Жената ја познавам 10 години. Многу добро ја познавам. Она сега прибира информации и од ќоро и од сакато затоа што не ги познава адетите, а сака да ги прави. Јас по телефон пробав мирно да и објаснам дека мојата фамилија нема ништо против зурли и тапани, зошто неа и смета за на крај да ми се развика и да ми ја каже реченцата што не сакам да ја повторам. За 3 дена од ракав изнади 10 000 адети, ќе се прави сега некоја верничка со сила во 5 до 12. Може со мирно да каже што слушнала и да праша дали ние сакаме. А не да ми се дере ко ненормална, башка што муабетот беше веќе правен со сите на маса. Свекор ми ме праша уште пред веридбата, ќерко што сакаш да правиме со музика за по невеста, и јас му реков што се мене и мајка ми тиче, музика нека трешти затоа што доволно се жалеше во куќата. Зошто ја начна темата пак? Не е за намерно да ме брецне, туку е од што е проста. Ама не само што е проста, туку е и лоша и не врти жива сила. Така да мила моја Скорпионка, некогаш драмите сами се ствараат.
ако свекрва и мислела дека треба да се почитуваат такви адети зошто и она не седнала дома пред син и и снаата да праша деца вака и вака јас знам дека треба вака и вака, вие што мислите како треба да постапиме, ваша свадба е како ќе си одлучите така... а не да и се јавува на телефон само на неа па уште да ја тера и да лаже пред маж и демек ете свекрвата така одлучила ама да биде крива снаата. ептен педерски (се извинувам на изразот) изиграла. за такви осетливи работи се прави муабет во 4 очи а не по телефон да повредуваш .
Готово, помина. Ич не требаше да пишувам тука да ширам нервози, издишав 100 пати, си ја имам поддршката и стварно ја помножив со нула. Пак ќе речам, премногу е проста не прави намерно сплетки. Цел живот го јаде стапот заради таа нејзина брзоплетост, секој ден со нова глупост го почнува. Пред да влезе во менопауза пак се јадеше некако, сега откако се и помина, се на психа и удри, ко параноик е станата. И тоа имало, и викам на золва ми вчера жено пази се, мајка ти е, да не те спопадне и тебе ваква беља утре, има да се чудиш што те снашло. Секако не ми се налути, сваќа дека за добро и реков и вика баш така е, си има средства барем сега за да не забегаш. Ќе поминат неколку дена, се ќе си се врати на старо, ќе смисли она нова глупост... Има среќа огромна што не сум злопамтило, иако многу ме повреди. Да моравме да остнеме таму па д му ја мислев, ама за некој месец и така ќе здувнеме, не вреди да трошиме нерви. Глупача сум и јас што и паднав на провокацијата, памет за друг пат.
еве баш ваква е моја свеки па сеа можете да замислете како живеам јас (ма не и се замарам бре) http://www.youtube.com/watch?v=fXS9lft1mj4
Hev бре, кај ја наде приказнава, да незнае човек дали да се смее или да плаче... Ете го лекот, царот да го најдеме!!!
Епа затоа сега кога ќе дојде да го види внук и тукА доле седи како посрана и после 5мин си иде. За инаат пред неа седам на ком пошто нејзе ја нервира кога седам на ком!!!
ееее мојата свеки ја има и во старите македонски народни приказни што да правам ФАЦА е моја свеки,јас плакав на почетокот,ама потоа почнав да и се исмејавам на нејзината дрскост и таа по 2 лексилиума пие сеа а јас сум насмеана
E кај мене е ист оној делот кога мажот не и верува на жена си за мајка му а па она сирота вика не сине не сум и рекла ништо не сум и сторила....е затоа највеќе се нервирам!!!
strasni se pusti svekrvi. mojata bese med i mleko koga odevme so soprugov, no posle svadbata i se vide vistinskoto lice. pominav niz mnogu nervozi no se svestiv, ja staviv na ignore i sega mi e podobro. bev mlada ne bev naucena kako da se spravam so kavgite nejzini, a taa doktorirano na taa tema. nema nisto poubavo od toa da si nastrana, da se gledas samo za vikendi. kako i da e, mozam samo da vi kazam da ne molcite, da ne dozvolite da ve gazi edna gnasa koja svetot ne go videla, ne go znae. jas nikogas ne pravam i ne pravev kavgi no ako taa pocni odma i ja zatvoram ustata, poveke ne dozvoluvam da me nervira. vakvo licemerie nemam nikogas videno, cudo nekoe, kako se preprava kako zboruva lele lele mi ide da ja frlam preku prozorec, mi se povraka koga ja slusam. a pak ovoj svekormi parazit, samo po lokanje. za nego da ima kafe i cigari a drugo ne e bitno, na 20 godini se omaziv a na 21 go dobiv moeto dete, od nervozi i mlakoto mi sekna i sekako vestacko mleko 300den. ejjjjj nemav pari mleko da mu kupam, kako imam placeno samo jas si znam, se pogodi vo edna apteka prijatelka od majkami i ajde nekogas na pocek, nekogas jas ke platev nekogas majkami. mojov soprug ubien e od rabota, jas odev na fax i od koga go zavrsiv baram rabota, odev sezonski. a gospodinot pravese kavgi ako nemase kafe i cigari. nemozam da gi podnesam poveke. nemozam da pisuvam se nerviram koga ke mi tekni.
