Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Alexandrite

Alexandrite Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2022
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    6.239
    Наоѓаш оправдување за да седиш во таа заедница. Мислиш дека работите ќе бидат подобри кога ќе влезеш во брак? Биди си искрена на себе.
    Не ми е убаво, ама ќе седам поради озборување. Причинава ти е банална, невалидна и смешна. Секако ќе те оговараат, ако се такви, седела ли ти, или не.

На Anyshka, sj *O*, Oneo и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.526
    Допаѓања:
    191.474
    Да, ама нема да биде ,,разведените, , (иако не е ни во брак).
    Реално, во толку мало место, шанси и за нов маж и за нов живот се премали. И сега девојчево бара магичен рецепт како да ја опраи ситуацијата и да биде како што си фантазирала дека ќе биде. За жал магичен рецепт не постои, или барем нас не ни текнува. Нешто ,,драга Савета,, да се побара во списание од 1953та...

На sj *O*, buba4e89, Oneo и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Секое чудо за 3 дена. Јас пак се радувам кога ќе чујам дека на некоја ѝ прекиснало и си заминала од несреќниот живот. Сите што оставиле брак зад себе и ги знам се како препородени. Жени со деца кои изгледале запуштени сега ја живеат својата втора младост, очите им светат кога ќе ги видиш и знаеш дека поминале низ пекол.

Народот нема да пати наместо тебе биди сигурна. И сега сигурно те зборат за тоа како си го зацрнуваш животот.
    Ако за нешто треба да се плашиш тоа е за твојот живот. А само ти си одговорна за себе и што ќе ти се случува понатаму. Не гледам причина зошто ти би се срамела, кога други не се однесувале спрема тебе со почит. А ако мислиш дека сега ти е тешко, замисли за некоја година како ќе ти биде кога ќе ти го исцрпат духот докрај.
    А бе дете, време ти е за шетање а не за свекрви и гадови оправање.

На sj *O*, CameliaMiller, Oneo и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    6.008
    Допаѓања:
    13.824
    Се срамела од озборувања, Господе боже :x
    Па седи трпи си исфрустрирана свекрва и маж недоделкан, па утре со деца бетер ќе ти е.

На sj *O*, Oneo, Luna91 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.119
    Сам себе убил работава.
    Класичен недостаток на самодоверба и себељубов, потреба за драма и компикации.
    Страв, како да не

На sj *O*, buba4e89, katalina и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.269
    Има и такви, уживаат во улога на жртва.

7. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    4.936
    Треба да те боли Стојна што ќе речеле. Пати си цел живот за да не рече никој ништо, ама пак ќе речат ! И пак ти нема да чиниш за никој. Гледај само угоди им и трпи цел живот кога не слушаш совети.

На sj *O*, Malesia, _beautyy_ и 5 други им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Народот го боле патката за твоите чувства и за тоа на тебе што ти се случува. И да останеш ќе те зборат. Вака барем ако си одеш нема да трпеш ненормална свекрва и маж мамин син што не може да се одделе од суќната на мама.

На sj *O*, Осе, Oneo и 15 други им се допаѓа ова.
  9. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Тогаш трпи.
    Уништи си го животот раѓај му деца, биди слугинка, закачи болести од нервози.
    На 22 факинг години шо ке речел народот:o

Не можеш да му помогнеш на човек шо не сака да си помогне сам.

На ReinaDeCielo, sj *O*, Осе и 22 други им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    33.143
    Не барај оправдувања за да останеш во токсична средина.
    Види вака, јас бев во врска од 15 до 21. Од мал град сум и јас, секој со секој се знае и секој за секој се знае. Човекот првите години беше не знам што, сродна душа. И потоа пораснавме, се сменивме и двајцата. Амбициите и желбите ни отидоа во скроз спротивен правец. И раскинав. Озборувања и ден денес колку сакаш. Пред брак сум раскинала. Ние бевме бааги далеку од брак ама ајде. Па сум го варала, добро бе сум го варала. Па сум праела не знам што, ако бе - заслужил, сум праела. Ако те тоа толку плаши. Самодоверба девојко. Збори со стручно лице и излези од таа јебена токсика. Цел живот е пред тебе ало. Јас сум 26 години, не сакам ни да замислам кај ќе завршев ако продолжев во таа врска.
    Ќерка имам, никогаш во живот не сакам да се затвори како ти што си затворена. Свести се те молам. Малку повеќе храброст и самодоверба еј, не е единствениот. Ќе си го најдеш тој што ќе те прашува како треба да направи нешто а не на секое твое правење на било што да има замерки. Малку екстремно ама сакаш да дојдеш до ситуација да те мава со фулџан пошто кафето не е убаво направено? Мислам сериозно, што си ти? На пат си најдена за некој така да се понаша со тебе? Тебе твоите за ваков живот те растеле, ти се радувале, те воспитувале?

На sj *O*, Осе, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.803
    Допаѓања:
    40.362
    Не можам да замислам вака некој да се однесува до моите ќерки. Абе јас ќе отидам и со сила ќе ги довлечкам ако треба, да знам дека е несреќна и малтретирана.

