Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439

точно...
    Јас пошто нели откажав свадба и сега имам слободно време за анализи сватив дека нема толку лоша свекрва-колку што може да има добар сопруг...

На enca.69, Zlatnata.Alis и HEV им се допаѓа ова.
  2. mama.23

mama.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    25

hev значи дефинитивно ја имаме истата судбина со свекрвиве а пак јас кутрата мислев дека само јас го имам тој проблем...дај кажи ми како успеа да го игнорираш сето тоа зошто јас неможам ке се мрднам :devil: све пробав и јас да чистам да ја оставам неа и да се караме пробав и да ја терам да биде малку по педантна ама не бе брате џабе е се...

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    ооо мили мои ... секој си знае маката јас пак патам од "педантна свекрва" . Жената по цел ден само нешто чисте цело време си наоѓа работа но со мал проблем со видот за џабе чисти кога јас по неа пречистувам :) како и да е не треба да и замеруваме бидејќи се стари а колку повеќе стареат толку повеќе личат на мали деца... а освен тоа и секоја вечер мора да играм хант со неа бидејќи една вечер излеговме се прекина ханотот и потоа цела недела ни беше лута :D како и да тие не ни мислат лошо но прават непромислени работи и имат добар карактер за водење инат ... свекор ми си почина и сега парите што требало да се за маж ми за станбено прашање(пошто се 2браќа) се кај неа и еднаш вели ќе ги запалам не ви ги давам на вас вие бегате од мене а нели куќата ни е мала сите живееме по една собичка ... и велиме да ја земеме со нас ама нема шанси таа не се дели од Јатрва ми која несака да ја види и со која пред јас да станам снаа секој ден се тепаа :D и јас како вас ја нејќев свеки ама благодарение на мојата проста и глупа јатрва која не дава ни детето да и се виде(го крие од сите нас) која нема никаква комуникација ,која не ни дојде ни на веридбата , и треска глупости по народот се за свеки јас девоки многу искористувам :) нормално е дека свеки не може да ни биде мајка се знае ЕДНА Е МАЈКА :) мојата гледа многу турски серии и јас на зафрканција слушнав од филмот и 10тина пати и имам кажано мама Бубе пред пријателките и инаку битно е да се има поштовање кон тие со кои живееме штом можеме да се поштуваме со комшивки тогаш свеки ни е сигурно повеќе од неа ... каква и да сепак ни е СВЕКРВА ... нормално е да се има конфликти и кавги ама да се знае кога да се стави крај ... и потоа како ништо да не било .. како и да е таа е мајка на нашот маж како што тој знае да ја поштува нашата мајка така треба и ние ... дали ќе се држиме на дистанца или не не е важно на стар човек треба да знаеш да му направиш ЛИЦЕ ... ми купи carolina herrera парфем еј :D правете лице и многу ќе искористите поздравче :*
    п.с.инаку и јас имам овакви случки како од шпанските серии , прво се изнервирам а потоа со мајка ми се смееме ама тоа е нормано 21 година и 61 година не можат исто да размислуваат
    и за крај еден виц :)
    решиле снаите да ги испратат свекрвите на 8ми март на прослава во турција. биле во голем број имало дури 3 автобуса ... вечерта и снаите се собрале да слават 8ми март . почнале да и ѕвонат телофоните на сите и им кажале дека едниот авотбус имал несреќа и дека немало преживеани ... сите почнале да се радуваат , да пијат, да наздравуват само една цело време плачела ... ја прашале оваа плачката ти многу ја сакаше свекрвата а оваа им одговара - не бре жени па оваа мојата била во другиот автобус :D

