И ќе се жалат како свекрвата не им помага околу децата и обратно- како ептен им се меша во одгледувањето на децата
Да, ти се знаеш. Оти снаати мора да те пере,да ти слугува. Која е она да има живот. Примитивен народ, Бог да чува.
Jas ne sum ti,I ti ne si jas ....taka da ne sme isto...a Ako gji bolat ochite togash ne mora da chitaat.
Не е себичност да си переш за себе, напротив се цениш себе си. Ај што ќе се објаснувам и онака не разбираш. Едит: Златно правило на форумов - https://forum.femina.mk/threads/Правила-на-форумот.44/
Prodolzhi da si se cenish....toa e tvoe pravo shto I Kako kje pravish so tvojot zhivot,no nemojt da napagjash nekoj Ako ne se slozhi so tvoeto mislenje.
Mozhe bi e pogreshno....vremeto kje pokazhe....ama koga gledam deka svekrva mi mi odi Po gazov odnosno sve mi pravi..Kako Sega jas taka da se ponasham?
Не ти е непријатно свекрва ти еве по еротски долен веш да ти чепка? Па и да немаш еротски. Па танги ово оно. Мене би ми било непријатно. Па менструација се десило флека,ај да не навлегувам во погнасни работи. Не не не. Јас од ќерка ми и измет сум допирала што се вика, додека стекнала контрола физиолошка, ама од други луге ми е гадно.. По 'газ'одење од глава се удира некад...
Да де. Сами се ставаат во машина, сами се пружаат. Што има бе она гаќи туѓи да пере? Што ви е на вас бе луѓе, нормални ли сте?
Муабетов А со вашите кога живеевте посебни машини за сите пуштавте или? Или вашите родители, сестра/брат не се смрдливи, ама од семејството негово се смрдливи? Значи и тој смрдле? Ако снаата пушти машина за сите e слугинка, ако свекрвата направи ручек за сите - помага Шала на страна, како што кажав, ако не сака треба да каже дека не сака, па кој се лути нека му стои. Ама после кога свекрвата нема да направи ручек/причува дете, ќе слушаме како е лоша баба ништо не помага Нема врска со членката ова, немам ни поима која беше, ама муабетиве ви се хипокризија на најјако
Епа убаво со пиша твојата свекрва ти оди по газот и се ти прави и затоа не ти е проблем да и ги переш алиштата, али девојката си пиша дека нејзината свекрва ја ТЕРА да ги пере кај нејзините па и на деверот. Не е исто! Живеам со свекрва многу добро знам како е да живееш во заедница , ок е на почеток и мојата свекрва помагаше низ куќа , сега се опушти и буквално се е на мој товар плус и работам значи не е да седам дома па ај ќе си работам низ куќа неам други обврски. Дури и си кажува дека ја препуштила куќата на мене.
Гадно ми е Ками, и да, од кога научив машина на пуштам, своите сама и дома кај мајка ги пуштав, за веш зборувам. Сега имам толку многу што од мои бели, комотно машина се полни..маж ми и ден денес инсистира на керка ми посебно да се перат облеките. Еве машко. А не се гадам од нив двајцата.. Ај ваљда шврки сум во тој поглед. Не сум човек што се гади од се..ама од туѓ веш да...
Абе им се тупнувате дома па и ќе делите машини, важи. Иселете се, земете си машина и пери си само ваши алишта кога сакаш, како сакаш. Наметнувала обврски свекрвата, кај за беспари живеете кај некој па и ништо ако може да не допирате. Земате мамини синчиња не научени една перална да вклучат или да живеат самостојно, па свекрвата е крива што задава обврски. Проблемот ти е со мажот, нему кажи му да ја наполни и простре пералната со алиштата на неговите, ако не сака тогаш ќе ти стане појасно што е проблемот.
Па јас си ги перев своите која живеев со моите од кога научив тоа да го правам. И не би перела туѓ веш. Пред се не е фатен во рацете сам да се испере.
Пример е вешот, може да е што било, наративот е важен. Снаата прави нешто за сите - слугинка; свекрвата помага Може да е прашина бришење или ручек правење, вешот е само пример. Ако очекуваш, треба и да даваш.
Абе ок е тоа, никој не е фатен во рацете, ама барем кај мене во животот било еден прави нешто за сите. Татко ми готви за сите, мајка ми пере за сите, јас чистам за сите итн. Не секој за себе. После и со бившиот така функционирав, и кога бевме понекогаш кај мајка му беше така. Мене ми е тоа како што кажав - за да не треба се' да правиш сам, треба да бидеш спремен дека ќе правиш работи за другите што не секогаш ќе сакаш да ги правиш. Нормално, ако нешто не сакаш, не сакаш, само почитуваш кога и другата страна ќе ти каже на твое барање - не сакам.