Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Апсолутно никако не можам да направам да ја засака. Понатака ќе го научам дека мора да ја почитува, а за љубовта ќе оставам на него.
    Секако дека е тажно и крајно срамно за мене ама детето си сака внимание и игра, а тоа не го добива од нејзе.

На Malesia, TashSefton, Snowflake97 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Ние Everybody loves Raymond си го гледавме вчера заедно.:rofl: и уште вика што ми е убаво овде, ќе си задремам на креветов. Син ми и викаше оди си бабо кај дедо. :rofl: а жената 2 саати остана, ја не го искарав ич. После пола саат стана, си отиде. А вчера втор пат и беше да дојде, првиот пат некако саат остана. Баш како жена му на на Рејмонд се осеќам. Само шо мм е далеку од Рејмонд, ама свеки иста мајка му. :rofl:

На crazylady, Мамичка, andrejko82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Жени јас стварно сама си создавам проблеми кај што ги нема. Моите свекор и свекрва ниту еднаш не побарале да ги викам мама и тато, мм се изјасни пред мене дека сака да ги викам по име, а јас пак си имам буички во глава. Срам ми е да ги викам со тета и чичо (facepalm) Сега не ги викам никако, чекам да ме погледнат за да прашам нешто. Многу глупава ситуација и морам нешто да сменам. Мама и тато секако отпаѓа, ама дај предложете некој друг начин :D Знам, ненормална сум (facepalm)

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Јас по име ги викам. Они тебе како те викаат?
    Ќерко, снао или по име?

На crazylady, Осе и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Свекорот најчесто снашке. А свекрвата знае да ме испее со лепотице, снашке или по име. Ќере ако чујам ќе сечам одма. По име не можам зашто се доста повозрасни. :(

На Skorpija25, crazylady, Осе и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.752
    Допаѓања:
    13.694
    Пробај со вештерке и стар вампир..

На Feminka88, Skorpija25, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    :lol::lol::lol:

8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.106
    Е што има везе. Стварно сама си правиш проблеми :rofl:
    Јас до скоро им персирав, детето од кога го родив некако се опуштив па сега сме на ТИ 8)
    Инаку по име ги викам. А ако не знаеш како преформулирај реченици за да не мора ништо да користиш :D
    Ако треба да ја викнеш да дојде, оди до неа и викни ја :D
    Ако ја бараш на тел кажи и: Шо прајте како сте :D
    Ако сакаш кафе да и напрајш кажи Ајде кафе ќе пиеме :D

Не знам каде во кој контекст ТИ треба да имаш некакво обраќање директно. Пиши ми ќе ти помогнам како да се обратиш 8-|

На Ladybug98, Осе, Snowflake97 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.545
    Допаѓања:
    23.459
    Свекрвче и свекорче

На spacegirl92 и Anturium им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.104
    Допаѓања:
    131.508
    Свекрив и свекрива. :rofl::rofl::rofl:
    Ај, озбилно...
    Битно е да не ве тераат да ги викате мамо и тато.Имам пишано и претходно, ако ви го побараат ова речете дека маж ви не ви е брат. :rofl:
    Одберете форма на почит што ви одговара.

На prashinka, nikolovskaaa1, spacegirl92 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    152.970
    (y)

На nextredstyle, cresa-jagoda, Anturium и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    Викај ги како тебе ти доаѓа најприродно, мене ми е ок по име или по тетка Име и чичко Име. Не можиш вечно да чекаш да те погледнат, ќе имаш ситуации и каде што неизбежно ќе треба да им се обратиш. А мислам дека се приметува тоа што до сега избегнуваш.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Изгледа ќе вртам сега колку можам, па ќе чекам да дојде бебче за да станат баба и дедо :D За сега ќе го потчукнувам по рамо за да ги прашам нешто :lol:

На Lavender4, Ani93, nevermet18 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.545
    Допаѓања:
    23.459
    Ама зашто се устручаваш. Тетка таа и чичко тој,свекрвичке,свекорче...и вака ми делуваш дека си во добри односи со нив и глупо е да чекаш да се свртат или да ги тапшаш по рамо .