4. Isabella

Isabella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    188
    Аууууфффф колку ми требаше ваква тема, значи, секојпат кога ќе се спомне зборот свекрва како некоја грутка да ми застанува во грлото. Да Ви кажам за мојата (кога и би ја запознале ќе кажете дека мед и млеко и тече од уста) ама тоа дека целосно си ја згрешила професијата. Женава комотно требала да се насочи кон драмски театар каде таму би можела да ги искаже своите дарби за глума. Лично воопшто не сум блиска со неа ...Не би сакала да звучам отмено, но за мене е една припроста необразована жена која што инатот и бил единствен мотив во животот. Сеуште сме заедно, треба да се селиме за некој месец, веќе три години живееме под ист покрив. Страшно е мрзлива и нема појма од домаќинска работа ...првпат кога дојдов во куќа дозна што е пулирапид и за што служи ... и многу други работи кои што ги научи благодарение на мене. Јас сум на дистанца, никогас не сум имала директен конфликт, затоа што избегнувам да паѓам на нечие ниско ниво иако мислам на неа дека тоа и е мисија во последните три години. Се обидува на сите можни начини, демек индиректно (дека јас сум неписмена и не доволно образована) да ме понижи или да ме навреди поради некои лични работи што искрено немаат никаква врска со мојот брак, ниту пак со мојот карактер. Работам ко слугинка во куќата, имам и мало бебче, а јас од 6 сабајле почнувам со миење планина од садови, раскревање се и сешто, чистење низ цела куќа, правење ручек, пошто никако не прави .... Плус со бебчето (ранење, пресоблекување, нишкање, заспивање, песни пеење). Во глобала спијам по 3-4 часа на ден, а остатокот сум ко на непотрошни батерии. И за крај феминки, воопшто немаше да се пожалам за ништо од ова, ако маж ми кога се враќа дома барем еден ден ми каже (Мила многу работиш, треба повеќе да одмараш, исцрпена си). Всушност, кој тој ќе дојде и како крал јаде на веќе спремна трпеза, и јас да кажам леле се заморив денес тој ми го поставува прашањето - Де бре што правеше денес? Не знам за вас, ама мене ми иде со глава у ѕид директно ....

5. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Гледам доста активна темава 90 % од жените имаме некој проблем во однос снаа - свекрва, па еве и јас да го споделам мојов да си олеснам. Jас и маж ми сме под кирија моментално, јас сум бремена 7ми месец и стана збор да се преселиме во станот каде што он живееше пред да заминеме под кирија за да заштедиме некој денар да не лупаме пари на празно, единствена пречка беше тоа што требаше да го делиме станот со брат му кој сеуште не е женет, али мене тоа искрено не ми е толку проблем затоа што сум ептен ок со него а и знам дека не се врти многу многу дома, проблемот е тоа што неговите живееат на викендица надвор од Скопје и така требаше и да остане, али свекрва ми бидејќи пред скоро ја испуштија од работа таа преку неделата си седеше во станот поради работата а за викенди си одеше на викендица и сега откако не е веќе на работа си замина на викендица, цело време се жали како и е досадно таму нема што да прави неможе да се навикне и даде идеја под станот значи тоа е како сопче не е подрум, да го средат за она кога ке доаѓа во станот да може таму да си седи да се пресоблака и слично и јас си мислам ок знаеш може стварно жената неможе да се навикне на викендица иако свекор ми таму си живее :) и значи мажот ми нарача прозори нови за во сопчето врата ламинат да стави за сето тоа да се среди и на крај дознав дека она уствари си бара работа повторно, и му кажала на мм дека ке и биде страв да спие во сопчето сама као тоа да и биде за пресоблакање, и испадна работава да спие у дневна, ние у спална и брат му на мм во детската и јас цела се збунив :^)

Значи не ми е проблем да живеам во заедница но ова ако е вака ке биде хаос нема да се знае кој јаде кој пие, неможам да сфатам зашто жената бара работа кога зема придонеси и она и свекор ми и плус придонеси од мајка на свекор ми значи имаат доволно колку што имаме правено муабет, маж ми има многу работа и се случува да е излезен преку цел ден да се враќа и пак да оди на работа, и размислувам каков ке биде мојот живот таму? А свекрвица ми е многу таква да речам нафурана. она све знае све разбира она најубаво готви она најубаво се облекува, ако не и се јавам два пати во денот она се лути вика ме игнорираш и такви постапки, и правевме муабет со маж ми прееска и вика мислам најубаво е да си останиме под кирија затоа што е свесен дека ке биде хаос таму посебно кога ке се роди бебчето :?: и сеуште неможам да разберам како жената може да постапува вака а знае дека не сме решени станбено , зашто не си седи со мажот и, јас не реков она да не доага сепак таа живеела во тој стан али ситуацијата е таква каква што е, и незнам сега што да мислам, незнам дали ја претерувам али мислам дека тие што живеат со свекрва можат да ме разберат од што се плашам ...

