Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Maryland1087

Maryland1087 Истакнат член

Тие што имаат свекрва одат на дејт?:D или јас не го сфаќам ова

2. unearthlysarah

unearthlysarah Популарен член

Ако дечкото/мажот е близок со мајка му (или е сличен на неа како во случајов) не мора одма да значи мамин син, зарем не е нормално родител со дете да е близок или да делат слични особини? Глупости :D Мм е близок со мајка му, ептен слични карактери се и баш затоа ја обожавам жената. Не секој близок однос син-мајка е болен :)

3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Според што виде дека е мамин син?
    Дека не ја искарал мајка му што ја гледала на криво девојка му, уствари што на неа и се чинело дека ја гледа на криво.
    Мислам, ок, прва сум во темава за постабување граници и се тоа, но вака као раскини бе, не и рекол да не ја глеа на криво, ептен е бизарно.
    Разбирам јас и самостојност и се, но разбирам и однос син и мајка.
    Имам и маж и свекрва, но не очекував да се откаже од нив кога се запознавме.

4. littleflower

littleflower Популарен член

@flawless.

Не ме загрижува, бидејќи тогаш си зборувавме на кого од родителите (или баба/дедо) личиме најмногу физички и карактерно. Јас си кажав член од семејството и тој си кажа. Не ја познавам мајка му доволно за да проценам дали се слични.
    Од друга страна, ситуацијата ни е таква што ако врскава потрае и стане сериозна, не постои воопшто шанса да живеам кај нив. Или тој во мојот стан или би си барале нешто ново. И да е мамин син (макар што ми нема оставено таков впечаток), ќе мора да се одвои од неа ако дојде до планирање на заедничка иднина.

Camille84 likes this.
  5. Dust

Dust Game Over

Не биди толку сигурна дека МОРА .. мамините синчиња никогаш не пораснуваат.
    Еве имам дома едно такво створење..

GretaGarbo and Miss666 like this.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

И ние личиме на нашите родители, па и од нивните негативни особини имаме во нас.

Нормално дека сите имаат "нешто" од родителите, не ги воспитувале мечки на планина.

Се' може со договор. Ништо не може без.

LejlaD, Oneo, crazylady and 10 others like this.
  7. 0ли

0ли Форумски идол

Не ни мора често да се оди, а и не мора ни со нив да се седи за да не му е никому непријатно. И да одиш, може да си седите со дечко ти во соба негова, а ним на доаѓање добар ден чичко Х и тетка Х, како сте и на заминување пријатно чичко Х и тетка Х, убав ден.
    Ако те поканат да поседиш или преку дечко ти ако те поканат на гости, ќе одиш ако сакаш.

Не мора да значи дека те мрази или не те поднесува. Можеби и' треба време да те запознае.

8. littleflower

littleflower Популарен член

Па океј, ако мајка му реши да се пресели во градот во кој би живееле ние, нека повели. Не би рекла дека е мамино синче, голем индивидуалец е, не е залепен за неа. Мислам дека мислењето на @0ли е некако најрационално. Понекогаш така и си правиме, на кратко „здраво“ па во соба. Некои луѓе се позатворени, им треба време и тоа е тоа. И јас сум до некаде затворена личност, можеби во некои животни ситуации и јас сум малку чудна.

9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Те викаат кај нив да седиш и потоа те гледа попреку?

10. bertold

bertold Популарен член

На свекрва ти и оставаш готов оброк за бебето, пробано јадење кое малата го јади. Ама ете не и го јадела оброкот (а пробала да и дај вкупно две лажички) и наместо тоа свеки без да праша решила да и даде цела голема каша со јагоди, а детето нема ни вкусено јагоди.

Madrugada likes this.
  11. Осе

Осе Популарен член

Ехее тоа секогаш така ќе е.
    И секогаш на твоето дете ќе му се јаде тоа што нема пробано !
    Ако ти го чуваат мора да си спремна на тоа :)

12. Luna91

Luna91 Популарен член

Е моето од таква глупост заврши во болница и од тогаш страв и е вода да даде без да ме праша.

tessie, buba4e89, Oneo and 3 others like this.
  13. Осе

Осе Популарен член

Скраја да е ама за некои луѓе само така треба да се случи нешто и да јм дојде ум - пример мојава.

tessie likes this.
  14. bertold

bertold Популарен член

Е мојава вика ете ништо не и е. Ок, ништо не и е, ама не можиш се што ќе ти текни да и буташ во уста.

tessie, buba4e89, crazylady and 2 others like this.
  15. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Кавгите секогаш ќе бидат околу јадењата, а ти секогаш ќе си лошата снаа бидејќи на детето не му даваш одредени работи кои ти сметаш дека не треба да ги јаде. Затоа најдобро градинка. Јагодите мислам дека се едни од најалергените работи и треба да се даде после првата годинка и тоа прво малку за да не е алергично детето

buba4e89, Oneo, bertold and 4 others like this.
  16. bertold

bertold Популарен член

@Мамичка да беше до мене уште од првиот ден ќе одеше во градинка. Проблемот е што среде година не се најдува место, ќе има дури во септември. Во периодот до септември дел од денот има потреба да ја причува некој затоа што ни се преклопуваат смените мене и на мм. Во тој дел од денот некогаш ја чува татко ми, некогаш сестра ми, некогаш свеки. Јасно ми е дека јагодите се едни од најсилните алергени, затоа и изреагирав. И пак не беше со кавга, туку ја прашав како од се што може да јаде, таа одбрала да и да даде јагоди.

crazylady likes this.
  17. Мамичка

Мамичка Истакнат член

Од искуство ти кажувам бидејќи јас бев најлошата мајка и снаа бидејќи не сакав до 1 година да јаде смоки, чоколада, бисквити пред да ја наранам, устата ме заболе кажувајќи и објаснувајќи зошто не давам ама тоа ти е таа пак по свое.

18. Malesia

Malesia Популарен член

Јас и ден денес скоро две години не и дозволувам да му дава смоки чоколада и такви работи и секој пат пробува да му стави во уста посебно кога маж ми не е со нас и баш остро ќе и викнам и на висок тон и објаснувам дека тоа не е доручек, ручек, вечера и не е здраво (100 пати едно исто таа, јас уште 200 пати) си земам дете и излегувам баш ми е гајле чива мајка и чива баба е! Не разбира граница

Skorpija25, Emy867, IRBBB and 10 others like this.
  19. bertold

bertold Популарен член

Да се надополнам. Пред некој ден свекорот налутен за нешто друго, коментираше дека сум им се обраќала со бабо/дедо + име. И налутено ми вика, па ич не мора ни бабо ни дедо, на име викај. Извини му викам, на име нема да ве викам, ама нема ниту мамо и тато да ве викам оти имам еден татко и една мајка. И ене го свекре лут цела недела.

Anyshka and Skorpija25 like this.
  20. lovely91

lovely91 Популарен член

Баш ти е гајле,убаво си му рекла :clap:

cresa-jagoda likes this.