Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.974
    Допаѓања:
    12.284
    Мене ми збоктисува од моите алишта, не па од други да им перам. Скраја.
    Ајде понекогаш да е тоа, да се случи да е снеарнета или не знам што, да ѝ помогнам со перење. Ама на исправена жена да ѝ бидам пералка, нема така.

Жени, ако од сенешто не си направиме реферати, чудо би било.
    Како во вицон: си биле две жени во затвор шо знам 10 години пример, и излегуваат слободни и еднава ѝ вели "еј чек уш ова да ти го кажам" Тоа е :D

На Iris-1234, Luna91, tessie и 11 други им се допаѓа ова.
  2. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    17.665
    Море сега кога ќе рипне струјата ќе видите како ќе перете заедно и со комшиските,у ист бубањ ;((facepalm):rofl:

На La-loca, Oneo, Luna91 и 17 други им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.903
    Валканата работа за снаата :D

На Anyshka, Luna91, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.974
    Допаѓања:
    12.284
    Како во американскине филмој, во една просторија огромни машини и сите алишта нек се вртат :rofl: еууу :whew:

На Dentina, Alexandrite и simona_baby им се допаѓа ова.
  5. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.647
    Допаѓања:
    17.665
    Се збираме пола маало со корпите и гледаме по список кој е на ред у чива машина ќе вртат.Па уз машина тука кафенце трач муабети :rofl: Строго после десет

На unearthlysarah, Angie1432, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Сакам да прашам, што ако додека вадите од корпа и налетате на нечиви гаќи улепени и тоа на рака ви остане?
    Јас би си ја пресекла раката, за другите не знам.

7. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Кога нема разбирачка со збор јас ќе им ги пуштав на погрешни степени, да им се смачи од мене.
    Белите на 30, нека остане некоја флека, шарените на 90 нека се направат за внуците. :D
    Ќе видат, не ќе видат, сами ќе ми забранат да им ги пуштам.

На ALISA0000, Oneo, Luna91 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.903
    Ќе одам на хипноза дури не забораам.

На Oneo, WORRIED.BT, TeddyGrey и 8 други им се допаѓа ова.
  9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Ама гадни маабети паднале:puke::puke:

На eli25, Oneo, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    4.206
    Валкани алишта од други не допирам, освен на мм и бебе.
    Се десило и моите и неговите да бидат на гости кај мене и ми побарале да пуштам машина и реков, ставете што имате во пералната јас ќе ја пуштам. Сега кога бевме кај неговите што беше за перење одделував во ќесе и планирав кога ќе си дојдам дома да си исперам. Мајка му буричкала низ ќесињата и се разбира да испадне добра свекрва ги испрала алиштата сите (facepalm) ај што се налутив што буричкала, си преќутев, туку што ставила се заедно и фустан ми уништила.. дури кога си дојдов дома го видов, ама што да кажам. Се изнавикав на мм ама џабе е.
    А тоа што имав гаќи целите со менструација дека ненадејно ми дојде искрено ја жалев што се осудила да допре. Јас не би. :|

На Anyshka, andrejko82, spacegirl92 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Е во ова е проблемот, очекувањата.
    А не дали некој пуштал машина за сите, готвел, чистел или не знам везел за сите.

Очекувањата се најголема заебанција, од сечија страна. И тоа најчесто оние преќутените, оние што спаѓаат во "се знае".

"Се знае" дека снаата измеќарка е.
    "Се знае" дека бабата ќе чува дете.
    "Се знае" што е женска работа.

Не, не се знае.

На andrejko82, fana, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Еве не знам како преживеав 31 година, пуштено имам за сите до сега машина, до душа за свекрва ми мн. ретко, ама за моите баш многу, не сум нашла испозалепено и прегадно ништо.

Од друга страна, одсекогаш, па и сега сама, конкретно само гаќи носени ставам во различна корпа од таа кај што се другите алишта, наједноставно и за да пикнам во машина ми е така.

На Noemi, nevermet18, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    Не сакам да допирам туѓи валкани алишта, ниту сакам свекрва моите да ми ги пери. Мене тоа ми е одвратно. Не е тоа поделба на обврски. Можи да се дели правење ручек, миење садови, правосмукалка, прашина, чистење вц ама не и ова.
    На сите што не ви е проблем не се чудете, ете јас сум многу гнаслива особа, ни нараквици не ме спасуваат ни ништо. И не е само тоа, безврска ми е и преинтимно ми е.

