1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.894
    Допаѓања:
    183.150
    Обраќајте се со жено,комши
    На свекор свекре

2. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    4.282
    Еден ден ќе свати дека не и се пегла и она нема да се замара. Е тогаш раат ќе си :D До тогаш ужувај нека пегла, нека мие што сака нека прави.
    Јас па за вакви работи ич не се замарам, нека пегла бе и кафе ќе и сварам дури пегла :)

На Autumn Love, bertold, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.856
    Свекрвица и свекорот ги викам чичко и тетка и името. Глупо ми беше само на име.

На stsmua05, Snowflake92 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.586
    Да , ама во меѓувреме зборува дека јас ништо не фаќам освен на работа што одам ...ете тука е нервозата !

5. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Баш те брига @Осе нека збори и нека пегла, ти накриви капа и уживај во слобидното време.
    А на @Elena. само да и кажам, јас би оставила да го качи горе и да го понуди на другата снајка, па ќе гледам сеир ко ќе ја избркаат од горе газ преку глава и нема да и текне уште еднаш да се меша кај шо не и е место.
    Не им се секирајте и замарајте, искористете максимално и остајте они да се нервираат за вас ако си немаат друга работа

На bertold, mal.ecka, Chantal и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Madrugada

Madrugada Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2021
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    192
    Па свекрвата нормално не ни помислува да го однесе кај другата, само така кажува за да ја провоцира Elena. Следен пат кога ќе каже такво нешто @Elena. или насмеј се и ќути, или смени тема, или речи ѝ да го однесе, поентата е да покажеш дека не се замараш. Со тој одговор што си ѝ го дала, она си ја исполнила желбата, да те испровоцира. Многу тешка навреда си добила, можеби најглупо нешто што сум прочитала на темава досега, така што, пази си, свекрвава решила да те нервира на велико. Така што ти секогаш насмеано и со главата горе, самоуверено, нека крши глава жената. Ако претера навистина, можеш и смирено да ѝ кажеш дека те навредила, ја преминала границата и дека се чувствуваш лошо што го рекла тоа, значи само ќе ја свртиш вината на неа, без ти да се спушташ на нивото ти да ја напаѓаш неа.

Со близнаци мене би ми требала континуирана помош од плус човек дома па едно 2 години минимум. Затоа ќе размислиш од повеќе аспекти како е подобро за тебе. Можеби стварно е исправна одлука да одите кај нив, но секогаш имај си и план Б.

ПС. За прво дете не побарав никаква помош и не ми ни требаше зошто сопгугот беше дома 3 недели. Но, со две деца е сосем различно.

Последна измена од модератор: 18 мај 2022
    На AugusTina! и Elena. им се допаѓа ова.
  7. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.933
    Допаѓања:
    18.828
    Ти е гајле. :D
    Мене партал ме направија овде што ми готви свекрва ми, мислиш ме погоди?
    Ако си имаш работа со такви луѓе стави на игнор и уживај си со детето. :D

На Осе и mal.ecka им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Ама ти не живееш со тие што те направија лом. Она живее. Не е баш исто некој анонимус да ти рече и некој близок

На mjay.yyy, Madrugada, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Болна жена.

На x-MajaEsposito-x, Watermelon96 и Elena. им се допаѓа ова.
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.933
    Допаѓања:
    18.828
    Игнорирање е универзален лек. Може да се нервира или може да си тера без да мисли на свекрвата.
    Ние додека живеевме заедно, свекрва ми си вршеше речиси се дома, вклучително и диплење алишта. Некогаш ми ги ставаше на маса, некогаш во регал. Да сум друг карактер би се жалела дека свекрва ми се меша, овде многу се жалеа за такви ситници, кои мене не ми сметаат.
    До карактерот зависи. Штом нема опција да се одделат, подобро да не мислиш на такви работи. И да се нервираш свекрвата ке си тера по нејзино.

На mjay.yyy, Осе, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    4.282
    таквите личности нон стоп ќе имаат замерки.
    Ако работиш-не работиш ко што треба.
    Ако не работиш-не фаќаш ништо.
    Секако кабает ќе си. Свекор ми е нешто многу минимално налик на ова.
    И не треба да се нервираш, ќе се оболиш од вакви коментари. капата настрана и свиркај си.
    Јас на газот не ги ставам вакви и на нив слични коментари.

