Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.104
    Допаѓања:
    131.513
    За една недела ќе издржиш. :D

2. AAN

AAN Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2022
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    189
    И јас го имам истиот проблем мисле дека све знае. Фала богу не седи повеке од 3-4 саата да го трпам нонстоп. Но ако веке ти скака по нерви, кажи му слободно дека не се тие времиња што бил тој млад и сега овие времиња. Од ко почнав да му кажувам дека не е во право и му дадов до знање дека не може да се меша, избегава да иде кај нас :) а да се расправа со мене нема да може излезе на крај..така да сега си кути и си трпи. Ак има нешто на мм ке му каже а пред мене штама е.

На cresa-jagoda и crazylady им се допаѓа ова.
  3. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    7.831
    Една недела е смешен период за нас кои цел живот сме со нив. Кога ќе те подучува, кажи така е и пак терај по свое. Тогаш ќе види дека џабе си зборува ;)

На Осе и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Me interesira dali nekoj od vas go ima ovoj problem I kako se spravuvate so istiot.
    Svekrva mi otvoreno si kazuva deka vnuceto od strana na zolva mi I e milenice, bilo prvo i I bilo najgolema slabost. Nasevo dete ko na ulica najdeno da e, odnosot I tretmanot prema dvete vnucinja sosema razlicni… Koga se rodi vnuceto od zolva mi mu podari zlatnik, za prvo zapce zlato, za prooduvanje Isto. Se rodi nasevo i normalno doagjaat da go vidat Jas ocekuvam da mu podari i nego, ajde pocekav gledam nema namera, ne mozev da izdrzam I iskomentirav na sto mi odgovori deka taa si kazala deka cuva zlatnik za prvoto vnuce

Последна измена: 28 јули 2022
  5. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.475
    Нема што да се замараш уште поубаво и подалеку нека го чува милото ( а можеби и не е зошто е прво, зошто е од ќерка)

На mira.mira и Sparky.99 им се допаѓа ова.
  6. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Ah da bese taka lesno, sama sum pocuvstvuvala na svoja koza ist tretman od baba mi od strana na tatko, sega moeto dete istoto ke go prezivuva

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.475
    Нон стоп зборувај му убави, работи за неа баба те сака баба ова ти купи она ти купи... те шеташе и тебе те исто сака вие сте внуци па убаво би било и она да слуша

На Осе и Sparky.99 им се допаѓа ова.
  8. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Средбите на минимум. Да сум на твое место нема воопшто да ја/го видат.

На sj *O*, Кена Рис, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Da e do mene I nema da go vidat. Soprugot e mn povrzan so negovite, se gledame po dva pati nedelno. Za nego ova se gluposti i ne mu e jasno Kako sum mozela da se zamaram si vakvi raboti, barem taka kazuva iako sigurna sum deka i nego go pogoduva

10. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Колкаво ти е детето?

11. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.364
    Баш жално, нема полошо кога некој дели деца, стварно се ствара фрустрација, океј прво внуче милениче можеби повеќе и е при срце ама да ги дели е стварно грев

На sj *O*, Sparky.99 и Mikha4 им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.114
    Колку мизерно е тоа да двоиш деца.
    Сега се мали,понатака гледај што понадистанца.

На sj *O*, Осе, nevermet18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Sitna dusha...ne mozesh ni da ochekuvash neshto podobro od takva osoba

15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.450
    Допаѓања:
    18.701
    Почекај уште една година и самото ќе ја согледа разликата.
    Како моето на 2+ што увиде дека едните баба и дедо си играат со него,му купуваат киндер јајце и сл. А другите не го ни погледнуваат,самиот вика ништо не ми донесоа.

16. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.198
    Срамота, вака се делат деца и кога ќе пораснат нема да си живеат, ќе се гледаат како конкуренција... Примеров го имам дома, брат ми и братучед ми се врсници, брат ми беше проблематичниот и баба ми го тепала (јас не бев родена тогаш, информацијава од раскажано ми е) кога мама била на работа, па бескрајни муабети како братучед ми бил пренајсупер, а нашиов катастрофа. Денес односите им се кармакараши - од една страна пораснати заедно блиски како браќа, од друга страна постојано се во некаков конфликт -.-

Ако немаш храброст да си собериш и да ја подбериш свекрва ти, многу лошо влијание е ова врз децата. Таа најверојатно нема да си го смени начинот и ќе продолжи по своето, зошто кај нас старциве повеќето се арогантни и паметњаковичи и нема што да слушаат помлади. Во иднина ќе си разговараш со детето за да не се комплексира заради бабиштето и да не растат со братучедот/братучедата во конкуренција, туку како братчиња/сестричиња.

Ти го читам постов и сакам да ја мавнам, извини, ама бабава моја е стара и не можам неа хахаха (си ја сакам, баба ми е, ама глупите грешки шо ги праеле зошто не си гледале подалеку од носот ние ги живееме сега).

Злато мало, сега јас сакам да му купам киндер јајце <3

На sj *O*, Maca Macka, Sparky.99 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Sparky.99

Sparky.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    172
    Of srce, Od ova i najmnogu se plasam

18. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    47.140
    Нема што да се плашиш....можда така ќе увидат дека не се во право и ќе се засрамат. Макар што ,луѓе што се дрзнале да делат дечиња, нема да ги допре ниту тоа.
    Тешко ти е знам,не е сеедно ама пробај да не се замараш многу. Старите понекогаш многу грешат :hug:

На sj *O*, Осе, mira.mira и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    За жал овај проблем е многу чест, знам многу примери. Скоро секогаш баба/дедо или мајка/татко има миленик внуче/дете но не треба да се дели или да се дава до знаење, ни во муабет, ни во внимание, ни во подароци.
    Не се труди, тоа не можиш да и го смениш неа, не е дете па да не знае како тоа влијае па да и објаснуваш. Пак ќе си стои на своето. Само ти што ќе се нервираш.

На sj *O*, Осе, nevermet18 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Многу е мизерно делењето на деца, многу.
    Но се додека има родители што му пружат љубов и внимание ама ич не е битна бабата. Коа ке порасне ке му биди јасно се.
    На крајот од денот на едно дете се шо му треба е љубов од мама и тато а не чоколадо од баба.

На sj *O*, lilyen, Oneo и 10 други им се допаѓа ова.