6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    ^^Иако сум мноооогу против живеење под кирија, не ја сакам ама ич :!: ...јас би те советувала да си останете под кирија,нормално ако имате доволно финансиски средства.
    Под кирија не се печали, не можеш да создаваш, да инвестираш барем според мои размислувања и искуства но како што и многумина викаат-мирот не се купува.

Апсурдно е јас ова да го пишувам, бидејќи силом прилике и ние сме во заедница, ама јас веќе имам пишано зошто сум тука каде што сум.

Тешко е многу, поготово ако имаш нафурана свекрвица.
    И самата си свесна дека проблемите ќе бидат уште поголеми, додај го тука и бебето, непреспаните ноќи, па некој како нон стоп ти тупи што и како да правиш.... |( |(

Можеби, значи можеби и ќе имаш некаква помош околу бебето во смисла бањање, чување, готвење по дома, чистење и сл., но сепак ако свеки ти е таква каква што ја опишуваш, мислам дека ќе си се гледа само себе и дека ќе имаш дополнителни проблеми, за жал.
    Знам како е да очекуваш помош која ќе си мислиш по дифолт дека треба да ја добиеш, а за возврат ќе добиеш само стресови и непотребни нервози.
    И не се ни обидувај да ја дешифрираш свеки зошто го прави тоа што го прави, нема да успееш....јас си знам....

Затоа и самата си свесна дека изборот да останете под кирија е подобар отколку сите да се соберете на купче и баш да Ви биде хаотично.

Јас веќе се навикнав на моиве по дома и не ми е некој голем проблем да живеам тука. Сепак тераме веќе 4-та год.

Но, секој Божји ден се молам и живеам за денот кога ќе си одиме да живееме сами.
    Вчера добив убави вести од мм дека можно е и многу побрзо од планираните 2-3 год. да си одиме....така што од вчера сум со насмевка од уше до уше....страв ми е да се израдувам и гласно да викнам дека ќе си одиме побрзо отколку што мислевме....така што ако бидне работава сите Ве частам. ^_^

едит-одамна ме нема на темава, па за заинтересираните од претходните настани кои ги опишував, да дадам кратко инфо.
    Редовно си се бањам, чиста сум и миризлива и не седам небањаната затоа што нема кој да ми го чува бебето т.е. затоа што свеки не го чува.
    Сега го чува свекор ми :nod: ....човекот е екстра, само треба да го викнам и одма лета да го причува малиот, едноставно задоволство му е да го причува и никогаш, ама никогаш не ми извртрел очи или нешто приговарал. И кога ќе одам да си го земам обавезно ме прашува дали сум завршила со сите обврски или имам и некоја друга работа. Затоа и јас се сменив кон него, сега и тој ја има мојата почит и внимание, не е игнориран.
    И пред некој да промрчи и за ова, однапред ќе си пишам.. ако ми помагаат-ќе помагам, ако ме почитуваат-ќе почитувам, ако гледаат само да ме искористат-и јас ќе користам.
    Фала, пријатно, толку :bow:

На rici.aaaaa, MacenceEna, NoellePage и 4 други им се допаѓа ова.
  7. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239

Ти благодарам на поддршката лолита, го делам и твоето мислење за тоа дека мирот нема цена, киријата ја делиме на пола, моите ми помагаат и од неговата плата (добро заработува) јас моментално не сум вработена. Размислени ми се сите опции за тоа како ке ми биде таму, и знам дека ке е вака како што мислам зашто добро ја научив свекрвата по карактер, не реков дека нема да ми биде потребна помош ке ми биде мнгоу потребна за со бебчето али друго е когA некој ке ти дојде и знаеш дека ке замине, плус сакам и мајка ми на пример да дојди да ми помогни а ако живеам во станот нема да има место за нас, а не пак за моите (кои што живеат во друг град)
    Несакам да звучам себично но најбитно од се ми е што маж ми ме поддржува ме сфаќа дека нема да има доволно приватност, друго ке беше сAMо со брат му, ама вака познавајки каков карактер е жената многу се плашам несакам да живеам со страв, да бидам напната или да се плашам да кажам нешто зашто погрешно ке ме сфати, јас и сега имам коментари од типот. зашто толку спиеш? зашто го јадеш тоа? кај ке идеш? кај беше со пријателките? што зготви денес? (ако немам ништо направенО) некако ми мрчи ја осекам, еднаш дури му се подналути на мм што и рече као Ана го прави поубаво ова од тебе ( за еден специјалитет) :D почна да превртува очи пред свадба зашто јас сум сакала да купувам штикли од Грчка као тука немало убави за мене многу сум пребирала , ова се ситници али вадат од такт некогаш....

