Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.009
    Допаѓања:
    13.825
    Ова идеално звучи и изгледа за нормална свекрва или мајка. Но на членката свекрвата е далеку од нормална. Ја имам читано од порано и можам да кажам дека свекрва и е психопат. :x

На cresa-jagoda, jacqueline.s и Milkiway им се допаѓа ова.
  2. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Па да пред 5 год беше мн лошо. За овие 5 год имаше уште испади, со тоа што малиот воопшто сега не ми го чепка, но ја реши мм кога почна пандемијата и беше последен испад. Се расправаа 3 часа кај нив на спрат, и од тогаш живеев раат :). Никогаш не го прашав како и што и рече битно ми беше дека ја откачив. Се до вчера :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Marmarin

Marmarin Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.067
    Допаѓања:
    14.597
    Во ред е да ја викне, ако оди сам со детето, да има друштво и помош, ама овие договорени со друштво и таа да се тупне, глупо ми е.
    Шо знам, јас можда сум дифтар и не сакам на одмор ни мајка ни свекрва, познавајќи ги, одморот ќе ми е замор и зато побрзо ќе се откажам од коктел на плажа.:D
    Додуша јас со мајка ми сум по цел ден заедно и работиме и живееме блиску, па можда зато не сакам со неа на одмор. Не дај боже во твојов случај да е сама, би ја викнала, ама во ваков случај како членкава нема шанси.:D

На Milkiway и Mikha4 им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    19.108
    Абе детали не знаеме. Со пријателите сигурно смештај не делат, пошто кој би делел така треба да си близок.
    Кига одиме со пријатели тераме лабаво. Некој сака во таверна, некој на плажа, некој да шета во град.
    Затоа викам бабата може ќе го чува детето а мажов ќе шета со пријателите на пијачка.
    Колку има одат сп рпдителите заедно во посебни смештаи и навечер да шетаат. Секако кога двете страни сакаат. Бабиве со внучиња, родители навечер на пијачка и сите среќни. Дете со баба си проаѓа време му пржи компирки и плескавици. И тераш одмор.
    Затоа он си ќутел.
    За нејзе може свекрва и не чини и е забегана, ама него му е мајка и си ја сака и почитува. Тоа е.
    Никој бе може да ми се самопокани ако не му спомнам. Она си рекла и така одат сами да им помогнам.
    Мајка е секогаш ќе се притресава.

Џабе се вртиме во круг. Џабе жената ја обвинувате. Маж и не е 5то одделение. Ако не сакал ќе кажел НЕ.
    Факт е дека добро ќе му дојде ќе нема обврски никакви на одморот, да бидеме реални. Членкава нема никаква врска со тоа кој да оди . Не носи швалерка мајка му ја вика.

На Oneo, baby-star, Ladybug98 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Мене ми е уште чудно, знам дека многу одат така, ама одат родителите плус баби и дедовци. Може јас гледам поинаку нз.

6. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.933
    Допаѓања:
    18.831
    И јас никогаш не би се согласила баба да појде со нас. Сакам одмор сами да тераме. И така правиме.
    Ама маж сам со дете да оди добро ке му дојде помош. Мене па не ми е јасно зошто ти ке останеш дома. Оди и уживај.

На Frosty!, Oneo, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.390
    Допаѓања:
    9.413
    Јас на одмор отидов со 4 месечно бебе, тогаш ќерката имаше 4 години.
    И тоа во Охрид бевме, не на море што е потопло.
    Тогаш така решивме зошто немавме клима во колата за подолг пат.

Одморот си помина супер. Одевме заедно со бебето на плажа негде под сенка, а одеше и маж ми сам со ќерка ми и со друштво ако се организираа подолги и понапорни плажирања. И баш добро му дојде тоа искуство со неа сами, малку да ја пази.

А дали треба да дојде баба на одмор, тоа ми е башка прашање.
    За тоа кој како си сака.

На cresa-jagoda, FlowerPower, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    За свекрва што му дала да цица од својата града на бебето, прашање е дали ќе го види уште еднаш бебето и дали ќе имаме воопшто контакт со таква неарна, а не па по одмори да ја носиме.

На no name5, sparklie, andrejko82 и 19 други им се допаѓа ова.
  9. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Зошто помош на маж? Родител е колку шо е и мајката, единствено нешто шо маж не може да го прави е да го роди и дои бебето. За се друго е способен штом се решил да стане родител.

