Не знам од кога да одиш на работа за да придонесуваш дома и накважно да не зависиш за ништо од некој е неспособност притоа оставајќи си го најмилото на некој ( тука спаѓаат сите од баби преку дадилки до градинка ). Со кој што не можеш никогаш со сигурност да знаеш се , што јадело , кога , колку итн. Мене баба му ми криеше дека повратила.. а излезе стомечен вирус со тт. А не пак некој друг ! Неспособни може да не наречеш ако дури си ја ладам оптегната на кревет а детето ми пишти за јадење па оди кај баба и да ја ранат чоколадо а не ако одам да се расправам со секакви будали на работа , па да собирам сили за дома да не сум нервозна.
Ех сеа. Она у еден екстрем ти у друг. Апсолутно ќе си неспособна или сте неапособни ако детето ти е гладно додека ти и мт си ги ладите. Бабата треба да си ја лади, не ви ги раѓала она. Мислам опрајте се со мислењава, што ви е луѓе?
Па истото го зборам ко ти , само со други зборови. Еве не можам да ја натерам да си ја лади никако и сега ?? На одмор сум вчера ја зема накај неа и вика малава мама, она и вика е што сега цел ден си со мајка ти остави ја таму. Наместо да си се повлече да поминам време со детето цела зима е со неа дома она што ќе ти е мајка и вика и ај сега ? Ја викааат ваму таму нејќе да оди - сами да не останеме случајно ? Многу се надевам нема да сум ваква
Единствена негова кривица е што не сака да се исселиме , затоа и не пишувам веќе има дешавки билион и кавги меѓу нив и ,,поставување граници" ама жената едноставно не знае за граница. И со добро и со лошо пробано. И сама знам дека единствен начин е селидба, но тој не сака а јас немам можност за развод ( а и не ни сакам бидејќи нашиот партнерски однос е делумно добар , како и секој брак има расправии ама најчесто се поради неа и ко ќе земам голема слика не , не сум за развод).
Значи пак се сведува на тоа дека е крив затоа шо покрај сите проблеми караници и нервози он не превзема ништо. Залудно се поставува граници кога на крај нема ништо од тоа штом има проблеми. Мојот мозок не може да прифати дека мене маж ми ме сака и почитува а дозволува да се нервирам и расправам секојдневно. Бракот се состои од 100% давање љубов, почит и разбирање од двете страни. Ако јас секој ден живеам со нервози и караници а он си свирка и покрај тоа шо знае шо е единствена опција... Значи Б од брак немаме. Јас не викам дека нема лоши жени ама не си во брак со неа.
Што е тоа “правиш се?” Мене би ми било срам друг да ми ја пере гардеробата, сепак тоа е интима. Не станува збор дали е лесно или тешко…сепак тоа спаѓа во интима. Не сакам никој да ми ја допира облеката, најмалку па долна облека и слично. Додека ме служи здравје, моите лични обврски сама ќе си ги завршувам. Мојот маж би ми бил моја лична замена.
Мојата се надува затоа што пред да одам на работа и реков види пробај да му даваш вода и да бидеш упорна пошто одбива не сака вода многу или па му мешај во сок пола сок пола вода..
Кажете ми како да се преживее 1 недела со свекор и свекрва? Мислам свекрва ми е ок ама свекор ми е многу не разбран човек ..
@elimkd Ги знаеш оние свекрви што се мешаат во се. Е јас немам од неа мака ама од него Пензионер е и нема каде да си го троши времето па ме подучува @Malesia @MilaSs12 Фала супер совет, ќе повторувам секој ден една недела.. една недела.. Само една, се надевам ќе преживеам