Членката има поддршка од нејзините и тоа е најважно. Ама џабе е. Народот е побитен. Мене ми е криво за неа

На sj *O*, Осе, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  12. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.526
    Допаѓања:
    33.143
    Јас пред да се преселам со тогашниот дечко, сегашен сопруг татко ми ми кажа "ако згрешиш, да не се враќаш дома".

Е тоа е немање поддршка, @your-girl.-.friend ова твоево е самозакопување.

На sj *O*, Осе, CameliaMiller и 7 други им се допаѓа ова.
  13. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    4.936
    Јас изгубив желба да и објаснувам. Ај да речеше деца имам, пари немам. Децата ќе и ги земе или нема кај да оди до некаде ќе сфатев дека има за што да се двоуми.

На sj *O*, Осе, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  14. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.856
    Ти за народот живееш или за себе? Караванот врви кучињата си лаат. Се ќе се заборави за 3 дена. Што ти е гајле Петко, Станко што мисли тие што те знаат убаво знаат каква си ти е гајле за другите.

На sj *O*, Kaja991, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Не знам дали ова е за тука, дека сеуште не сме снаа и свекрва, ама веќе извесно време после многу неуспешни врски и 2 пати запросена при што одбиени, конечно најдов husband material човек, веќе скоро година дена сме заедно, тој е од соседна земја и ме запозна со неговите, се имаме видено 4 пати годинава со мајка му.
    Првиот пат, беше нормална вечера, резервирани бевме сите, што да кажеме како да кажеме, до каде да одиме со муабетот и слично. Вториот пат бевме на роденден на внук му, и жената се поздрави со мене и после цела ноќ ме игнорираше. Татко му, безгласен скроз, си трчка по жена му, се познава дека таа е алфа.
    Снаа им, прекрасна жена, ептен ни оди муабетот.
    Третиот пат, пак одевме ние за викенд, таа беше отсутна.
    Четврти пат се случи сега во Јуни, дојдоа во Охрид. Бидејќи моите го обожаваат мојов, па тој фати и ги покани. Не знаев како мајка му ќе се совпадне со татко ми ама добро помина, 1 ден заедно поминавме. Ама ладна жената некако и незаинтересирана.

И, сега денес дојдени се пак во Охрид, и ќе седат до 15 ти.
    Имаат тие фамилијарна група на фб каде членуваат мајка му, татко му, тој, брат му и снаа му.
    Нормално ние жениве сме знатижељни за се, па дури мојов се тушираше грабнав телефон.
    Замислете, напишала порака :,, Синко мора ли и неа да ја донесеш, ајде дојди ти сам ќе поуживаме фамилијарно, после нека дојде, не ни мора да и кажуваш дека доаѓаме, ден два пред да си идеме нека дојде."
    Мојов и одговорил :"Ќе видиме" а пораката нејзина е лајкната со емотикон срце од снаа и и лајк од син и.
    И сега не знам како да го разберам ова, многу се напнав а и тој насети дека сум разочарана. И баш ќе видам што ќе направи, јас сум слободна и имам време цел Август.
    Ако не бидува работата и не ме сакаат да знам барем да расчистам на време да не трошам бадијала нерви, 30 години сум и врска стабилна ми е потребна. Дечко ми е стабилен, завршува специјализација на медицина во Скопје, го очекува супер работно место и кариера, многу е грижлив и би бил одличен татко, но е мамина маза.

На Eli23 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.346
    Допаѓања:
    19.856
    Оваа уште од сега не те сака, опседната со синчето. Твојов види како ќе изреагира и што ќе направи ако те излаже и ја послуша мамичка размисли си што да правиш.

На sj *O*, Осе, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.166
    Допаѓања:
    17.634
    Кажи му за ова, дека скришно му гибаш во телефон :)

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Секој проблем се става на маса, со партнерот се разговара отворено.
    Не читаме скришно пораки не си правиме претпоставки и филмови за на крај да не не боли глава.
    Разговор.
    И доста се опседнувате со фамилијата се мажиш или си во врска со него не со мајка му.
    Ако е стабилен човек гајле ми е мајка му дали ме сака.
    Ако црвените знаменца се реални ставам крај ако се замислени во глава за некоа идеална слика и потреба снаата да ја саакаат сите( ова не можам да го разберам) ке се реши се со разговор.
    Бидете отворени и не си прајте драми во животот.

На sj *O*, mal.ecka, TheTruth* и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.490
    Допаѓања:
    28.018
    Ако дечкото живее со неговите, и те како треба да види каква му е фамилијата прво, оти утре ако дојде до брак ќе почне да се жали тука од свекрвата и ќе и викате ,,епа кај гледаше кога се мажеше,,

На sj *O*, Осе, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. haruki

haruki Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    3.618
    Се согласувам до некаде но ако дечкото е ок и сака да има своја фамилија и стои цврсто на нозе сигурно нема да седи во заедница.
    Како шо кажав црвени знаменца, реалните: ке ставиш крај или ке се лажеме дека ке се смени, замислените: разговор а не претпоставки и драми.

На sj *O*, _beautyy_, 1992g и 1 друга личност им се допаѓа ова.