Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Наоѓаш оправдување за да седиш во таа заедница. Мислиш дека работите ќе бидат подобри кога ќе влезеш во брак? Биди си искрена на себе.
    Не ми е убаво, ама ќе седам поради озборување. Причинава ти е банална, невалидна и смешна. Секако ќе те оговараат, ако се такви, седела ли ти, или не.

Anyshka, sj *O*, Oneo and 13 others like this.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Да, ама нема да биде ,,разведените, , (иако не е ни во брак).
    Реално, во толку мало место, шанси и за нов маж и за нов живот се премали. И сега девојчево бара магичен рецепт како да ја опраи ситуацијата и да биде како што си фантазирала дека ќе биде. За жал магичен рецепт не постои, или барем нас не ни текнува. Нешто ,,драга Савета,, да се побара во списание од 1953та...

sj *O*, buba4e89, Oneo and 5 others like this.
  3. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Секое чудо за 3 дена. Јас пак се радувам кога ќе чујам дека на некоја ѝ прекиснало и си заминала од несреќниот живот. Сите што оставиле брак зад себе и ги знам се како препородени. Жени со деца кои изгледале запуштени сега ја живеат својата втора младост, очите им светат кога ќе ги видиш и знаеш дека поминале низ пекол.

Народот нема да пати наместо тебе биди сигурна. И сега сигурно те зборат за тоа како си го зацрнуваш животот.
    Ако за нешто треба да се плашиш тоа е за твојот живот. А само ти си одговорна за себе и што ќе ти се случува понатаму. Не гледам причина зошто ти би се срамела, кога други не се однесувале спрема тебе со почит. А ако мислиш дека сега ти е тешко, замисли за некоја година како ќе ти биде кога ќе ти го исцрпат духот докрај.
    А бе дете, време ти е за шетање а не за свекрви и гадови оправање.

sj *O*, CameliaMiller, Oneo and 17 others like this.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се срамела од озборувања, Господе боже :x
    Па седи трпи си исфрустрирана свекрва и маж недоделкан, па утре со деца бетер ќе ти е.

sj *O*, Oneo, Luna91 and 11 others like this.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Сам себе убил работава.
    Класичен недостаток на самодоверба и себељубов, потреба за драма и компикации.
    Страв, како да не

sj *O*, buba4e89, katalina and 16 others like this.
  6. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Има и такви, уживаат во улога на жртва.

7. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Треба да те боли Стојна што ќе речеле. Пати си цел живот за да не рече никој ништо, ама пак ќе речат ! И пак ти нема да чиниш за никој. Гледај само угоди им и трпи цел живот кога не слушаш совети.

sj *O*, Malesia, _beautyy_ and 5 others like this.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Народот го боле патката за твоите чувства и за тоа на тебе што ти се случува. И да останеш ќе те зборат. Вака барем ако си одеш нема да трпеш ненормална свекрва и маж мамин син што не може да се одделе од суќната на мама.

sj *O*, Осе, Oneo and 15 others like this.
  9. haruki

haruki Популарен член

Тогаш трпи.
    Уништи си го животот раѓај му деца, биди слугинка, закачи болести од нервози.
    На 22 факинг години шо ке речел народот:o

Не можеш да му помогнеш на човек шо не сака да си помогне сам.

ReinaDeCielo, sj *O*, Осе and 22 others like this.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Не барај оправдувања за да останеш во токсична средина.
    Види вака, јас бев во врска од 15 до 21. Од мал град сум и јас, секој со секој се знае и секој за секој се знае. Човекот првите години беше не знам што, сродна душа. И потоа пораснавме, се сменивме и двајцата. Амбициите и желбите ни отидоа во скроз спротивен правец. И раскинав. Озборувања и ден денес колку сакаш. Пред брак сум раскинала. Ние бевме бааги далеку од брак ама ајде. Па сум го варала, добро бе сум го варала. Па сум праела не знам што, ако бе - заслужил, сум праела. Ако те тоа толку плаши. Самодоверба девојко. Збори со стручно лице и излези од таа јебена токсика. Цел живот е пред тебе ало. Јас сум 26 години, не сакам ни да замислам кај ќе завршев ако продолжев во таа врска.
    Ќерка имам, никогаш во живот не сакам да се затвори како ти што си затворена. Свести се те молам. Малку повеќе храброст и самодоверба еј, не е единствениот. Ќе си го најдеш тој што ќе те прашува како треба да направи нешто а не на секое твое правење на било што да има замерки. Малку екстремно ама сакаш да дојдеш до ситуација да те мава со фулџан пошто кафето не е убаво направено? Мислам сериозно, што си ти? На пат си најдена за некој така да се понаша со тебе? Тебе твоите за ваков живот те растеле, ти се радувале, те воспитувале?

11. forumce

forumce Форумски идол

Не можам да замислам вака некој да се однесува до моите ќерки. Абе јас ќе отидам и со сила ќе ги довлечкам ако треба, да знам дека е несреќна и малтретирана.

