Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Затоа што сите сме аман различни и не се осеќаме пријатно други да не буљат у цицка. Мене ми е чудно што ви е чудно.
    Не сме сите опуштени, не е срам, едноставно е непријатно и непотребно. А да се покриваш во своја куќа е безвезе.

На Anyshka, Noemi, IRBBB и 6 други им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.931
    Допаѓања:
    18.825
    Јас сум доела пред други жени и ниту една не ми буљала во цицка. Пред мајка ми, свекрва ми, другарки, со некои и во друштво сме доеле деца.

На cresa-jagoda и Cosmic Girl им се допаѓа ова.
  3. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.182
    Темава може е подобро да се викаше “Свекрвите и снаите - проблеми настанати поради сопрузите”, оти 90% од проблемите би биле решливи ако мажите ја отворат устата малку пошироко.

Нема зошто ние да се замараме да се караме со свекрвите, нека си ги стават синовите кај што им е местото со време.

На cresa-jagoda, noteforself, Noemi и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Ако гледаш така треба да е Свекрвите и снаите - проблеми настанати поради жените што не гледале со кого се мажат :D

На steela.honey, cresa-jagoda, Noemi и 16 други им се допаѓа ова.
  5. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.931
    Допаѓања:
    18.825
    Пред брак сите свекрви се светици. Нема никаков предзнак дека откако ке стапат во брак ке се сменат. Ниту една свекрва пред брак не е лоша. Не ми е јасно како ама ете така тврдат.

На Fatalnata и Feminka22 им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Сите ние како идни свекрви
    klaus-devil-i-am-the-devil-in-disguise.gif

На IRBBB, Feminka22, Ljubova и 2 други им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.931
    Допаѓања:
    18.825
    На Oneo, Emotional123 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.545
    Допаѓања:
    184.439
    Ја не сум со краток фитиљ. Не дека имам ни некој превисок праг на толеранција, ама знам да одбијам на глупост.
    Најмалку пак сум насилна личност. Ама вака да ти рече некој, и да не ти дојде да и ја изѕвечкаш главата од ѕид е тоа богами е самоконтрола.
    Не ми се верува што прочитав. Што ако ти умре детето. Sweet baby Jesus!!!!!!!

На Осе и bertold им се допаѓа ова.
  9. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.583
    Муабетов е, треба да се има резерва за секој случај, ако првото умре. Ццццц
    Тешко е свекрва да бидеш, треба да мислиш на се па и на плодноста/радсплодот на снаата.

Ние правевме веридба 2017, после една година нема беебе, правиме свадба 2018 исто после една година од свадбата нема бебе, за да еден ден случајно ја слушнам свеки како буквално липа доле пред сестрата на свекорот, со зборовите "А кога јас ќе кошкам внуче ;(;(". Замислете каква лоша снаа, чекаше до 2020 за да роди дете, наместо да се држи до очекувањата на околината во Македонија, пред или одма после свадба мора трудна да биде. Оти нели ние раѓаме за нив. |(

На Anyshka, cresa-jagoda, noteforself и 11 други им се допаѓа ова.
  10. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    1.672
    Ненормални се луѓево, како така и рекла, а тој па шупак не смеел на мамичка да и ја затвори устата.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Оваа иста ко свеки моја. Пред скоро имавме една дешавка у фамилија и ја и мм моравме да го оставиме со неа цел ден, госпожа одма отрча кај јатрва ми (од прв братучет на мм, жена), а ние сме спукани и не збориме, и и викам "и шо го однесе таму, кога она нејзиното дете не го пушта кај мене?" И женава уште пуна себе ми вика "незнам она мене стално ми вика земи го детето и дојди". Ја и викам "тоа дете има мајка, а тоа не си ти, неможе мене некој шо не ме смета за жива да ти кажува мое дете да земаш и да и го носиш". "Ама ја сум му баба ми вика, за што служам јас?", "Да си гледаш своја работа и кога ќе сакаш да го носиш негде, да кажеш/прашаш", ама нели го чува тој ден и ако не акне негде за да видат дека го чува, џабе чувањето.
    Децата за нив ги родивме, не за нас.

На Anyshka, cresa-jagoda, VDT2906 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.282
    :rofl: со сукало. Јака си :rofl::rofl:

На Mnik, Ljubova, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.389
    Допаѓања:
    9.412
    Ко прво жена не те "буља", маж може да те буља.
    Ко второ некогаш е мнооогу потребно да имаш жена на почетокот до себе, особено ако си прворотка. Јас за тоа зборам. Нема простор за незгодно и срам ако имаш потреба или проблем.
    Особено не од жена што родила и е и самата мајка. Од неа најмногу може да научиш и да ти помогне.
    За**и видеа од типот направи сам и "стручњаци". Кога имаш итен проблем со доење само жената до тебе може најбрзо да ти е од корист.
    Искрено мене золва ми ме научи како да се одмолзувам кога си дојдов дома со првото бебе, а мајка ми ме научи како да го "излажам" бебето што не сака да се мачи да цица од града преполна млеко.
    Тоа го нема на Јутуб да го видиш, и да има, во моментот кога имаш мака може и да немаш време да бараш. Во болницата каде што бев само два дена по пораѓај никој немаше од медицинскиот персонал време да ме научи на тие работи. Иако знаеа да ми викаат небаре сум мрзлива да се одмолзувам дека е премногу млеко, дека ќе направам мастит. Тоа знаеа, а не знаеа да одвојат малку време да ми објаснат како правилно да го направам тоа. Се мачев дење ноќе без ефект. Првата вечер дома, сама (мм незнае што треба) мене ме фаќа паника, болка, жежење, бебето инат води сака само од една града од другата не ти фаќа да ти олесни, пумпата помага ама минимално и многу боли..јас плачев еве искрено ви кажувам. Очај ме фати дека ако не успеам да се измолзам до сабајле ќе имав температура и мастит.