nemoj da se nerviras elena.mk otpisi go od tvojot zivot toa cudoviste. kako ne i e sram. jas bez tatko sum od devet meseci, bebence po mojot tatko nemam viknato "tato" a svekor mi od prv den taka go vikam ama pak ne cinam, jas si znam kako go izgovoriv toj svet zbor na covek koj ni najmalku ne zasluzi. nasiot kum isto taka nema tatko i koga trebese da kanime neli prvin se odi kaj kumot i taa svekrvami mi vika " nemojte da go kanite prv kumot zasto vi e bez tatko" i jas i vikam " i jas sum bez tatko i sto sega? da ne se mazam? " kako samo ne znaat sto da prozborat. sramota. nemoj da se nerviras ja razbiram tvojata bolka. mene tatkomi sekoj den se poveke i poveke mi nedostiga, da bese tuka nikogas maka ne ke videv, ama toa e taka Gospod sakal.
^ Ич не се замарам Мече23! Ми помина шокот од глупавата изјава, ми помина нервозата. Сватив дека мене ништо не ми направи, само себеси си направи. Паѓа во очите на сопствениот маж и родените деца, и јас не сум и крива. Колку и да сака да ме обвинува и незнам што, не е моќна затоа што ако јас самата неможам да ја средам, тука ми е поддршката од маж ми и од останатите. Колку сака нека се занесува, нејзин проблем. Си уживам во последните припреми за свадбата, си уживам во барање мебел за дома, бои, тапети, си уживам со младоста. Гајле ми е!
Незнам што се жалите од свекрвите, вие уствари имате проблем со мажите, нив средете ги, што сте се запнале толку за свекрвите, ако мажот е на твоја страна и има верба, свеки може на глава да застане џабе ке и е.
Е во тоа е проблемот...јас потенцирав дека јас се најдов во тој дел каде мажот не и верува на жена си што прави мајка му.....јас сум кажала дека ако мажот нема доверба во жената се е џабе..нема слога нема ништо!!!
јас имам огромна поддржка од мм и не и се замарам сакав само сликовито да ја покажам свекрва ми која е истата како од приказната,а мм воопшто не и верва што мене мн ми значи.позз
хахахаха имаме ние среќа ни се погодиле маженцата ... оваа мојата кога маж ми ме брани му вели не ја слушај што те лаже кој знае какви магии ти праве п.с.ние дома во слободно време сме магионичари
хахаххаха и кај мене е истото но синчето и ја знае па нели цел живот знае со каква има живеено,ама тоа е нема др ке биде подобро.маж ми ко ја виде дека иде кај нас во соба и виа кроки што сеа измисли што ке излажеш и она ејј син на мама срце на мама писаното дете на мама хахаха луѓе жената го мисли син и не за 27 год туку за 5 год дека е,па ко почне да го бацува да се лигави.А на син и ај на баба лепотано црн си како сиганче како мајка ти хаха а јас сум бела ама ајде и јас на тоа и реков извини ама син ми е целиот на татко му така ако вие имате циганско во вас и син ми има дел од вашето и она одма ти мори и дрн дрн.Од узур нз што да каже веке па и замислени ликови си кажува жената,ама ајдеее 60 год е некако гледам за некој раб низ прсти ама за некој колку и да си од челик јок не бива
hahaha sega se setiv..... edna drugarka bese dojdena kaj mene na kafe, a detevo moe imase sest meseci, i vika drugarkami lele ist e kako tebe, bel, ocina sini i ovaa mojava i donese slika od maz mi pa da sporedvela drugarkami, i drugarkami i vika "nemam sto da sporedam zarem ne gledas deka e isto detevo kako majkamu" ko zamina se skinavme od smeenje. a najbitno e da imas podrska od mazot ako i toj e na nejzina strana nisto, jas placev, se nervirav a mazmi non stop mi velese ignoriraj ja, ne i se nerviraj, mi vika kolku pojke i se nerviras tolku pojke ke tresi zeleni. i vistina, koga i objasnav deka nemozi so mene poveke taka da se odnesuva, koga veke ne ja slusav i ne i odgovarav na glupostite pa duri i i se smeev na glupostite tolku poveke taa se nervirase a jas uzivav
леле дај јас даго пишам ова кога ја донесовме од болница беше плукната на мм ама плукната што е право право е идојде свекрвами да ја види и свекор ми и викаат ,а нашите гени ги има цела е на тебе му се врти на мм така итреба цела на тебе да бидед асе знае на која фамилија е ,јас си ќуткам . Сега после цели 4м детево е цело на мене и сите комшии ги застануваат и им викаат леле колку убава внуката цела е на снашката и двајцата само мрчат исто и на мм сите другарии комшии ааа комшија да не те разочарувам ама на комшиката личи . Не битно на кого личело ќе личи на нас двајца на кого друг и уште 100 пати ќе смени ама ми се напраи ќеифот заради нивното сфаќање
Не се фаќај за ситници, затоа што нема да имаш нерви за крупните работи. Си ги сватив вака работите, и ич уво не ме боли. Брмчи нешто, гајле ми е. Ќути не брмчи, пак гајле ми е. Инает не водам, едноставно се тргам од патот. Комуникација само неопходна, ама без цинизам или инает, без пецки. Ако се упатат кон мене, враќам со иста мерка и се вртам си одам. Нерви ќе ми требаат за деца да растам, на стари не ги трошам.