се, ќерката ни чаша.
    Ќерката е моја генерација.
    Ја тешеше мајка ми за трагедијата што има само ќерка. САМО ќерка како јас да сум нула.
    Трагедија.

На cresa-jagoda, Skorpija25, noteforself и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Тешко децата ќе е па и жената оти ќе ја тера да раѓа дури не роди машко најчесто тие такви се а со девојчињата постапуваат како примерот подолу

Трагедија му направиле на девојчето, сигурно не е во среќен брак а со тоа и живот. Не дај боже да сака да се разведе има да ќути и да трпи ;(

На cresa-jagoda, Skorpija25, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    9.407
    Кога некој маж ремети друг маж зошто детето му е женско сум чула еден уште поглуп одговор од татково: Ако го правиш сам детето (значи уште во сексуланиот чин женава небитна и шкртната), без помош од друг (маж), ќе било женско. Ако си имал помош (читај швалер) ќе било машко. И хахахаха после:^).
    Иии.. во конкретниов пример муабетот беше за првото женско дете, после добија второ машко дете. И сега? :rofl:
    Karma is a bitch, fellas! Секој ќе си ја научи животната лекција порано или подоцна.
    Истото важи и за жените што размислуваат вака. Ќе научат преку своите деца, кога ќе ги здоболи за нив.

На cresa-jagoda, elenaklasik, Anne Boleyn и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Noranora

Noranora Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    4.061
    Ја да сум некој и нешто у државава ко што сум никој и ништо таквите сите би ги затварала и би им одзимала право да се размножуваат.

На cresa-jagoda, Skorpija25, noteforself и 5 други им се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.582
    Штом е таква мајка, па замисли каква свекрва би била!

На cresa-jagoda, Luna91 и Осе им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.354
    Едно е зафрканција, а сосем друго е примерот горе од Emotional. Дури жално е

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    9.407
    Yup. На различна страна се од спектарот, случајот на @Emotional123 е веројатно екстремот.
    Ама во основа се работи за сексизам во двата случаи.
    Може да се смееме на муабетот, ама ич не е за смеење зошто таквите муабети (и идеи зад нив) се само уште една нитка во големата грда слика наречена дискриминација.
    Примеров со 14 годишното девојче е пример за дискриминација, деградација и потчитеност на жената и за прекршување на основни човечки права. Дури и на граница на трговија со луѓе (и малолетници) е ова, ако ја мажат против нејзина воља и ако постојат и финансиски причини (помалку усти за ранење, чеиз, купување невеста и сл).

На cresa-jagoda, Осе, unearthlysarah и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.799
    Допаѓања:
    40.354
    Дискриминација е и за машките деца. Ако е машко, имало помош при правењето:puke:

11. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    9.407
    Да, полова дискриминација е :). И тоа примеров со машкиов муабет е до толку дискриминирачки за двата пола, прво ја обезвреднува партнерката, после и машкото дете. Абе „ремек дело“ е..

На cresa-jagoda и forumce им се допаѓа ова.
  12. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.794
    Допаѓања:
    3.361
    Значи и татко му имал помош кога го правел него ^_^

На simoncelicius, cresa-jagoda, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.387
    Допаѓања:
    9.407
    :rofl: Абе со свој камен по своја глава како викаат

На simoncelicius, cresa-jagoda, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  14. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Леле што мо требаше вчера да јадам трици на темава? Е*ати кармата, сабајле ми се јавија од болница стигнале резултати носам машко.

И колку и да се прават мажите дека повеќе сакаат ќерки, ќе си летнеше од кожа таткото кога реков машко.

Добро на време се престроив тука на страна на свекрвите да сум, нема ваљда да дозволам на "љуби га мајка" жена да му команда.

И од раѓање ќе го учам, жена од Македонија не, бегај ќе ни се тупне дома ќе чека јас да ја гледам. Земи си сине Германка нема ни да не погледнува, дали сме живи, дали мртви, сеедно.

:DСе зезам, нема да сум таква ама за секој случај ако одгледам "љуби га мајка" лигле мајкарско, да ми стои ова ко потсетник. Дека од мажи мајкари најмногу се растураат семејства.

На cresa-jagoda, Noranora, andrejko82 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.203
    Допаѓања:
    111.385
    Јас кога дознав дека е машко, коа удрив да плачам дека ќе бидам свекрва... Сега сме на Те сакам мамичке најмногу на цел свет! Љуби га мајка и така натаму, ама ми е гајле, ќе се учиме со време дека жена е најважна на свет!

На cresa-jagoda, H.VAGA, elenaklasik и 5 други им се допаѓа ова.
  16. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.925
    Допаѓања:
    18.812
    Ако се погоди змија? :rofl:

Не треба екстреми. Мајка си е за мајка најважна, жена за жена. Битно е да не се мешаат световите.

На no name5, Осе, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.420
    Zoshto nikogash nikoj nas zhenskite ne ne uchel: tatko si e tatko najvazhen, soprug za soprug

На Anyshka, elimkd, GirlRose и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Нема потреба да се учи дека е најважна жената.
    Треба генерално почит према жени да има, а мајка и жена имаат различни улоги во животот. Секој си има сво место, мајка, татко, брат, сестра, жена, маж...
    Битно е да не се мешаат едни на други и се ќе биде ок

На simoncelicius, cresa-jagoda, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.925
    Допаѓања:
    18.812
    Јас така сум учена. Секој си има свое место. Мајка татко брат сестра маж. Не може да е едниот побитен кога не се исти. Не ги сакам исто сите. Сите на посебен начин.

На Осе и nevermet18 им се допаѓа ова.
  20. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    16.570
    А што ако свекрвата живее во куќа кадешто дошла на готово како снаа. Плус синот и снаата од корен си спремиле и опремиле посебен спрат. И таму ли и сметаат? И таму ли има право да изиграва главен шеф? Ете има и такви што не отишле во шупа туку останале во цел спрат кадешто и цел живот живееле. Ете некои синови мислеле дека нема потреба да одат под кирии затоа што имале можност да продолжат да живеат и градат на место оставено од дедо и татко исто како што сториле неговите родители, баш на тие на коишто им смета истата ситуација (во најголем случај свекрви светици).

На Anyshka, stsmua05, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.