На Oneo, cresa-jagoda, IRBBB и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.345
    Допаѓања:
    15.855
    А што има лошо и чудно?
    Едноставно претеруваш, ако ти се иде и тебе со бебето иди, ако не нека идат сами.

Последна измена: 18 јули 2022
    На Ladybug98, Milkiway и mssuniquee им се допаѓа ова.
  11. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.933
    Допаѓања:
    18.831
    Дали навистина? :puke:
    Не мора маж, и жената е легитимно да сака помош и друштво. Јас да треба да одам сама, би викнала мајка и свекрва да се дружиме.
    Ако се е нормално во семејството. Кај членкава изгледа не е.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  12. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Друштво и помош е сосема различно.
    Мене ми е многу глупаво да ја викнам мајка ми или свекрва ми на одмор со нас за да ми ја чуваат малата и тие се луѓе шо сакаат да си истерат одмор.
    Кај мене сите се во работен однос и сега за јас да сунчам газ а они да трчаат по дете и така да си го искористат одморот ми е малце себично.
    Ако сакам друштво си одиме со екипа.
    А ова за маж го пишав затоа што повекето размислуваат така па како сам маж со децата и после оф леле.

13. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.933
    Допаѓања:
    18.831
    Потполно истото мислење го имам. Да викнеме со нас на одмор баба нема да не одбие. Ама тоа мене ми е безобразно. Себично.
    Помош е секако, пример ти се бањаш, да има кој да го причува, во тој стил. Ама помош ако мислиш на готвење и трчање шанси нема.

На Осе и haruki им се допаѓа ова.
  14. princess02

princess02 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2017
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    718
    Ние живееме со свекрва свекор и баба и дедо на маж ми. На ист спрат сме со свекорот и свекрвата. Од почеток само ни се мешаат во бракот и како да го одгледуваме детето. Снаата никогаш не е во право. Имаме посебен дневен престој и кујна, но сепак си дава за право да буричка кај нас во фрижидер да види дали нешто се расипало и да се дере (инаку со бебе сум и ретко постигам да јадам а не пак да проверувам фрижидер дали нешто се расипало). Си дава за право и да кажува за дневната дали ни била чиста или не срамота било така ( а дневната секогаш е чиста освен што има тропалки 2, 3 на кревет што сме играле со детето). Кога е болна секогаш го бакнува и го гушка детето му диши во него ама прва е да каже дали сме го бањале или колку е облечено детето. Па така детето ми се разболе од неа и се лутеше кога и кажавме дека више не треба да го бацува кога е болна, се набузи и се колнеше дури дека веќе никогаш немала да го фати детето ни здрава ни болна (поубаво за мене). Ќе ме избркала од дома затоа што еднаш се случило да останат еден цел ден во машина алиштата и да почнат да подмирисуваат па решив пак другиот ден да ги преперам (секогаш пазам и на ефтина струја само перам, а често и на раце перам). За крштевка не сакале они во тој ресторан и црква да сме сменеле по нивно. И многу други случки........ Маж ми некогаш е на моја страна, некогаш потпаѓа под нивното, многу често почнавме да се караме ќе ни се уништи бракот. Инаку маж ми по цели денови работи така да само јас го чувам од наутро до навечер детето сама затоа некогаш не постигнувам нешто да направам.

На mal.ecka, nevermet18 и Milkiway им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Ние лани на исто место бевме со свекорот и свекрвата на одмор, така се погодивме непланирано. На посебна плажа си бевме и не ми текнало да идам кај нив за деца да ми гледат. Една вечер само ги викнавме да прошетаат со нас, не ми сметаше.Големата беше скоро 4га малата 6м. Неколку дена бевме ама супер поминавме.

16. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.395
    Затоа решението на сите проблеми во темава е одделно живеење.
    Ни брак, ни дете не се прави се додека не се оддвоите.
    Секако дека не е секогаш можно, некои луѓе живеат во тешка финансиска ситуација која трае со години, ама ако може и под кирија да се оди, треба да се оди.
    Да ти рече - ќе те избркам од дома - тоа е страшно, после ова сите сили што ги имам ќе ги вложам да се тргнам од тука.
    Маж ти да живее кај твоите и да му рече татко ти - ќе те избркам од дома - веројатно за 1 минута ќе го снема од куќата.
    Само жените сме учени да трпиме понижувања

На Frosty!, Pinkglass07, CameliaMiller и 31 други им се допаѓа ова.
  17. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Некој работи се чудни и немаш објаснување. Може дека јас се и сешто имам доживеано од неа и затоа. Ама пак и на другарки со супер коректен однос со свеки им е неприродно

18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    18.009
    Страшно...
    Сигурно си многу мирна, мене ваква да ми се погодеше наклоци ќе ја кревав, жими се.
    Извини ама како проголта да ти го бацуваат бебето болни?
    Кај мене се буди животински инстикт да си го заштитам детето, буквално урлам за вакви глупости и кој сака нека се лути.
    Многу ќутите жени, буквално живеете ко затвореници на свекрвите.