8. sonce10

sonce10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    116
    Најдобронамерен совет - останете си под кирија! Мислам со само тоа што почнала да запнува за тоа сопче за пресоблекување, па за преспивање, па страв и било сама да спие |( набрзо ќе ја гледаш и слушаш 24/7. Можеби ќе заштедите некоја пара, ама здравјето што ќе си го потрошиш со сите нервози што ќе ги имаш - неможе да си го платиш! И да не е таков карактер свекрвати, и да е најдобрата жена на светот, сепак ти и мт сте решиле да формирате СВОЕ семејство, сте си обезбедиле СВОЈ дом каков-таков тоа си е ваше катче каде што сте нашле мир и немој за тие пусти пари да си го уништуваш тоа што го имате со мт.

На friendy и ana.tinkerbell им се допаѓа ова.
  9. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.051
    Мила, како и многу жени овде, ти пред се‘ имаш проблем со сопругот а потоа со свекрва ти. Тоа што тој не приметува дека се‘ по дома е од тебе сработено, само делумно е вина на свекрва ти (така го воспитала).
    За таа страна мојот сопруг многу цени и само еден ручек да направам. Секогаш ми помага за поставување и раскревање на трпезата, и знае сам да се понуди да измие тенџере, тава или што и да е. За ова не смеам да и‘ замерам на свекрвата, ако е до неа - многу убаво го воспитала.
    Нејзиниот сопруг (свекор ми) само седнува, јаде и станува од маса - НИШТО не помага, згора на се‘ ручекот мора да биде во точно определен саат оти нему баш тогаш му се јадело, ако не јадел тогаш - не му се јадело! :o
    Јас кога готвам често го „промашувам“ саатот :lol:
    малку од инат, а малку заради тоа што мислам дека е многу рано за ручек (ете мене и на мојот сопруг, а богами ни на свекрва ми, не ни се руча во тоа време- а сите во исто време сме појадувале, нема логика да е толку гладен). И сега јас да трчам и да се препотувам за ручекот? Нема шанса!
    Мене не ми се лути, и кога и да биде готов ручекот, тој јаде, а свекрвица жива се јаде оти само нејзе така и‘ прави. На почетокот ми мрчеше свекрва ми: „леле, уште не е готово“... „леле сега ќе сака да јаде, а не е готово“... „леле, ти сигурно утре ќе спиеш до 10, кажи што да купам од сабајле за ручек?“ :o И сега намерно спијам до 10 и пол! (Ова за викенд само, бидејќи на работа сум другите денови). А ако не ми се спие, си станувам, си пијам кафе, се тегнам и пак нема да е ручекот во точниот саат. :lol: :devil: Лоша сум, знам. Ама што да правам, го будат најлошото во мене.

ana.tinkerbell да не си се вселила во тој стан! Седете си мирни каде што сте. Здравје, ќе се роди бебето, ќе потпорасне, ќе си најдеш работа - ќе имате повеќе пари, но и повеќе почит!

За крај: Среќен 8-ми Март на сите жени, да сте сите живи и здрави! Посакувам да имате почит, разбирање, еднакви права дома и во општеството и многу љубов!

На Isabella, friendy, ana.tinkerbell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    :D :D :D
    што ми текна
    седиме кај вереникот ми, и збориме со него кај ке се шминкам за свадба...
    и сега пагат идеи, и нели високи цен по 100 евра....
    и несудената свеки ми се врти и вика---а што па ти мора да се шминкаш ли????? :rofl: :rofl: :rofl:

На elisabeta и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  11. vesnaplazma

vesnaplazma Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    110
    Ma kakovo selenje,ne baraj si belja so pari,zosto tie specaleni pari niz nos ke ti izlezat.potoa ce pisuvas na nekoja dr.tema od forumov,pr.anksioznost.Bidi srekna sto i mazot e na tvoja strana.

12. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Навистина, а ти мораш ли да се шминкаш :D
    А зошто воопшто неа ја интересирало шминка т.е. цена кога таа не плаќа. :^)
    Барем така беше кај мене, јас сама си платив и шминка и фризура, нокти сама дома си направив и свеки, па ниту мм знаеа колку ме кошта тоа мене.
    Единствено знаеја за венчаницата која татко ми ми ја купи (тоа е др. тема) и чевлите колку пари се бидејќи деверот нели ги плаќа.
    Јас ги одбрав т.е. ги купив прво со мои пари и чевлите и ташната, па им ги дадов, а тие мене после ми ги платија.
    Глупости ти се ова нашиве адети. Ти плати, па јас ќе ти дадам пари |( ....него ај заврши и тоа пред 100 год. :D

13. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Ахх жени, тие што живеете со старите, навистина ве жалам. Судир на генерации, сваќања , однесувања од пред 2 века..Денес децата со родителите неможат да се поднесат заради се ова, а камоли вие што немате никакво крвно сродство. Кое почитување? Кое молчење пред некоја што сака да се меша во моите работи, а му сум го дала животот на нејзиниот син? Или па внуче.. Нема да молчам пред таква личност. Ќе се бунтовам се дури не го добијам почитувањето кое го заслужувам, доколку немам финансии да си заминам од таа куќа. Се надевам барем дека ја имате подршката од мажот, кој треба да е ваше засолниште од цело ова лудило.

На friendy, blagica1991 и encimenci им се допаѓа ова.
  14. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    гледам дека не сум само јас сто страдам од свекрвата :D немам одамна писувано на оваа тема па ајде и јас малце да се олеснам....ние зивееме во странство ино за срека сите во посебни станови,блиску сме на 5 минути со свекорот и свекрвата.Oдамна се немам толку изнервирано бидејки си реков ајде нема да се замарам нема да се нервирам нема да ја слусам ама не не и не небива зената знае од такт да ме извади знаци.Eве мајка ми од мк ми бесе на гости прв пат доага зената и оваа бидејки не е во центарот на вниманието сите и беа криви...дојде време мајка ми да се врака за мк и свекрвата моја се разболе грип ја фатило,добро мозеби тоцно е не велам дека не...и последниот ден пред мајка ми да си оди таа ми се јавува на телефон и ми вика ако планирате да доагајте кај мене нема да мозе болна сум и ке легнам малце да одморам и викам јас ок нема проблем одмарај си ти и побрзо да оздравис,арно ама вецерта деверот мој и етрвата не викнаа кај нив на кафе и да се испратат со мајка ми и одиме ние кај нив и етрвата ми вика,,бевме до сега кај старите на гости не викнаа и јас викам и како е свекрвата подобра ли е а она ми вика а сто и бесе викам па болна е вика ааа незнам нисто не и бесе :D :fubar: зборот ми бесе не мора да ја викне но мозесе да се јави и да и казе срекен пат ама пак јас ке попустам бидејки од проста и необразована зена немозам да барам памет но мене ке ми слузи за памет од сега натаму поцитувај колку ке те поцитуваат...па одозгора се лутат и ме оговараат сто не ги викам мамо и тато а и нема не заслузиле!!!!! совет од мене не замарајте се со нив и не карајте се со мазите заради нив бидејки тоа и е целта!!! поззз

На Anyshka, SimonaTino, friendy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    И дошле внукот и внуката на гости и досадно им било дома па се јавуваат за да поминат да не видат и викам ај дојдете. Доаѓаат таа малата од золва ми болна едвај дише и викам што ти е и свеки вика ааа има грип злато бабино ич не е арна!!!!!!!!!!!!!!!!
    Мислам у секундата детето во раце и се скрив ни а ни б, не излегов ни пријатно да кажам. Па дали е нормална бе?????????
    Значи многу ја мразам денес и молам бога бебушов да не префати. :(

