Да одиш и ти.. на бебето ништо нема да му биде. Сигурна сум како и јас, и многу други мајки биле на одмор, на море кога ни биле ептен мали децата.... Тука ти е сопругот ако ти треба помош.
Оди си слободно на одмор со фамилијата. Одете поблиску некаде на краците или околу Платамона ако мислите дека ќе треба за брзо да си дојдете. Секаде има лекари и брза помош за било што, аптеки итн. Иако не верувам дека ќе ти требаат за бебето. А морскиот воздух на сите ќе ви годи и релаксира. Без свекрвата, нормално
@FlowerPower јас само би додала и една консултација со матичен што да понесеш за секој случај. Убаво ќе биде и за бебето.
Да си одиш пред три дена се вратив ( лептокарија бевме за со мало дете не е ок бидејќи е камења и одма длабоко ) ама сакам да кажам дека имаше многу со бебиња таа возраст си спијат во количка до родителите немаат гајле. Јас трчав цел ден со 2 г дете , ти со три месечно ќе уживаш уште спие поголем дел од времето.
Не и кажал дека нема да сме сами, обично кога сака да и рече не, не и вели туку си ќути. Да видам дали ќе продолжи денес да го спомнува одењето.
Ти сигурна си дека на маж ти му смета тоа што ќе доаѓа? И дали ќе ти сметаше мајка ти ако дојде? Да не ме сфатиш погрешно, маж ти може си смета дека полесно ќе му е. Ќе има кој да зготви, да среди, да успие дете, да занимава на плажа отколку да оди сам. Мајка му е сигурно ако не сакал ќе и кажел какво доаѓање што бараш. Да бев на твое место не знам колку ќе смееше да ми смета и зошто ако сум рекла дека не одам. Не можеш да забраниш на некого да оди некаде посебно не на родител. Да одиш и ти тогаш да, ама вака не знам зошто се буниш. Јас ако одам сама без маж ми со дете би ја викнала мајка ми ако сака да дојде. Бар ќе се одморам асално. Уште па страв ти е ќе го убедела пошто маж ти мало дете е. Ќе остај детето со бабата и ќе си оди на пијачка со пријателот. Истото би го напрајла АКО одам сама. А шо ради бебето одмор нема да видиш. Маж ти може не може да го нацица ама може се друго да прави на таа тема сама ќе одлучиш со 3 месечно лично не би одела, ама тебе ти е второ дете уходана си
Детето е 5 години, доволно е големо и разбрано за да оди само со татко му, плус ќе си има 2 другарчиња за да се занимава, шо потреба баба му да оди да го чува. Каде таткото таму и детето. Абе јас да сум на местото од @FlowerPower би одела на одмор заедно, ни сам, ни со мајка му. Една мини аптека за недај боже ќе си спремаш, па и бебе малку да диши морски воздух, а и ти ќе си помирна, те разбирам шо ти е нервозата.
Како бе ти е страв да не го убеди? Шо е он мало дете? Направи си муабет да се пушти од на мајка му сукњата и да си гледа фамилијата. Ја не знам како функционирате искрено со вакви мажиња. Нема полесно од бебе на одмор оди трчај по тодлер низ нос ке ти испадне се.
Ако де. Ама жена да пише со мајка и дека ќе оди на одмор зар ќе ти е чудно и тоа? Јас кажав сама да одам со задоволство мајка/сестра би викнала. Свекрва не, ако одам сама затоа што не би била опуштена со неа во соба. Вп различен смештај може. Како би си шмркнала коктелче или фрапе да има некој малото да ми го игра на плажа бар 1 ден од одморот. Втора работа кога веќе ОНА не оди што има да прај распоред кој да оди глупости. Вас божем нема да ви е жал ако одите сами со дете па да земете родител со вас. На другарка мајка и е почината, татко и го зема редовно на одмор. Се што има би дала да може со мајка и пак да оди на одмор. Не бидете до толку. Кратко време се тука родителите наши. Прашајте некој што изгубил родител.
Па и кажал дека на одмор не планира да готви, а не и ни рекол еј супер ајде доаѓај. После дојде и ми кажа мене така да веројатно не сака
Jas sum odela na odmor so 2-mesecno bebe i 4-godisno dete. Najubaviot odmor! Deteto e taman golemko da se zaigruva, a bebeto cica i spie. Nema trcanje po plaza, lele prooduva, lele ke padne, lele ke se udavi, pa posebna hrana, pa blendiranje kasicki i sl...Ednoto taman razbira kolku treba da si bar malku pospokoen, drugoto cica i uziva. Ne mi teknalo da nosam babi ili dr pridruzba nikogas do sega na odmor, pa ni togas. A nitu pak da ostanam doma so bebe.
Јас не знам случај до сега маж да заминал сам со мајка. Од жени или од мажи да, цела фамилија да, ама вака не. Или е до мене или нз.