На mjay.yyy, Осе и Krismare им се допаѓа ова.
  12. DoubleK

DoubleK Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    1.193
    еден пример од моето опкружување- имам золва 42 год, на свекрват и вика МАМО. и седиме еднаш на прослава едно до едно седат свекрва и и мајка и. и таа се врти и вика МАМО ова и ова, и овие двете стануваат ....akward :o:P

На Осе и bertold им се допаѓа ова.
  13. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.072
    Допаѓања:
    8.293
    Викнав по некој пат на почетокот и толку. Ептен неприродно ми беше така да им се обраќам.

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Слична ситуација , со тешко срце на почеток и реков а потоа имаше една ситуација каде свекрвата малце ме нападна заради една ситуација , и ми изнесе некој муабети што нема да и ги заборавам никогаш и од тогаш мн многу ретко и имам кажано пак , после таа ситуација неможам повеке , не дека останавме скарани , живееме , помага чува дете , ја почитувам , но моето мислење за неа се промени, и од тогаш не ги викам никако глупо е да затоа и пробав , но сепак само мајка ми е ми е мајка и нема никогаш да има такви задни мисли кон мене како што се воспостави со неа кои ми ги плесна во фаца при првата да речам ајде кавга (мада јас не се ни распаравав, само и кажав дека не е така сиуацијата како што таа ја има разбрано дури и и се извинив ако се навредила )
    И така од кога имам дете употребувам баба дедо и готово ,нема да кажувам нешто што неможам и ако неможете НЕ МАЧЕТЕ СЕ

Последна измена: 16 мај 2022
    На mKdevojce, Осе и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.107
    Свекрва ми од 60г нејзината свекрва ја вика по име, а вие млади девојки се мислите како да им се јавите на телефон, па да не ги увредите.

На CameliaMiller, Oneo, buba4e89 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Зошто ви е на име проблематично да ги викате? Ќе се навредат? Вие се вреѓате ако ве викнат на име? Да не треба "ќерко" за таа да биде "мамо"?
    Па и тетка како за постара плус име. Јес да не е тетка, ама како што ги почитувам мајките на другарките, и ги викам "тетка Блабла", ништо страшно и таа да е тетка.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, Осе и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Мене искрено ми е срам да ја викнам по име, сепак не сме врснички. Си ја викам тетка Х уште кога ја запознав и така продолжив, нема зошто да менувам после потписот во матично, нашиот однос е ист. Знам дека е балкански менталитет и дека секаде по свет е нормално да се обратиш по име ама кај нас е со доза непочит.

А и мајка ми сега ја вика баба ми по име нагалено ама после години стаж :D

На mal.ecka, VDT2906, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  18. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    969
    Муабетов ме потсеќа на еден твит, нешто вака беше: "ако свекор и свекрва треба да викам мама и тато, дали треба маж ми да го викам бато?" :D

На spacegirl92, VDT2906, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  19. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.972
    Допаѓања:
    12.283
    Е да бе на име! Супер е идејава ама не се изустува така тоа. До пред брак била тетка ___ и наеднаш тоа тетка отпаѓа и само името. Не паше.
    За постарите генерации, снаа од околу 60 и кусур со свекрва од 80 и кусур сфатливо ми е, за млади ко мене со свекрва постара 30+ години не ми оди.
    А вие ако ги викате на име, баш ми е интересно и шик, модерни сте.

На AugusTina! и elimkd им се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    19.107
    Никој не вика тоа.
    Сакаш мамо тетке бабо како сакаш викај си ја твоја работа. Зборот е дека се мислите, па дали згрешив, па како да и се обратам... Опуштено малце. Има поголеми проблеми во животот од тоа. Таа сигурно не ни размислува.
    Ако и чиниш ќе и чиниш и по име ако ја викаш и мамо ако и кажеш.
    Ако не и чиниш сакаш Исус Бог именувај ја џабе.

На Ygritte, Oneo, VDT2906 и 4 други им се допаѓа ова.