Тогаш золва ми (која веќе две деца имаше) по телефон ме праша- срам ти е да ти помогнам или не? Од гости стана и дојде дома кај мене. Сами во спална се затворивме и се ми покажа. И ич не ми беше во маката грижа дали да ме види полугола или дали да ме пипне за гради. Ме научи како да ја наместам раката како да фатам. Што грешам, што е добро. Тоа што требаше уште во болницата да ми го покажат.
    Да не бе тие мои жени, или јас да ги одбиев да ме видат топлес или да ме пипнат, зошто ми било СРАМ може јас ќе бев неарна, може ради тоа немаше да продолжам да дојам и ќе прејдев на вештачко млеко.

На cresa-jagoda, Guns N` Roses, LadyD и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.389
    Допаѓања:
    9.412
    An heir and a spare!

Рашири нозе и направи си ја обврската! Синќир ти си машина за бебиња без емоции.

А и бебињата не знам за што ги рачунаат ако мислат дека ново бебе може да замени претходно загубено?!
    Ситуацијава оригинал како она "Дај друго дете!" О_о

На cresa-jagoda и Осе им се допаѓа ова.
  15. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Епа ќе ми извинеш ама не се сложувам.
    Не викам не, има асални жени ама има и свекрви експерти кои бутале гулаши, мед и чоколади на бебиња.
    Ти син мала потреба од помош, не си се снаоѓала сама.
    Други жени немале потреба од помош и се снашле сами.
    Ако се водам по твој пример и јас имам золва и свекрва и мајка. Сите различно кажуваат и сите различно ги раснеме децата.
    И да, буљат. Мислам, прочитај ја темава и ќе видиш.
    Тоа што родиле мене не ми прави да ми е поудобно да ми чмае до мене додека дојам.
    Значи у реду е, никој не ти вика дека си помалку жена и мајка што си барала помош, многу нормална работа е ама не солете памет и не плашете млади мајки дека помошта е МОРАЛНА и сека нема да се снајдат сами и дека морало некој да им се врти по дома инаку готово, пропадна светот.

На Noemi, Daniela93, Осе и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Жена не буљала, маж можел да буља омг :rofl:. Ако следново не е буљање, незнам што е: Кога и да се погодеше тука да ми дојде свеки, а бебе цицаше, онс буквално ми стоеше над глава по 10/15 мин и го галеше "цицкај ми бабе, цицкај", ја тогаш уште како глупа некоја си ќутев од моја култура нели ама ми прекипе веќе. Го седнав мм и му кажав и си и кажа на мајка му и госпоѓата го имаше следниот изговор: Па ме интересира да видам дали влече, викате морало ад да му се дава па да видам јас. ИЗГУБЕНА. За жал, млеко имав малку и кратко време, па буљањето го снема иначе ќе почнев со трескање врати пред нос.
    Иначе и мене золва ми ми се најде за многу работи, ама само кога ќе беше повикана и во неа највеќе доверба имам. Мајка ми е така посовремена, ама сама си кажува дека многу работи не памти, за разлика од свека што све знае и на секое поле е стручна. Ама неможам да замерам, жена од дома неизлезена, секако дека мисли дека знае све.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.389
    Допаѓања:
    9.412
    Ама никој не соли памет!
    Ти си го кажа своето мислење јас моето, па не ти кажав дека солиш памет на други! Може малку да си припазиш на изборот на зборови!

Ако ти ете се чудиш како јас размислувам и се чудам, јас тебе сосема те разбирам. Ич не ти се чудам. Со оглед на тоа што го пиша за својата свекрва и твоето искуство сосема те разбирам и те оправдувам. Секакви има на светов, некои се само неотесани ама некои се стварно опасни.

Ама други се супер и заслужуваат да бидат спомнати. Тоа е далеку од солење памет. Тоа само едната страна од работите, мојата.

А секоја нека си процени за себе со кого си има работа и нека си одлучи. И не е заплашување кога велам дека може мајка да не може сама да се снајде туку е факт. Никој учен не е роден. Ако мислите дека се ќе ви оди по планот со бебето и дека сите бекапи што ги имате организирано за итни ситуации ќе ви функционираат без грешка, жал ми е ама ве очекува разочарување.
    Далеку од тоа дека светот тогаш ќе пропадне, точно. Јас нигде не реков дека така МОРА да биде (морално е нешто друго!). Сите ќе се снајдат на крајот некако. Ама треба да се биде реален. А ако читаме само за едните , нема објективност туку едностраност.

На cresa-jagoda, Idedemja, Lizi и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.389
    Допаѓања:
    9.412
    Јас мислев на буљење во сексуална конотација. Во самата града, а не во бебето.

Коментарот на свекрва ти е многу невкусен во најмала рака кажано. Ама толку знаат некои.

Последна измена: 4 март 2022
    На cresa-jagoda и Mnik им се допаѓа ова.
  19. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Погрешно сум разбрала.
    Иначе дека толку знае, да, ограничена е. Еднаш дури на брат ми и снаа ми им рече дека од мрза не сум доела, не дека сум немала млеко. Ама тоа ти е. Толку дал господ

20. Cosmic Girl

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.389
    Допаѓања:
    9.412
    Што нема да чуеш!
    Затоа таа над глава ти висела дури доиш! И затоа глупите коментари! Да провери да не го изгладнуваш!
    Епа ако мисли дека мајката би си го изгладнувала детето замисли си какво мислење има за тебе.

На cresa-jagoda, crazylady и Осе им се допаѓа ова.