@gentle.girl
    Тоа што имате заедничка корпа е проблем. Ете и да не ги периш нивните, пак ќе треба да буричкашниз корпата за да ги најдиш вашите.
    Две корпи една над друга евентуално или вашата на тераса можеби.

На Anyshka, eli25 и Осе им се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    10 страни сте изнапишале за валкан веш, менструации, сперми:puke:
    Вие нормални сте бе?

На eli25, Anturium, Oneo и 9 други им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Испаѓа само долен веш се пере. Друга облека не.

На eli25, Мамичка и elimkd им се допаѓа ова.
  16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Па се знае бе сесре. Гаќа, чорапа и сл се менува секој ден, па и почесто. Што најмногу се собира за перење?
    И што е гадно тука? Менструална крв, сперма и тн...да не не ја има? Реалноста е таа.

На ane.bella, Осе и nevermet18 им се допаѓа ова.
  17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.327
    Допаѓања:
    16.584
    Ееех по некои ставови и мислења овде се имаше некој впечаток дека закоравените традиции (останати од турско време) во односот кон снаата се искоренуваат благодарение на тоа што се' повеќе млади невести одбиваат да ги продолжат.

Но за жал не било баш така. Не можам да верувам дека има млади девојки/жени за кои во 2022 година на 21ви Век сосема нормална појава им е да буричкаат по валканите гаќи да свекор, свекрва, девер и слично и да изиграваат модерни пепелашки.

Во кој век ви се останати сфаќањава да ми је знати. :fubar: .... или пак за инает и од досада само така зборите колку да се отвори дискусија од 150 страни ... јас друго разумно и логично објаснување за феноменов не можам да најдам. :x

На Ygritte, DoubleK, andrejko82 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Па ако се мене секој ден не значи дека секој ден се пушта машина. Еве мене ми се фаќа еднаш неделно да пуштам долен веш на 90, а тројца сме. За таа разлика шарени и црни перам по 2,3 машини неделно а некогаш и повеќе.

И да гадно е. Да не е гадно,немаше да се изнапишат безброј страни

На eli25 и lovely91 им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Се сложувам дека е гадно да се пипка и фаќа туѓа облека со истиве работи плус фекалии и урина.
    Од муабет гадно нема.

20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Дури ми е смешно ова "модерни пепелашки".
    Како е побогу некоја пепелашка ако меѓу себе си поделат луѓе обврски?
    Јас пре би рекла дека се пепелашки на мажите, оти на свекрвата боже пази блуза да испереш, ама затоа мажот и' не знае ни машина да пушти, ни ручек да направи, ни прашина да избрише, пази нешто друго да не затреба. Дете чување, се знае мајка, од каде сега татко да бања и пресоблекува бебе? А не па да му готви на тоа исто бебе, или замисли, да лежи со него во болница.

Ништо не е погрешно кога двајца или 5 души меѓу себе ќе се договорат кој која обврска ја има, многу е погрешно кога селективна е "самопочитта". Ако мажов за к*р не го бива и сам своите спермосани посрани гаќи не знае да ги испере, нееемооојјјј за свекрвата нешто да се направи, каде ти е самопочитта?

По таа логика нека не се каже збор за свекрва која ич не и' чуе за "младите", ни дали имале да јадат, ни каде спијат, ни кому дете оставаат, се почитува бе жената сама себе, шо има возрасен син и снаа да двори? Па на крај краева, оти раатот и' го нарушуваат во нејзиниот и на маж и' домот?

И не викам дека ти очекуваш или слично, зборувам за општиот став на темата, страшно е дволично да очекуваш некој да ти обезбеди кров или да те прими под својот, да ти се "наоѓа" за се' нешто, ама кога ти ќе треба нешто да направиш тогаш се газиш себе и си пепелашка.

И само свекрвата гадна, да секако дека кај мајките сите ем башка перевте, готвевте, тањири миевте или може фрижидер у соба свој си имавте.

Едно е да некоја работа навистина не сакаш, а сосема друго да мислиш дека е самопочит ако немаш никаков однос со луѓето со кои живееш, оти како скроз модерна, излезена од турско снаа, живееш со свекрва ти и вечен проблем ти е што мамин син за маж имаш па не можеш збор да му кажеш.

Повторно, не е лично за тебе, општо мислење и впечаток ми е.

Не, не сте должни ни да перете, ни да пеглате, ни да готвите, ни прашина да избришете за никого; ама бидете свесни дека ни тие вам ама баш ништо не ви се должни, како на пример од пред некоја страна, да стоплат вода за вашето бебе итн.

На La-loca, Bella •••, christinnn и 21 други им се допаѓа ова.