На koritsaki, H.e.L.e.N и SimonaTino им се допаѓа ова.
  16. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Pred 2 nedeli nas grip doma ni donese mojata sakana zolva. Taa bese mrtva bolna so 40_ka temperatura I ne bese pominato ninedna nedela otkako navodno ozdravela dojde da se vidi so majka I.
    Normalno I nie site kolektivno otidovme da se pozdravime, neli zdrava e....iako me grizese crvot deka neozdravena celosno doaga.
    Za nepolni 3 dena jas I malata krenavme temparatura 39,9 izgorevme 4 dena, mrtvi bolni, vo 3 h. po polnok sum ja nosela malata na dezuren nikako ne mozev da I ja simnam temperaurata, a I samata edvaj stoev na noze so 39 temp.
    D-rkata mi kaza deka e grip I deka mora da izdrzime 48h. so temperatura tolku visoka. Sam sto ni spadna temper. na 37. se razbole bebeto. Bevme site trojca bolni dobri 15dena, strasen grip, odvraten I podmukol, taman si mislis si ozdravel, o vecerata pak temperatura.
    I mm I rece na majka mu deka kjerka I t.e. sestra mu ne zarazila I taa rece-kako nem zdrava bese koga dojde, I drugpat koga kje doagja ne ni dogjaj te da se pozdravuvate. I potoa ja nabedi mojata kjerka deka taa ni donela virus od decata od uciliste.
    Mm samo prevrte oci I I rece deka nema namera da se objasnuva so nea i diskusijata zavrsi. Ama strata nema sansi da priznae deka nejzinata sakana kjerka bi mozela da bide prenositelot na gripot iako od site so koi imame kontakti, taa bese edinstvenata so vakov strasen grip.
    Ama zatoa I jas pamet za drugpat....nema da pustam nikoj da odi da se pozdravi ako uste ednas mi dojde doma t.e kaj majka I nedolecena.

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  17. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    Jас нема свекрва веќе....
    не е покојна, не се секирајте :D , само ми е бивша..

од моето искуство од живот со свекрва научив дека ако мажот не е на твоја страна=

1.секогаш децата од золвата/деверот ќе ти ги носат дома(болни) за да бидат чувани--у школо тогаш неидат--а дали ти че се разболиш за тоа се секира само мајка ти( ни свеки, ни девер, ни золва...па ни големиот маж)
    2.секогаш девер/золва може да доагаат на ручек, и ти ко млада снашка ке готвиш за 12...а ти кога идеш тамо-добиваш сокче и кафе...
    3.истите имаат право да решаваат и дискутираат како се трошат твоите тешко заработени пари...не советодавно туку на ниво на владина препорака :D
    4.истите имаат право викендашки да си ги носат децата, за ти да станеш у 6
    5.истите имаат правао да доагаат на целодневни посети(иако знаат дека си била дежурна 24 сата)

јас така неможам да живеам..трпелива сум, ама ете верена не издржав...мн работи ми сметаа...и се премислив...

пак ќе кажам--само добар маж е потребен, да е на моја страна...и тогаш жива сила не те руши.

На Anyshka, rici.aaaaa, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    За ова болестиве, дефинитивно сите свекрви се доктори, и тоа специјалисти... Од типот на оние Екииииим, Екииииим, лечам од разни болести, екииииим!!! Знаете на кои мислам, од народни приказни. :rofl: Мене на цела мака и цистит ме фати, и си го знам лекот, увин чај по 2 литра на ден, и крпа со ракија кратко држам ниско на стомакот после термофор. Ниту прв ниту последен пат. Арно ама, очигледно незнам доволно, па зема да ми пика некое огромно апче право во уста :^) и и викам што чудо е, и она упорна испиј го па испиј го. И викам нема жива сила што ќе ме натера да испијам нешто што незнам што е?! Немај гајле вика, едно Оспенче да ти ги стопли коските (?!) а јас сум онака маааааалку алергична на пеницилин, па може сега тука и виртуелна блага пченица ќе ми јадевте ако не бев олку инает... Ем антибиотик топлел коски ти се молам, потрошив после саати џабе за објаснување што е антибиотик, ем како бре да му форсирам на некого нешто, посебно лек! Знае дека сум алергична на чудо лекови, се обидувам да забременам веќе не ни знам колку време помина, и оспенче... коските... Што вика една колешка, ко ќе ми рече снао вода да ти дадам, викам не и сама си земам за од многу љубов да не ме отруе. Без прашање аналгин не сум дала, или пак препрашувам дали пиеле и друг пат, ако пиеле ОК, ако не не давам. На душа несакам никого да носам.

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Моја свеки повеќе е по билките како алтернатива. Дека и таа избегнува апчиња, затоа што подобро од било кого во куќава знае што се тие апчиња и што содржат, таа повеќе е да ти каже која трева, кое овошје за каква мака е...

20. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    И јас сум од тие, јас си сакам билки, природно. Ама она, поим си нема сиромашката, ќе ме испотруеше вчера... :lol: