Двајцата си одат на работа, си земаат плата доволна за нив. Зошто да не шетаат. Слободни си се дур беше бабами мораше еден да ја чува а сега си се раат.
јас неможам више, се донервирав, се одјавувам од темава, одам ја да си шлапнам 2 3 шамари, може ќе ми текни...
Епа ко ќе се подобри финансиската состојба веќе нема да одиш.. Еве јас идам одма !! Дај бе свести се , еве и мене прочитај ме наназад ќе видиш во што се претвора таков брак. Плус ти си во предност тука значи си покажале лице на почетокот. Бегај аман !!
Па така само ме запросе за нг. Ни веридба напрајвме ни некаков собир, така идеа луѓето на честење кој како можеше. Само со една слика на фб се одбележи моментот, ништо посебно. Ни па има спомнато за регистрација.
Значи не сте ни во брак. Нема ни да бркаш адвокати за развод. Буквално ништо не мораш освен да си одиш. Само замини си, што чекаш?
Ништо буквално ништо. Така беше и запросувањето, ни спектакуларно ни ништо. Беа присутни братучедаму и братучедму од чичко, една заедничка другарка и нормално мама без нејзе каде.
So sila ubavina ne biduva.Ide ide ne ide sekoj svoj pat i gotovo. Ne ve razbiram zosto gi trpite takvite "mazi" da mu se pluknam vo takviot brak kade si sluginka i kade nikoj ne te ferma kako da ne postois. Sami ste si krivi nekogas koga trpite sekakvi budali da vi go unsituvaat zivotot Patem duriiiiii 22 god e clenkava.. Tolku li ne se cenite sebe mladosta i zivotot vas ..
Жени шо ви е бе? Толку ли не се сакате и немате респект кон себе? За шо ги трпите срањава? 5 деца да имам ке си заминам и ок нема да ми трепне а не ги гледате ко да ви се деца, се мажите за свекрвата, перете гаќи на свекорот... Мислам страшно.
Страшно како си го зацрнувате животот…Додека пишуваш на форум и објаснуваш,ке си спакуваше куферот и гитла кај твоите.Ни сте званично во брак,ни те сака,ниту си среќна…На 22 бираш свесно да им слугуваш и да те понижуваат,можејки да го шеташ светот,да се дружиш,да учиш,да најдеш некој кој ке те сака..Те жалам и тоа многу.
Леле јас да имав 22 години и вака да доживееев, лелее лелеее не ќе ме видеше истиот миг. А бе не му ја мислев ич, а бе анксиозноста за иднината ќе ме спотераше од таму одма. Мој живо моја слобода се многу побитни од меракот да им го правам да ме понижуваат. Греота за младите девојки што трпат. Којзнае, знаете има улога на измачува и на жртва. Има луѓе кои потсвесно уживаат во улога на жртва, дека нешто добро прават, ама ете лошиот ги кара и божем чекаат лошиот да стане добар и да им даде награда. Нит љубов нит разбирчка, муабет, соживот и уште да им седам таму?? Ауу скраја подалеку. Гледам дека не се допира до некои членки, и покрај тоа што се свесни, за џабе пишувањево.
@your-girl.-.friend 22 години си, вработена, со поддршка од твоите. Не си официјално во брак, несреќна си и не сакаш ваков живот. Отприлика вака изгледа сумирано, така? Зошто свесно си некаде каде што не си среќна?
Ти си во неверојатно убава ситуација. Имаш поддршка од твоите, имаш плата, имаш своја кола и не си мажена и нема да се занимаваш со разводи. И имаш 22 години, имаш цел живот пред себе. При овие услови јас да одам на нива, ни нивата ќе ја видат ни мене. Од што ти е страв не те разбрав искрено, сите нешта од кои се плашат жени при развод, тебе ти се средени. Обично се плашат зошто немаат пари, немаат кај да одат, немаат поддршка, се плашат за децата. За ништо од тоа не треба да се секираш, треба само да си го спакуваш куферот и да не се враќаш ко што си се вратила еднаш. Кај се враќате бе луѓе, за нива копање, на 22 години при свои пари, кола и куќа? Искористи го моментов сега, не ко ќе родиш деца со него или кога ќе се регистрирате па да се бафташ со разводи или тој да добие некоја пара па да не смееш ни на работа да мрднеш, е тоа се пречки, а сега треба само да си одиш, се друго ти е средено.