На CameliaMiller, sparklie, Oneo и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Mene da mi rece deka ke me izbrka dodeka zbori jas ke pakuvam stvari pa sin i neka odluci dali so mamica ke si zivee ili so zenata....

Jas ne ziveam so mojta no kaj nas imase problem prvo sto mislese deka i go ukradov sinot ( poso si dojde kaj mene vo At ) posle toa pocna sekoj mesec da si bara pari demek treba da im pomagame ona imala kredit ( za svadbata na kerka i) demek Maz mi mora i ima obvrska da i prake...koga i da prerecev muabetot bese ne se toa tvoji pari toa se na sin mi pari....Ok odednas nemaaa finansiska pomos na prasanjeto zosto jas rekov deka Sin i e vo brak so mene deka nam nikoj ne ni dava onaka na lepi oci i deka kako moze jas i on da rabotime mozat i oni ( da napomenam cim maz mi dojde vo At svekorot odma si sedna doma demek star e nemoze veke da trpi sef na glava a svekrvica za 62 godini nema ni 62 minuti raboten staz) koga vidoa deka nema pari se drznaa da si dojdat nepokaneti kaj nas zimata da ja pominale ok vazi nooo tuka pocnaa problemite,stanot ni bil golem dzabe sme plakale tolku pari,nogo pari sme plakale za cigari,izlezeme ovaa mojata pocna namaze od losos da si kupuva ( ne mi e krivo neka proba ama usul da se ima neli) sto i da zgotvam navaga zamerka,jas dojdam od rabota ona si lezi jas gotvam peram ona bila na odmor vo tuga kuka ne cepkala....taka taka vaziii

Za pari sme edna kuka da napravis eden rucok ti si vo tuga kuka...po celi denovi na tel so kerka i samo muabet sto se desilo,sto sum napravila,kako sum spiela sabota i nedepa do 10 ( demek nedomakinka) solenje pamet provokacii i odednas bam raka na masa od maz mi...koga vidoa deka i maz mi me brani si pakuvaa kuferi demek navredeni ke si odat CAOOOO
    2 godini niti i zvonev niti se slusavme koga vide deka maz mi ne im pusta pari,deka namesto da ideme Mk i ona da soli pamet i smetka nie setame po drugi drzavi na odmor da vidis kako zvoni lele sinko pa ko da imam 100 sina bla bla izvinejte dojdejte si narodot zbori ( znaci pak narodo ) eve i tatko ti se vrati pak na rabota sakam vnuce da vidam sakam sin snaa da imam....sega koga zvoni najkulturna najpametna,sto i da si kupime samo cestite i toa e nema odma.presmetki...ne se mesa ne provocire...
    Primer: zvoni prasuva sto sum zgotvila ja kazam i ona eeee koj ima pari ke jade luksuze koj nema ke ceka kerka da donese demek milostina
    Kupivme kola eeeee sinko namesto nam da ni dades barem 5000 evra da malku prosetame so tatkoti da vidime nesto ti samo koli menas samo zza vas gaz gledas

Eve me sega trudna.... rece ako sakate ke dojdam ama ne sakam da vi se nametnuvam (fingers)

На Anyshka, Hortenzija, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  20. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    1.081
    Имаш отпор кон свкрва т.е. не ја сакаш зависи какватие.Ако мислиш дека ке видиш одмор со 2 деца ,другово бебе од 3 месеци,мислам нема баш,од искуство.Да идеш со едно и со две не е исто,да не се лажеме,боље дома да си седам него нервоза да ме пука..Убаво би било во МК да отидеш ,да видиш како ке реагира на пат.И мојот бил на одмор со дете,јас трудна дома,и уште еднаш кога не можев од здравствени причини да одам,зошто да не оди и да се одмори,и дете да се избања.Мајка му ја не ја носел,зашто она не оди,ама да идеше ке дојдеше.Разбирам љубоморка те фака и склет,што ке се идува ,ама ама ке дојде разположен и весел.Ти како сакаш така прај си,ама не троши здравје и нерви.

На FlowerPower и Milkiway им се допаѓа ова.