Членката има поддршка од нејзините и тоа е најважно. Ама џабе е. Народот е побитен. Мене ми е криво за неа

sj *O*, Осе, mal.ecka and 13 others like this.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Јас пред да се преселам со тогашниот дечко, сегашен сопруг татко ми ми кажа "ако згрешиш, да не се враќаш дома".

Е тоа е немање поддршка, @your-girl.-.friend ова твоево е самозакопување.

sj *O*, Осе, CameliaMiller and 7 others like this.
  13. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Јас изгубив желба да и објаснувам. Ај да речеше деца имам, пари немам. Децата ќе и ги земе или нема кај да оди до некаде ќе сфатев дека има за што да се двоуми.

sj *O*, Осе, cresa-jagoda and 4 others like this.
  14. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Ти за народот живееш или за себе? Караванот врви кучињата си лаат. Се ќе се заборави за 3 дена. Што ти е гајле Петко, Станко што мисли тие што те знаат убаво знаат каква си ти е гајле за другите.

15. 1992g

1992g Популарен член

Не знам дали ова е за тука, дека сеуште не сме снаа и свекрва, ама веќе извесно време после многу неуспешни врски и 2 пати запросена при што одбиени, конечно најдов husband material човек, веќе скоро година дена сме заедно, тој е од соседна земја и ме запозна со неговите, се имаме видено 4 пати годинава со мајка му.
    Првиот пат, беше нормална вечера, резервирани бевме сите, што да кажеме како да кажеме, до каде да одиме со муабетот и слично. Вториот пат бевме на роденден на внук му, и жената се поздрави со мене и после цела ноќ ме игнорираше. Татко му, безгласен скроз, си трчка по жена му, се познава дека таа е алфа.
    Снаа им, прекрасна жена, ептен ни оди муабетот.
    Третиот пат, пак одевме ние за викенд, таа беше отсутна.
    Четврти пат се случи сега во Јуни, дојдоа во Охрид. Бидејќи моите го обожаваат мојов, па тој фати и ги покани. Не знаев како мајка му ќе се совпадне со татко ми ама добро помина, 1 ден заедно поминавме. Ама ладна жената некако и незаинтересирана.

И, сега денес дојдени се пак во Охрид, и ќе седат до 15 ти.
    Имаат тие фамилијарна група на фб каде членуваат мајка му, татко му, тој, брат му и снаа му.
    Нормално ние жениве сме знатижељни за се, па дури мојов се тушираше грабнав телефон.
    Замислете, напишала порака :,, Синко мора ли и неа да ја донесеш, ајде дојди ти сам ќе поуживаме фамилијарно, после нека дојде, не ни мора да и кажуваш дека доаѓаме, ден два пред да си идеме нека дојде."
    Мојов и одговорил :"Ќе видиме" а пораката нејзина е лајкната со емотикон срце од снаа и и лајк од син и.
    И сега не знам како да го разберам ова, многу се напнав а и тој насети дека сум разочарана. И баш ќе видам што ќе направи, јас сум слободна и имам време цел Август.
    Ако не бидува работата и не ме сакаат да знам барем да расчистам на време да не трошам бадијала нерви, 30 години сум и врска стабилна ми е потребна. Дечко ми е стабилен, завршува специјализација на медицина во Скопје, го очекува супер работно место и кариера, многу е грижлив и би бил одличен татко, но е мамина маза.

Eli23 and mal.ecka like this.
  16. VDT2906

VDT2906 Форумски идол

Оваа уште од сега не те сака, опседната со синчето. Твојов види како ќе изреагира и што ќе направи ако те излаже и ја послуша мамичка размисли си што да правиш.

sj *O*, Осе, mal.ecka and 4 others like this.
  17. Bratot

Bratot Форумски идол

Кажи му за ова, дека скришно му гибаш во телефон :)

cooll likes this.
  18. haruki

haruki Популарен член

Секој проблем се става на маса, со партнерот се разговара отворено.
    Не читаме скришно пораки не си правиме претпоставки и филмови за на крај да не не боли глава.
    Разговор.
    И доста се опседнувате со фамилијата се мажиш или си во врска со него не со мајка му.
    Ако е стабилен човек гајле ми е мајка му дали ме сака.
    Ако црвените знаменца се реални ставам крај ако се замислени во глава за некоа идеална слика и потреба снаата да ја саакаат сите( ова не можам да го разберам) ке се реши се со разговор.
    Бидете отворени и не си прајте драми во животот.

sj *O*, mal.ecka, TheTruth* and 7 others like this.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Ако дечкото живее со неговите, и те како треба да види каква му е фамилијата прво, оти утре ако дојде до брак ќе почне да се жали тука од свекрвата и ќе и викате ,,епа кај гледаше кога се мажеше,,

sj *O*, Осе, flower30 and 5 others like this.
  20. haruki

haruki Популарен член

Се согласувам до некаде но ако дечкото е ок и сака да има своја фамилија и стои цврсто на нозе сигурно нема да седи во заедница.
    Како шо кажав црвени знаменца, реалните: ке ставиш крај или ке се лажеме дека ке се смени, замислените: разговор а не претпоставки и драми.