Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Арен е?
    Свекорот и свекрвата нѐ раѓаат?
    Ајде бе со тоа старското обраќање, нека се осовременат еднаш!
    Се научиле мамо тато, што кога не ми дава душава. Битниот назив море море, чудото. Демек тие не се баба и дедо. Се! А мајка и татко на нивните деца.
    Јас со свекрва ѝ се обраќам. Ете да не ме мислите :D еднаш ја барав и како како се думам. Таа ало, јас здраво свекрва како си? Хехехе се насмевна. А ми шо друго ми е?
    Убаво си му рекла, нека се има убав однос, почит па баба или дедо или името само, небитно. 8)

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ја само не сфатив?

Ако ти рекол на име да ги викаш, зошто си му рекла не сакам, а не сакам ни мама/тато?

crazylady and elimkd like this.
  3. bertold

bertold Популарен член

Тоа што рече на име да ги викам не беше дека сака така да ги викам, туку како забелешка дека не им се обраќам со мамо/тато. Па као ко не им се обраќам со мамо/тато, не мора ни со бабо/дедо + име.

4. Estranged

Estranged Форумски идол

Ама ок си кажал човекот. Како што ти не сакаш да ги викаш мама и тато, пошто нормално - не ти се мајка и татко, и тој не сака да ги викаш баба и дедо, дека ниту тоа не ти се. Е сега, може се понадевал дека ќе се унезгодиш и ќе почнеш со мамо/тато да се обраќаш, ама тоа не е твој проблем. Ти рекол по име да ги викаш, викај ги по име и свиркај си, не знам зошто си се побунила за тоа.

5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Па добро де што се лутиш убаво ти рекол човекот .
    Чим не сакаш со мама и тато пошто не ти се родители,тогаш ни со баба и дедо пошто не ти се баба и дедо.
    Ќе си ги викаш на име без ништо пред името и они тебе така.
    Не си барај проблем кај што нема.
    И ја не би сакала снаата баба Милки да ме вика.

6. bertold

bertold Популарен член

Очигледно очекуваше друг однос од мене. Оти и претходно се поткаравме ко напнуваше дека младите требало да ги слушаат старите, жените да ги слушаат мажите. Сега жените сме биле самоуверени, порано се знаело кој за што е.

Skorpija25 and crazylady like this.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Што се замараш...
    И во право е во тоа што го кажува. Сега жените се школовани, самоуверени имаат поддршка од партнерите.
    Порано се знаело жена за раѓање и куќа. Маж работел. Така било.
    Вие во заедница живеете?

Убаво ти кажува не знам зошто си сфаќаш како навреда или расправија?
    Нема везе, ти си знаеш. Ама не барај игла во сено иначе од нервози болест ќе си накалемиш.

8. tessie

tessie Форумски идол

Женска страна на родители од брачен другар да им се обраќа со бабо и дедо првпат сум чула. Искрено сум против и зетовците така да викаат. Име и со вие или ти зависи од ситуација шознам . Чиста работа. Мене снаа да ми каже бабо би се навредила. Баби и дедовци сме на внуци. Тука не си во право.

Ама, за ова со јадењево си скроз во право. Мајка ми кога доаѓаат внуци на поседок, жена милион пати препрашува што јадат што не јадат, ти готово си оставила, она дури прашува што да направи. Не сфаќаат сериозно дека ова време не е тоа кога пиеле вода од црево и не им било ништо.

9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Им се обраќаат кога имаат деца, па држејќи ги децата го искористуваат моментот како детето да им се обраќа затоа користат бабо/дедо :D

10. tessie

tessie Форумски идол

Некако тоа ,, бабо " успеваме да го "прошверцаме" викаш. :rofl:

Старост е убава работа, дај Боже сите да си дочекаме и правнуци, никогаш не сум имала проблем, ама бабо и дедо не ми е убаво бе за свекор и свекрва, ниту пак за тест и тешта, или ако не доаѓа од внуци. Па како што е модерно време, ако ти е снаа некоја како госпожа Макрон па ич не чини. :D

Milkiway and cresa-jagoda like this.
  11. manako1

manako1 Форумски идол

FB_IMG_1653701749864.jpg
    Ете како е најмодерно да ги викате

sj *O*, Ladybug98, Skorpija25 and 2 others like this.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Побрзо квантна физика ќе научи човек него вие што ќе одлучите како да ги викате. Ко деца сте жими све(facepalm)

13. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Мојата комшивка на нејзината свекрва и се обраќа со мори и ама. :rofl:

sj *O*, Angie1432, Skorpija25 and 2 others like this.
  14. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Да стварно ххаха, колку мислење чиниш луѓево без име се и сега треба да измислуваат како.

15. Kalina J.

Kalina J. Истакнат член

Ги викав мама и тато свеки и свекор ми,но сум имала многу погрешно мислење за нив....за зал не заслужуваат да ги викам така затоа сега се тета и чик.

16. Margo11

Margo11 Активен член

Си читам си барам некако да се утешам со слични проблеми. Собирав собирав па на крај истурив на свекрвата, и тоа за најмалата ситница, и кажав стави вода за млеко за бебето она заборавила да стави аларм за 30 мин. И си чекала јас да стигнам дома за да го правам и ми вика и сега да правам ли млеко, ја прашувам се вклучи ли алармот ах неее ми вели а поминаа више од 30 мин. А она ја бањала другата внука од другиот син ја средувала. Па се распукав и ми се налути. Ама собираното е од што постојано прават споредби помеѓу првата внука и сега внукот втор, мојот син, дури се осмели да ми каже како кога внука и ја прашувала кој сака повеќе она рекла она е прва неа секако повеќе, демек да не се лутела внуката да не се нервирала. Собирам уште откако сум у брак пошто секогаш првиот син е најдобар се е за него а ние ќе се снајдеме и сега ми пукна филмот на ситница. Ми беше криво цела ноќ пошо сум човек шо избегнува конфликти ама трпи трпи не се трпи :(

januari19 likes this.
  17. minne992

minne992 Форумски идол

Таа го чуваше син ти и вода и побара да свари ?

18. haruki

haruki Популарен член

Драми...

19. Margo11

Margo11 Активен член

Тој беше со мене ама бевме на пат кон дома и и кажав да спреми за коа ќе стигнеме. Али веќе со месеци го правиме истото и тој аларм наш од тас причина го вклучуваме за да не заборавиме кога сме ставиле вода и кога треба да го подготвиме млекото.

20. minne992

minne992 Форумски идол

И што е толку трагично жити се ?
    Што ти е жената толку должна па да мора тебе да ти свари вода за царот? Земи сама свари и остај нека се лади или во термус држи за да си немаш нервози безпотреба