На cresa-jagoda и Anturium им се допаѓа ова.
  15. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Е ајде де, немам појма како ми се случи ова, од скоро е. Претходно си ги викам со чичко Име тетка Име и немав проблем, сега некако последните денови се пресеков, не знам зошто. Супер ни се односите и тие се многу внимателни се пазат да не грешат, не се мешаат во ништо. Ама немаме некој многу отворен однос, со почит ама дискретни сме. Се надевам дека со времето ќе најдам начин како да не се оптеретувам за овие глупости :@

16. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.282
    Кога ќе се роди бебето, викај си со баба и името нејзино и дедо името негово.
    Јас уште на почееток ги завикав со мамо и тато, као демек почитта да ја изразам. Глупо се осеќав кога ќе требаше да им се обратам, едвај го изговарав. Кога ми се роди детево, прекинав, додуша имам од претходно прекинато, после еден муабет два шо ми е останат во мислам од нив, па си реков што има потреба вас да ве нарекувам така. И толку беше тој назив. Глупо или не што прво почнав па прекинав, ама ко некоја тежина ми беше. Ова мамо и тато треба да се укине, ама старското уште си стои.
    Ама и моиве не им значи до толку, затоа си реков џабе трудот :D
    Барам јас некоја форма на обраќање од свекор свекрва, јбг не можам да смислам, како се погодија вакви имињава да не можеш во вокатив, свекрво ептен ми е крвнички, а свекоре смешно.
    Или пак ако сакаш обраќај се со свекрва + името и свекор + името.
    Снашке убаво звучи, ама овие нивниве тешки за изговор :D

На Ladybug98, Skorpija25, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.931
    Допаѓања:
    18.826
    Јас моите со мамо и тато им се обраќам ако треба да им обрнам внимание, а кога збориме директно не ги викам мамо тато постојано.
    Ама имаме многу близок однос и ме чуваат премногу. Ме викаат нагалено, и ме сакаат.
    Свекрва ми ми прави посебен ручек ако не јадам од нивниот. Оној ден на маж ми еден, мене друг ручек. Кога бевме на гости правеше палачинки, ама немала крем, знае дека џем не јадам, па ми стопила чоколадо. Свекор ми додека бевме кај нив ни купуваше леб секое утро, ние подоцна стануваме, плус ако треба нешто не прашуваше да ни испазари. Плус јас со нив си пијам кафе, сама одам со синко ако има работа маж ми. Не ни се мешаат во ништо. Го чуваат синко без збор.
    Со однос каков имаат спремна мене, како спрема ќерка, не можам да ги викам поинаку. Тоа што им е кеф е плус.

На katalina, Skorpija25, mal.ecka и 14 други им се допаѓа ова.
  18. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.851
    Да баш и јас така се чувствувам. Снашке ептен е лесно да ти легни, ама свекрве или свекре толку глупо звучи, кој го смислил алал да му е :D Ќе дојде бебче за неколку месеци здравје па лесно ќе биди со баба и деде плус имињата, ќе одолговлекувам уште малку :lol: А пак колку ме нервираат некој што намерно отварат таква тема. Некни еден дедо роднина ни вика вие сега шоубаво мајка и ќерка си уживате :devil: Од каде и е ова размислување мајка и ќерка жити се, се мислев да го прашам дали мм ми е брат како шо пиша една членка погоре

На cresa-jagoda и Осе им се допаѓа ова.
  19. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.794
    Допаѓања:
    3.361
    Мене некогаш комшиката ме слушнала како му викам на свекор ми чичко Столе. Еден ден ја сретнав накај дома натоварена со кеси и ја качив да ја префрлам до дома. Цел пат ме караше зошто не сум го викала свекор ми тато. Си мислам ти чим можеш да се мешаш можеш и кеси да носиш ама бидна веќе, ја качив :rofl:

На SummerGirl, Skorpija25, spacegirl92 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    9.419
    Јас три години како сум снаа, уште никако не им се обраќам, пример не користам термини мамо/тато/чичко/тетка.
    Вака си седиме и дирекно што ми треба ги прашувам, и им се обраќам со Ти.
    Ама најглупа ситуација ми е кога пример се симнувам доле да ја прашам свеки дали свекорот е дома, и се врзувам на врата како да ја прашам и што збор да искористам за да го наречам.
    И сега смислив нова тактика, се симињам со детето во раце и така да ја прашам пример каде е дедо му, тука ли е. :rofl:

На Ladybug98, honey.11, Fatalnata и 10 други им се допаѓа ова.